Om ongestoord leugens te kunnen verspreiden, heeft men een volgzaam mediamonopolie nodig. Andere bronnen van informatie moeten worden uitgeschakeld of in diskrediet gebracht. Daarom is de toegang tot de Russische media zo goed als onmogelijk gemaakt. Een dergelijke censuur wordt uitgeoefend wanneer men zich bewust is van zijn eigen leugens, schrijft Peter Haisenko.

Het is ook een vorm van liegen als afschuwelijke “berichten” door slechts één partij worden gepresenteerd, met aan het eind de toevoeging dat het “bericht” niet onafhankelijk kan worden bevestigd. Op zijn minst is het propaganda, want dit “bericht” blijft in de hoofden van de goedgelovigen hangen als een feit. Maar voordat ik op de huidige leugens inga, zal ik eerst de permanente leugen onder de aandacht brengen: “Poetin’s is de schuld als er hongersnoden zijn”.

Ja, het is waar dat Rusland de grootste exporteur van tarwe is. Maar welk aandeel hebben Rusland of Oekraïne eigenlijk in de wereldtarweproductie? Een publicatie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw geeft daarover informatie, per mei 2022: Rusland 9,6% en Oekraïne 4,2%. Beide landen hebben ook binnenlandse consumptie en het is dus duidelijk dat zelfs als alle uitvoer uit deze twee landen zou mislukken, de wereldmarkt nauwelijks drie procent tekort aan tarwe zal hebben. Dus dit moet een wereldwijde hongersnood veroorzaken? Maar dit sterke verhaal wordt door de Westerse corporaties gebruikt om hun waanzinnige winsten te fabriceren door prijsverhogingen.

De stijging van de gas- en energieprijzen voor de consumenten wordt ook aan Poetin toegeschreven. Maar de waarheid is dat Rusland zijn gas nog steeds levert tegen dezelfde prijzen, die in langetermijncontracten zijn vastgelegd. Net als met de olieprijzen zijn het de westerse bedrijven die de gunst van de tijd, de propaganda tegen Rusland, uitbuiten om waanzinnige prijzen en analoge winsten op te leggen. Degenen die voor hun gas en olie betalen, worden nog steeds tegen de oude prijs bevoorraad. Rusland houdt zich aan contracten. Aan deze kleine voorbeelden kunnen wij dus zien dat de Westerse propaganda elke realiteit te boven gaat.

Het is ook een leugen te beweren dat Rusland de uitvoer van tarwe uit Oekraïne verhindert door Oekraïense havens te blokkeren. De waarheid is dat Kiev zelf zijn havens heeft ondermijnd om buitenlandse schepen te gijzelen. De haven van het bevrijde Mariupol is reeds door Rusland ontmijnd en wordt weer in gebruik genomen nadat het drie maanden lang door Azov-bendes verhinderd was.

  EU geeft Zelensky levensonderhoud voor zichzelf en zijn regime. Maar wat missen we?

Rusland beëindigt de genocide in de Donbas die al acht jaar woedt

Maar nu naar de huidige leugens. Er wordt beweerd dat uit Oost-Oekraïne geen informatie kan worden verkregen. Hoe is het dan mogelijk dat zelfs ik de beste en gedetailleerde verslagen van daar kan zien en evalueren? Het idiote van deze berichten – in de zin van Westerse propaganda – is dat ze in tegenspraak zijn met alles wat er bij ons “gemeld” wordt over de Russische operatie. Vanuit Kiev wordt beweerd dat Rusland genocide pleegt in de Donbas. Het is een feit dat Rusland een einde heeft gemaakt aan de genocide in de Donbas, die al acht jaar door het Oekraïense leger wordt uitgevoerd en 14.000 levens heeft geëist. Waar de Russische legers of de legers van de Oostelijke Provincies de macht hebben overgenomen, worden tonnen hulpgoederen afgeleverd en vindt in een adembenemend tempo de wederopbouw plaats.

