Zelensky clown meme / Author of original photo - Embassy of Ukraine, Riga (Q12142709) / Mfa.gov.ua / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

De regering in Kiev heeft verschillende circusgroepen aangewezen als ondernemingen van cruciaal belang, waarvan de werknemers zullen worden vrijgesteld van mobilisatie, bevestigden twee wetgevers maandag.

Vorige week voerde president Vladimir Zelensky wijzigingen door in de dienstplicht, waardoor het leger 25-jarigen kan inlijven en verschillende categorieën van vrijstellingen van militaire dienst kunnen worden afgeschaft. Bepaalde staatsmedewerkers kunnen de dienstplicht echter nog steeds ontlopen als hun werk als ‘kritiek’ wordt beschouwd, bericht RT.

Het Reizend Circus van Oekraïne en vijf andere groepen zijn aangewezen als “kritisch belangrijke ondernemingen… voor het functioneren van de economie en het waarborgen van het levensonderhoud van de bevolking tijdens een speciale periode,” schreef Verkhovna Rada-lid Jaroslav Zheleznyak op zijn Telegramkanaal.

De aanwijzing als circus werd bevestigd door een ander parlementslid, Alexey Goncharenko, die zei dat dit niet als een verrassing kwam, aangezien de mobilisatie- en vrijstellingsprocedures “al lang geleden in een circus zijn veranderd.”

Volgens Goncharenko staat de defensie-industrie niet op de lijst van strategisch belangrijke bedrijven – waarvan de werknemers daardoor zijn uitgezonderd van het wetsontwerp – maar wel producenten van verf en gips, uitgevers van videogames en zelfs een bedrijf dat kamelen fokt.

Zheleznyak grapte dat dit speciale “gevechtskamelen” moesten zijn, anders kon hij totaal niet uitleggen waarom zij zouden zijn vrijgesteld.

Naast het verlagen van de mobilisatieleeftijd, voorzien de hervormingen van Zelensky in het opzetten van een elektronische database van in aanmerking komende dienstplichtigen. Op die manier kunnen Oekraïners geen oproepingspapieren meer ontduiken, zoals velen hebben gedaan. Een ander amendement schaft een aantal medische handicaps af die iemand uitsluiten van militaire dienst, waardoor bepaalde ziektepatiënten opnieuw voor een medische commissie moeten verschijnen.

  Boemerangeffect: Welke sancties tegen Rusland treffen het Westen het hardst

Oekraïne is afhankelijk van gedwongen dienstplicht om zijn frontlinie-eenheden aan te vullen vanwege een tekort aan vrijwilligers en een hoog aantal slachtoffers op het slagveld. Vorige week schatte het Russische Ministerie van Defensie dat Kiev alleen al in de afgelopen twee maanden meer dan 80.000 manschappen heeft verloren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Internationaal Strafhof wil Poetin arresteren voor opvang van vluchtelingenkinderenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBrute, chaotische oorlog – normen, conventies en universele wetten worden uitgewist
Volgend artikelWaarom plaatsen ambulances nu waarschuwingssignalen voor sepsis in plaats van Covid-19?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. North Stream2 werd duidelijk door Amerika gesaboteerd en het bewijs hiervan is / wordt duidelijk als je dit dreigement van Amerika leest in het volgend artikel:
  https://www-rt-com.translate.goog/news/595630-novatek-arctic-lng-sanctions/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl
  De volgende terroristische aanslagen in het noordpool gebied zijn dus aanstaande en wie erachter zit is dus overduidelijk.
  Hier kunnen ze issis niet de schuld van geven want dat gebied is voor die lange pyjamadragers op slippers veel te koud.

  • Nou Raphael, er is een maas in de wet want mensen met een verstandelijke handicap schijnen nu ook te worden opgeroepen voor frontdienst dus dan kan de hele politieke kliek meteen vooraan gezet worden. Mijn excuses voor de woordkeuze maar er zijn geen grotere mongolen in de wereld als de huidige politici.

  • @Raphaël Vangestel…

   Je hoeft alleen maar te kijken naar de filmpjes van Zelensky voordat hij president werd… Zelensky is zelf een clown. Daarom worden clowns vrijgesteld van dienstplicht, hij stelt zichzelf vrij van dienstplicht.

  • Een clown die clowns vrijsteld van dienstplicht. Net als een farmaceutisch bedrijf dat dodelijke ‘vaccins’ maakt en zichzelf vrijsteld van vervolging.

   Onthoud allemaal goed dat deze krankzinnigheid wordt gepusht… dit komt uit een heel klein groepje. De wereld/mensheid is niet gek… de mensen die de macht hebben zijn totaal gestoord en horen in de kelder van een psychiatrische inrichting.

 2. Ik kan iedereen aanraden om op youtube het gesprek te bekijken tussen George Galloway en Pepe Escobar (Moats, mother of all talkshows) ik geniet er van hoe 2 personen de dingen kunnen zeggen en er ook nog humor tussen beiden komt, wat een verfrissende wind in deze tijd van idioten om ons heen, ik zeg sorry dat ik niet de kennis heb om dit hierop de site te zetten, dan maar maak ik het zo kenbaar, groet van mij!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in