Zou u uw digitale identiteit aan Bill Gates overlaten? Nee? Dat kunt u nauwelijks nog voorkomen. Wat ongelooflijk klinkt, is daadwerkelijk waar.

Momenteel ligt de digitaal vaccinatiepaspoort op ieders lippen. Veel mensen snakken naar zo’n paspoort, want alleen daarmee – zo horen we in de media en de politiek – is een terugkeer naar een normaal leven mogelijk. Vaak wordt over het hoofd gezien dat dit gepaard zal gaan met een totale bewaking, waarvan de omvang thans nog nauwelijks voorstelbaar is. Parallel met de digitale vaccinatiekaarten die zopas door de Duitse regering zijn goedgekeurd, zal ook het digitale patiëntendossier hiermee gepaard gaan. Onze medische gegevens, d.w.z. een van de meest privégevoelige stukjes informatie over een persoon, zullen worden opgeslagen in een digitale centrale databank. Dit roept onvermijdelijk de vraag op wie er achter de database, achter het project, achter het idee zit.

Het gaat om veel geld en nog meer macht

Er staat tenslotte veel geld op het spel. Stel je voor dat elke verzekeringsmaatschappij toegang had tot deze gegevens. Voor mensen die een risico op een hartaanval lopen, zou hun autoverzekering worden verhoogd, omdat er immers een verhoogd risico is op een hartaanval achter het stuur, waarvan de gevolgen duur zouden uitvallen voor de verzekeringsmaatschappij. Om nog maar te zwijgen van de levens- en ziektekostenverzekering. En dat is maar één voorbeeld. Banken zouden bijvoorbeeld kunnen weigeren leningen te verstrekken aan mensen wier gezondheid hen arbeidsongeschikt dreigt te maken. Zo’n database zou ieders leven fundamenteel veranderen, bericht Anti-Spiegel.

En iedereen die nu tegenwerpt dat zo’n database veilig zou zijn en dat de gegevens nooit aan bedrijven zouden worden doorgegeven, die is naïef. Afgezien van het feit dat databanken ook kunnen worden gehackt, leert de ervaring dat het slechts een kwestie van tijd is voordat lobbyisten manieren vinden om de eerste uitzonderingen er onder een of ander voorwendsel door te drukken en deze of gene bedrijfstak beperkte toegang tot de gegevens te verlenen om een of andere zeer belangrijke reden en alleen bij wijze van uitzondering. En als die dam eenmaal doorbroken is, volgen andere industrieën en worden uitzonderingen de regel. Bij deze kwestie gaat het over te veel geld en te veel macht om deze gegevens permanent te beschermen.

  Bill Gates onthult zijn plannen voor 2023 - hij gaat door met het "verbeteren" van de wereld

Wat is ID2020?

RT-Deutsch schreef in een artikel over digitale vaccinatiebewijzen in de EU:

Het digitale vaccinatiebewijs wordt gezien als een ingang naar een op biometrie gebaseerde digitale identiteit en wordt niet alleen door gegevensbeschermers zwaar bekritiseerd. De digitale vaccinatiekaart maakt ook deel uit van de organisatie Digital Identity Alliance (ID2020), die zich bezighoudt met het creëren van digitale identiteiten. Dat wil zeggen, een gepersonaliseerde, draagbare, biometrisch gekoppelde digitale identiteit die een leven lang meegaat.

De ID2020 organisatie is als iets uit een slechte sciencefiction film. De organisatie heeft geen minder doel dan iedereen in de wereld een digitale identiteit te geven. Zij parafraseert dit – zoals dergelijke organisaties altijd doen – met vrij nobele motieven. Meer dan een miljard mensen zouden geen digitale identiteit hebben, wat hen op veel gebieden in een nadelige positie zou brengen. En natuurlijk is de digitale identiteit vreselijk praktisch: je zou niet langer je paspoort, ID-kaart, ziekteverzekeringskaart, rijbewijs enzovoort bij je hoeven te dragen, alles zou worden geïnstalleerd in een app op je mobiele telefoon. Zelfs creditcards zouden overbodig worden. En eigenlijk zelfs de app op de telefoon, want met de biometrische gegevens zou je jezelf kunnen identificeren, aankopen betalen enzovoort, gewoon door in een speciale camera te kijken die je biometrisch opgeslagen gezicht herkent.

Toen ik dit las, moest ik denken aan de film “The Net” uit 1995 (die ik in dit verband ten zeerste aanbeveel). De film gaat over een vrouw die machtige krachten confronteert die vervolgens zonder pardon de identiteit van de vrouw uitwissen. Ze bestaat niet meer, kan naar geen enkel regeringskantoor, kan niets betalen, geen trein- of vliegticket kopen, enzovoort. Het is precies deze kracht die ID2020 wil hebben en met mooie woorden promoot.

En ID2020 heeft zijn vingers in de elektronische vaccinatiekaarten en gezondheidsdatabases. Dat is een eerste stap in de richting van digitale identiteit. En plotseling – Corona maakt het mogelijk – lopen de mensen er helemaal warm voor, want alleen digitale vaccinatiekaarten maken een normaal leven weer mogelijk. Bijna niemand stelt kritische vragen.

Wie financiert ID 2020?

Op de pagina van ID2020 staan de belangrijkste sponsors. Het geld komt voornamelijk – wat een verrassing – van Bill Gates. Een belangrijke sponsor is namelijk Microsoft en een andere belangrijke sponsor is de vaccinatie-alliantie Gavi, die ook grotendeels wordt gefinancierd door de Bill and Melinda Gates Foundation. Bovendien wordt ID2020 gefinancierd door de Rockefeller Foundation. Dat waren drie van de vijf sponsors die op de pagina werden genoemd. Dan is er nog een van de grootste managementadviesbureaus ter wereld (Accenture) en IDEO, een bedrijf dat gespecialiseerd is in Human Centered Design en bijvoorbeeld de eerste computermuizen heeft ontwikkeld.