Severodonetsk (Noord-Donetsk) is bijna helemaal bevrijd. Er werd gemeld dat 90 procent van de stad verwoest was. Maar tegelijkertijd meldt ntv waarom het Oekraïense leger de stad bijna zonder slag of stoot heeft opgegeven. https://www.n-tv.de/politik/Warum-die-Ukraine-in-Sjewjerodonezk-den-Kampf-verweigert-article23371629.html

De waarheid is dat de stad nauwelijks materiële schade heeft opgelopen, net als Liman, dat ook bijna zonder slag of stoot bevrijd werd. Dat de elektriciteit en de watervoorziening stilgelegd zijn, komt omdat de Oekraïense overheid ze zodanig heeft platgelegd dat ze gesaboteerd werden, zoals in Mariupol gebeurd is. Rusland krijgt ook de schuld van de vermeende beschieting van een grote tank met salpeterzuur in de buurt, maar die is door de Oekraïners zelf opgeblazen. Ja, de politiek van de verschroeide aarde wordt toegepast wanneer het Oekraïense leger daartoe in staat is.

Civiele voorzieningen worden door het Oekraïense leger misbruikt als wapenopslagplaatsen

Wat interessant is aan dit ntv-verslag is dat de terugtrekking zou hebben plaatsgevonden om strategische redenen en niet om mensenlevens te sparen. Het Oekraïense leger vluchtte en had niet langer de capaciteit om de stad als Mariupol te laten verwoesten. Het is ook interessant dat hiervoor een situatiekaart van 23 mei wordt getoond, waarop de werkelijke reden van de terugtocht niet te zien is. De omsingeling rond Severodonetsk is namelijk bijna gesloten en de Oekraïense soldaten konden het lot van hun kameraden in Mariupol alleen ontlopen door een overhaaste aftocht.

  Over Trussificatie: Van dekolonisatie naar wanhoop naar hopeloosheid naar klucht

Er wordt door Kiev beweerd en gereproduceerd door onze media dat de Russische soldaten zonder onderscheid op burgers en kinderen zouden schieten. Daar wordt Rusland, zoals gebruikelijk in het Westen, beschuldigd van, wat het niet doet, maar Kiev heel erg wel. De video’s zijn er in overvloed, waarin gevangengenomen soldaten van het Oekraïense leger vertellen hoe zij van hun commandanten de opdracht kregen om op burgers en kinderen te schieten wanneer de gelegenheid zich voordeed. En dat niet alleen. In de plaatsen die verlaten moesten worden, werd de overgebleven munitie vernietigd.

Het boze Rusland schiet op scholen, ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Ja, dat gebeurt, maar er gaat altijd aan vooraf dat deze installaties door het Oekraïense leger misbruikt zijn als gevechtsbases en wapendepots. Net zoals er schietposities zijn opgesteld midden in flatgebouwen, om dan Rusland te kunnen beschuldigen van het ongeprovoceerd vuren in woonwijken, wat het Oekraïense leger zelf ook de hele tijd doet. Al acht jaar lang, en wanneer zij op Russisch grondgebied vuren, is dat niet op militaire installaties, maar op onschuldige dorpen. Wat bijzonder perfide is, is dat de soldaten van Kiev de burgers niet op voorhand evacueren, en zelfs verhinderen dat zij de bedreigde gebieden verlaten. Net als in Mariupol zijn de vluchtgangen beschoten door bendes van Azov. Maar er is geen enkele manier om dat te weten te komen, want er is zogenaamd geen informatie uit Oost-Oekraïne…

De beweerde ontvoering van 200.000 Oekraïense kinderen wordt door niets gestaafd

Het wordt ronduit absurd wanneer Zelensky beweert dat Rusland 200.000 Oekraïense kinderen heeft ontvoerd. Dit wordt bij ons weergegeven, weer met de toevoeging dat het niet onafhankelijk geverifieerd kan worden. Maar, zie boven, het blijft in de bovenkamer. Ik geloof eerder dat deze leugen verspreid wordt als tegenwicht tegen de documenten die in de kelders van de staalfabriek van Azov gevonden zijn. Dit zijn een heleboel “medische dossiers” van kinderen waarvan in deze dossiers wordt verklaard dat zij in de beste gezondheid verkeren. Er bestaat een vermoeden dat deze kinderen bedoeld waren als orgaandonoren, ook voor rijke buitenlanders. Het zijn per slot van rekening alleen maar Russisch sprekende kinderen.

