Foto Credit: Strategic Culture Foundation / (Public Domain)

De terreuraanslag in een buitenwijk van Moskou vorige week werd ontegensprekelijk georkestreerd en mogelijk gemaakt door Westerse mogendheden. In veel opzichten zou dit geen verrassing moeten zijn, omdat de NAVO proxyoorlog tegen Rusland altijd in wezen “onconventioneel” was – of, duidelijker gezegd, terroristisch, schrijft Stratetegic Culture Foundation.

De timing van de overstap naar meer regelrechte terreurdaden weerspiegelt het feit dat de door de VS geleide NAVO-proxyoorlog in Oekraïne een historische nederlaag tegemoet gaat, waardoor de vijanden van Rusland – noodgedwongen – overschakelen op onconventionele terreurtactieken.

Slechts een week na de gruweldaad waarbij meer dan 140 mensen in een theater werden doodgeschoten door terroristische schutters, is vrij goed vastgesteld wie de massamoord op Russische burgers heeft georganiseerd.

De daders waren misschien vier individuen uit Tadzjikistan, maar het lijkt zo goed als zeker dat het brein achter de slachting de CIA en andere Westerse inlichtingendiensten waren die samenwerkten met het neonazi-regime in Kiev.

Wat nog moet worden vastgesteld is hoe hoog in de regering Biden dit snode plan werd beraamd. De verdenking gaat uit naar het hoofd van de Amerikaanse nationale veiligheid Jake Sullivan en de voormalige ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland. De laatste was de contactpersoon voor geheime vuile trucs in Oekraïne die teruggaan tot de Maidan coup in Kiev die onder haar toezicht samen met de CIA werd georkestreerd. Vlak voordat Nuland vorige maand ontslag nam, had ze opgeschept over “onaangename verrassingen” die Rusland te wachten stonden.

Russische onderzoekers hebben een geldspoor vastgesteld van het regime in Kiev naar de moordenaars. Het was al in een eerder stadium bekend dat de schutters met een auto over de Russische grens naar Oekraïne probeerden te ontsnappen. Kyrylo Budanov, het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, is een Amerikaanse troef – net als het hele regime in Kiev. Hij onderhoudt nauwe contacten met Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten. Budanovs genoegen over de gruweldaad in Moskou impliceert niet alleen zijn betrokkenheid bij deze afschuwelijke misdaad, maar ook zijn marionettenmeesters bij de CIA en MI6.

De vreemde volharding van Washington en Londen dat het regime in Kiev niets met de misdaad te maken had en dat het allemaal alleen door islamitische terroristen was gedaan, is lachwekkend maar ook belastend. De westerse propagandamedia gingen meteen aan de slag met het narratief van Washington dat de terreuraanslag in Moskou werd gepleegd door islamisten die zogenaamd gelieerd waren aan een obscure groep (ISIS-Khorasan) uit Afghanistan. Door dit dekmantelverhaal te verzinnen gaat het Westen er naïef van uit dat dit het regime in Kiev en zijn NAVO-sponsors vrijpleit. Bovendien hebben de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten Rusland bespot omdat het de oppervlakkige identiteit van de terroristen negeert en zogenaamd probeert het Westen zwart te maken.

  Oekraïne 2023 - "Het is voorbij"

Als de westerse media niet zo verzadigd waren met desinformatie en hersenspoeling, zou het glashelder zijn dat de Verenigde Staten en hun NAVO-partners een lange en goed gedocumenteerde geschiedenis hebben van het sponsoren van zogenaamde islamitische terreurgroepen om hun vuile werk te doen van regimeverandering en andere illegale operaties.

Er is absoluut geen tegenspraak in de Russische analyse dat de massamoord in Moskou werd georkestreerd door westerse staatssponsors die gebruik maakten van islamistische huurmoordenaars. Integendeel, er is een groot verband tussen de oorsprong van Al Qaeda in Afghanistan in de jaren ’80, de inzet van terroristische jihadisten in Tsjetsjenië om Rusland te destabiliseren in de jaren ’90 en het begin van de jaren 2000, en de oorlogen om regimewisselingen in het Midden-Oosten in de afgelopen tien jaar, waarvan Syrië het beste voorbeeld is.

Zoals Vanessa Beeley deze week rapporteerde, is er een opleving van terroristische aanvallen op de Syrische stad Aleppo door jihadisten die worden gesteund door de Verenigde Staten, de NAVO en Israël.

De westerse staten zijn volledig betrokken bij het aanwakkeren, bewapenen en aansturen van verschillende islamistische terreurgroepen, waaronder Al Qaeda, Islamitische Staat (ISIS), Tsjetsjeense strijders, Hayat Tahrir al-Sham, Jabhat al Nusra, ISIS-K en eindeloos veel andere varianten.

Na de nederlaag van de verkapte regimewisselingsoorlog van de NAVO in Syrië als gevolg van de steun van Rusland aan de Syrische regering van president Bashar al-Assad, vonden de jihadistische terreurbendes een nieuwe arena voor hun moorddadig werk in het NAVO-mandaat Oekraïne. De Banderitische junta met haar neonazistische ideologie om Russen uit te roeien vond een nuttig doel voor de huurlingen van de CIA en MI6. Veel van deze door het Westen gesponsorde jihadisten uit Syrië, Tsjetsjenië en elders hebben zich aangesloten bij de buitenlandse legioenen van de NAVO om voor het regime in Kiev te vechten tegen Rusland in Oekraïne.

