Van links naar rechts: de Amerikaanse president Joe Biden; Zelensky, Stoltenberg en adjunct-secretaris-generaal van de NAVO Mircea Geoana in Vilnius op 12 juli. (NAVO, Flickr, CC-BY-NC-ND 2.0)

Het is nu een publiek geheim dat er al NAVO-soldaten actief zijn in Oekraïne. Naar verluidt worden NAVO-soldaten binnenkort officieel als trainers naar Oekraïne gestuurd en is het in het Westen duidelijk dat ze een legitiem doelwit voor Russische luchtaanvallen zullen worden.

De situatie bij Charkov wordt niet alleen steeds uitzichtlozer voor Kiev en het Westen, het vraagt ook om radicale maatregelen als het Westen Rusland in Oekraïne nog wil stoppen. Een paar voorbeelden van nieuwsberichten van de afgelopen dagen laten zien hoe dramatisch de situatie is. Daarna bekijken we hoe het Westerse publiek wordt voorbereid en hoe het Westen van plan is te reageren, schrijft Thomas Röper.

De wanhopige situatie bij Charkov en de gevolgen

Al op 16 mei sloot Zelensky de mogelijkheid niet uit dat Charkov in handen van Rusland zou vallen. Diezelfde dag werd gemeld dat Oekraïne al 8.000 mensen uit de regio Charkov aan het evacueren was, een aantal dat sindsdien is opgelopen tot ruim 10.000 mensen. Een dag later sloot de Oekraïense opperbevelhebber Syrsky de mogelijkheid niet uit dat het Russische leger door de frontlinie zou breken en het achterland zou binnendringen. Bovendien zijn er berichten dat de defensiefaciliteiten bij Charkov, die Kiev met veel tamtam had aangekondigd, nooit zijn gebouwd, maar dat het geld ervoor duidelijk is gestolen.

Dit is dramatisch voor Oekraïne, want het heeft al te weinig soldaten aan het front en het Russische leger rukt op bij Donetsk en nu ook in de regio Zaporozjye. Met de opening van het front bij Charkov (en misschien binnenkort nog verder naar het noorden bij Sumy) zal het al uitgedunde Oekraïense front nog verder overbelast raken, wat uiteindelijk kan leiden tot de ineenstorting van het hele front (of in ieder geval grote delen ervan).

Als het Westen de opmars van Rusland op de een of andere manier wil vertragen, wat het niet zal kunnen zonder tienduizenden soldaten naar het front zelf te sturen, dan moet het Westen snel handelen.

Het Westerse publiek wordt voorbereid op de dood van Westerse soldaten

En het ziet ernaar uit dat dat ook zal gebeuren, want het Westerse publiek wordt er nu dagelijks op voorbereid dat er binnenkort officieel NAVO-soldaten naar Oekraïne zullen worden gestuurd. Hoewel ze natuurlijk niet (officieel) naar het front worden gestuurd, maar eerder als trainers en dergelijke, wordt niet langer verborgen gehouden dat deze soldaten een legitiem doelwit voor Rusland zullen zijn. Het publiek in het Westen wordt voorbereid op het feit dat hun zonen binnenkort zullen sneuvelen in Oekraïne.

Onlangs nog gaf de Estse premier Kalas openlijk toe dat NAVO-soldaten al actief zijn in Oekraïne als trainers, maar dat dit artikel 5 van het NAVO-verdrag niet in werking zou stellen als ze zouden worden aangevallen. Volgens de premier zou artikel 5 van het NAVO-verdrag, dat voorziet in een collectieve reactie in het geval van een gewapende aanval op een of meer NAVO-lidstaten, niet in werking treden als een Russische granaat de opleiders zou raken:

  Soledar einde voor Kiev: Oekraïners geven zich massaal over - Russische officier: "We zullen ze in de mijnen 'cementeren' als ze er niet uitkomen" (Video's)

“Ik kan me niet voorstellen dat de landen die daar mensen naartoe hebben gestuurd, als ze geschaad zouden worden, zouden zeggen: Dit is artikel 5, laten we Rusland aanvallen. Zo werkt het niet, het is geen automatisme. Dergelijke angsten zijn niet gerechtvaardigd.”

