Het langverwachte offensief van Oekraïne is begonnen. Tot nu toe zijn de resultaten gemengd, waarbij beide partijen overwinningen claimen volgens de normale propagandastroom. Dat doet er allemaal niet toe.

Wat niet ter discussie staat, is de tragedie van de Nova Kakhovka hydro-elektrische stuwdam, die werd aangevallen en waardoor de Dnjepr rivier in de vallei in de oblast Cherson terechtkwam, schrijft Tom Luongo.

Deze dam leverde niet alleen plaatselijke elektriciteit, maar ook koelwater voor de Zaporizhzhia Nuclear Power Plant (ZNPP), de grootste kerncentrale in Europa.

De ZNPP is sinds het begin van deze oorlog het onderwerp geweest van talloze incidenten, waarbij er gevechten om zijn gevoerd en waarbij beschuldigingen uit het Westen in het rond vlogen over hoe onverantwoordelijk Rusland was. Niets van dat alles bleek waar te zijn, want de ZNPP was opgezet om de locatie te zijn van een enorme valse vlag waarbij VN-inspecteurs betrokken waren, wat mislukte.

Het maakt niet uit wie u steunt in deze oorlog of met wiens motieven u sympathiseert. Dergelijke acties dienen vele doelen, sommige militair, sommige politiek.

En ze volgen een bepaald patroon.

Net als het narratieven van vorig jaar rond de aanvallen op de ZNPP, roept deze aanval op de dam zeer voor de hand liggende vragen op.

Waarom zou Rusland een kerncentrale aanvallen in een gebied dat het controleert?

Om terug te gaan naar Syrië, vlak nadat Donald Trump begin 2017 aantrad: waarom zou Assad burgers vergassen, terwijl hij en Rusland het momentum hadden en duidelijk de oorlog in de provincie Idlib aan het winnen waren en de toorn van de wereld opriepen?

Waarom zou Rusland Nordstream 1 en 2 opblazen, zoals hen aanvankelijk werd verweten?

Waarom zou Rusland een dam aanvallen in het gebied dat zij controleren en die Kherson van lokale stroom, koelwater voor de ZNPP en zoetwater voor de Krim voorziet?

  Polen werft bemanning voor Leopards om INHEEMS POOLS LAND in Oekraïne te beschermen

Het antwoord op al deze vragen is simpelweg: “Dat zouden ze niet doen.”

Dus laten we nu wat meer historisch graven naar gedrag in het verleden.

Wie blies er in de herfst van 2015, voordat de oorlog officieel begon, elektriciteitscentrales op die de Krim van stroom beroofden, waardoor er black-outs en echte burgerlijke ontberingen ontstonden?

Wie heeft officieel gezegd dat de Minsk Akkoorden gewoon een exercitie waren om tijd te winnen om Oekraïne te bewapenen en Rusland te blokkeren voor de oorlog van vandaag?

Wie heeft er een terroristische aanslag geënsceneerd op de brug over de Straat van Kertsj?

Wie heeft een aanval op de dam getest?

Wiens leiderschap blijft wanhopig de wereld rondgaan om rationele mensen ervan te overtuigen dat deze irrationele etnische oorlog tussen stammen van Slaven een strijd is voor de toekomst van de westerse beschaving?

Wie heeft opzettelijk in heel Oost-Europa de smeulende haat tegen alles wat Russisch is helpen aanwakkeren om de wereld naar dit moment te duwen?

Kortom, wie heeft Oekraïne bewapend terwijl het nooit een greintje nederigheid of menselijk fatsoen heeft getoond om een oplossing te vinden zonder duizenden dode Slaven?

Het antwoord zijn dezelfde mensen die Rusland vandaag beschuldigen van het opblazen van een dam die zijn strategische positie in het zuiden van Oekraïne ernstig verzwakt.

