Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan is nu de vermoeidheid en woede onder de burgers merkbaar over de bodemloze geldput die de NAVO’s proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland is, schrijft Finian Cunningham.

Het enige wonderlijke is dat het zo lang heeft geduurd voordat het Westerse publiek de zwendel doorhad.

De schandelijke verheerlijking van een nazi-oorlogsmisdadiger door het hele Canadese parlement in een perverse uiting van solidariteit met Oekraïne tegen Rusland heeft geholpen om de publieke aandacht te richten op de obsceniteit van de NAVO-proxy-oorlog.

Alles bij elkaar hebben de Amerikaanse en Europese instellingen sinds de uitbarsting van het NAVO-conflict in februari vorig jaar reeds 200 miljard euro in Oekraïne gestoken om een verfoeilijk nazi-regime overeind te houden.

Al die vrijgevigheid die aan de Amerikaanse en Europese belastingbetalers wordt gefactureerd, heeft geleid tot een slachting in Europa die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is voorgekomen – en een mislukte Oekraïense staat. En natuurlijk enorme winsten voor het militair-industriële complex van de NAVO dat de elitaire politici financiert.

De tijden veranderen echter. In de Verenigde Staten hebben de financieel conservatieve Republikeinen genoeg van de blanco cheques aan het regime in Kiev. Het Amerikaanse Congres toonde eindelijk een greintje gezond verstand om een financiële shutdown van de overheid te voorkomen – door de militaire hulp aan Oekraïne stop te zetten. Dat laat zien hoe verwrongen de prioriteiten van Washington zijn geworden wanneer nationaal eigenbelang moet worstelen met de financiering van een naziregime.

En na de stemming in het Congres om de financiering voor Oekraïne tijdelijk stop te zetten, had de minister van Buitenlandse Zaken van het regime in Kiev, Dmytro Kuleba, het lef om de Amerikaanse wetgevers te berispen: “We werken nu samen met beide zijden van het Congres om ervoor te zorgen dat dit onder geen beding wordt herhaald.”

  De winter komt eraan, maar het politieke Westen en zijn marionetten in Kiev zijn erbarmelijk onvoorbereid

Ondertussen hebben de Slowaakse burgers in Europa gestemd voor een nieuwe regering om een einde te maken aan de militaire aanwakkering van de oorlog in Oekraïne. De Smer-SD partij onder leiding van Robert Fico won de parlementsverkiezingen vooral met de belofte om alle verdere wapenleveranties aan het regime in Kiev stop te zetten.

Deze week waren er ook massale protesten in Duitsland tegen de coalitieregering van Olaf Scholz vanwege diens abjecte pro-oorlogsbeleid in Oekraïne. De Dag van de Duitse Eenheid op 3 oktober leidde tot een massabijeenkomst in Berlijn waarin de NAVO-machtsoorlog in Oekraïne werd veroordeeld en werd opgeroepen tot vredesonderhandelingen om het conflict te beëindigen.

Er waren ook ongekende protesten in heel Polen in Warschau, Lodz en andere steden tegen de slaafse uitvoering door de PiS-regering van de door de VS geleide NAVO-proxy-oorlog in Oekraïne. Geconfronteerd met miljoenen Oekraïense vluchtelingen en verwaarlozing van de sociale behoeften van de Polen, heeft de regeringspartij PiS onlangs gedreigd om de wapenleveranties aan Kiev stop te zetten – een zet die minder met principes te maken heeft en meer met pogingen om stemmen te kopen bij de komende verkiezingen op 15 oktober. Niettemin illustreert de late stap van de Poolse regering de bezorgdheid van de Europese leiders over de groeiende afkeer van het publiek voor de schijnbaar eindeloze financiële hulp aan Oekraïne.

Josep Borrell, de topdiplomaat van de Europese Unie, zegt dat het een “verontrustend” teken is dat Washington voor het eerst de geldkist voor Oekraïne heeft gesloten.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU hielden maandag een top in Kiev. Het was de eerste keer dat hun top in een land buiten de EU werd gehouden. De agenda was een beetje te zelfbewust, opgemaakt als een blijk van “solidariteit” met Oekraïne.

