Covid-19 wordt in de mainstream media behandeld als een zeer gevaarlijke ziekte waartegen massavaccinatie en strenge restricties voor de hele samenleving worden bejubeld, ondanks weinig sterfgevallen buiten de risicogroepen. Maar in Noorwegen is nu besloten de ziekte te behandelen als andere aandoeningen van de luchtwegen, zoals griep of het verkoudheidsvirus, omdat zij volgens het Noorse Instituut voor Volksgezondheid niet meer gevaarlijker is dan deze, bericht Freewestmedia.com.

Het Noorse Instituut voor Volksgezondheid FHI heeft het opmerkelijke, maar statistisch onderbouwde besluit genomen om Covid-19 te classificeren als een ziekte van de luchtwegen die even gevaarlijk is als de gewone griep. Er wordt verduidelijkt dat de pandemie niet voorbij is, maar dat zij een nieuwe fase is ingegaan waarin Covid-19 nu wordt gelijkgesteld met een gewone ziekte van de luchtwegen, zoals een griep of een infectie van de luchtwegen. Dit is onder meer het gevolg van de mutaties die het Coronavirus heeft ondergaan, waardoor het minder gevaarlijk is geworden, samen met de toegenomen natuurlijke immuniteit en de immuniteit die door vaccinatie in de Noorse samenleving is bereikt.

Hoewel de infectie zelf onder de bevolking blijft circuleren, betekent dit niet dat het aantal ziekenhuisopnames toeneemt, wat op zich betekent dat het Coronavirus niet langer een grote belasting voor de gezondheidszorg in Noorwegen vormt. Dit komt doordat de overgrote meerderheid van degenen die risico lopen, beschermd is. Degenen die gevaccineerd zijn, krijgen ook ernstige symptomen en degenen die niet tot de risicogroepen behoren, krijgen meestal ook alleen maar gewone milde verkoudheidsverschijnselen. Het FHI maakt dus de inschatting dat het Coronavirus zich nu voegt in het rijtje van andere respiratoire virussen zoals de gewone verkoudheid en de seizoensgriep.

“Het is iets positiefs en geeft signalen af dat men zich in Noorwegen op dit moment tenminste bewust is van de situatie”, zegt Niklas Arnberg, hoogleraar virologie aan de Universiteit van Umeå en voorzitter van de Pandemic Foundation tegen Aftonbladet.

Besmettelijker maar minder gevaarlijk

Het FHI is van mening dat de pandemie zelf nog niet voorbij is, omdat zij nog steeds in de wereld rondwaart en zich verspreidt op hetzelfde moment dat het percentage gevaccineerden wereldwijd laag is. Zolang zij zich buiten het grondgebied van de rijke landen verspreidt, zal het een aanhoudende pandemie zijn, zo wordt gezegd.

  Netanyahu vertelt trots hoe hij zijn eigen Israëli's als laboratoriumratten heeft gebruikt

Als er minder mensen in de risicogroepen zijn die gezondheidszorg nodig hebben, neemt de druk op de gezondheidszorg sterk af.

De tweede factor is er een die welbekend is, namelijk dat virussen, op enkele uitzonderingen na, zich in de loop van de tijd op zuiver evolutionaire gronden ontwikkelen in de richting van besmettelijker maar tegelijk minder dodelijk. Sars-CoV-2 heeft duizenden mutaties ondergaan en verschillende varianten hebben elkaar vervangen wat betreft de snelheid van verspreiding en de mate van besmetting, maar zijn steeds minder dodelijk gebleken. Deze verspreiding gaat ook door onder gevaccineerde mensen, aangezien de mate van vaccinatiebescherming tegen deze variant lager is dan tegen eerdere varianten, waardoor de verspreiding ook doorgaat, zelfs in landen waar de meerderheid van de bevolking is gevaccineerd.

