Echtpaar Netanyahu op bezoek in het Witte Huis © The White House (Public Domain Mark 1.0)

Naar verluidt zou het echtpaar Netanyahu verschillende koffers vol met vuile was op staatsbezoeken in het buitenland meenemen – om hun was gratis te laten wassen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara zijn gewend geraakt aan het meenemen van grote hoeveelheden vuile was bij staatsbezoeken, om te profiteren van de gratis stomerij in het gastland. Dit wordt gemeld door de Washington Post en Aftonbladet.

In de afgelopen jaren hebben de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw een ongewone reputatie opgebouwd onder de werknemers van het Witte Huis gasthuis in Washington D.C. – ze nemen verschillende zakken vuile was mee op hun staatsbezoeken om hun kleren te laten wassen.

Volgens Aftonbladet heeft de Washington Post met ambtenaren van zowel de voormalige President Barack Obama’s als de huidige President Donald Trump’s administratie gesproken, en is deze informatie bevestigd.

Stomerij is een benefiet voor buitenlandse gasten van de Amerikaanse president, maar wordt zelden in grote mate gebruikt omdat de staatsbezoeken meestal van korte duur zijn. Maar het echtpaar Netanyahu brengt dus extra wasgoed mee om de wasserette te kunnen benutten.

“Het echtpaar Netanyahu is de enige die daadwerkelijk zakken met vuile was meebrengt om deze te laten wassen. Na een aantal bezoeken werd duidelijk dat dit met opzet gebeurde”, zegt een ambtenaar tegen de Washington Post.

Het nieuws wordt onder meer benadrukt in de Israëlische Ha’aretz, die schrijft dat dit in lijn is met wat eerder in de Israëlische media is gemeld. In 2016 kreeg Benjamin Netanyahu een rechtbank zover dat ze stopte met het publiceren van ontvangstbewijzen van de wasserijdiensten aan de residentie van de premier, onder verwijzing naar de privacy van de familie.

Voormalige IDF generaal vergelijkt militaire controle van West Bank met nazi-Duitsland

Een voormalige Netanyahu-werknemer die tegen hem getuigde in het lopende corruptieproces zei twee jaar geleden dat het Netanyahu-paar altijd koffers vol met vuile was brengt als ze op reis gaan.

De Israëlische ambassade in Washington ontkent de beschuldigingen en vertelt de Washington Post dat ze “ongegrond en absurd” zijn, in welk geval ze net zo absurd zijn als het premier-koppel zelf, aangezien de “beschuldigingen” geen beschuldigingen van criminele activiteiten zijn, maar slechts wijzen op een parasitair gedrag.

Israëlische minister en een voormalige Britse ambassadeur: met Biden zal er weer oorlog worden gevoerd

Vorig artikelWorld Economic Forum: er komt een globale covid cyberpandemie aan – erger dan Covid-19
Volgend artikelVerkiezingswaarnemers getuigen over de massale Democratische verkiezingsfraude
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Nou, dit verhaal verbaast mij niks; naar verluidt nemen ónze koning en z’n meisje, als ze op staatsbezoek gaan, altijd koffers vol vuile vaat en bestek mee om dat in ’t gastland te laten wassen in een vaatwasser en om het daarna te laten oppoetsen zodat ze dat na terugkomst van het bezoek niet zélf nog moeten gaan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in