  Video's - Russische artillerie vernietigt wanordelijke Oekraïense terugtrekking uit Bakhmut - "845 dode Oekraïners"

Borrell en de andere EU-diplomaten zeiden dat de top een waarschuwing aan Rusland was om niet te rekenen op “vermoeidheid” onder Europeanen over steun aan Oekraïne. Wie probeert hij te overtuigen? Rusland of de Europeanen?

De ongekozen Europese elites beschreven de oorlog in Oekraïne als een “existentiële crisis” die nimmer aflatende steun voor het naziregime tegen Rusland vereist.

Dergelijk melodrama moet serieus worden genuanceerd. Het conflict is alleen “existentieel” voor bepaalde mensen: de NAVO-ideologen, de elitaire leiders, het militair-industrieel complex en het corrupte naziregime in Kiev. Maar het is niet existentieel voor de meeste andere mensen die een einde willen maken aan deze waanzinnige slachting, groteske verspilling van overheidsfinanciën en gevaarlijke flirt met een kernoorlog.

Het is veelzeggend dat de gekunstelde EU-top in Kiev niet werd bijgewoond door de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto. In zeer kritisch commentaar op de misplaatste prioriteiten van de EU zei hij dat andere landen niet begrijpen waarom Europa “dit conflict mondiaal heeft gemaakt” en waarom mensen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika ervoor moeten betalen door de toenemende inflatie, energieprijzen en onstabiele voedselvoorraden.

De Hongaarse diplomaat bekritiseerde de EU-leiders voor hun dubbele standaarden en hypocrisie en voegde eraan toe:

“Ik kan zeggen dat de wereld buiten Europa al echt uitkijkt naar het einde van deze oorlog omdat ze veel dingen niet begrijpen. Ze begrijpen bijvoorbeeld niet hoe het kan dat wanneer er geen oorlog is in Europa, de Europese Unie, neerkijkend met een fantastische morele superioriteit, de partijen oproept tot vrede, pleit voor onderhandelingen en een onmiddellijk einde aan het geweld. Als er echter oorlog is in Europa, zet de Europese Unie aan tot het conflict en levert wapens, en iedereen die het over vrede heeft, wordt onmiddellijk gestigmatiseerd.”

Ten minste twee leden van de EU en het NAVO-bondgenootschap – Hongarije en de nieuwe regering van Slowakije – zijn tegen de absurde militaire en financiële steun die de oorlog in Oekraïne voedt. Beide landen willen dat vredesonderhandelingen met Rusland prioriteit krijgen. Er is een onvermijdelijk gevoel dat dit meningsverschil van gezond verstand zal uitgroeien tot een domino-effect, omdat het de waarheid is en een onaantastbare morele kracht heeft.

  Wereldoorlog 3: De weg wordt geëffend voor een gelijktijdige oorlog van de Verenigde Staten tegen China en Rusland

Het conflict in Oekraïne heeft het Westerse publiek duidelijk laten zien hoe moreel bankroet hun regeringen en media zijn geworden. Amerikaanse en Europese elitaire leiders mogen zichzelf nog iets langer voor de gek houden door te doen alsof er geen vermoeidheid en uitputting is over hun proxy-oorlog tegen Rusland. Hoe meer ze doen alsof, hoe groter de uiteindelijke crash en ondergang door de woede van het publiek.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Er was nooit een uitweg in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel14-jarig Zweeds meisje heeft haar verkrachter uit Midden-Oosten opgehangen: verslag
Volgend artikelWHO probeert wereldwijde COUP via Internationale Gezondheidsregeling amendementen op Pandemie Verdrag – kan het gestopt worden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. ‘Er is een onvermijdelijk gevoel dat dit meningsverschil van gezond verstand zal uitgroeien tot een domino-effect, omdat het de waarheid is en een onaantastbare morele kracht heeft.’

  De hele wereld ziet dat het Westen een keizer zonder kleren is die het leven op aarde tot een hel maakt. Alleen westerlingen zien het (nog) niet. Westerlingen zwijgen nog omdat ze zo high zijn van hun consumptie verslavingen, dat ze als junkies ontkennen dat ze inmiddels in een nachtmerrie terecht beginnen te komen. Het westen is een junk die ten koste van alles high wil blijven. Maar de realiteit laat zich niet negeren.