Ze wees erop dat elk land zelf de risico’s draagt die gepaard gaan met het inzetten van personeel. Tegelijkertijd moeten dergelijke stappen niet gezien worden als een escalatie, zei ze.

Kalas voegt zich hiermee in het rijtje van vele Westerse toppolitici die de afgelopen weken en maanden openlijk hebben toegegeven dat er al lange tijd NAVO-troepen actief zijn in Oekraïne.

Mijn interpretatie van de nieuwe Westerse openheid over de kwestie, die ontstond na de verklaring van Macron dat de inzet van Westerse troepen in Oekraïne niet moet worden uitgesloten, is dat het Westen zijn publiek voorbereidt op de officiële inzet van troepen, die achter de schermen al lang een onofficiële realiteit is.

Dit wordt ook ondersteund door een artikel in de New York Times van een paar dagen geleden over de inzet van NAVO-trainers in Oekraïne. Omdat de New York Times een belangrijke rol speelt bij het beïnvloeden van de publieke opinie in de VS, heb ik het artikel vertaald ter informatie van mijn lezers.

Begin van de vertaling:

Terwijl Rusland oprukt, overweegt de NAVO trainers naar Oekraïne te sturen

De stap zou de VS en Europa directer bij de oorlog kunnen betrekken. De regering Biden blijft zeggen dat er geen Amerikaanse troepen ter plaatse zullen zijn.

NAVO-bondgenoten komen steeds dichter bij het sturen van troepen naar Oekraïne om Oekraïense troepen te trainen. Dit zou een verdere vervaging van een eerdere rode lijn betekenen en zou de VS en Europa directer bij de oorlog kunnen betrekken.

Het tekort aan Oekraïense soldaten heeft een kritiek punt bereikt en hun situatie op het slagveld is de afgelopen weken aanzienlijk verslechterd doordat Rusland steeds harder probeert te profiteren van de vertragingen in de Amerikaanse wapenleveranties. Daarom hebben Oekraïense functionarissen hun Amerikaanse en NAVO-collega’s gevraagd om 150.000 nieuwe rekruten dichter bij de frontlinies te helpen opleiden, zodat ze sneller kunnen worden ingezet.

Tot nu toe hebben de VS nee gezegd, maar generaal Charles Q. Brown Jr, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, zei donderdag dat een NAVO-inzet van trainers onvermijdelijk is. “Mettertijd zullen we er komen,” zei hij.

Voorlopig, zei hij, zou een inzet binnen Oekraïne “een heleboel NAVO-trainers in gevaar brengen” en zou het waarschijnlijk betekenen dat besloten moet worden of kostbare luchtverdedigingssystemen ingezet moeten worden om de trainers te beschermen in plaats van kritieke Oekraïense infrastructuur in de buurt van het slagveld. Generaal Brown informeerde verslaggevers in zijn vliegtuig op weg naar een NAVO-bijeenkomst in Brussel.

  Oekraïne verwerpt staakt-het-vuren met Rusland op ‘Peace’ Summit in Davos voorafgaand aan bijeenkomst World Economic Forum

Als onderdeel van de NAVO kunnen de VS volgens het alliantieverdrag verplicht zijn om te helpen bij de verdediging tegen een aanval op de trainers die Amerika mogelijk in de oorlog zou kunnen betrekken.

Het Witte Huis hield vol dat het geen Amerikaanse troepen, inclusief trainers, zou inzetten in Oekraïne, een standpunt dat een regeringsfunctionaris donderdag herhaalde. De regering heeft er ook bij de NAVO-bondgenoten op aangedrongen geen troepen te sturen.

