De coupplegers in Niger geloven dat ze eerst de regio moeten ontdoen van het Franse en Amerikaanse leger en daarna hun vijfde colonne in het leger, de media en de NGO’s eruit moeten gooien.

De recente staatsgreep in Niger volgt op gelijkaardige staatsgrepen in het nabijgelegen Mali, Burkina Faso en Guinee, die elk geleid werden door militaire leiders die gekant waren tegen de aanwezigheid van Franse en Amerikaanse bezettingstroepen die daar gestationeerd waren om de voortdurende economische verkrachting van hun respectievelijke thuislanden door de NAVO te verzekeren, schrijft Declan Hayes.

De Sahel, de regio van Afrika waar deze vier (en andere staatsgreep-gevoelige) landen liggen, wordt geteisterd door een aantal economische factoren die samen hebben geleid tot de huidige patstelling tussen die militaire leiders aan de ene kant en de NAVO-oorlogsmachine en haar regionale hulptroepen aan de andere kant.

Deze factoren zijn onder andere de uitdijende bevolking van Afrika, waardoor de druk op het relatief kleine deel van de overvloedige hulpbronnen van Afrika, waarvan de lokale bevolking mag leven, is toegenomen; de steeds toenemende droogte, waardoor de spanningen tussen stammen over weidegronden zijn toegenomen; het toenemende beroep van de NAVO op hun ISIS-kaart om zowel hun militaire aanwezigheid als hun economische plundering van de regio te rechtvaardigen; en tot slot de massale migratie naar Europa en de daarmee gepaard gaande misdaden die de vernietiging van de hele regio door de NAVO heeft veroorzaakt.

Hoewel Westerse economen en hun regionale apologeten allerlei zelfzuchtige oplossingen voor deze met elkaar verweven problemen hebben voorgesteld, zijn de coupplegers van Niger van mening dat ze de regio eerst moeten ontdoen van de Franse en Amerikaanse militairen en daarna hun vijfde colonne in het leger, de media en de NGO’s eruit moeten gooien.

De meeste weldenkende mensen zouden zeggen dat de coupplegers een goed argument hebben, dat nog versterkt wordt door de wijdverspreide publieke steun die ze genieten en de betreurenswaardige staat van dienst van de Franse en Amerikaanse aasgieren die boven hen zweven.

Hun lokale oppositie bestaat onder andere uit NAVO knechten als de Senegalese politieke maffia, die beweren dat het verlies van de democratie in Niger een casus belli is, zelfs als ze hun eigen oppositie gevangen zetten, hun partijen verbieden en van het internet schrappen.

Deze “Coalition of the Willing” bende van collaborateurs wordt aangevoerd door Bola Tinubu uit Nigeria, die eerst miljoenen verdiende met het witwassen van de winsten van de heroïnedealers van de CIA in Chicago voordat hij terugkeerde naar Lagos, waar hij betrokken is geweest bij bijna elk van de eindeloze grote zwendelpraktijken die dat grondstofrijke land teisteren. Als de leiders van Niger tegen die nietsnut zeggen dat hij eerst zijn eigen binnenlandse rotzooi moet opruimen, dan hebben ze een punt.

  Dit is wat we kunnen doen in de seconden na de nukes inslaan om onze overlevingskansen te vergroten

En dat is er één die de lokale bevolking in heel Afrika ziet, samen met de valse eisen voor mensenrechten die de NAVO’s proxies plichtsgetrouw blaten wanneer ze daartoe door hun meesters worden aangespoord. Nu Oeganda enorme goudreserves heeft ontdekt, blèrt Peter Tatchell, die al heel lang MI6-lid is, over het harde leven dat minor attracted persons (pedofielen, red.) in Oeganda hebben. Niets natuurlijk over de gewone hardwerkende Oegandees of Rwandees, die onder de laars ligt van MI6’s Paul Kagame, een boezemvriend van Tony Blair en een belangrijke sponsor van, uitgerekend, Arsenal Football Club.

Waar wij of, nog belangrijker, Afrikanen ook kijken, we zien overal in die uitgestrekte landmassa dezelfde oude handen en in de Sahel zijn die handen vooral die van Frankrijk en de doorgesneden kelen van het Franse Vreemdelingenlegioen, dat de plicht heeft om alle Afrikaanse opstandelingen naar het zwaard te drijven.