  Bill Gates' lichaamstaal ontcijferd

Zou u uw meest intieme gegevens aan zo’n organisatie toevertrouwen?

Zelfs als uw antwoord “nee” is, heeft u waarschijnlijk geen keus.

Als u een kijkje neemt bij de andere partners van ID2020, vindt u nog meer interessante details. Het initiatief wordt bijvoorbeeld gesteund door Master Card. Dat is geen wonder, mocht er op een dag een biometrische identiteit komen, dan zou dat het einde van kredietkaarten betekenen. Mastercard wil er natuurlijk bij zijn wanneer betalingen niet langer met creditcards worden gedaan, maar door in een biometrische camera te kijken.

Dat doet de Grameen Foundation ook, die aan microfinanciering doet. Dit is een bedrijfsmodel dat zogenaamde microleningen toekent in de derde wereld, wat verondersteld wordt startende ondernemingen daar te helpen. Ook zij hopen uiteraard op een groot stuk van de taart wanneer digitale identiteit naar derdewereldlanden komt.

Als het om persoonlijke gegevens gaat, zijn de geheime diensten niet ver weg

Een andere ID2020-partner is het National Cybersecurity Centre uit de VS. Dit is ook een stichting die zich – volgens haar zelfbeschrijving – bezighoudt met cyberveiligheid. Als vermeende non-profitorganisatie biedt zij cyberveiligheidsopleidingen aan die tot bijna duizend dollar kosten. En op de website staat meteen een video van Michael Hayden die uitlegt hoe belangrijk cyberveiligheid is.

Hij zou het moeten weten, per slot van rekening was hij een Amerikaanse generaal en het hoofd van de NSA. Hij was de man die jacht maakte op Edward Snowden in die tijd. Hayden zit ook in de raad van bestuur van NewsGuard, een bedrijf dat nieuwssites beoordeelt en waar de Anti-Spiegel enkele maanden geleden nog mee te maken kreeg. De beoordelingscriteria van NewsGuard zijn eenvoudig te begrijpen: als je loyaal bent aan de transatlantische lijn, geven ze je een zegel van goedkeuring; als je kritiek hebt op de transatlantische lijn, schilderen ze je af als onbetrouwbaar. Voor meer informatie over NewsGuard vindt u hier.

  Onthuld: bedrijf gefinancierd door Bill Gates verzamelt stiekem DNA uit Corona testkits

Het is niet duidelijk welke rol Hayden speelt bij het nationale cyberbeveiligingscentrum. Hayden zelf heeft een stichting opgericht waar hij advies geeft over beleid en internationale veiligheidskwesties, samen met een voormalig CIA-chef en andere mensen uit zijn tijd bij de inlichtingendiensten. Maar als het om inlichtingendiensten gaat, is het waar dat er geen voormalige inlichtingenofficieren zijn. Als je daar eenmaal een hoge functie hebt bekleed, blijf je er je leven lang aan verbonden, zoals Haydens toewijding aan transatlantische narratieven bij NewsGuard bijvoorbeeld laat zien.

We moeten ons dus afvragen of het wel een goed idee is om al onze gegevens (ook de meest persoonlijke) te overhandigen aan een organisatie die banden heeft met inlichtingendiensten. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Microsoft toegang wil tot al onze gegevens.

Natuurlijk een samenzweringstheorie: De lange arm van Bill Gates

Met de lange arm van Bill Gates in het algemeen kan men zich überhaupt afvragen aan welke raderen Bill Gates achter de schermen draait. De WHO, die grotendeels door hem wordt gefinancierd, kondigt een pandemie af, die op haar beurt wordt gebruikt als reden voor de overhaaste invoering van digitale vaccinatiekaarten en gezondheidsdatabanken, waar Bill Gates weer achter zit.

Sommige verhalen zijn zo gek dat je ze niet kunt verzinnen. Een politieke thriller met zo’n plot zou zeker niet verfilmd worden omdat het verhaal te waanzinnig is voor cinema.

Dus moet het weer een grove samenzweringstheorie zijn. Bill Gates is tenslotte een filantroop die zijn geld gebruikt voor het welzijn van de mensheid. Tenminste, dat is wat Der Spiegel blijft zeggen.

En Der Spiegel moet het weten, per slot van rekening heeft Bill Gates 2,3 miljoen euro aan Der Spiegel geschonken, een schurk die er kwaad van denkt. En dat Bill Gates, hoewel hij zijn geld met volle handen uitgeeft ten bate van de mensheid, elk jaar rijker en rijker wordt, is Der Spiegel nog niet opgevallen.

Bill Gates: spoedig een geheel nieuwe pandemie die tot tienmaal erger is dan Corona

Vorig artikelSpanje: regio Galicië voert boetes in voor niet-gevaccineerde personen
Volgend artikelPfizer/BioNTech starten vaccinatie-experiment op 4.000 zwangere vrouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Windows, G5 en ‘Winvax’ (biometrische spuit van Bill Gates) zullen perfect samenwerken om de locatie, de lichamelijke en mentale toestand, activiteiten en contacten van burgers in real time te kunnen monitoren.

    Hierdoor kan ook via de aanwezigheid in het bloed van sommige chemische stoffen ook gemeten worden hoe burgers op sommige beelden en woorden reageren (bvb. beelden van massa immigratie of toespraken van politici) en kan tijdig de nodige ‘medicatie’ voorgeschreven worden om niet politiek correct denken en reacties te onderdrukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in