De eerste die het spits afbeet was de voorzitter van de EU-Raad, Charles Michel:

De rest van de wereld zal zich de komende 72 uur of zo opstapelen, totdat er beelden of bewijzen in de informatieruimte terechtkomen. Het is hetzelfde patroon als Nordstream, de chemische aanvallen in Ghouta en Khan Sheykoun, MH-17 en een heleboel andere aanvallen op burgers in de afgelopen tien jaar sinds Poetin Obama’s “Coalition of the willing” hielp dwarsbomen om Assad uit te schakelen in 2013 na Ghouta.

  Analyse: Rusland is aan de winnende hand, het Westen is zichzelf aan het vernietigen... bereid u voor op EXTREME ARMOEDE nu 50-jarig economisch sprookje implodeert

Precies op schema: Perfidious Albion doet mee.

Alles in Oekraïne gaat daar vandaan downstream (woordspeling bedoeld). Alles. Het is allemaal één grote lange beleidsbeslissing na elkaar. In dit opzicht is Oekraïne een reeks zetten op een schaakbord dat naar een bepaalde uitkomst leidt.

En die uitkomst zal een volwaardige oorlog tussen de NAVO en Rusland over Oekraïne zijn. Dat is wat alle machthebbers eigenlijk willen, zelfs als ze het tegendeel beweren. EU-functionarissen zoals Michel, EU-Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen en nu ook presidentskandidaten in de VS zeggen hetzelfde.

Er kan geen overwinning zijn voor Rusland in Oekraïne. Dat zou het einde van het Westen betekenen.

Waffle House serveerster Nikki Haley herhaalt op CNN de leugen dat Rusland heel Polen en de Baltische staten zal innemen als hij wint. Het maakt niet uit dat zij 1% van de voorverkiezingen krijgt, het is haar taak om het narratief te versterken.

We hebben allemaal gewacht op de volgende grote “ramp” om de inzet in Oekraïne te verhogen. Het is te lang te stil geweest. Nu de gevechten op meerdere fronten verhevigen, is dit de juiste stap.

Dus, wat betekent het nu?

Het meest voor de hand liggende is dat dit de positie van Rusland in Kherson en daarna op de Krim aanzienlijk verzwakt. Hieruit volgt dat dit slechts de opmaat is voor de langverwachte volledige aanval op de Krim.

  Einde van de illusie...

Het zou een rare verklaring van de Oekraïners kunnen zijn dat ze een uitweg zoeken door een onbegaanbare barrière te trekken tussen hun grondgebied en dat van Rusland, maar ik moet daar veel meer bewijs voor zien voordat ik er zelfs maar over na kan denken.

Want het scheermes van Occam herinnert ons aan de intense noodzaak om niet alleen Oekraïne naar een hoger niveau te tillen, maar ook de hele agenda van de Grote Reset in Davos.

Al meer dan een jaar probeert het Westen, voornamelijk de VS met veel Britse hulp, een humanitair crisis narratief rond Rusland te creëren om een bredere oorlog te rechtvaardigen.

Dit is slechts het meest recente voorbeeld van hun handwerk.
De Oekraïners willen dit om sympathie op te wekken bij gaslit debielen met Oekraïense vlaggen in de Twitternaam.

De Britten hebben dit nodig omdat hun eeuwenlange vete met Rusland gewoon niet met een sisser in Oekraïne mag aflopen.

De VS denkt dat ze dit nodig hebben vanwege het belachelijke Grootmachten-denkvirus dat onze koloniale “beteren” over ons hebben losgelaten.

Davos heeft dit nodig omdat je de wereld niet naar je hand kunt zetten als er nog grote naties over zijn.

Bekeken door de lens van de machtswellustelingen die deze oorlog hebben ontketend, laat ik u achter met een laatste vraag.

Hoe noem je honderdduizend dode Slaven die om moerasland vechten?