  1 waarheid is krachtiger dan een miljard leugens, de westerse keizers hebben geen kleren aan. Het zijn knettergestoorde idioten en iedereen ziet het behalve de junkie schapen die in het westen wonen.

 2. Wat “moedig” van de EU helden om zomaar naar door de Russen met raketten terroriseerde Kiev te gaan.
  Wat een show, is het hele conflict een soort van brood en spelen waar Oekraïners door Russische beren opgepeuzeld mogen worden net als vroeger in Rome de leeuwen mochten snacken?
  Een groot raadsel

  • het is een onderdeel van de grotere agenda, waar alle andere punten van die agenda (zoals omvolking, klonterprikken, hongerdood) meteen verminderde aandacht krijgen.

   vergeet niet dat ze al 50 jaar (of veel langer) met deze agenda bezig zijn, wij moeten in het nu uitvogelen wat ze van plan zijn. en toch hebben ze ons (en de russen 😉 ) onderschat.
   we kunnen dit winnen. maar dan moeten we wat gaan doen en niet alleen wakker zijn.

 3. Als Rusland Kiev had willen binnenvallen hadden ze dat de eerste week al gedaan, maar dan konden ze niet meer spreken van een speciale operatie (nazi’s eruit, niet bij de navo, bevrijden van de Russisch sprekende regio’s) en dan was het wel een invasie geweest en was de algemene opinie tegen Rusland geweest. Nu krijgen de mensen steeds vaker door dat er inderdaad nazi’s zitten in oekieland en de recente gebeurtenis in Canada is daar een perfect voorbeeld van.
  Putin speelt schaak en stratego op het zelfde bord. Niet te onderschatten dus.
  Het zal niet lang meer duren voordat er witte vlaggen in Kiev gaan zwaaien.
  Of totale overgave
  Of vernietiging van de hele wereld

 4. Alles wat nu gebeurt..inclusief oorlog in Ukraine laat ons zien hoe morele bankroet westen zijn..en ik zal hier mij niet beperken tot regeringen………….

 5. Onze politiekers geven al langer hoe meer openlijk toe dat Putin geen oorlog en verwoesting wil, maar vrede en welvaart, nl: iedere politieker in de eu, die pleit voor vrede, welvaart en economische samenwerking, wordt meteen gelijk gesteld met een Putin volgeling!!

 6. Beste Mensen

  Het slaat de Slimme Domme Europeanen echt diep in de Bol
  Aangepraat-te Roem en Macht
  Fata Morgana
  Met knarse tanden in de handen wrijvende via slimme list en bedrog bankroet makende klaar gespeeld door You Naait em steeds Amerika
  Europeanen … Ga maar lekker pienaren t
  Tabassaaah iie …. hie hie … hiie …. ?!

  Dank U

 7. Vernietiging: De Oekraïners verloren in 72 uur terreinwinst van een maand – De “elastische verdediging” van de Russen verpletterde hen in Zaporizja en Zuid-Donetsk!
  Russische troepen voeren succesvolle tactische tegenaanvallen uit

  De Russische tegenaanval in Zaporizja en Zuid-Donetsk verandert in een ramp voor het Oekraïense leger.

  Volgens de Russen wordt het tegenoffensief tot nu toe als volkomen succesvol beschouwd, aangezien de Oekraïners binnen 72 uur posities verloren waar ze al een maand voor vochten.

  Amerikanen en Britten geven toe dat de “elastische verdediging” van de Russen de Oekraïense strijdkrachten heeft overweldigd. >>>

  https://warnews247.gr/oi-oukranoi-echasan-se-72-ores-edafika-kerdi-enos-mina-i-elastiki-amyna-ton-roson-synetripse-ton-oukraniko-strato-se-zaporizia-kai-notio-ntonetsk/

  *

  Zal Artikel 5 van de NAVO ineenstorten? – Russische analisten: de Amerikanen gaven “groen licht” voor een aanval op de Baltische staten en Polen!
  RAND opende de Eolische Asco…

  De Amerikanen gaven de zwakte van de NAVO toe door “groen licht” te geven voor een aanval op de Baltische staten en zelfs Polen, aldus Russische analisten in hun commentaar op het rapport van het RAND-instituut.

