Vergis je niet, ik snap het – het doet pijn om een slechte verliezer te zijn, maar we kunnen nu met absolute zekerheid stellen dat het meeste wat Amerikaanse “hoge militaire functionarissen” weten over echte oorlog, afkomstig is van het opblazen van ongewapende burgers. Ze missen serieuze vaardigheden in strategische en operationele planning, en ik heb me hierover niet voor één keer uitgelaten, vooral toen ik commentaar gaf op de hedendaagse academische normen of, beter gezegd, het gebrek daaraan in de USMA in West Point. Maar daar gaan we weer, schrijft Andrei.

Rusland heeft bijna geen munitie meer terwijl zijn invasie in Oekraïne bijna een jaar duurt, en het kan binnenkort gedwongen worden oudere, onbetrouwbare raketten en artilleriegranaten te gebruiken – sommige zijn tientallen jaren geleden geproduceerd, aldus een hoge Amerikaanse militaire functionaris. De nieuwe munitie, die het Pentagon “volledig bruikbaar” noemt, zou begin volgend jaar opgebruikt kunnen zijn als de oorlog ondanks het winterweer doorgaat, zei de functionaris, die de pers maandag op voorwaarde van anonimiteit inlichtte. Rusland lijkt ook een tekort aan precisiemunitie te hebben. – Military.com

Natuurlijk is deze functionaris “anoniem”, want wie wil er nu paraderen als een militaire amateur en onwetende. Zou het Russische leger niet reeds zonder munitie en kruisraketten komen te zitten… in maart of april? Men moet een vraag stellen – deze “anonieme ambtenaren”, hebben zij ooit het bevel gevoerd over iets dat groter is dan een ploeg of hebben zij ooit in hun leven iets gewonnen in een echte oorlog? We kunnen gerust nee zeggen, want de “staat van dienst” van het Pentagon is rampzalig, met de VS die links en rechts oorlogen verliezen tegen technologisch inferieure maar vastberaden vijanden. Het is ronduit belachelijk te denken dat iemand die militaire economie heeft “bestudeerd” uit de “tekstboeken” van financiers en effectenmakelaars van Wall Street, die nog steeds denken dat de VS de “grootste economie ter wereld” is, zal begrijpen wat de Russische militaire industrie is. Ze hebben geen intellectueel vermogen om het te begrijpen – ze hebben het niet geleerd. Ik laat hier mijn jarenlange bewering achterwege dat het begrip van Rusland in het Westen dat is van een nukkige kleuter, maar dit is de kwestie van de westerse geesteswetenschappelijke “opvoeding”.

  De westerse wereld is aan het desintegreren in corruptie en losbandigheid

Natuurlijk moet ook de andere mogelijkheid niet worden uitgesloten – Amerikaanse “journalisten” hebben deze shit gewoon verzonnen – hun werkwijze in feite – en “meldden” het in overeenstemming met de ideologische vereisten van het moment, die een uiterst acute noodzaak zijn om het instortende front van de Oekraïense strijdkrachten (eigenlijk de NAVO) rond Bakhmut en de ernstige strategische vertakkingen die deze instorting met zich meebrengt voor niet alleen het Zelensky-regime, maar ook voor zijn handlangers te verdoezelen. En we weten dat zijn handlangers in Londen en Washington zitten. Niet te overtreffen is natuurlijk Londens The Economist – een verzameling pompeuze imbecielen, “geraadpleegd” door MI-6 en “bijproducten” van Sandhurst – die volslagen pseudo-militaire BS en propaganda blijven verspreiden en vandaag citeren… Zaluzhny.

Oekraïne heeft genoeg manschappen onder de wapenen – meer dan 700.000 in uniform, in de een of andere vorm, waarvan er meer dan 200.000 getraind zijn voor de strijd. Maar er is een tekort aan materieel. Munitie is cruciaal, zegt generaal Syrsky. “Artillerie speelt een beslissende rol in deze oorlog,” merkt hij op. “Daarom hangt alles echt af van de hoeveelheid voorraden, en dit bepaalt in veel gevallen het succes van de strijd.” Generaal Zaluzhny, die een nieuw legerkorps opricht, somt een verlanglijstje op. “Ik weet dat ik deze vijand kan verslaan,” zegt hij. “Maar ik heb middelen nodig. Ik heb 300 tanks nodig, 600-700 IFV’s [infanteriegevechtsvoertuigen], 500 houwitsers.” Het incrementele arsenaal waar hij naar op zoek is, is groter dan de totale gepantserde strijdkrachten van de meeste Europese legers. De partners van Oekraïne versnellen hun inspanningen om oud en beschadigd materieel te repareren en op te knappen, zodat het sneller kan worden ingezet. Ze versnellen ook de productie van wapens om te voldoen aan de groeiende vraag van Oekraïne en hun eigen strijdkrachten. – The Economist.