In de door het FHI uitgevoerde studies is vastgesteld dat zowel gedeeltelijk als volledig gevaccineerde mensen die Covid-19 krijgen een laag risico lopen om voor verzorging naar het ziekenhuis te moeten gaan, maar dat dit ook geldt voor gezonde mensen die niet tot een risicogroep behoren. Bij degenen die gedeeltelijk zijn gevaccineerd, is geconcludeerd dat de mate van bescherming tegen de Delta-variant slechts 22 procent bedraagt, wat oploopt tot 65 procent voor degenen die twee doses vaccin hebben gekregen. De mate van bescherming is nog steeds laag in vergelijking met de Alpha-variant van het virus, waar de mate van bescherming in plaats daarvan 55 procent en 84 procent was voor degenen die gevaccineerd waren.

Volgens de laatste statistieken van het FHI zijn in week 37 67 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19 als hoofdoorzaak, wat een daling is ten opzichte van de 95 gevallen in de week daarvoor. Maar van de nieuwe gevallen in week 37 hadden slechts 9 patiënten intensieve zorg nodig, een daling ten opzichte van de 22 van de week daarvoor.

  Mondkapjes zijn alleen voor slaven en arbeiders

Er wordt ook aangenomen dat het risico om medische verzorging nodig te hebben toeneemt voor degenen die volledig ongevaccineerd zijn, maar dit is verder afhankelijk van de risicogroep waarin men zich bevindt. Ongeveer 40 procent van degenen die de afgelopen week in Noorwegen voor verzorging moesten worden opgenomen, was bijvoorbeeld volledig gevaccineerd, maar behoorde toen in overgrote meerderheid tot een risicogroep. Ongeveer 5 procent is gedeeltelijk gevaccineerd en ongeveer 55 procent van de opgenomen personen is helemaal niet gevaccineerd. In week 37 zijn in totaal 11 mensen met Covid-19 overleden, een daling ten opzichte van de 13 sterfgevallen in de voorgaande week. De gemiddelde leeftijd van degenen die in week 37 stierven was 80 jaar en behoorde dus tot de risicogroep.

In Noorwegen heeft 90 procent van de bevolking boven de 18 jaar zijn eerste dosis gekregen en 83 procent zijn tweede dosis en wordt dus als volledig gevaccineerd beschouwd.

Influenza behoeft geen massale vaccinatie

De sterk verbeterde situatie in Noorwegen betekent dat men ervoor kiest Covid-19 te classificeren als een infectie van de luchtwegen met dezelfde mate van gevaar als influenza. Dit betekent niet dat het als ongevaarlijk wordt beschouwd, maar wel dat men ervan uitgaat dat het, net als bij influenza, beheersbaar is en dat de risico’s voor patiënten met een Covid-19- of influenza-infectie vergelijkbaar zijn en dat het voor mensen in de risicogroepen is.

“De totale maatschappelijke kosten voor door virussen veroorzaakte ziekten kunnen tientallen miljarden kronen per jaar bedragen, zonder dat er sprake is van een pandemie”, zei Arnberg tegen het Zweedse dagblad Aftonbladet. Hij noemde gewone verkoudheden en maagkwalen als oorzaken hiervan.

Elk jaar worden tussen 300.000 en 1,5 miljoen Zweden ziek van de griep, maar er sterven er nog maar weinig, slechts tussen 700 en 2000 per jaar, met vrij grote jaarlijkse variaties binnen deze marge. Net als bij Covid-19 is het in de risicogroepen dat de overgrote meerderheid van de sterfgevallen zich voordoet, maar desondanks worden er op maatschappelijk niveau geen massale vaccinaties uitgevoerd.

  Eric Clapton geeft details over zijn COVID-19 vaccin lijdensweg

Zo sterven er elk jaar tussen de vijf en tien kinderen in de leeftijdsgroep van 10-19 jaar aan de gewone griep, wat meer is dan wat er in 2020 en 2021 met Covid-19 is overleden, aangezien er volgens het overlijdensregister van de Nationale Raad voor Volksgezondheid en Welzijn tot nu toe slechts vier kinderen met Covid-19 zijn overleden. Wat deze leeftijdsgroep betreft, is de griep gevaarlijker dan Covid-19. Dit is op zich interessant, omdat men er in Noorwegen, in tegenstelling tot Zweden, voor heeft gekozen kinderen onder de 12 jaar niet in te enten.