  Volgens de Russische redenering zal Artikel 5, als dit gebeurt, van de ene op de andere dag verdwijnen en zal de basis van de NAVO ophouden te bestaan. >>>

  https://warnews247.gr/tha-syntrivei-to-arthro-5-rosoi-analytes-oi-amerikanoi-edosan-prasino-fos-gia-epithesi-sta-krati-tis-valtikis-polonia-kaneis-den-tha-polemisei-gia-na-tous-sosei/

  • Art. 5 is reeds in de prullebak. Duitsland (nordstream) werd aangevallen door de VS, en art. 5 werd niet toegepast. Polen werd met 2 raketten vanuit oekraïne doelbewust bestookt, en art. 5 werd vergeten.

 8. Alle blikken gericht op Hongarije om waar te nemen hoelang het duurt voordat Orban zwicht of niet

  Hongarije krijgt 13 miljard euro als Orbán een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne steunt

  door Ahmed Adel, onderzoeker op het gebied van geopolitiek en politieke economie in Caïro

  De wereld buiten Europa deelt haar standpunt over het conflict in Oekraïne niet en begrijpt de aanpak met dubbele standaarden niet in vergelijking met conflicten in andere delen van de wereld, benadrukte de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó in een interview met de krant Magyar Nemzet. Zijn opmerkingen werden gemaakt op dezelfde dag als de bijeenkomst van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Kiev, waar het niet lukte om een ​​pakket militaire hulp van 500 miljoen euro voor Oekraïne te deblokkeren omdat Hongarije een krachtig veto over de hulp handhaafde, iets wat het sinds mei heeft gehandhaafd. .>>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/10/hungary-to-receive-e13-billion-if-orban-supports-new-military-aid-package-for-ukraine/?feed_id=4265

 9. NOODGEVAL – Amerikaanse oliefaciliteiten staan ​​in brand: Turkije bombardeert Amerikaanse en Koerdische doelen in Syrië – NAVO hersendood
  NAVO versus NAVO in Syrië

  Turkije heeft grootschalige drone- en F-16-luchtaanvallen gelanceerd op door de VS gecontroleerde olieproductiefaciliteiten in Noordoost-Syrië. Deze stap is 100% gericht tegen de VS met als doel hen van inkomsten en infrastructuur te beroven en hen ertoe te brengen het land te verlaten.

  Op één dag raakten Turkse drones en straaljagers 52 doelen in Noordoost-Syrië, waarbij tientallen slachtoffers vielen en ernstige schade werd aangericht.

  Eerder waarschuwde Turkije dat het niet zou buigen voor bedreigingen nadat de VS de drone in Syrië hadden neergeschoten >>>

  https://warnews247.gr/ektakto-flegontai-oi-egkatastaseis-petrelaiou-ton-ipa-i-tourkia-vomvardizei-amerikanikous-kai-kourdikous-stochous-stin-syria-egkefalika-nekro-to-nato/

 10. Het westen is zo rot als maar kan zijn.
  Privatisering heeft de geest uit de fles gelaten en laten zien hoe smerig zogenaamde geciviliseerde mensen het kapitalistische systeem misbruiken ten einde meer geld binnen te harken.
  Veiligheid, scholing, openbaar vervoer, sociale vangnetten zijn puinhopen geworden van geld verdienen door te bezuinigen. Niet door iets te creeren maar door botweg te saneren.
  Aandeelhouders zijn belangrijker dan klanten.
  Het graaiende elitaire crapule laat zien dat veel geld niet garant staat voor hoge intelligentie. Maar wel voor een barbaarse meedogenloosheid.
  De Amerikanen en rest van de navolanden bewogen zich eerst provocerend via de Oekraine tot aan de Russische grens en stonden niet open voor onderhandelingen waardoor een verschrikkelijke oorlog werd uitgelokt.
  En nu ze flinke klappen op de neus hebben gekregen, roepen ze dat de oorlog niet kan stoppen omdat ze anders zelfs in gevaar komen.
  Hypocriete lamzakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in