Allereerst, omdat Boris Rozhin de tijd heeft genomen om een samenvatting van de dag op te stellen, zal ik beginnen met een vertaling van zijn samenvatting van de dag met u te delen, schrijft Andrei:

1. De onderhandelingen tussen de Russische Federatie en Oekraïne zullen morgen op het grondgebied van Wit-Rusland worden gehouden. Moskou heeft vandaag nogmaals duidelijk gemaakt dat, als Kiev de voorwaarden niet aanvaardt (zonder enige concessie), de gevolgen voor de Oekraïense staat ernstig zullen zijn. De Verenigde Staten zeggen dat de tweede fase van de operatie maandag kan beginnen, met operaties om de controle over Odessa en Kiev te verwerven, en met de omsingeling van de AFU-groep in de Donbas. In de verklaringen van de bende van Zelenski staan steeds meer hysterische opmerkingen en beschuldigingen aan het adres van Rusland, die hij heeft rondgeslingerd (wat niet is gebeurd).

2. De humanitaire corridors in Mariupol en Volnovakha worden nog steeds verstoord door de nazi’s uit Azov, ondanks alle afspraken. Is er iemand verbaasd? Ik ben dat niet. Tot nu toe is het gelukt om ongeveer 300 mensen te bevrijden uit de handen van terroristen die zich in Mariupol schuilhielden. Nog enkele tientallen anderen hebben nog uit Volnovakha kunnen ontsnappen. De Oekraïense terroristen willen zich op geen enkele manier van hun menselijk schild ontdoen. Waardoor veel mensen ter dood veroordeeld worden wanneer de contra-terroristische operatie in Mariupol zelf begint en de actieve opruiming van Volnovakha doorgaat.

3. Er blijven misverstanden bestaan over de werkelijke verblijfplaats van Zelensky, en Oekraïense en Amerikaanse bronnen verspreiden het nieuws over de op handen zijnde evacuatie van Zelensky naar het Westen, en ook het zoeken naar spionnen en verraders gaat door. Kivu werd beschuldigd van “hoogverraad” en op de opsporingslijst gezet. Ze zullen hem vangen, waarschijnlijk doden, net als Kirejev. En dan zullen zij erover nadenken of hij een “verrader” of een “held” is. Zelenski zelf heeft vandaag gezegd dat het Westen wil dat de Oekraïners gedood worden en dat “wij vechten om waar de nieuwe grens zal zijn.” De oude grens zal natuurlijk niet meer bestaan. De grenzen zullen in ieder geval veranderen – de vraag is natuurlijk interessant waar ze zullen liggen.

4. In de Russische Federatie vinden vandaag anti-oorlogsbijeenkomsten plaats, met behulp van Zelenski die opriep om de operatie in Oekraïne te stoppen. Te oordelen naar het aantal verzamelde mensen, hebben zelfs de arrestatie van Navalny (wie is dat trouwens?) en de beperkingen van het coronavirus (trouwens, waar is covid?) de burgers meer ongerust gemaakt. Maar laten we zien, misschien zal tegen de avond het aantal groeien. Intussen is alles vrij pathetisch, wat blijkbaar vergemakkelijkt werd door een felle informatiestroom, die vandaag doorging.

5. De handhaving van de wet op nepnieuws over de strijdkrachten van de Russische Federatie is vandaag begonnen. De eerste gelukkige is er met een boete van 60.000 roebel vanaf gekomen. Ik had het idee om over de problemen bij de offensieve operatie te schrijven (die zijn er natuurlijk ook), maar ik zal nog even wachten – we moeten afwachten hoe de wet in de praktijk werkt. Of er zal materiaal zijn na de operatie, wanneer de militaire censuur niet zo genadeloos zal zijn.

Wat de operatie zelf betreft, is het de moeite waard op te merken dat er zelfs in het Westen verschillende interpretaties bestaan over de plannen van de Generale Staf van de RF Strijdkrachten, hoewel de opmars op de kaart enig idee geeft van wat zij beogen. Vanuit subjectief oogpunt is prioriteit nr. 1 de vernietiging van de AFU-groepering in de Donbass door deze groepering te omsingelen en te verslaan, waardoor Oekraïne van het grootste deel van zijn strijdkrachten en zware uitrusting beroofd zal worden.

***

  Oekraïne in de tegenaanval! Blijf alstublieft kalm

Gisteren had Poetin een zeer interessant gesprek met leden van wat lijkt op een vakbond van luchtverkeersleiders. Wij hopen het geheel later vandaag in het Engels ondertiteld te brengen, maar hier is de belangrijkste zin die Poetin tijdens dat gesprek maakte:

Vertaling: Als de leiders van Oekraïne blijven doen wat zij doen, zal dat de toekomst van de Oekraïense staat op losse schroeven zetten, en dat zal geheel hun verantwoordelijkheid zijn.

