Russische T-90 tank in de sneeuw. Afbeelding: Creative Commons.

Onderschatten de VS Rusland? Wij westerlingen vinden vaak dat we de meest briljante, ervaren en capabele legers ter wereld hebben. In Amerika geloven we dat we met onze economische macht, ondersteund door onze status als ’s werelds grootste olieproducent, alle regio’s van de wereld kunnen domineren. Maar onder de oppervlakte schuilt een groeiend gevaar voor ons land dat weinigen onderkennen: ongeïnformeerd vertrouwen, gebrek aan kennis en gevaarlijke overmoed, schrijft Daniel Davis.

De oude Chinese militair strateeg Sun Tzu schreef beroemd: “Als je de vijand kent en jezelf kent, hoef je het resultaat van honderd veldslagen niet te vrezen. Als je jezelf kent maar niet de vijand, zul je voor elke behaalde overwinning ook een nederlaag lijden. Als je noch de vijand noch jezelf kent, zul je in elke strijd bezwijken.” Amerika belichaamde aantoonbaar de eerste zin na de Tweede Wereldoorlog, wat onze opkomst als wereldwijde supermacht voedde; nu lopen we het gevaar de laatste zin te belichamen.

In sommige gevallen hebben de Verenigde Staten de afgelopen decennia echt laten zien dat zij over een superieur vermogen beschikken om oorlog te voeren. Maar zoals vaak gebeurt, kunnen lange periodes van succes niet leiden tot meer uitmuntendheid, maar tot overmoed – en overmoed leidt vaak tot luiheid.

Toen ik in 1990 als jonge tweede luitenant in het 2nd United States Cavalry patrouilleerde op de grens van de Koude Oorlog tussen Oost- en West-Duitsland, dwongen onze militaire leiders ons onophoudelijk om onze potentiële Sovjet-tegenstanders ad nauseum te bestuderen. Wij moesten hun tactiek, doctrine en mogelijkheden van alle belangrijke wapensystemen uit ons hoofd leren.

  Duitsland loopt risico op massale onlusten - Binnenlandse Veiligheidsdienst

Wij waren nooit bang voor het Rode Leger, maar we hadden een gezond respect voor wat miljoenen Sovjettroepen en tienduizenden pantservoertuigen konden aanrichten als wij oorlog tegen hen zouden voeren. Onze eigen tactiek en capaciteiten kennende, evenals die van onze mogelijke Sovjetvijanden, gaf ons het vertrouwen dat wij hen konden verslaan als het ooit tot een oorlog zou komen. Tegenwoordig lijkt er in het Amerikaanse leger, het corps diplomatique of de politieke arena bijzonder weinig belangstelling te bestaan voor het werk om iets over “de vijand” te weten te komen.

Integendeel, wij geloven momenteel dat onze kant veruit superieur is aan die van bijna elke mogelijke tegenstander. Wij bespotten, ridiculiseren en kleineren het Russische leger stelselmatig en beschrijven het routinematig als “incompetent”, “vuilnis” en in gevaar van regelrechte “ineenstorting”. Er is weinig bewijs dat meer dan weinigen in de denktankwereld, op Capitol Hill of in de regering – en zelfs het Amerikaanse leger – voldoende tijd besteden aan het bestuderen van onze Russische tegenstander.

In plaats daarvan maken we van hen graag een karikatuur van de “slechte” kant, verstoken van enig steekhoudend standpunt, en van weinig meer dan gebruik als boksbal in de media. Wij zoeken alleen informatie over Rusland om ons bestaande vooroordeel te bevestigen dat zij slecht zijn, om onze voorkeur voor een nederlaag te ondersteunen. Een dergelijke houding leidt tot een gevaarlijk onjuiste beoordeling van onze tegenstander. De realiteit van deze oorlog is daarentegen dat er geen “goede” kant en een “slechte” kant is, maar alleen de Oekraïense en de Russische kant, elk met hun eigen sterke en zwakke punten, gebreken en eigenschappen.

  Een bericht voor Lt. Kolonel (gepensioneerd Amerikaans leger) Daniel Davis

Door te weigeren de Russen op een open en eerlijke manier te bestuderen en te begrijpen, wapenen wij ons niet met de informatie en kennis die nodig zijn om een beleid te ontwikkelen dat een goede kans maakt op een voor de Verenigde Staten gunstig resultaat. Men hoeft niet van Rusland te houden of hun daden goed te keuren. Maar door vast te houden aan de arrogante visie dat Rusland een zwakke staat is, met een slecht leger, geleid door slechte mannen, struikelen we over beleid dat, door pure onwetendheid, onbedoeld resultaten kan opleveren die tegen onze belangen indruisen.

