CNN Center © red, white, and black eyes forever (CC BY 2.0)

CNN heeft een nieuw artikel uit met de titel “Newly declassified US intel claims Russia is laundering propaganda through unwitting Westerners,” (“Nieuwe gedeclassificeerde Amerikaanse inlichtingen beweren dat Rusland propaganda witwast via onwetende westerlingen”) en het is zo’n beetje precies wat u zou verwachten als u de westerse massamedia de afgelopen jaren kritisch hebt gevolgd. Een anonieme bron die vage en niet-verifieerbare beweringen doet over een oud doelwit van het Amerikaanse inlichtingenkartel, uitsluitend gebaseerd op informatie van datzelfde inlichtingenkartel, bericht Caitlin Johnstone.

Kate Bo Lillis van CNN doet verslag:

“Amerikaanse inlichtingendiensten geloven dat de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB) probeert het overheidsbeleid en de publieke opinie in het Westen te beïnvloeden door Russische burgers te sturen om relaties op te bouwen met invloedrijke Amerikaanse en Westerse personen en vervolgens verhaallijnen te verspreiden die de doelstellingen van het Kremlin ondersteunen, waarbij de rol van de FSB wordt verdoezeld door lagen van ogenschijnlijk onafhankelijke actoren.

Deze beïnvloedingsoperaties zijn ontworpen om opzettelijk kleinschalig te zijn, met als algemeen doel dat Amerikaanse en Westerse personen deze ideeën presenteren, ogenschijnlijk organisch,” vertelde een Amerikaanse functionaris die bevoegd is om het materiaal te bespreken aan CNN. De co-optee beïnvloedingsoperaties zijn voornamelijk gebaseerd op persoonlijke relaties … ze bouwen vertrouwen met hen op en dat kunnen ze dan gebruiken om heimelijk de agenda van de FSB door te drukken.””

“Maar de ambtenaar benadrukte dat de westerse stemmen die uiteindelijk spreekbuizen werden voor Russische propaganda zich vrijwel zeker niet bewust waren van de rol die ze speelden,” voegt CNN eraan toe.

https://twitter.com/MaxBlumenthal/status/1695113982112145519?s=20

Zoals gebruikelijk is er geen manier om deze extreem vage beweringen over “kleinschalige” acties die georkestreerd zouden zijn door een buitenlandse inlichtingendienst om spreekbuizen voor Russische propaganda te creëren die niet weten dat ze spreekbuizen voor Russische propaganda zijn, te bewijzen of te weerleggen. We moeten gewoon het woord geloven van een anonieme Amerikaanse ambtenaar die ongefundeerde beweringen van Amerikaanse inlichtingendiensten aanhaalt.

  NAVO's Stoltenberg muteert in een Poetin-aanhanger

En dat roept een paar vragen op.

Ten eerste, wat moeten we precies doen met deze zeer vage informatie over deze zeer brede vermeende trend? Het lijkt er een beetje op dat we in het algemeen alleen maar meer paranoïde en achterdochtig moeten worden over iedereen die niet de officiële westerse lijn volgt als het om Rusland gaat. In wiens belang is dat? Zou het misschien de informatiebelangen van het Amerikaanse imperium dienen, waarvoor het Amerikaanse inlichtingenkartel bestaat?

Ten tweede, als het Amerikaanse inlichtingenkartel gelooft dat deze zeer brede, vage dreiging bestaat, waarom vertelt het ons dat dan niet gewoon zelf? Waarom niet gewoon een paar openbare verklaringen van met name genoemde functionarissen afgeven, in plaats van het als nieuwsbericht vermomde nieuws door de nieuwsmedia te sluizen? Wat een rare poppenkast.

Ten derde, en gerelateerd aan het tweede punt, waarom publiceert CNN een persbericht van de CIA en vermomt het als een nieuwsbericht? “Amerikaanse inlichtingendiensten geloven dat Rusland duistere praktijken uithaalt” is geen nieuwsbericht. Het is niet de taak van een journalist om te melden hoe het kartel van de Amerikaanse inlichtingendiensten over dingen denkt, het is de taak van een journalist om harde feiten te melden op basis van harde bewijzen. Dat is wat nieuwsverslaggeving is. Zeggen dat het Amerikaanse inlichtingenkartel vindt dat we meer paranoïde en achterdochtig moeten zijn over zeer subtiele Russische invloed die verborgen wordt gehouden door lagen van schijnbaar onafhankelijke actoren en mensen die niet weten dat ze eigenlijk Russische spreekbuizen zijn, is gewoon staatspropaganda publiceren.

  Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks - Russische industrie in volle gang (Video's)
https://twitter.com/aaronjmate/status/1695105848018878687

Ten vierde, en gerelateerd aan de derde, zou het op dit moment niet efficiënter en kosteneffectiever zijn om gewoon alle berichtgeving van de nieuwsmedia direct vanuit het hoofdkwartier van de CIA in Langley, Virginia te publiceren? Waarom geld verspillen aan het betalen van stenografen zoals Kate Bo Lillis van CNN om persberichten van de CIA te schrijven, verkleed als nieuwsberichtgeving, als je gewoon de tussenpersoon kunt weglaten en de CIA spionnen ze zelf kunt laten schrijven en publiceren? Als extra bonus zou dit veel meer duidelijkheid in de situatie brengen en de mediageletterdheid enorm verbeteren, omdat westerlingen niet langer het waanidee zouden hebben dat ze echte nieuwsberichten lezen van echte journalisten.