Ik denk dat het belangrijk is de context te begrijpen waarin Poetin deze uitspraak deed. Ter herinnering:

 • De Oekraïense strijdkrachten zijn geslonken tot minder dan 25% van hun oorspronkelijke omvang.
 • Bijna alle overgebleven strijdkrachten bevinden zich in een of ander soort ketels.
 • Rusland heeft volledige luchtovermacht.
 • De Oekranazische vloot bestaat niet meer.
 • Ondanks alle propaganda zal geen enkele hulp uit het buitenland de uitkomst van deze oorlog beïnvloeden.
 • Het ziet ernaar uit dat Rusland Odessa zal omsingelen en uiteindelijk de hele Oekraïense Zwarte Zeekust in handen zal krijgen.

Met andere woorden, wat zich lijkt af te tekenen is dat Rusland binnenkort de controle over heel Oekraïne zal hebben, behalve over de westelijke provincies (ten westen van Vinnitsa en Zhitomir). Met andere woorden, de oorlog is voorbij, althans militair gezien. Morgen is er een ontmoeting tussen Russische en Oekraïense onderhandelaars, en het zal interessant zijn om te zien of daar iets, wat dan ook, uit voort zal komen.

Het Westen is duidelijk vastbesloten om Rusland heldhaftig tot de laatste Oekraïner te bestrijden. Rusland wil deze operatie zo snel mogelijk stoppen, maar pas nadat haar dubbele doelstellingen van 1) ontwapening en 2) denazificatie bereikt zijn.

Op dit ogenblik is de grote vraag Kiev. Het is een grote stad met veel burgers en waarschijnlijk 30-50 duizend strijders van allerlei slag (VSU, SBU, Volkssturm, doodseskaders, plunderaars, enz.). De logische oplossing zou zijn om de strijders (en de burgers) corridors aan te bieden om de stad te verlaten, maar dat kan het Westen niet hebben.

Als de Oekraïners nu Kiev niet willen verlaten, dan zullen er tamelijk zware gevechten in de stad plaatsvinden, en het vrijmaken van de stad van de nazi’s zal de betrokkenheid van een grote Russische strijdmacht vergen. Het schijnt dat deze troepen nu in hun opstelplaatsen overal rond de stad zijn (behalve in het zuiden).

Zie het zo: de frontlijn (contactlijn) is nu erg lang en de Oekraïners hebben niet genoeg strijdkrachten om ook maar te proberen een frontlijn in zo’n context te houden.

Herinnert u zich echter het aantal Russische strijdkrachten dat langs de Oekraïense grens is ingezet – zo’n 100.000+ soldaten? Het lijkt erop dat er momenteel niet genoeg Russische troepen zijn om de Russische opmars van de afgelopen tien dagen volledig uit te buiten. Een andere mogelijkheid is dat we zeggen dat de Russische troepenmacht groot genoeg is, maar dat zij nu haar vuurkracht sterk moet opvoeren om haar operaties verder te ontwikkelen.

Om al deze redenen is hier wat ik veronderstel dat in de maak is:

 • Als de Oekraïense delegatie instemt met een overgave, dan kunnen de zaken opgelost worden met zo weinig mogelijk nodeloze doden en leed. Het Westen zal echter niet toestaan dat de Oekraïners zich overgeven, en de Oekraïners die eventueel zouden instemmen met praten, zullen door hun eigen mensen worden doodgeschoten (het gebeurt op dit moment overal in Banderastan).
 • Na een Oekraïense afwijzing te hebben ontvangen, denk ik dat Rusland meer troepen zal inzetten en zal beginnen met het opruimen van de ketels van Mariupol en Odessa.
 • In tenminste één geval (bij Voznesensk) is een Oekraïense tegenaanval wel door de Russische verdedigingslinies gebroken. Hieruit blijkt dat de Russische linies dunner worden als gevolg van hun eigen successen, en dat stelt de nazi-troepen dan in staat om succesvolle tegenaanvallen op te zetten.
 • Het is ook heel duidelijk dat de VS/NAVO de Oekraïners hun volledige verkennings-/inlichtingensteun bieden, en dat, terwijl hun eigen netwerken en commandoposten weg zijn, de VS/NAVO de operaties van de Oekraïners blijven steunen.
  De waarheid over de economische macht van Rusland: is het land echt zo klein en zwak als het Westen beweert?