Ja, natuurlijk. Hij vergat natuurlijk te vermelden dat de Oekraïense strijdkrachten in februari meer, veel meer, had dan dat, maar toen te maken kreeg met een drie keer zo kleine Russische troepenmacht en al die aantallen gewoon verdampten. Of, zoals de Russen zeggen, als de grootmoeder de ballen had, was zij de grootvader geweest. Maar Westerse BS-predikers met nul kennis van operaties (ik betwijfel of ze dat nog leren in Groot-Brittannië) en operationele planning in relatie tot echte oorlog hebben alleen dat instrument nog voor hen – BS. Maar het gewauwel van The Economist is symptomatisch voor de toestand van het Verenigd Koninkrijk in het algemeen, die van een volledige economische, morele, intellectuele en militaire degradatie. Ron Jeremy had voor al zijn hilarische verschijningen tenminste nog een grote lul, het VK heeft alleen de eerste nog en is gereduceerd tot niets meer dan Tabaqui.

  De verschrikkelijke betekenis van de toespraak van Poetin op 21 februari

En zo gaan we door, de vicieuze cirkel van BS en PR-acties, leugens, ontmaskering van verbijsterende incompetentie over de hele linie gaat door. Ondertussen gaat de Russische industrie – u weet wel, de echte economie – door met het produceren van militair materieel en uitrusting in, ahem, industriële hoeveelheden en het voorbereiden van nog een “nederlaag”, zoals het heroveren van de hele Donbass en dan…. Wie weet wat dan.

De aanvoer van Russisch aardgas naar het oosten zal blijven groeien en zou tegen het einde van dit decennium bijna 90 miljard kubieke meter kunnen bereiken, zei president Vladimir Poetin donderdag op een vergadering van de Raad voor Strategische Ontwikkeling en Nationale Projecten. Hij zei dat de ontwikkeling van haven- en pijpleidinginfrastructuur naar het zuiden en oosten een belangrijke stap zou zijn om de gevolgen van de westerse sancties en andere “vijandige acties” tegen Rusland te verzachten. “De uitvoering van projecten als het Kovyktinskoe-veld, de Power of Siberia 2 en de route door het Verre Oosten zal het mogelijk maken de gasleveringen aan het oosten al in 2025 te verhogen tot 48 miljard kubieke meter en in 2030 tot 88 miljard”, aldus Poetin. Dit zou neerkomen op meer dan 60% van de gasleveringen aan het westen in 2021, merkte hij op. – RT

En de dedollarisering blijft versnellen. Zoals iemand vandaag opmerkte in het Russische segment over de bijeenkomst van Poetin met de Raad voor Strategische Ontwikkeling – het Westen is volledig afwezig in een discussie. Maar ja, maak je je druk om deurmatten? Alleen als het tijd is om de oude weg te gooien en een nieuwe op de stoep voor je huis te leggen.

  NAVO's spoedig dreigende overgave aan Rusland op de slagvelden van Oekraïne - Eric Zuesse

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland uitgesloten van de Grote Reset: Klaus Schwab bevriest betrekkingen met PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOngevaccineerd bloed is nu zeer gewild
Volgend artikelSchop me
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Ik ben heel benieuwd hoe WIJ, de westerse mensheid, hier uiteindelijk uitkomt. Gaan we een totalitaire dictatuur worden, of valt het westen om en gaat de westerse mensheid zich wederopbouwen?

  • 1984 kijken, klopt aardig zelfs de vijand “Eurasia” past, koud, rantsoenen, huisvesting in erbarmelijke staat.
   Eruit komen is iets wat men letterlijk zou kunnen nemen.

 2. Dit is een groot toneelstuk.
  Deze oorlog gaat gewoon heel lang duren.
  En waarom ? het lijd af van wat er in de wereld echt aan de gang is.