En vergis u niet, als de Fransen besluiten om hard in te grijpen, zullen ze zegevieren. Bij eerdere gevechten in wat zij zo hoogmoedig als hun eigen Afrikaanse achtertuin beschouwen, hebben ze de luchtmacht van Ivoorkust in een paar minuten weggevaagd. Niger en haar bondgenoten kunnen absoluut niet winnen in een conventionele oorlog, zelfs niet als Algerije zich er vanuit het noorden mee bemoeit. De NAVO heeft deze weg al vele malen bewandeld en ze weten hoe ze zulke catastrofes in hun voordeel kunnen gebruiken.

Maar wat de NAVO niet aankan, is de opkomst van twee andere belangrijke vectoren in Afrika. De eerste is de militaire en economische aanwezigheid van Rusland en de tweede en belangrijkste is de opkomst van intra-Afrikaanse patriottische netwerken.

Wagner-baas Yevgeny Prigozhin heeft in een recent, goed uitgebalanceerd artikel in Russia Today, waar ik vanwege de NAVO-censuur niet naar kan linken, de redenen uiteengezet waarom deze huidige Franse economische uitbuiting niet kan standhouden; een systeem waarbij Frankrijk 95% van de winst opstrijkt en Niger achterlaat met minder dan 5% van hun eigen rijkdom is gewoon niet houdbaar, ongeacht hoeveel ISIS-terrorisme Frankrijk en zijn NAVO-bondgenoten in de Sahel sponsoren.

De voorspelbaar domme opmerking van Josep Borrell dat de Sahel geen gratis Russisch graan zou moeten accepteren, zou enige geldigheid hebben als zijn maffia van de Europese Unie Afrika niet had beroofd van de harde valuta om voor Russisch of ander graan te betalen. Als Borrell niet in hetzelfde koekoeksland zou leven als von der Leyen, Macron en andere Europese marionetten van Amerika, zou hij weten dat Afrikanen blij zijn met Russische of andere echte hulp.

  Scott Ritter: Ik ben geen verrader... Liegende politici en de Amerikaanse regering zijn de echte verraders

Niet dat Russische hulp of, wat dat betreft, Rusland, de problemen van de Sahel kan oplossen. Andrey Maslov en Vsevolod Sviridov, beiden afkomstig van de Russische HSE-universiteit, hebben onlangs in een evenwichtig artikel in Russia Today, waar ik vanwege de NAVO-censuur niet naar kan linken, de enorme economische problemen uiteengezet die de coupplegers van Niger zullen moeten overwinnen om hun land weer op de been te helpen zodra ze hun land hebben verlost van de Franse en Amerikaanse aasgieren.

Hoewel Rusland nu een belangrijke Afrikaanse vector is die niet genegeerd kan worden, is er een veel belangrijkere en directere vector. En dat is dat, net als de oude Julius Caesar, omdat de leiders van Niger hun eigen Rubicon zijn overgestoken, er nu geen weg terug meer is. Feit is dat Niger nu de thuisbasis is van een netwerk van echt vaderlandslievende Afrikaanse militaire officieren die zich verbonden hebben met hun geestverwanten in aangrenzende landen en dat netwerk is een krachtige kracht die, als het overwint, niet alleen een goed voorteken is voor de toekomst van Niger, maar voor heel Afrika.

Nu de krijgsheren van de NAVO in Oekraïne frontaal op een versterkte Russische stalen muur zijn gebotst, kunnen degenen die kunnen lezen zich beter verdiepen in het verslag van Tacitus over de Britse veldtocht van Agricola, waar de Britons geen partij waren voor de legioenen en de logistiek van Rome.

Cruciaal is dat de meeste van de doorgesneden kelen van Rome geen Romeinen waren, maar, net als het Franse Vreemdelingenlegioen, auxilia, hulptroepen, grote krachtpatsers uit Gallië, Balearische slingers, Numidische cavalerie, Syrische boogschutters en Thracische multi-taskers.

Hoewel Romeinse burgers de kern van hun legioenen vormden, waren deze hulptroepen belangrijke krachtvermeerderaars, niet in het minst omdat in de woorden van Tacitus “de overwinning veel glorieuzer zou zijn als ze behaald werd zonder het verlies van Romeins bloed”.

In het geval van Niger kan Macron niet langer profiteren van hun goedkope bloed, omdat enkele van de belangrijkste hulptroepen van Frankrijk het schip verlaten. Daoud Yaya Brahim, de Tsjadische minister van Defensie, heeft gezegd dat zijn land niet zal deelnemen aan een eventuele herovering van Niger onder leiding van Frankrijk. Nu de Algerijnse president Abdelmadjid Taboun verklaard heeft dat elke aanval op Niger, waarmee Algerije een 1000 km lange grens deelt, een aanval op Algerije is, zal Frankrijk iets meer nodig hebben dan hun in diskrediet gebrachte Leclerc tanks en goedkope hulptroepen om de strijd aan het noordelijke front van Niger te winnen.