Om al deze redenen, en bij gebrek aan een of ander staakt-het-vuren, zouden de komende 7-10 dagen de Russische operaties sterk moeten toenemen, niet alleen in de lucht en op de grond, maar ook op zee, waar de Zwarte Zeevloot zal worden ingeschakeld om de Oekraïense kustlijn te beveiligen. De Russen zullen misschien ook iets moeten doen aan de intel/recon-steun van de NAVO aan de Oekraïense strijdkrachten, hetzij openlijk, hetzij met een minimum aan plausibele ontkenbaarheid.

Dat roept één vraag op: hoe ver naar het westen zijn de Russen bereid te gaan?

Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat Poetin gisteren tijdens zijn toespraak heeft aangegeven dat “alleen” het steunen en verdedigen van de LDNR niet voldoende zou zijn, omdat de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass een constante stroom van steun uit het Westen ontvangen.

Vandaar dat de Russische Generale Staf besloten heeft dat het eerst twee dingen moest doen: 1. de Oekraïense verdedigingsinfrastructuur vernietigen, en 2. de Oekraïense troepen in de Donbass omsingelen door een omsingeling/tangbeweging vanuit het zuiden en het noorden. Ik wacht nog steeds op bevestiging dat deze ketel op operationeel niveau op slot zit, maar niemand (voor zover ik weet) heeft voor vandaag een recente kaart gemaakt. Toch denk ik dat we veilig kunnen aannemen dat die ketel zeer binnenkort vergrendeld zal worden (of al vergrendeld is).

Toch hebben grote (relatief gezien) Oekraïense troepenconcentraties zich ingegraven en zijn klaar voor lange stedelijke gevechtsoperaties in ten minste de volgende steden: Odessa, Dnepr en Kiev. Zou het Russische leger de nazi’s uit deze steden kunnen verdrijven? Ja, Mariupol wordt op dit moment opgeruimd, maar alleen tegen een hoge menselijke prijs (aan beide kanten) en door meer vuurkracht in te zetten (op de grond en in de lucht).

Mijn gok is dat de Russen besloten hebben om eerst het hele zuidfront te ontruimen. De Russische strijdkrachten bevinden zich reeds tussen Nikolajev en Odessa, en de Zwarte Zee-vloot heeft naar verluidt aanvallen uitgevoerd ten zuidwesten van Odessa. Op dit ogenblik laat de Zwarte Zee-vloot de Oekraïners gissen of er een amfibische aanval zal komen, en zo ja, waar.

Ik ben geen profeet, maar een bruggenhoofd veilig stellen ten zuidwesten van Odessa om dan een amfibische aanvalsmacht aan land te zetten en van daaruit alles verder te ontwikkelen lijkt mij een redelijk idee.

  Oekraïne valt olietanker aan na nog meer verliezen in Zaporozhye, Donetsk (Video's)

Zodra zowel Odessa als Nikolajev zijn ingenomen of in ieder geval stevig omsingeld, dan kan Rusland meer troepen vrijmaken om naar het noorden te trekken. Evenzo, zodra de operationele ketel in de Donbass vergrendeld is, zal dit ook meer troepen vrijmaken om dan naar het westen te trekken. Als dit lukt, dan zal Rusland een strategische ketel hebben bereikt die heel Oekraïne ten westen van de lijn Vinnitsa-Zhitomir omvat.

Als dit niet lukt en de Russen hun tempo verliezen, dan blijft er geen andere oplossing over dan de intensiteit van de hele operatie sterk op te voeren. Ik denk dat dit precies is wat Poetin in gedachten had toen hij zei: “Als de leiders van Oekraïne blijven doen wat zij doen, zal dat de toekomst van de Oekraïense staat op losse schroeven zetten, en dat zal geheel hun verantwoordelijkheid zijn”.

Dus, om het allemaal samen te vatten:

 1. Rusland wil deze oorlog het liefst aan de onderhandelingstafel beëindigen.
 2. Het Westen wil Rusland tot de laatste Oekraïner bevechten.
 3. En de Oekraïners… …eigenlijk heb ik geen idee wat ze van plan zijn, waar ze nog op hopen, wat ze al dan niet begrijpen, maar het beste wat ze zouden kunnen doen is in opstand komen tegen de nazi’s, hen ontwapenen en hun steden voor geopend verklaren. Hetzij dat, hetzij emigreren.

Dit is een totaal deprimerende gedachte, maar ik zie geen andere mogelijkheid voor Rusland dan de “pijnknop” hoger te draaien, zowel bij de Oekraïners als bij het Westen, en te zien of zij nu bereid zijn deze oorlog te stoppen.