 3. Het LlCHT wint.
  Rus kan nu nog met 88 miljard kuub gas de loef afsteken!
  Omdat ze ons laten geloven dat gas en olie
  de energiebronnen zijn!
  Gek he dat geen van beide zijden het heeft over de vrij te genereren energie, die eindeloos voorradig is.
  Hoe kan dan dit gas en olienarratief zo’ n impact hebben?
  Omdat de industrieen in slaap moeten worden gehouden over de eindeloze mogelijkheden met vrije energie?
  Dus de vuile industrieen moeten eerst te gronde worden gericht? Ik denk t.
  Dus al die brickslanden onderdrukken ook de vrije energie?
  De Brickslanden zorgen dus voor een enorme geldrivier naar Rusland door gas en olie te kopen.
  Welke macht zorgt ervoor, wereldwijd, dat de vrije energie terug wordt gehouden?
  Vechten de partijen met energie uit de oude enegiebronnen.?
  Opzettelijk.?
  Het lijkt daar wel op.
  Maar wij blijven zo ook geloven in gas en olie!!
  Zelfs windenergie,zonneenergie gaat ten onder! De hoogspanningsmasten zullen verdwijnen. Hopelijk ook alle grondkabels die inmiddels wel een schadelijk elektromagnetisch vormen en een schadelijke matrix vormen voor lichamelijke gezonfdheid in vooral stedelijke gebieden .

  Hoe worden wij wakker op ook dit front.?
  Hoe het zich uitspeelt. Ik geloof echt dat er over 10 jaar geen gas en oliebron meer open is, terwijl er nu nog miljarden heen weer schuiven op de nu al oude bronnen !
  De SMO is echt een opruiming van alle krachten die tot nu toe geheerst hebben in onze wereld. En het geld daarvoor komt uit de oude bronnen waarvoor miljoenen mensen zijn vermoord .
  De bronnen gaan sluiten als de SMO is voltooid! Als de bronnen sluiten zijn de gruwelen voorbij.
  En kan vrede zijn intrede doen.

  • Frans,
   Ik geloof ook wel dat er goede alternatieve bronnen van energie zijn. Maar als het zo makkelijk is als jij beweert, bouw ons dan eens een proefopstelling en doe ons dan even een demonstratie van gratis energieopwekking. Lullen en typen op een site als deze is eenvoudiger dan putting your money where your mouth is…, isn’t it?

  • niets is ‘vrij’…er moet tijd en geld ingestopt worden voor ontwikkeling, er moet tijd en geld ingestopt worden voor productie van benodigde materialen, er moet tijd en geld ingestopt worden voor het bouwen van benodigde machineriën, er moet tijd en geld ingestopt worden voor het onderhoud en herstel ervan, er moet tijd en geld ingestopt worden voor afbraak en verwerking van versleten machineriën……
   en als je kijkt naar onze ‘moderne green deal machines’…dan zou je moeten weten dat die STUKKEN VERVUILENDER zijn in aanmaak, onderhoud en verwerking zijn dan de traditionele ‘vervuilende fossiele’ grondstoffen (die trouwens nog niet ten einde lopen, integendeel zelfs), dus maak je niet al te veel illusies omtrent de ‘gratis’ energie deal

   • Nikolaas,
    De hierboven geschreven teksten doen mij aan de documentaire van Dr Greer op Netflix, het feit in die docu was gewoon dat de mens al kennis heeft om energie te verkrijgen op duurzame wijze maar dat de industrie de kennis daarover niet naar buiten brengen omdat zij willen dat we door moeten op deze wijze, ik geloof die docu, maar ik kan alleen maar aan mensen aanraden om hem met een open geest te bekijken, dacht dat hij unacknowlegdment heette.

  • Ik werk primair in de verkoop van zonnepanelen, pvt, laadpalen, batterijtechniek etc. Er zijn kansen, er zijn problemen. Zonnepanelen leveren in de zomermaanden per maand 13% van hun jaarproductie en in de wintermaanden 3% per maand. Dan kan je ook geen batterijen laden. Van windmolens (offshore met bladen van 135 meter lengte(!) wordt inmiddels bekend dat zij het klimaat veranderen. Logisch, want de energie die in wind zit, wordt omgezet in elektriciteit. Daarbij vermoedt men inmiddels dat de draaiende bladen ook het weer beïnvloeden. 1 windmolen maakt weinig uit. 1000 windmolens daarentegen…..

