Achtergrond: Freepik / Freepic.diller; vrouw op de voorgrond: Freepik

Ganga Jay Aratnam is 25 jaar geleden vanuit Sri Lanka naar Zwitserland geëmigreerd. De sociologe roept nu de autochtone Zwitserse bevolking op inburgeringscursussen te volgen om zich aan te passen aan de massamigratie.

In een interview in het Zwitserse  dagblad Tagesanzeiger deed de Zuid-Aziatische ‘wetenschapster’ een interessante aanbeveling: Voor de autochtone bevolking zijn inburgeringscursussen nodig, omdat ze langzaamaan een minderheid zullen worden, meldt Info Direkt.

Een belediging voor de autochtonen?

De verbaasde redacteur Rico Bandle vroeg: “De Zwitsers moeten zich aanpassen aan buitenlanders? Dat zou voor velen een belediging moeten zijn!” Daarop zei Aratnam:

“Ik wil de oude inheemse bevolking niet provoceren, maar ze helpen. Als een ouder persoon bijvoorbeeld problemen heeft met buitenlanders en vervolgens in een bejaardentehuis terechtkomt, zal hij de rest van zijn leven gefrustreerd zijn. Immers, 90 procent van de mensen die in het bejaardentehuis werken heeft een migrantenachtergrond. Het is daarom in hun belang om toegang te vinden tot deze mensen. Als de autochtonen zich niet aanpassen, worden ze verliezers in hun eigen land”.

Massamigratie een specifiek Europees fenomeen

De sociologe legde vervolgens uit dat migratie op dit moment geen wereldwijd fenomeen is. Slechts 3,5 procent van de mensen woont in een ander land dan waar ze geboren zijn. “In veel delen van de wereld is migratie praktisch irrelevant”. Volgens Aratnam is het een Europese specificiteit. Zo was bijvoorbeeld reeds 30 procent van de mensen die in Zwitserland wonen al buitenlander.

Zwitserland: Asielzoekers die in hun thuisland vakantie vieren worden met onmiddellijke ingang gedeporteerd

Zwitserland: asielzoekers en migranten die een uitkering gehad hebben, kunnen geen staatsburgerschap aanvragen

5 REACTIES

 1. kijk hier begint het al : semi vriendelijk vragen wanneer wij ons aan hun normen en waarden gaan aanpassen..als ze daar zoveel waarde aan hechten : waarom komen ze dan hierheen? : alleen maar voor t geld en de verzorging : en als ze dat eenmaal hebben, is er niks meer goed aan het land en de bevolking waar ze als een zwerm alles wegvretende en verwoestende treksprinkhanen zijn neergestreken en moet dat land en die bevolking worden zoals waar ze ooit vandaan kwamen
  NEVER, EVER, moeten wij deze verloedering toestaan : eruit en weg met dat soort volk, voordat ze alles wat wij koesteren hebben vernietigd

 2. Wat een brutaliteit eigenlijk. Ongelooflijk wat een kutzooi in de wereld. Volledig schaamteloos nemen ze alles over en de overheden hebben het nog steeds over cultuurverrijking. Te walgelijk voor woorden.

 3. En dat terwijl Zwitserland zulke leuke regels heeft voorimport.
  Zoals: langer dan zo en zo lang werkeloos in de laatste 3 jaar: ww terugbetalen, of deportatie.

  Op vakantie naar thuisland, terwijl hier als vluchteling? Blijf er maar.

  Meiden die niet gemengd willen zwemmen? Geen verblijfsvergunning.

  Maar dit idee is gebaseerd op het superioriteits gevoel van de primitieven; zij voelen zich beter dan europeanen.
  Maar als die gleuf dat mij zou vertellen, parkeerde ik mijn schoen in haar achterste.

 4. Als ik naar een ander land ga, dien, moet ik me ook aanpassen, wat die dame verteld, ze wil niemand beledigen, maar ze doet het toch maar, ik zal eens hetzelfde voorstellen in het land waar zijn van afkomstig is, hoe zou zij daarop reageren, een hoop tamtam.
  Het feit is gewoon, dat velen zich gewoon niet willen aanpassen, het begint bij respect, deze mensen kennen dat woord blijkbaar niet, als ik bij jou op bezoek kom, dien ik me te gedragen en respect te tonen, anders zet je me buiten, zo werkt het, Socioloog of niet, ze willen liefst zo weinig inspanningen doen, en dan maar klagen, ze lijken alleen maar rechten te hebben, plichten kennen ze niet, nou mevrouw de socioloog, als mens hebben we rechten en plichten, iedereen, als je het allemaal niet zo leuk vind, ga terug naar uw land en blijf daar. En als u wat te klagen heeft, ga dan naar de klaagmuur, die dient daarvoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here