Maar in februari zei de Franse president Emmanuel Macron dat “niets moet worden uitgesloten” als het gaat om het sturen van Westerse troepen naar Oekraïne. De heer Macron is sindsdien bij zijn standpunt gebleven, zelfs nadat hoge Amerikaanse diplomaten hem vroegen om te stoppen.

De Estse regering heeft de mogelijkheid niet uitgesloten om troepen naar het westen van Oekraïne te sturen om achterhoede-taken over te nemen, waardoor Oekraïense troepen naar de frontlinie zouden kunnen gaan, zei de nationale veiligheidsadviseur van Estland deze week.

De Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Landsbergis steunde het standpunt van Macron in een interview met de Guardian vorige week. “Onze troepen trainden Oekraïners in Oekraïne voor de oorlog,” zei hij, eraan toevoegend: “Dus een terugkeer naar deze traditie zou haalbaar kunnen zijn.”

Het Amerikaanse leger heeft Oekraïense troepen getraind in Polen, Duitsland en de VS, maar het vervoeren van troepen uit Oekraïne is tijdrovend. Amerikaanse functionarissen erkennen nu dat de huidige training van Oekraïense troepen ontoereikend is en dat ze betere en snellere training nodig hebben om een verwachte Russische opmars deze zomer af te slaan.

De VS hielpen met een NAVO-trainingsprogramma in Yavoriv in het westen van Oekraïne, maar Amerikaanse troepen werden daar aan het begin van de oorlog teruggetrokken.

De Amerikaanse en geallieerde training was niet altijd succesvol. Vóór een Oekraïens tegenoffensief afgelopen zomer trainden Amerikaanse soldaten in Duitsland Oekraïense eenheden in manoeuvre-oorlogvoering, mijnopruiming en andere taken. Het is echter moeilijk om te leren hoe je tanks, artillerie en infanterietroepen op een gecoördineerde manier kunt inzetten, vooral in een korte periode van 12 weken. Om het nog ingewikkelder te maken, krijgen de Oekraïners te maken met een slagveld dat heel anders en intenser is dan het slagveld waarop Amerikaanse troepen de afgelopen jaren hebben gevochten.

Militaire functionarissen geven toe dat het verplaatsen van de training naar Oekraïne Amerikaanse trainers in staat zou stellen om sneller informatie te verzamelen over wat er nieuw is aan het Oekraïense front, waardoor ze hun training mogelijk kunnen aanpassen.

  De waarheid over het neerschieten van MH 17 wordt definitief begraven

Vorige maand vroeg de NAVO aan generaal Christopher G. Cavoli, de geallieerde opperbevelhebber voor Europa, om een manier te vinden waarop het bondgenootschap Oekraïne meer kan helpen om de risico’s te beperken. Een Amerikaanse functionaris zei woensdag dat één optie zou kunnen zijn om Oekraïense troepen te trainen in Lvov, vlakbij de westelijke grens van het land met Polen.

Maar Rusland heeft Lvov al gebombardeerd, onder andere een paar weken geleden toen Russische kruisraketten daar kritieke infrastructuur raakten.

Sommige functionarissen geloven dat grote aantallen nieuwe Oekraïense rekruten nog steeds naar verafgelegen oefenterreinen in Duitsland en Polen kunnen worden gestuurd.

Logistiek gezien zou dat echter betekenen dat de troepen naar het oefenterrein van het Amerikaanse leger in Grafenwoehr, Duitsland, moeten worden vervoerd, complexe manoeuvres moeten worden uitgevoerd om hen gecombineerde oorlogsvoering te leren en ze vervolgens bijna 1600 kilometer door Lvov en vervolgens Kiev moeten worden gestuurd om te worden ingezet in de frontlinies.