Zo niet, dan zet hem weer hoger, en herhaalt dit zo vaak als nodig is, totdat ofwel 1) het Westen capituleert, ofwel 2) de Oekraïne eenzijdig door Rusland ontwapend en gedenazificeerd wordt.

Hier is wat ook van cruciaal belang is om te begrijpen:

Rusland was bereid, als het gedwongen werd, in te grijpen in de Oekraïne. Als het gedwongen wordt, zal Rusland het opnemen tegen elk land, ook tegen elk land dat lid is van de NAVO en dat de Oekraïners militair zal bijstaan. Als het gedwongen wordt, zal Rusland zelfs de hele NAVO en de VS samen bevechten, en als het gedwongen wordt, zal het al haar wapens gebruiken, ook nucleaire. En als dat betekent dat de hele planeet gebombardeerd wordt, dan hebben wij, zoals Poetin zei, “geen behoefte aan een planeet zonder Rusland”. Dit alles wil zeggen dat Rusland niet bluft, dat Poetin niet zal terugkrabbelen en dat er geen prijs is die Rusland niet bereid zou zijn te betalen om in deze existentiële oorlog de overhand te krijgen.

Rusland zal niet ophouden totdat haar bestaan weer veilig is gemaakt.

Hoe zit het met het Westen?

Ik geloof dat het Westen een “smartass-politiek” voert: wij vechten wel tot de laatste Oekie, en wij krijgen zoveel mogelijk Steppe-negers en Sneeuw-negers zover om elkaar uit te moorden, maar dan houden wij het daarbij net niet op een kernoorlog met Rusland.

Vraag: vertrouwt u erop dat de genieën die in het Westen aan de macht zijn dit pad met succes zullen bewandelen?

Ik in ieder geval niet.

Trek uw eigen conclusies.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Het Rijk der Leugens”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelRussische ambassade: “Amerika vult Oekraïne met biolabs”
Volgend artikelDit zijn de eisen van Rusland: “Dan zullen wij onmiddellijk stoppen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. ” Zou het Russische leger de nazi’s uit deze steden kunnen verdrijven?” lol andrey is ook een shill

  in 2o14 heeft netanyahu en andere ferengi uit america en okeraine deze ‘nazi s’ gesteund in de coup, waarna een joodese president werd geinstalleerd.

  deze ‘nazi s’ zijn zoals isis , volledig onder controle van de ferengi (hun leider is joods en in polen, finaciering komt van kolomoisky de man met 3 paspoorten(

 2. Op je vraag een antwoord: geniën in het westen: EU en US neem ik even aan: gelukkig heeft Polen zojuist duidelijk gemaakt dat het geen oude Jets aan de Ukraine gaat leveren. Deze staat heeft als Hongarije en andere staten vers in het geheugen staan hoe het was onder de USSR, dus hoger common sens aldaar. Het Rusland isoleren en pesten is vooral voor Europa een erg dom idee. De ambtenaren hier zijn echt NERGENS op voorbereid, zelfs niet op een gascrises met gas in de grond. Een probleem wat al jaren wordt besproken. The New World Order is dus op iets anders uit. Een ieder kan na de resultaten van de SARS CV-2 „totaal veilige injecties“ bedenken wat dat is. Het gaat tijd worden elk land los te koppelen van de idiote ideeën van WEF en WHO – destructief, destabiliserend, demagogisch, en gaat in tegen alle ethiek van eigen SDG‘s. Het volk zal dus nog een factor 1000 harder moeten schreeuwen en protesten. Oorlog is GEEN OPTIE, but a Looses bed! De laatste oorlogen die de US heeft gevochten hebben genoeg laten zien, hoe ze met hun partners omgaan. Vraag het aan de vrouwen in Afghanistan of de achtergebleven vertalers, voor zover er nog een paar in leven zijn! We hebben meer qualiteit nodig in Europa en dat kan alleen komen door eigen ethiek en eigen stijl te handhaven. Geen wapens leveren, defensief blijven investeren in het leger, en veel meer actief politiek bedrijven gericht op samenwerken ipv de simpele WILDERS politiek op NATO niveau. Zwarte pieten aan Putin geven na vele oorlogsrondes van de NATO is voor dommeriken. Waar is de politiek op hoog niveau! Dat moeten we nu de US even gaan voordoen denk ik!

 3. Nou beschouw ik mezelf als iemand die de nederlandse taal redelijk tot goed machtig is, maar van ‘ketel’ anders dan een metalen vat heb ik nog nooit gehoord.

  Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een militair germanisme dat in GANGBAAR nederlands “verzetshaard” betekent.

  Dus voor de duidelijkheid / tekstbegrip is het wel zo handig de term ‘ketel’ nooit meer te gebruiken op deze site.

  Lijkt mij dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in