Ik zou een ontelbaar aantal voorbeelden kunnen geven van hoe schaamteloos, bijna wanhopig, er gelogen wordt over wat er in Oekraïne aan de hand is. Het lijkt wel of dit alles het resultaat is van een lange lastercampagne tegen Rusland. Dat kan men afleiden uit Strack-Zimmermann van de FDP. Zij zei eigenlijk dat de Bundeswehr een vijandbeeld nodig had, en dat kan nu alleen maar Rusland zijn. Zijzelf heeft waarschijnlijk al heel lang dit beeld van de vijand, om wat voor reden dan ook. Zij heeft nu zelf aangetoond op welk intellectueel niveau zij zich beweegt. Zoals Fokus meldt, vertelde zij “Zervakis & Opdenhövel” bijna trots over haar reactie toen een vreemdeling haar een “oorlogszuchtige” noemde. Zij noemde hem gewoon een klootzak. Dat was alles wat zij kon bedenken om te zeggen. https://www.focus.de/politik/deutschland/fdp-frau-schildert-vorfall-mann-bezeichnet-strack-zimmermann-als-kriegstreiberin-ihre-antwort-ist-eindeutig_id_106370509.html

  Binnenkort hooivorken in Europa?

Focus en de rest van de systeemmedia laten zien op welk niveau zij staan door deze reactie daar “duidelijk” te noemen. Zo zijn ook voor Focus al degenen die een eigen mening hebben klootzakken. Kiev zelf is, volgens zijn eigen verklaringen, bezig met “de-Russificatie”, maar beschuldigt Rusland van geplande genocide. Ook dit vindt geen passende weerklank in de systeemmedia, hoewel het ook niet bij de westerse waarden kan passen. Ik besluit dus met te zeggen dat alles is toegestaan, zolang het maar tegen Rusland gericht is. Opruiing, leugens, propaganda. En wee iedereen die daar niet in meegaat. Dan kunt u eindigen zoals Alina Lipp, die berichten brengt uit de Donbas die volgens onze media niet bestaan. Haar bankrekeningen zijn opgeheven en de staat heeft 1.600 euro afgeschreven zonder zelfs maar een reden op te geven. Zou Poetin gelijk hebben toen hij het Westen een “het Rijk der Leugens” noemde?

Addendum:

Een bijzonder handig voorbeeld van verkeerde informatie wordt gegeven door ntv. Daar mag de voormalige burgemeester van de stad Mariupol, Vadym Boychenko, “verslag” uitbrengen over wat daar nu zou gebeuren. Het punt is echter, dat deze burgemeester drie maanden geleden de stad verlaten heeft, nadat hij de elektriciteits- en watervoorziening van de stad gesaboteerd had. Het “verslag” vermeldt niet dat hij al drie maanden niet meer in Mariupol geweest is en dat hij geen burgemeester van de stad meer is. https://www.n-tv.de/politik/So-lebt-Mariupol-unter-russischer-Besatzung-article23371499.html


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Het Rijk der Leugens”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOh Oh! Medvedev: “De Ruiters van de Apocalyps galopperen vooruit”
Volgend artikelWEF Bad Trip: Globalisten willen ons  met Psycho-Drugs “behandelen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Censuur is het ultieme bewijs van vrijheids beroving en het verbergen van de eigen leugens.
  Met de censuur van onder andere RT.com heeft Nederland laten zien dat men ander nieuws vreest. En dus zelf liegt.