“Vergeet niet dat toen Rusland in 2014 de Krim binnenviel, we een grotere troepenmacht naar Oekraïne stuurden om Oekraïense troepen in het westen van Oekraïne te trainen, en we bleven ze rouleren tot 2022, toen we bang werden en ze terugtrokken,” zei Evelyn Farkas, de voormalige topambtenaar van het Pentagon voor Oekraïne tijdens de regering-Obama. “Het zal niemand verbazen dat, nu de NAVO-leden en de leiders van de alliantie een tekort aan troepen hebben aan het Oekraïense front, ze nadenken over hoe ze opnieuw van achteren kunnen helpen.”

Andere NAVO-bondgenoten, waaronder Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk, proberen defensiebedrijven in Oekraïne te lokaliseren om dichter bij het slagveld wapensystemen te helpen bouwen en repareren, in wat militaire functionarissen hebben omschreven als een “fix it forward”-aanpak. Huidige en voormalige Amerikaanse defensiefunctionarissen zeiden dat het Witte Huis momenteel zijn verbod herziet om Amerikaanse defensieaannemers toe te laten in Oekraïne, hoewel een klein aantal al is goedgekeurd door het ministerie van Buitenlandse Zaken om te werken aan bepaalde wapensystemen zoals het Patriot luchtverdedigingssysteem.

“Het feit dat we Oekraïne enorme hoeveelheden Westers materieel leveren, maar hen niet de middelen verschaffen om het te onderhouden, is een element van wangedrag door onze bondgenoten,” zei Alexander S. Vindman, een gepensioneerde luitenant-kolonel van het leger en een in Oekraïne geboren Amerikaanse gevechtsveteraan.

Einde van de vertaling:

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Door de staat gecontroleerde Russische tv: Als NAVO-troepen Oekraïne binnentrekken, zullen SARMAT, YARS en Avangard (kernwapens) NAVO-besluitvormingscentra treffenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaans-Israëlische huurling Benjamin Reuben gevangen tijdens mislukte couppoging in Congo
Volgend artikelWaarom heeft het Vaticaan juist dit moment gekozen om richtlijnen over UFO’s, buitenaardse wezens en “verschijningen te onthullen”?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Klaarblijkelijk hebben de westerse soldaten er geen problemen mee om< voor de grote bedrijven< hun leven op het spel te zetten.
  De een zijn dood is de ander zijn brood.
  Wat een rotte wereld is het toch geworden (of altijd al geweest en wordt dit steeds duidelijker).
  Bedankt volksvertegenwoordigers !

 2. “Genocide Joe” en Benjamin (Bibi) Netanyahu stammen allemaal af van koning David, net zoals alle Europese koningen, alle UK-premiers, alle USA-presidenten. Alles 2.000 jaar lang keurig onder regie van Het Vaticaan.

  Het Vaticaan is door het Joodse geloof opgezet om de Christenen voor hun karretje te spannen en had maar één doel: De goddelijke opdracht aan koning David uit te voeren: HEERS EN ONDERWERP ALLE VOLKEREN DER AARDE.

  De herbouw van de tempel van koning David op de berg Zion nabij Jeruzalem is een van de opdrachten. De tempel moet gebouwd worden op het graf van koning David, ofwel bovenop de klaagmuur.

  Zie: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122096745614333191&id=61559995738349

 3. Het nederlandse schapen volk is er gek genoeg voor. Mijn kinderen en kleinkinderen zullen dienst weigeren, die gaan liever 2 jaar de cel in dan in de gehaktmolen gedood te worden om de evil elite te dienen.

  Als mensen massaal demonstreren en zonodig staken en blijven staken om deze grootschalige geplande genocide te voorkomen dan valt alles uiteen en kunnen we een nieuwe samenleving opbouwen. Een samenleving die gestoeld is op vrede, soevereiniteit, respect voor elkaar.

 4. “Klaarblijkelijk hebben de westerse soldaten er geen problemen mee om< voor de grote bedrijven< hun leven op het spel te zetten".

