© Billionaires Success (CC BY 2.0)

Bill Gates is geen dokter, hij is nergens voor gekozen, en nu weten we dat hij zijn eigen huis ook niet op orde kan houden. Kunnen we dus stoppen met te doen alsof hij het orakel is over Covid-19-vaccins of hoe we de wereld moeten besturen?

Gates en zijn vrouw Melinda, met wie hij 27 jaar getrouwd was, kondigden maandag aan dat ze gaan scheiden. Ze zullen de stichting die hun beider namen draagt blijven runnen, “maar we geloven niet langer dat we als echtpaar samen kunnen groeien in de volgende fase van ons leven”.

Het gebeurt. In 2019 waren er ongeveer 750.000 echtscheidingen in Amerika – volgens de laatste federale statistieken – en bij sommige daarvan waren machtige mensen betrokken. Amazon-oprichter Jeff Bezos, de rijkste persoon ter wereld, scheidde in 2019 van zijn vrouw en verdeelde een fortuin dat op dat moment op ongeveer 150 miljard dollar werd geschat, schrijft auteur Tony Cox op rt.com.

Gates is nog steeds een rijke softwaremagnaat die een fortuin heeft opgebouwd grotendeels door een monopolie-achtige hefboomwerking uit te oefenen om concurrenten te blokkeren, en hij verdient al het respect dat die prestatie met zich meebrengt. Maar hij is God niet. Zoals zijn aanstaande scheiding iedereen eraan herinnert, heeft hij niet overal een antwoord op.

Dat geldt vooral voor het gezondheidsbeleid en de geneeskunde. Gates, de zoon van een directeur van Planned Parenthood, is geen expert op het gebied van vaccins. Hij stopte met Harvard om Microsoft op te richten. Hij is een filantroop in de gezondheidszorg met een duidelijk standpunt.

Verenigd Koninkrijk begint met "vaccinatiestempels" in paspoorten

Toch behandelen de mainstream media Gates niet alleen alsof hij alwetend is – over zaken variërend van klimaatverandering tot bioterrorisme – maar ook allesbeslissend. In het ene interview na het andere geeft de voorstander van bevolkingsvermindering zijn mening over de invoering van vaccins en andere volksgezondheidsstrategieën om de Covid-19 pandemie het hoofd te bieden. Het is bijna alsof hij de macht heeft om te beslissen wie leeft en wie sterft.

Maar misschien is het niet bijna. Nu het aantal sterfgevallen door Covid-19 in India de pan uit rijst en de druk toeneemt om af te zien van octrooibeperkingen die arme landen in staat zouden stellen zelf de broodnodige vaccins te produceren, heeft Gates in wezen “NEE” gezegd.

“Het ding dat dingen tegenhoudt in deze zaak is niet intellectueel eigendom”, vertelde Gates aan Sky News. “Het is niet alsof er een of andere inactieve vaccinfabriek is, met goedkeuring van de regelgevende instanties, die magisch veilige vaccins maakt. Je weet dat je deze dingen moet testen. Elk fabricageproces moet op een zeer zorgvuldige manier worden bekeken”.

De gekozen leiders van onder meer India en Zuid-Afrika zouden van mening verschillen. Voorlopig blijven ze smeken om vaccins en licentierechten. Maar maak je geen zorgen: Gates zei dat het deze keer waarschijnlijk minder dan een decennium zal duren voordat arme landen de vaccins krijgen, en hij heeft Amerikanen toestemming gegeven om te hopen dat hun leven tegen het einde van 2022 zal terugkeren naar iets dat op ‘normaal’ lijkt.

De eerbied voor Gates in kwesties als het virus of de klimaatverandering is nog flagranter in tegenstelling tot de behandeling van andere beroemdheden – zoals podcastpresentator Joe Rogan. Omdat hij durfde te zeggen dat gezonde jonge mensen geen vaccin tegen Covid-19 nodig hebben, werd hij door de media, beroemdheden – zelfs door de grote media-lieveling van de pandemie, Dr. Anthony Fauci, en het Witte Huis op de korrel genomen.