Wij kennen onszelf ook niet. Wij geloven dat onze militaire technologie de beste ter wereld is, en dat wij soeverein bepalen hoeveel wij Oekraïne geven om het door ons gewenste resultaat te bereiken, in de overtuiging dat de resultaten volledig binnen onze macht liggen. Wij geloven dat wij alle economische aspecten van oorlogsvoering kunnen beheersen, in die zin dat wij onszelf briljant genoeg achten om met een fijn instrument maatregelen te manipuleren die bedoeld zijn om Rusland te schaden, maar geloven dat wij tegelijkertijd onze eigen markten kunnen isoleren van eventuele nadelige gevolgen of schade.

Wij denken dat wij met succes de Russische energiebronnen kunnen afremmen en tegelijkertijd de prijzen voor onze olie kunnen handhaven die ons goed uitkomen; wij doen het equivalent van denken dat wij de ene kant van een zwembad kunnen leegpompen om onze buurman van water te beroven, terwijl wij onze kant van het zwembad gelukkig vol houden. Door beleid te blijven maken op basis van te weinig kennis en te veel overmoed, spelen wij een zeer gevaarlijk spel van, vergeef me de opzettelijke woordspeling, Russische roulette, waarbij de veiligheid en levensvatbaarheid van onze economie en nationale veiligheid op het spel staan.

  De propagandacampagne is nu compleet: Linksen omhelzen oorlog en steunen "letterlijke nazi's"

Als we noch onze vijand, noch onszelf kennen, stevenen we af op een slechte afloop – en als we ver genoeg gaan, op een catastrofe.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Winter van Hel: Europa staat op het punt in chaos te vervallen en miljoenen mensen zouden kunnen stervenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland reageert op EU-terrorismeresolutie: EU-parlement is “sponsor van idiotie”
Volgend artikelNieuw denken over Massavormingspsychose
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. de arrogantie van de Amerikaanse politiek slaat werkelijk alle verbeelding, want ondertussen zijn er legio oorlogen gevoerd sinds de tweede wereldoorlog maar sinds die tijd hebben ze er nog niet eentje weten te winnen.
  Wel hebben ze wereldwijd landen in chaos wetente stortenen zijn er door hun politiek miljoenen op de vlucht die met name richting Europa trekken.
  Maar dat zijn waarschijnlijk kleinigheidjes die maar beter over het hoofd gezienkunnen worden!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Ja, het zijn hypocrieten van jewelste. Ze denken echt dat de hele wereld geen ruk voorstelt en dat zij god op aarde zijn. En die stemmen van ze… kan jij die vreselijke knauw stemmen van ze aanhoren???

 2. Ze zijn knettergek hier in het ‘westen’. En de arrogantie en zelf-overschatting van de VS aangedaan door de Ziomafia die ze aanstuurt, daar kun je met je kop niet bij. Oorlogen stichten en landen vernielen, om zo een economie in stand te houden, niet normaal. Oh, en vergeet niet dat ze daarvoor eerst de kalkoenen, de Indianen en de buffels voor moesten uitroeien. Nu is het land grotendeels in bezit van China en die psychopaaat met zijn spuit fetish. Als die Khazarenbende er niet meer was, dan zou de mensheid nog wel in een soort van vrede kunnen bestaan. Ik hou me nog steeds vast aan die 1000 jaar van vrede die beloofd was (door wie? ja geen idee, beste mensen, dat werd gewoon beloofd, weet je wel?).

  • US… na Korea, Vietnam, Afghanistan, Syrië enz…Nu een Proxy oorlog..EN OOK DIE VERLIEZEN ZE…. terwijl een Revolutie in eigen (gestolen) Land ONAFWENDBAAR is…. IMPLOSIE noem ik dat….ROME indachtig…de AS van het Kwaad…hun volgende vlag zal niet veel sterren meer tellen…idem voor de EU… uitgezaaide KANKER van de US… en Neem ook de UK ontsnapt daar Niet aan… CREPEREN ZUL JE…

  • Die belofte kwam van de Heilige Moeder Gods, in Fatima, 1917, “Rusland zal zich bekeren”, terwijl de zon om zijn as draaide, in het zicht van duizenden toeschouwers. Haar belofte wordt nu in Ukraïne werkelijkheid. Lees ook de redevoering van Medvedev, over de Russische strijd tegen het westerse satanisme, dat de wereld sinds 1914, veroverd heeft. De duivel is van Moskou daadwerkelijk verhuisd naar Washington DC, sinds 1989.