   Voor de elektriciteit geldt dat het complete elektriciteitsnetwerk moet worden vervangen, lokaal, regionaal en landelijk.

   Een woning energieneutraal maken kost ca. € 80.000 ,= (wij betaalden voor onze kunststof kozijnen met tripel glas € 40.000 ,= en dat was niet de duurste aanbieder)

   Energie is voor overheden dé ultieme melkkoe. Onze landelijke begroting loopt acuut vast als we energieneutraal zijn.

   En tot slot zijn er niet genoeg handjes en materialen om die energietransitie uit te voeren.

   De energietransitie is een nachtmerrie, die door onnozele regenten zonder ook maar een klein begin van enig besef van de materie een rampscenario in werking zet. Deze bronnen dragen degelijk wel bij aan een solider energieverbruik, maar wat men in de EU, of in 070 voor ogen heeft is in de verste verte niet haalbaar.

   • Bernardo: dat is interessant wat je schrijft, niet? Alles gaat om een quick buck. Niks heeft met duurzaamheid te maken. Bijv, de oil drilling in de VS werd door Biden gestopt op verzoek van de elekrische auto lobby. Mensen werden gek gemaakt met de elektrische auto, maar dat is ook gewoon bullshit om weer een quick buck te maken. Hoe krijg je miljoenen elektrische auto’s opgeladen? En waar komt die elektriciteit vandaan? En wat gaat het uiteindelijk kosten? Om niet te denken aan de vervuiling met de afval van afgedankte accu’s later. En hoe zit het met het peuren van de mineralen voor die accu’s? En over die windmolens gesproken, wat is het rendement van die dingen? Daarbij de vervuiling van het landschap, en de vervuiling van de horizon van de zee. De grootste energie vreters zijn niet Jan met de pet in zijn huisje, maar de verschillende soorten zware industrie die heersen. Tevense de grootste vervuilers. Jan met de pet wordt wijsgemaakt dat hij zijn steentje moet bijdragen zodat hij denkt dat hij de schuldige is. Het is niet anders dan met bijv de AIDS bullshit, dat ook een giga geldfabriek werd. En bijv de klimaatbullshit, waar ook goed aan geboerd wordt. En zo pikt iedereen lekker een graantje mee met de bullshit: bullshit walks and money talks.

 4. De echte oorlog is de reverse-sanctions methode op de westerse bevolking (die van de EU voornamelijk). Rusland boeit het duidelijk geen moer, die hele ‘oorlog’ in Oekriestan. Ze geven af en toe een tikje terug, als een vliegenmepper op vervelende vliegen. Verder niks. Ze gaan gewoon gestaag door met hun eigen programma’s, incl de Arctic Silk Road waar niemand het over heeft. Ze willen verder niet dat het NAVO circus in hun achtertuin zit, dat hebben ze duidelijk gemaakt, dus daar trokken ze de grens. En die zgn sancties boeit ze ook niet. En terwijl Trutsula van de Lijken en haar volgelingen krampachtig de EU bevolking blijven bombarderen met de reverse-sanctions methode, vullen hun eigen spaarvarkentjes zich lekker propvol. Wat denk je dat ze er voor krijgen van Papa Joe? Ze vernielen toch niet gratis en voor niets de infra van de EU? En Trutsula doet al helemaal niets voor gratis, die weet verdomde goed hoe ze haar eigen hachje moet beschermen, doet ze met haar mannetje en zijn business ook – Trutsula weet donders goed hoe ze zichzelf moet bedruipen en hoe ze moet vasthouden aan haar financiële fundamentjes. Heeft niemand van jullie rondom haar dat nooit opgemerkt? Het is toch heel duidelijk, mensen die met haar werken. En wat is verder de bedoeling van de vernieling van EU, schapen, wat denken jullie? De Great Reshit van EU? Uitbesteding aan de VS voor ‘weder opbouw’ net zoals het Marshall plan? Feit is, de EU wordt gewoon verkocht door een paar smeerlappen die handjeklap krijgen, niks anders. Dat dit op ‘oorlog’ uitdraaide, boeit niemand zolang het de reverse-sanctions methode en zijn financiële kraan kan blijven handhaven. Maar ja, zolang die parasieten met zijn allen de reverse-sanctions methode blijven toepassen, kun jij als zielig schaapie alleen maar toekijken en met je Oekrie vlaggetje zwaaien en dat overschot aan winterjassen in je kast aan de Oekrie inzameling afgeven. Of neem nog een paar Oekries in huis, lekker warm met zijn allen.

