Het Paalhuis en de Nieuwe Brug aan de IJkant te Amsterdam in de winter, gezien vanaf het Damrak. Voor het gebouw een straatverkoper en twee mensen met een slede. © Jan Abrahamsz Beerstraaten (1622–1666) / Amsterdam Museum (Public Domain)

Wetenschappers waarschuwen dat de lage zonneactiviteit (weinig zonnevlekken) tot 2055 kan duren.

Het huidige zonneminimum kan meer dan drie decennia aanhouden, waardoor de temperaturen wereldwijd kunnen dalen. De zon gaat momenteel het zonneminimum in – een periode van ongeveer 11 jaar waarin er minder activiteit op onze zon is. Deskundigen die de zon hebben geanalyseerd, geloven echter dat er aanwijzingen zijn dat dit tot 2055 kan blijven bestaan. De zon volgt een 11 jaar cycli waarbij de zon een maximum aan zonne-energie bereikt en vervolgens een minimum aan zonne-energie, schrijft het Britse dagblad Express.

Er zijn echter momenten waarop een zonneminimum of -maximum meer dan één cyclus kan duren.

Het bekendste voorbeeld hiervan is het Maunder-minimum, dat zeventig jaar koud weer zag, begon in 1645 en duurde tot 1715, in die periode waren zonnevlekken zeer zeldzaam. In deze periode daalden de temperaturen wereldwijd met 1,3 graden Celsius, wat leidde tot kortere groeiseizoenen en uiteindelijk voedseltekorten in het zogenaamde “mini-ijstijdperk”.

Onderzoek van de Universiteit van Northumbria heeft aangetoond dat de elektromagnetische activiteit van de zon in 2000 jaar tijd op grotere schaal toeneemt en afneemt. Universitaire deskundigen geloven dat de zon nu midden in een grotere periode van verminderde elektromagnetische golven staat, wat zal leiden tot een langer zonneminimum.

De onderzoekers stellen in de studie die gepubliceerd is in het tijdschrift Nature: “Recent ontdekte lange-termijn oscillaties van het magnetisch veld van het zonneveld geassocieerd met dubbele dynamogolven gegenereerd in de binnenste en buitenste lagen van de zon, geven aan dat zonneactiviteit op het punt staat in de komende drie decennia (2019-2055) een modern groot minimum te vormen vergelijkbaar met het Maunder-minimum”.

Maar het betekent ook dat de aarde warmer wordt naarmate de zonneactiviteit toeneemt, en de experts verwachten een stijging van 2,5 graden tegen het jaar 2600.

Deskundigen studie: Elektrische auto’s zijn slechter voor het milieu dan diesel

  Catastrofe slaat toe: Grootste Migrantenschipbreuk van het jaar - 140 zwarten dood
Vorig artikelDe echte prijs van elektrische auto’s
Volgend artikelOorlog der Culturen – Beelden uit Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Ik heb er vandaag , zaterdag 15 augustus 2020, nog maar weinig van kunnen merken, van die lagere temperatuur. Het ws wéér gloepend heet vandaag !

  2. @Karton. Als je het vuur onder de ketel vermindert of dooft, blijft het water in de ketel ook nog enige tijd flink doorkoken maar na een tijdje begint toch de onvermijdelijke afkoeling.

  3. ’40F below normal temperatures with record doubling snowfalls expected and already occurring across N. America. USA passes new legislation focused on “Space Weather” and protecting electrical infrastructure and the USDA already indicating this years harvest totals are incorrect and the agency will adjust next year.’

    Adapt 2030 – 24/10/2020
    https://www.youtube.com/watch?v=qtbkhYSy7R0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in