De toekomst ziet er rooskleurig uit

Men vermoedt in Noorwegen dat de ziekenhuizen tegen de winter niet meer zullen worden belast met patiënten die ziek zijn geworden door Covid-19, maar dat er in plaats daarvan sprake zal zijn van een mengeling van Covid-19, andere infecties van de luchtwegen en gewone griep.

“Ik denk dat we deze keer de top hebben bereikt. Dan denk ik in plaats daarvan dat we een wintergolf krijgen die later komt. Maar we denken niet dat die groter zal zijn dan de gezondheidszorg aankan”, zei Geir Bukholm tegen Verdens Gang.

Volgens de schattingen van het FHI neemt de infectie af, worden minder mensen ernstig ziek, sterven er maar heel weinig mensen en lijkt de inschatting van Noorwegen dat Covid-19 niet langer gevaarlijker is dan een gewone griep, steeds correcter.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De echte pandemie – COVID-19 of Grafeenoxide? Giftig nanomateriaal gevonden in COVID-vaccins en mondkapjes



Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelUitvinder van mRNA-vaccins Robert Malone: Massavaccinatie brengt juist degenen in gevaar die tot de risicogroep behoren
Volgend artikelThierry Baudet legt het kwaad bloot
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

  • allemaal afleiding van waar het echt om gaat. gaat totaal voorbij aan t feit dat virussen niet bestaan als ziekteverwekker, net zo min als besmettelijkheid. ziek worden is vergiftiging door omgeving. een virus is een transportkarretje om dat gif in je cellen je lijf uit te zetten.

   ook in noorwegen is het kwaad al geschied, en zal het overgrote deel van de 18+ers omvallen; intussen zoveel mogelijk ongeprikten besmettend met hun spike eiwitten
   en ze gaan gewoon door met kinderen vanaf 12 jaar de gifspuit te geven.

  • Kanker heeft inderdaad geen natuurlijke oorsprong en wordt veroorzaakt door de ingrediënten die de multinationals gebruiken om de mensheid ziek te maken. Denk aan voeding; medicatie; lucht-, bodem- waterverontreiniging. KankerHugo behoort tot de Clan die de mensheid ziek maakt met kankerverwekkende stoffen. In plaats van de pijlen te richten op degenen die ‘kanker’ benoemen, kunnen we beter onze pijlen richten op degenen die het veroorzaken! Kanker kan bestreden worden met behulp van natuurlijke geneeswijzen, maar dit wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt door dezelfde multinationals met diens volgers die dit strafbaar stellen en natuurgeneeskundigen elimineren tot de dood aan toe.

 1. Het is wel een pandemie maar niet anders dan de griep. Raje raje koffiepot.
  Over bijwerkingen of andere verschijnselen wordt niet gesproken, of dat zijn ook allemaal griepjes?
  Het eerder genoemde addertje?

 2. 90 % al gevaccineerd. 1e of 2e prik zal me een rotzorg zijn.
  Ik zal even in de toekomst kijken..

  Norwegen had een grote inschattingsfout gemaakt door Corona als de normale griep te bestempelen en nu liggen de ziekenhuizen weer vol met COVID patiënten ( lees patiënten van reguliere zorg die een pcr test hadden begaan en maar 2 vaccins hadden genomen) lockdown number 5 komt er aan.

  O ja , arme landen die blijven gevaarlijk want die hebben nog maar 7 vaccins kunnen bemachtigen. Straks dus de reisplannen na de 9e vaccin ook weer uitstellen. En zo gaat het maar door

  • In arme landen, meest tropisch, worden veel anti parasitaire geneesmiddelen gebruikt tegen oa Malaria, zoals HCQ, en Ivermectine. Laten die middelen nou net ook een profilactische werking tegen Covid hebben…. Daarom is zwart Afrika op dit moment de meest veilige plek als je bang bent voor Covid. Zie ook delen van India die Ivermectin gebruiken, daar is niet gevaccineerd en toch ook geen Covid meer.