 5. Van alles wat op aarde leeft is de mens de enige die ervoor moet betalen. Denk eens na en sla dat juk van je af en schop dat misdadige kapitalistische tuig naar de verdommenis

 6. Zoek eens op Nazi Underground Factory; Richard
  Wat daar gebeurd is wil je niet weten .
  8000 mannen moesten tanks maken .
  Onder erbamelijke omstandigheden hongerig koud en nog erger .
  5000 hebben het zowiezo niet overleefd .
  Een oude steen oven diende als creamatorium .
  Dit is maar een topje van de ijsberg.
  Het grote herhaal plan dient zich weer aan .
  Ik denk ondanks een turbulent leven ik het in vergelijking het goed heb gehad .
  Kleine lezing wat onze oudjes hebben meegemaakt .(Krankzinnigeninrichtingen
  Zoals vermeld werd er geen onderscheid gemaakt tussen ouderen met een psychiatrische aandoening. Echter kwam daar in de loop de jaren steeds meer verandering in. De voorlopers van de huidige psychiatrische inrichtingen, genaamd als: krankzinnigeninrichtingen kwamen tegen het einde van de negentiende eeuw als paddenstoelen uit de grond. Ze werden meestal gebouwd buiten de stad en veelal in natuurgebieden. Zo zijn er nog steeds veel van deze huizen (aangepast aan de huidige zorg en hulpverlening) te vinden op en rondom het natuurgebied de Veluwe. De snelle opkomst van deze huizen kwam met name door het intolerante gedrag van de maatschappij ten opzichte van mensen met een storend gedrag. Echter was de zorg voor deze patiënten nog summier. Er waren weinig passende behandelingsmethoden en er werd vaak enkel gekeken naar een somatische oorzaak. De meest gebruikte vorm van verpleging was bedverpleging, waarbij de patiënt zoveel mogelijk in eenzaamheid in bed moest blijven liggen. Er werd geen onderscheid gemaakt op basis van stoornissen of leeftijd. Er werd enkel gewerkt met de drie groepen op basis van vertoond gedrag: rust, half-onrust of onrust. Hierna werden de mannen en de vrouwen weer van elkaar gescheiden.
  Ook vanuit de oudeliedenhuizen kwamen veel ouderen die in een krankzinnigeninrichting geplaatst werden. Dit waren ouderen die ze niet meer konden handhaven en die ze meestal onterecht een wettig stempel ‘dementerend’ gaven. De enorme groei en toename van ouderen in een krankzinnigeninrichting kon men ook wijten aan de veranderde maatschappij. In gezinnen was steeds minder plaats voor de hulpbehoevende en ‘lastige’ oudere. Vaak waren ze deze extra kost liever kwijt dan rijk. Ook speelden de versoepelende regels in de wet een belangrijke rol in de toename. De drempel om iemand te plaatsen in een krankzinnigengesticht nam hierdoor aanzienlijk af.
  Ouderen en ziekenhuizen
  De voorouders van de vroegere en huidige ziekenhuizen kun je ook terugvinden in de gasthuizen. Met name in de periode tot 1950, waren ziekenhuizen allerminst blij met de komst van ouderen. Hiervoor had men drie verschillende redenen:
  Ouderen werden ten onrechte als ‘hopeloze gevallen’ beschouwd.
  Ouderen werden vaak als lastig beschouwd wanneer de avond viel. Hier zouden andere patiënten last van ervaren.
  Van ouderen kwam je lastig af wanneer ze eenmaal opgenomen waren. Oorzaken: een zwak sociaal draagvlak in de thuissituatie en een tekort aan plaatsen in oudeliedenhuizen.
  WTF. wie klaagt nu nog over zijn leven ?
  Kunnen jullie voorstellen het noordzee kanaal met de hand uitgegraven ?
  Wederom WTF ?
  Kijk naar het huidige maatschapij beeld .
  Say no more .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in