  Nedeland met in het bijzonder de regering LIEGT tegen de burgers. Als ze dat doen met nieuws, dan zal het ook zo zijn met de verkieizngen en met alles wat ze ons vertellen. Spuitjes bijvoorbeeld.

  Als een regering tegen de eigen burgers moet liegen dan is die regering niet ander de vertegenwoordiger van die burgers, in het beste geval is het dan de onderdrukker.

  Conclusie: de Nedelrndse regering is een onderdrukker en niet legetiem gekozen. Dat waren ze als enkele decennia niet door het laten aanvallen van oppositie middels derden en het vermoorden van de oppositie door derden, maar nu is het hek van de dam en er is geen excuus meer.

  NEDERLAND IS EEN DICTATUUR.

  • Dat Nederland een dictatuur is, is dat al meer dan 200 jaar. Daarvoor was het de Bataafse republiek. We hebben wel stemrecht, maar geen kiesrecht. Jij als burger bepaald helemaal niet wie er over jouw geheerst wordt, jij geeft met jouw stem enkel je eigen soevereiniteit weg aan dit criminele syndicaat. De overheid is een commerciële coöperatie, al onze zogenaamde rechten zijn betaalde privileges, die afgenomen kunnen worden als het de overheid het uitkomt. De burgers zijn eigendom van die coöperatie, maar burgers met een burger slaven nummer = een natuurlijk persoon = een bedrijf. Want een coöperatie is een verzameling van bedrijven. Jij als mens bent na jouw geboorte registratie bij de gemeente om gekat tot een bedrijf en de mens zelf is dood verklaard. Zo houden ze ons mensen in de illusie dat wij burgers zijn met burgerrechten.

   Zou jij je weer levend verklaren en dit doorgeven bij de desbetreffende overheidsinstanties, dan ben je burger af en ben je een autonoom en niet meer belasting plichtig. Het probleem is echter dat de gehele maatschappij opgebouwd is op basis van de natuurlijke persoon. Wat zodra je wil werken, wordt jij weer als het bedrijf (de natuurlijke persoon) gezien. Zo ook als je een auto wil of een huis, of een bankrekening of een internet aansluiting of nuts aansluitingen of een verzekering wil afsluiten of wil reizen heb je een ID/paspoort nodig die jouw weer als een bedrijf ziet. Overleven als een autonoom is eigenlijk helemaal niet mogelijk of je moet compleet zelfvoorzienend kunnen zijn, maar dan heb je wel land nodig en een onderkomen en een vorm van inkomsten. En daarvoor moet jij weer als een bedrijf (de natuurlijke persoon) fungeren

 2. Via een vpn-verbinding kan je zelf instellen via welk land je het nieuws wenst te zien.
  Landen die niet meedoen aan die censuur/boycot laten alles als vanouds gewoon door.

 3. Is zo simpel. Wat verwijderd wordt van vleesboek, twitter en verstopt wordt door google en Youtube is waar.

  Wat gemeld wordt door de D66 MSN is een leugen of op zijn best derderangs propaganda….

  Daarnaast: uit de laadklep van Rutte Kaag Olongren jetten, Klaver komt geen waar woord; alleen maar shit.

 4. Interessant artikel van die Haisenko… In elke leugen kun je namelijk ontdekken wat ze mogelijk zelf aan het uitvreten zijn, bijv de leugen over de ontvoerde kinderen…heel verontrustend – wat vreten ze met kinderen uit??? De leugens hebben allemaal de handtekening vd Ziomafia. Bijv het “schieten op kinderen door de Russen”. Dat deden (of doen nog steeds) dat smerige Isgraeeliese leger, gaatjes schieten in de hoofden van Palestijnse kindjes.

  NederkutLand doet er keihard aan mee en de kutschapen vinden het best. Maar nu worden ze ook vet uitgezogen door hun fijne regering met de gasrekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in