 3. Niemand weet waar de “covid19” door veroorzaakt wordt (opgemerkt door iemand dat het acronym betekent: Certificaat Of Vaccin ID (1 = A rtificial / 9 = I ntelligence). De Noren baseren hun bevindingen op iets dat een soort van griep voorstelde / voorstelt. Het is echter nog steeds niet bewezen dat de dodelijke longaandoening door een griep (“corona”) werd en/of wordt veroorzaakt, en ook niet dat een mens “beschermd” wordt door de zgn “vaccinaties.” Alsnog is er geen bewezen correlatie tussen de aandoening en de bescherming door het zgn “vaccin.” Wel is er genoeg bewezen correlatie tussen het “vaccin” en ziekenhuisvereisende-aandoeningen, waaronder ziekte door de constante “varianten.” De Noren hebben dus het volste vertrouwen in de spuit, maar gelukkig vergiftigen ze (nog) geen jonge kinderen; wel moeten arme landen nog ingespoten worden om de Noren te beschermen. Vermoedelijk was er nooit een pandemie, en is een gebruikelijke griep op de gebruikelijke manier weer afgezwakt. Maar ondertussen is het grotendeel van de Noorse bevolking naar eigen zeggen wel ingespoten. En vreemd genoeg hebben de Noren het hier niet over de bijwerkingen van de spuit. Misschien hebben zij er daar geen last van? Ook vermelden de Noren niet of ze doorgaan of niet met het inspuit-programma. Het verhaal van de Noren zou betekenen dat er echt wel een pandemie bestond en dat het “vaccin” echt werkt! Waarom dan zoveel weerstand tegen die geweldige spuit?? Ik ben nu overtuigd door de Noorse statistiek en ik ga meteen 3, of 4 of 5 of 6 of 7 spuiten en boosters halen en ik verheug me op de volgende “lockdown.” Ben benieuwd naar wat er nog komen gaat.

 4. Sars-CoV-2 heeft duizenden mutaties ondergaan…”. Best knap dat iets wat niet bestaat duizenden keren kan muteren. Niks vermenigvuldigen met tienduizend is nog steeds niks. Ik heb hier geen euro’s voor me liggen. Ik doe ze vermenigvuldigen met een miljoen, de eerste die reageert mag ze komen halen. Stop toch met die covidonzin en doe zoals je in 2019 deed, maar nu met de wetenschap dat we allemaal bedrogen worden door de politiek, farmaffia, je huisarts etc. Doe niet mee met achterlijke regels, loop met een boog om bedrijven heen die de QR maatschappij aanhangen en wees lief en aardig voor je medemens. Let wel, alleen als die medemens ook lief en aardig is uiteraard. Schapen en psychopaten mogen van mij allemaal keihard afgestraft, buitengesloten en opgesloten worden. Koekje van eigen deeg voor die idioten.

  • Man, daar zat ik me laatst ook zo over op te vreten…. duizenden mutaties!!! Wat voor soorten mutaties zijn dit, en hoe, en in hoeveel genen. Maar nog betere vraag is, bestaat het hele ding wel??? En waarom draaft iedereen maar mee met de waanzin en de idioterie? Mutaties en varianten, daar draait het bedrog om. En maar inspuiten, en maar negeren van de klachten door de gifspuit. En iedereen holt maar mee, en lult elkaar de spuit aan… Ondertussen gaat de hele wereld naar de verdommenis, door de “mutaties.” De schapen en hun psychopaten-leiders moeten 1000 spuiten krijgen. Dan zijn we van het gekloot af.

   • Nog maar eens een herhaling:
    Het “virus” is nooit geïsoleerd. Het “virus medicijn” kan dus nooit genezend/voorkomend zijn. Het “virus medicijn” is een hoax dat alleen zorgt voor verrijking en verhogingen van oversterfte in alle leeftijdscategorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in