 3. p.s. ter overpeinzing – wat zou jij doen als jij een enorme stapel poen had, nog meer dan Dagobert Duck bijvoorbeeld. Zou jij ook maar ene moer geven om die blatende stumperds die een mager bestaan leiden / lijden in een trieste flat in de Bijlmer, in de Bronx, in de ghettos van Malaga, of in Mariopol? Zou jij ze elke dag een broodje en een koffie geven? Nee, want hun levens boeien jou geen ene duvel. In jouw ogen zijn dit gewoon nutteloze eters die niets toe te voegen hebben aan de samenleving of jouw persoonlijk geluk. Waarom zou je ze geld geven als jij dat geld in je eigen zak kan steken? Waarom zou je ze te vreten geven als ze toch niks voor te stellen hebben voor het algemene nut? Jij kan jezelf beter meer geld geven omdat je zo verdomde hard werkt aan het mooi maken van de hele wereld voor iedereen met je briljante ideëen. Ja toch? En zo denken die parasieten ook.

 4. US… na Korea, Vietnam, Afghanistan, Syrië enz…Nu een Proxy oorlog..EN OOK DIE VERLIEZEN ZE…. terwijl een Revolutie in eigen (gestolen) Land ONAFWENDBAAR is…. IMPLOSIE noem ik dat….ROME indachtig…de AS van het Kwaad…hun volgende vlag zal niet veel sterren meer tellen…idem voor de EU… uitgezaaide KANKER van de US… en Neem ook de UK ontsnapt daar Niet aan… CREPEREN ZUL JE…

 5. als je de msm kijkt, dan lijkt zelfs sjoerd sjoedsma de russen aan te kunnen. in z’n eentje.
  maar alle gekheid op een stokje, de winter is onderweg. alsmede honderdduizenden russen.
  we gaan zien wat er dan gebeurd, de tijd zal het leren.

  • Als de Russen da toch naar het westen komen, kunnen ze hier even de vuilnis, genaamd de Khazaren, opruimen dat zij zo`n 1000 geleden uit de Oekraïne hebben geschopt in plaats van naar de vuilverbranding te brengen. Ze maken thans van de hele wereld een potje.

 6. Het westen maakt de domste strategische fout die gemaakt kan worden: het onderschatten van de tegenstander.
  Oftewel gedoemd om te verliezen..

  • Helemaal mee eens. Het Westen, Europa bedoel ik ermee, had samenwerking met Rusland moeten aangaan, handel drijven, gezamenlijk een welvaart moeten creëren in geheel Europa.
   Maar in plaats daarvan voeren de machtgeile ongekozen psychopaten in Brussel en de regeringen in het Westen de opdrachten van usa uit. Ten koste van het eigen volk, dat door de ellende en de verarming ( bewust hoge inflatie) straks de NWO op haar knieën zal aanbidden als DE verlosser van alle ellende.
   De usa opdracht is dan voltooid. Arm volk dat nog steeds slaapt en de liggende media gelooft.

 7. Beste Mensen

  Zelf de Grootste Domme Egoïst kan wel eens twee keer achter elkaar heel perongeluk een winst behalen bij wat dan ook

  In dit geval twee Oor – Logen
  Lees goed
  Oor – Logen

  Alhoewel drie maal is Scheepsrecht als regel kan worden aangenomen

  Houd dus rekening

  Een Appel val niet altijd ver van een boom
  Maar als er per ongeluk een orkaan lang is gegaan
  Dan kan die Appel van de Ene Continent
  naar de andere zo worden getransporteerd

  Er kunnen zelfs wezens vanaf heele verre Andere planeten ongelukkigerwijs tegelijkertijd komen om de boel te beslechten

  En en en
  Zal niet veel vermelden
  Word namelijk al een tigtal jaren bespied
  En ookal word hier een tipje van de sluier gelicht
  So what
  Dood gaat toch iedereen op een dag

  Amen
  Wij Slimme Domme massa Mensen slaap zacht

  Men hoeft echt niet ver te gaan zoeken naar de enige echte grootste vijanden
  Die zitten dichterbij dan wij denken

  Helaas zover gaat de Westerse als de Amerikaanse gedachte nog lang niet
  Die gaan hun vijanden wel op de Maan zoeken of zelfs nog verder op een Rotsblok welk zogenaamd in verbeelding van respectievelijk èèn egoïst de Aarde zou kunnen schaden
  Zodoende zullen die genoodzaakt zijn nog veele oorlogen te voeren
  Helaas

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in