Ten vijfde, en gerelateerd aan de vierde, is het niet grappig dat de westerse media zoveel meer energie steken in berichtgeving over Russische propaganda en beïnvloedingsoperaties dan over westerse propaganda en beïnvloedingsoperaties, ook al zijn de westerse propaganda en beïnvloedingsoperaties vele malen groter dan de Russische als het gaat om het manipuleren van de manier waarop westerlingen over de wereld denken? Bijna alsof de westerse media liever hebben dat mensen daar niet te hard over nadenken?

Een van de gekste dingen die vandaag de dag in onze wereld gebeuren, is hoe westerlingen worden getraind om de enorme hoeveelheden westerse propaganda waarmee ze dag in dag uit worden overspoeld, over het hoofd te zien en zich in plaats daarvan te richten op “Russische propaganda”, die in het westen geen betekenis heeft. In 2017, voordat RT in het VK werd gesloten, was het goed voor 0,04 procent van het totale tv-kijkerspubliek in het VK. Uit een eerder dit jaar gepubliceerd onderzoek van de New York University bleek dat de vermeende Russische Twitter-beïnvloedingscampagne in de aanloop naar de verkiezingen van 2016, die jarenlang de krantenkoppen domineerde, “geen meetbare invloed had gehad op het veranderen van gedachten of het beïnvloeden van het gedrag van kiezers”. Uit een eerder onderzoek bleek dat vermoedelijke Russische accounts die in die periode in de nieuwsfeed van Facebook verschenen “ongeveer 1 op de 23.000 stukjes inhoud” bedroegen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Adelaide bleek dat ondanks de krantenkoppen die ons waarschuwden voor een enorme golf van Russische bots die het online discours manipuleerden nadat de invasie van Oekraïne vorig jaar begon, de overgrote meerderheid van de onderzochte nepaccounts (meer dan 90 procent) pro-Oekraïense accounts waren.

  Oorlog in Oekraïne maakt de EU bankroet

Zet dit microscopisch kleine beetje invloed eens af tegen het feit dat westerlingen voortdurend hun nieuws krijgen van westerse propagandakanalen die regelmatig openlijk CIA-persberichten vermomd als nieuws publiceren. Deze mensen vertellen ons absoluut de waarheid als ze zeggen dat we constant gebombardeerd worden door propaganda en beïnvloedingsoperaties – ze liegen alleen over wie ons dat echt aandoet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky en NAVO plannen om naoorlogs Oekraïne te veranderen in “een groot Israël”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOverlevenden van de Maui-brand zeggen dat de politie mensen verhinderde te ontsnappen – Dramatische videobeelden
Volgend artikelOnderzoekers creëren vernevelde COVID-vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Southfront.org reageert ook niet meer. Waarschijnlijk hebben ze die site al uit de lucht gehaald en Russische Propaganda genoemd. Het grote blokkeren is begonnen.

 2. Stel je toch eens voor. Dat die Russische desinformatie over de laptop van hunter biden waar zou zijn, en de corruptie van ‘the big guy’ en dat ‘ie niet met z’n smerige jatten van kleine meisjes kan afblijven, en dat jill biden van alles is maar absoluut geen dokter, en dat de usa nordstream heeft opgeblazen en dat…
  Gelukkig maar dat we de amerikanen hebben om ons te behoeden voor dit alles.
  Economisch en cultureel is de zaak hier vakkundig de vernieling in gedraaid door corrupte sorosoïden, roodschilden en wef-beffers maar och, democratie heeft zo zijn prijs en dat mag wat kosten toch?

 3. ze zijn bang mijnheer..de Russische berichtgeving is bangelijk goed en onderbouwd met feiten…plus mannen als Lavrov en Poetin zijn briljant als ze spreken..al is het een halve dag…hebben ze géén briefje of wat dan ook nodig…en op stekelige (opgeschreven) vragen geven ze pijnlijke & juiste antwoorden voor de vraagstellers en zo voorbeeldig autoritair..dat je als vijand kwaad en bang van wordt…heerlijk gewoon..

 4. CNN: kijkcijfers 478 000 per dag.
  Fossielen die in het bejaardentehuis voor de tv geparkeerd zijn

  Interview Trump door Tucker Carlson 234 000 000 in één dag.

  Waarom hebben we het eigenlijk nog over CNN waar de helft van de medewerkers sowieso ‘ex’ CIA zijn?

 5. Dit zijn beginnende “ STUIPTREKKINGEN “ van een natie die begint te BESEFFEN dat ze door maatregelen van andere landen dreigt TEN ONDER TE GAAN.
  De dollar VERLIEST TERREIN, EN DIT IS VOOR HEN ONVERDRAAGZAAM ‼️

  Dat ze haar wereld monopolie langzaam aan gaat verliezen❗️
  We zullen nog vele van dit soort berichten gaan zien….

  Het is nu te hopen dat de BRICS landen standvastig blijven en er geen onderlinge ruzies ( aangewakkerd door de USA ) zullen ontstaan…… MAAR DAT ZE DOORGAAN OP DE INGESLAGEN WEG. ‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in