Een goed begin.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe het Westen zich in Oekraïne misrekend heeft en waarom er geen staakt-het-vuren komtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:


Ontdek meer van Frontnieuws

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vorig artikelMijn ogen zijn open: Iran had gelijk over dat “Grote Satan”-gedoe
Volgend artikelDe hel is leeg… Alle Washington duivels zijn hier
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Mocht het tot een kernramp komen dan is de NAVO daarvoor verantwoordelijk. Haar expansiepolitiek gebaseerd op winstbejag heeft de wereld in een levensgevaarlijke situatie gebracht. Heeft talloze onschuldige burgerdoden opgeleverd. Ongeacht wie die dam heeft opgeblazen.
  De verantwoordelijke politici en haar souffleurs uit het bedrijfsleven moeten hiervoor berecht worden. Ondanks alle waarschuwingen en beroepen op gezond verstand hebben zij deze oorlog coute que coute geexploiteerd en alle schade op de koop toe genomen. Stoppen of voorkomen van deze oorlog, door zich te houden aan de krim accoorden, had nooit zulke consequenties gehad als wat vandaag de dag gebeurd.
  En de schade is veel groter dan de materiel schade en de mensenlevens, het vertouwen in de politiek is voor altijd weg. Ook al wordt deze belachelijke oorlog gewonnen.

 2. Lijkt me sterk dat rusland hier geen rekening mee heeft gehouden. Tienduizenden burgers bijna direct kunnen evacueren zegt dat ze er wel degelijk rekening mee hebben gehouden.
  En militair gezien zullen ze er ook rekening mee hebben gehouden.
  Militair gezien hebben ze nog niet eens vuist gemaak. Ik denk dat rusland nog genoeg onplezierige miltaire vuistslagen in petto heeft.

  • rusland wist dat oekraïne dit van plan was en heeft dat op 21-10-2022 ook aangekaart bij de verenigde naties.
   het is logisch dat rusland er voorbereidingen voor getroffen heeft.

 3. Door de ogen gezien van Deep State maakt het niet uit of er méér dan 400.000 gedode Oekraïense soldaten zijn, als het Militair Industrieel Complex maar flinke woekerwinsten maakt waar deze Satanisten en hun vervloekte families jaren lang in grote welstand kunnen leven, terwijl ze over de lijken van de ongelukkigen moeten stappen om weer iets overbodigs te kopen in de winkels die hoofdzakelijk van dit soort mensen afhankelijk zijn.

  • Goed gezien Adriaan. De wortels van het kwaad komen steeds van dezelfde super, superrijke families. Hun streven naar nog meer dollars, nog meer macht over het gewone volk kent geen grenzen.
   En helaas gaan velen door hun knieën. Wat zou het zijn? Geld? Macht? Chantage? Of nog erger? Iets met kinderen?
   De wereld is in en in verrot!

   • Jan, ze zijn ervaringsdeskundigen in het gebruik van pure angst. Ze weten het in te zetten. Angst voor verlies, angst voor pijn, angst voor uitsluiting, angst voor het oordeel en pure, onberedeneerde demonische angst.
    Ze weten het ook daarom in te zetten voor eigen macht en invloed, om maar steeds hun laatste restje geweten te verdoven en uit te stellen wat ze vrezen.

    Alle verhalen die ik gehoord heb van satanisten etc die daaruit bevrijd zijn vertellen hetzelfde. De constante angst en nachtmerries. En het overweldigd worden door de vrede en liefde van God tijdens en na hun bekering.

    Zonder nieuwe invulling zijn ze er al snel nog veel beroerder aan toe. Je staat dan volledig hulpeloos voor de wraak die er aankomt. En komen doet ‘ie.

    Je kunt niet zonder bescherming. Het is een geestelijke strijd. Het steeds openlijker satanisme is daar wel tekenend, ze zijn daar zeer actief in. Vele malen meer dan de christelijke wereld. Het wordt hoog tijd dat ingeslapen christenen dat ook eens doorkrijgen.

    En daar bedoel ik niet de roomsen mee. Dat is de grootste kweekvijver van satanisten. Dat duurt alleen te lang om uit te leggen.

    Toch komt er zichtbaar steeds meer scheiding tussen het licht en de duisternis. Leven schenkende energie en het beklemmende starre statische raamwerk van de (natuur)wetten. Het graan en het onkruid. Het eeuwige en het vergankelijke.