  Die Westerse soldaten zullen in eerste instantie geen dienstplichtigen zijn. Dat zullen Special Forces, SAS, Vreemdelingenlegioen, enz…..zijn. En die weten dat ze ingezet kunnen worden in oorlogsgebied en daarbij hun leven op het spel zetten. Zo heeft elk land zijn speciale eenheden, die stellen niets in vraag maar voeren uit.

  • Stel je voor je zou zelf nadenken waarom je op andere mensen gaat schieten.
   Dat is echt teveel gevraagd natuurlijk.

  • Jeetje, Marcel,

   Zou reïncarnatie écht bestaan? Het lijkt er wel op, met al die familielijnen, ook in de Bijbel.
   Dus Nostradamus zou weten wie wie was? Weet jij er meer over, of geef je alleen maar door?

   • Hoi AntiSoof,

    Ik neig sterk naar het bestaan van reïncarnatie. Deze Amerikaanse medische universiteit heeft er serieus onderzoek naar gedaan en hebben 2500 onverklaarbare gevallen van kinderen die perfect hun vorige leven wisten, hoe ze zijn overleden (grotendeels traumatisch)
    https://med.virginia.edu/perceptual-studies/publications/books-by-dops-faculty/study-of-reincarnation/life-before-life-a-scientific-investigation-of-childrens-memories-of-previous-lives/

    Zo heb ik bijvoorbeeld een verslag gelezen van ouders wiens zoontje van 5 obsessief bezig was met gevechtsvliegtuigen uit WW2. Hij wist te vertellen dat ie op een carrier zat. Dus kochten ze een boek met vliegtuigen uit die tijd vol met technische zaken en hij kon precies uitleggen hoe het richten van een bom werkte met een of ande apparaat uit die tijd en veel meer details.

    Een ander kind wist te vertellen waar hij was vermoord, door wie, waar zijn (nooit gevonden) lichaam lag en had een moedervlek op het punt in zijn hoofd waar zijn hoofd was ingeslagen toen ook hij een jaar of 5 was.

    Nog heel wat meer onverklaarbare verhalen gelezen maar je snapt mijn punt vast wel nu.

    Herinneringen van een vorig leven ”verdwijnen” als ze tussen de 6 en 8 zijn.

    Groeten,
    Hugo

    • @Hugo
     ‘Herinneringen van een vorig leven verdwijnen”als ze tussen de 6 en 8 zijn’
     dit gebeurd bij het wisselen van de zgn ‘melktandjes’ wat ik altijd bijzonder heb gevonden. Zodra je je mond vol hebt van grote mensen tanden moet je maar zien met al die fluor behandelingen van tegenwoordig om je ware ik weer terug te vinden.
     Hartelijke groet

 5. Oekraïne is het hoofdkwartier van de cabal, waar baby/kinderseks handel, adrenochroom productie, organenhandel, bio-labs en alles op mega industriële omvang heeft, pedo en satanische feesten worden massaal gehouden en waar de corruptie hoog tij viert. Het land wat altijd zwart geld wit gewassen wordt. Zolang er oorlog situatie heerst zal het doorgang plaats vinden en kunnen ze door gaan met het land te plunderen en leeg te roven. De EU met z’n NAVO lidstaten zitten er vuist diep in, in deze bedorven handel waar de honden het brood niet van lusten. Die proberen nu met alle middelen te voorkomen dat het publiekelijk bekend wordt en dat hun mega handel instort. Want er worden zo biljoenen aan verdient door de WEF, WHO, IMF, de WERELDBANK, VN, EU, koningshuizen en Royals en vele regeringsleiders. Al deze privaat organisaties geven geen ruk om de gewone bevolking, die zien zij als nuttige idioten om ingezet te worden voor hun beveiliging van hun lucratieve handel te beschermen.

 6. Wanneer de westerse troepen door de Oekraïense vleesmolen worden gehaald zullen de geïmporteerde ‘vluchtelingen’ aka de VN troepen hier dood en verderf zaaien met hulp van de politie! Alles verloop prima volgens ‘het grote plan’!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in