  Het resultaat van de confrontatie tussen de Russische BTR-82A en de Nederlandse YPR 765 in Oekraïne wordt getoond

De militaire regeringen van Burkino Faso, Guinee, Mali en Niger hebben besloten om samen op te trekken, in plaats van toe te staan dat de NAVO en haar lokale hulptroepen hen weer één voor één ophangen. Als we die alliantie als centraal punt nemen, dan hebben de VS, Frankrijk en hun lokale hulptroepen een grote hoofdpijn, want zelfs als ze zouden winnen in een militair conflict, dan hebben ze op zijn minst een grote bushoorlog op hun geweten. En, gezien het feit dat Algerije beloofd heeft om mee te doen, wie weet wat er nog meer in brand kan vliegen?

Het verschil tussen Rome op zijn hoogtepunt en het Amerika van vandaag is dat de Romeinen wisten hoe ze van tevoren goed moesten plannen en hun geluk niet te hoog moesten inschatten. Zo werd de Britse campagne van Agricola voorafgegaan door jaren van planning om er zeker van te zijn dat de voorraden op hun plaats waren en dat de vervangbare bondgenoten veilig gesteld waren. En hoewel Agricola dacht, misschien terecht, dat hij Ierland kon verpletteren met één enkel legioen en een handvol hulptroepen, waren wijzere koppen de baas en werd Ierland de Pax Romana bespaard, of de even afschuwelijke Pax Americana van vandaag, die een onwelkome dwarsdoorsnede door Afrika heeft gemaakt, net als over de hele wereld.

Ex Africa Semper Aliquid Novi, uit Afrika altijd iets nieuws, vertelde Plinius de Oudere ons kort nadat Jezus was overleden. Er is zeker iets nieuws aan de gang in Afrika vandaag en dat iets is de bestudeerde dorst van le Pays des Hommes Intègres naar liberté, égalité et fraternité die, dankzij dappere bondgenoten in Rusland en vooral in het Afrika van Ologbosere en Sankara, het overmatige NAVO-imperium niet langer kan ontkennen of uitstellen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Afrikanen komen in opstand tegen Bill Gates: Wij zijn geen “proefkonijnen” voor jouw “riskante” experimentenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVN verklaart dat christenen die pedofielen niet accepteren uit de samenleving zullen worden verwijderd (Video’s)
Volgend artikelDe huidige giftige toestand in de samenleving is een lust voor het oog voor psychologen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. het staat in de sterren geschreven..het blanke imperialisme..kan Niet blijven bestaan..europa zal die bittere pil moeten slikken…het einde van het rijk is nabij ongeacht hun militaire macht..

 2. Wat ik mis in het artikel is de rol van China in het gehele gebeuren. Er zijn toch ook heel veel Chinese belangen in Afrika. Veel spoorwegen zijn door Chinezen in Afrika aangelegd en ook de winning van Cobalt is toch in Chinese handen.
  Weet iemand meer?

 3. De Zwarten met hun eenvoudigheid zijn veel slimmer dan de verrote achterbakse denkkronkels van de blanken, die gericht zijn hoe ze het best iemand een been kunnen uitdraaien.

 4. Kunnen de Russen Niger niet wat helpen, zoals de “geallieerden” de Oekraïne helpen? Met mijnen en drones zijn Nigeriaanse tanks, of Franse evengoed schietschijven, net als de westerse tanks in de Oekraïne. Ik vermoed zo, dat Franse militairen niet zo volhardend zijn als de Oekraïnse. Om van de Nigeriaanse soldaten maar te zwijgen.

  Het zou een mooi lesje nederigheid zijn voor het agressieve westen.
  Waarschijnlijk zal deze boemerang ertoe leiden dat datzelfde westen heel rap aandringt op vrede in de Oekraïne tegen elke prijs. Frankrijk boycotten v.w.b. uranium en als Kazachstan dat ook doet, door haar uranium aan Rusland te verkopen, is het in Europa heel snel gedaan met de strapatsen van de NAVO. Qua energie komt Frankrijk in hetzelfde schuitje te zitten als Duitsland. En Fransen zijn meer hoer dan gedwee.

 5. Ik ben erg benieuwd hoe de situatie gaat aflopen in o.a. Niger, ik steun die personen die de coup hebben gedaan omdat ik denk dat zij het goede willen met de bevolking, een einde aan het leegroven van hun bodemschatten door een oude leider die in en in corrupt meedoet met alles wat het Westen, Frankrijk wenst, het zal een felle strijd worden, hoop dat het volk in Niger een soevereine leiding krijgt, maar dat wens ik overal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in