Gates Foundation vernietigt ook Afrika's voedseleconomie

Een tweet in het bijzonder die de hypocrisie blootlegde, bevatte een NBC-artikel met de kop “Joe Rogan, die geen arts is, geeft vreselijk vaccinadvies”, naast een Yahoo Finance-artikel met de kop “Vijf dingen die Bill Gates wil dat je weet over Covid-19 varianten”.

“Een miljardair zijn maakt je nog geen dokter,” zoals de conservatieve commentator Candace Owens opmerkte. Noch maakt het u objectief of betrouwbaar voor het publiek om namens hen beleidsbeslissingen te nemen. In tegenstelling tot verkozen ambtenaren is Gates geen verantwoording verschuldigd aan de mensen op wie zijn manoeuvres en uitspraken betrekking hebben.

Dat was allemaal duidelijk genoeg vóór het scheidingsnieuws van vandaag, maar soms is het goed voor de wereld om eraan te worden herinnerd dat die gebrekkige mensen die veronderstellen de leiding te hebben, eigenlijk alleen een zelfvertrouwen-spel spelen. Sorry propagandisten. Zelfs voor Gates moeten de grenzen van ambt en expertise gelden.

Bill Gates – filantroop of eugeneticus?

8 REACTIES

 1. Dit artikel is niet echt handig. Godszij dank hebben we niet nog meer vaccinatiefabrieken onder het noemer voor de gezondheid. Ophouden om vaccins te promoten.

  ondertekend een vaccinatie-schade-slachtoffer.

 2. Het artikel lijkt me geen vaccin-promotie. Kennelijk is de “scheiding” uit financiële en octrooi overwegingen in beweging gezet. Gates of Hell filantropisch instituut heeft zich nu verdeeld in twee nay-sayers die de paperassen naar elkaar kunnen toewerpen zonder wat te hoeven doen. Dat heet “passing the buck” in American. Zonder de een kan de ander niet acteren. Zo is het makkelijker om octrooien te behouden. En het vaccin heeft toch geen nut, dus wat maakt het uit voor ze; zolang zij maar het geld opstrijken voor de fel-begeerde vaccines waar nu in India om gegild wordt. De Grote Vraag is en blijft nog altijd: wat is die verdomde ziekte?? Want het IS geen griepje. Het is iets dat het zenuwstelsel lijkt aan te tasten. Kan dit veroorzaakt worden door iets dat mbv nanotechnologie en frequenties (uit bijvoorbeeld 5G) in een lab gefabriceerd was? Daar lijkt het wel veel op. Vergis je niet: alles wordt onder het Corona-hoedje gegooid; maar niemand heeft in de gaten dat de acute aanval die de longen verwoest en die mensen verwilderd en kapot achterlaat als ze het al overleven, iets heel anders is. Tuin er toch niet in…

  • Ik spraak Bill gisteren nog even maar hij verbaasd zich erover hoeveel mensen allerlei theorieën gaan zitten bedenken over zijn scheiding.
   Hij was gewoon uitgekeken op dat wijf na 28 jaar. Ze schijnt nogal bazig te zijn.
   Maar wilde dit niet dat dit in het openbaar bekend zou worden.

   • Als ik Bill was, zou ik hetzelfde doen…En zij trekt waarschijnlijk inderdaad aan alle touwtjes, en ook aan die van hem. Maar er zitten wel degelijk financiële voordelen aan de scheiding hoor. 😉

    • Ze verdomde het ook met een microsoft computer te werken en bleef apple spullen in huis halen, ondanks een apple verbod in zijn omgeving.
     Dat zat ‘m ook al jaren niet lekker.

 3. P.s. – over nonprofits:
  Met een 501c3 not-for-profit organisatie die in DE (Delaware) is opgericht, kun je met 1 bestuurslid aan de slag. In andere staten moet je een heel paneel aan bestuursleden hebben. Stel dat die Gates of Hell foundation is opgericht in DE, dan vormen ze als gehuwd stel 1 bestuurslid. Dat betekent dat ze als stel de enige beslissingsnemer zijn. Nu kunnen ze de 501c3 verdelen volgens scheidingsvoorwaarden, en dan hebben ze nu 2 bestuursleden. De ene kan ja zeggen, en de andere nee, en dan lopen ze vast. En niemand kan ze dwingen een besluit te nemen. En zo kunnen ze technisch nee zeggen tegen voorstellen om andere partijen aan “vaccines” te laten boeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here