    De hardware zal de software nooit begrijpen die het leven geeft of de programmeur die beide gemaakt heeft.

 4. Zie: “De giftige Oorlog” een recente TV-docuserie van drie delen van VRT gemaakt dus met belastingsgeld. Het programma heeft sindsdien gerenommeerde prijzen gewonnen. De lijst van bronvermeldingen is indrukwekkend en de aangedragen bewijzen “onomstootbaar”: Assad is een duivelse crimineel die zijn volk onderdrukt en vergast, ook kindjes.
  Zulke TV-uitzendingen in prime-time door de regimezender in België, door miljoenen mensen bekeken zijn erger en geraffineerder dan de Goebbelspropaganda. De lijst van collaborerende corrupte bendeleden is wel interessant en geeft een overzicht op welke steunpilaren de haatzaaierij, leugens en propagandatechnieken het systeem steunt.

 5. “Er was nooit een uitweg in Oekraïne”

  Hett verkeersbord op het plaatje en de tekst The Russians Did It! De denkbeeldige GPS Routeplanneer geeft aan: Keer om…ga terug en blaas de Nordstream 2 pipeline op.

 6. Er is nog een verklaring waarom Rusland deze oorlog zal winnen. ❗️
  Deze staat zelfs beschreven.‼️
  En kun je vinden in de Bijbel.❗️
  In het “ einde der tijden”………..- wanneer dit ook zal zijn———- zal er een hele grote oorlog tegen Israël worden ontketend.
  Hierin WORDT RUSLAND BIJ ZIJN” OUDE NAAM” GENOEMD, en zal samen met andere landen……. ( ook allen bij ( de oude ) naam genoemd O.a Iran ) optrekken en “ het land als een wolk bedekken” u zult uit uw woonplaats komen uit het uiterste noorden ,u en vele volken met u, alle ruiters ( oorlogstuig) een grote menigte en een talrijk leger……”
  Dan zal het niet zo goed voor hen aflopen……. samen met nog vele andere landen uit het uiterste noorden en vele volken met u…….
  Dan komen ze om roof te plegen…..om buit te roven en ze zullen zich keren “tegen een volk dat uit de heiden volken verzameld is “
  Dit is een zogenoemde “ eindtijd profetie “ en deze profetie is nog nooit eerder vervuld.
  Daar is het dus nog wachten op.
  Ezechiël 38 en 39 voor de Bijbel studiebol.

  In de context van wat er nu anno 2023 gebeurt is het interessant om te volgen. ❗️

  • Anna juni 12, 2023 at 15:13
   En waarom zullen de Russen winnen?
   Omdat zij het dichtst bij orthodoxe christenen zijn en geen afvallige cabal zionist of wat voor jxxd ook.
   Bovendien heb ik het idee dat de Russen niet voor vrijheid alleen strijden,maar ook voor souvereigniteit en autonomie.
   Wie denkt dat ze Rusland kunnen beheersen en controleren,maakt een grote vergissing en denkfout.
   Nu snap ik ook waarom het wef Rusland weg wil hebben.Veels te zelfstandig en onafhankelijk.
   Maar dat kunnen ze niet hebben,dus oorlog.
   Het westen is al militair aardig uitgedund,en met welk leger?
   Navo 1985 was bijzonder slagvaardig.
   Nu,als een keffertje een grote bek hebben,maar grote broer joenaaithetsteeds is ook al lang niet meer zo machtig als voorheen.
   Maar we gaan het meemaken.

   • Heel eenvoudig omdat zij nog een grote oorlog in het midden oosten te voeren hebben. Mijn informatie hierover komt uit de Bijbel Ezechiël 38 en 39 daar kun je het lezen❗️
    En deze oorlog zullen vele andere landen met hen voeren…….. ze worden allemaal genoemd…… pak er een hele oude kaart bij dan begrijp je de benamingen…. En de gebieden waar ze vandaan komen…..
    En daar zullen ze vernietingd worden‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in