Dit jaar is het aantal terreuraanslagen op Russisch grondgebied vanuit Oekraïne toegenomen, vooral in de regio’s Belgorod en Bryansk. Bij deze aanslagen waren neonazistische bendes betrokken die samenwerkten met islamisten en allemaal bewapend en geleid werden door de CIA en de Britten.

  Oekraïne worstelt in Donbass - Zelensky

Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze door de VS en NAVO gesteunde instrumenten van terreur ook zijn ingezet bij de massale schietpartij in het Crocus City Hall theater aan de rand van Moskou vorige week.

De enige mensen die zo’n beoordeling “ongerijmd” vinden, zijn de Westerse sponsors en hun gehersenspoelde media die wanhopig hun sporen willen uitwissen bij een daad van gruwelijk terrorisme.

De beweringen van Washington dat het de Russen al op 7 maart waarschuwde voor een dreigende terreuraanval verdienen een speciale vermelding met minachting. Die waarschuwing was vaag en onvolledig. Er werd niet naar behoren gewaarschuwd, zoals de New York Times deze week toegaf. De terreurwaarschuwing hielp Rusland in de praktijk niet om het misdrijf bij Moskou op 22 maart af te wenden. Maar wat het wel deed, was de Amerikanen een plausibele bewering geven dat ze probeerden een waarschuwing af te geven en het lijkt het narratief te versterken dat islamitische terroristen afzonderlijk en alleen werken.

De poging van de Verenigde Staten en hun NAVO-partners om een vals narratief te creëren over de terreuraanslag in Moskou onderstreept alleen maar hun schuld en de diepte van hun verdorvenheid.

Het is ook ontstellend dat er in het Westen zo weinig sympathie en basaal menselijk mededogen is getoond voor het Russische volk. Er heerst een pervers gevoel van schuld bij de slachtoffers te leggen, dat voor een groot deel wordt gevoed door russofobe politici en media. Men herinnert zich dat bij terreuraanslagen in andere landen, bijvoorbeeld in Parijs in 2015, de wereld uit solidariteit openbare gebouwen in Franse kleuren verlichtte. Een dergelijk medeleven werd niet getoond met de Russische slachtoffers van terrorisme.

De proxyoorlog die de VS en hun handlangers in 2014 tegen Rusland in Oekraïne ontketenden en die in 2022 zijn hoogtepunt bereikte, is altijd een onconventionele oorlog geweest die doordrenkt is van een veel groter onconventioneel conflict.

Toen nazi-Duitsland in 1945 werd verslagen door het Rode Leger van de Sovjet-Unie, zetten de westerse imperialisten onmiddellijk terroristische alternatieven in om Rusland te verslaan. De nazi-restanten in Oekraïne werden opnieuw ingezet om Rusland te terroriseren in de jaren ’50 en ’60, waarbij de CIA en MI6 het werk achter de vijandelijke linies regisseerden. Het regime in Kiev dat in 2014 de macht greep, is een voortzetting van de modus operandi. Het islamitische terreurnetwerk dat de Amerikanen en Britten in het leven hebben geroepen, heeft de onconventionele tactieken versterkt, net als de economische oorlogsvoering door middel van sancties, het opblazen van onderzeese gaspijpleidingen, de NAVO-war games waarin nucleaire aanvallen op Rusland worden geoefend, enzovoort.

  Westen was 'overdreven optimistisch' over Oekraïne in 2023 - NAVO-commandant Rob Bauer

De proxyoorlog die Oekraïne als slagveld gebruikt, heeft een historisch eindpunt bereikt. De nederlaag is te danken aan de formidabele Russische strijdkrachten, de politieke trots van Moskou en de vasthoudendheid van het Russische volk, zoals onlangs nog bleek uit de overweldigend populaire herverkiezing van president Vladimir Poetin.

De Verenigde Staten en hun imperialistische volgelingen bevinden zich in een lastig parket nu ze worden gedwongen om een historisch moment van nemesis onder ogen te zien. De Westerse vijanden kunnen hun nederlaag niet publiekelijk accepteren – politiek gezien wordt het een hel voor deze oorlogszuchtige criminelen wanneer de Westerse burgers zich ten volle bewust worden van de gruwelijke verliezen en de schuld van hun zogenaamd gekozen regeringen.

De vijanden van Rusland hebben alles in de Oekraïense proxyoorlog gegooid – meer dan 200 miljard dollar aan wapens en financiële steun – en ze zijn er niet in geslaagd om hun felbegeerde bijbedoeling, het strategisch verslaan van Rusland, te verwezenlijken. Zij zijn degenen die nu een strategische nederlaag tegemoet zien.

Deze week gaf een hooggeplaatste Britse militaire bevelhebber, luitenant-generaal Sir Robert Magowan, toe dat Groot-Brittannië het nog geen twee maanden zou volhouden in een conventionele oorlog tegen Rusland. Hetzelfde abjecte vooruitzicht kan worden gezegd van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en andere NAVO-leden.

De westerse imperialisten hebben hun militaire arsenalen uitgeput door het roekeloos steunen van het neonazi-regime in Oekraïne op een vergeefse missie om Rusland te onderwerpen.

Gezien de wanhopige toestand van de Westerse vijanden, nemen ze hun toevlucht tot een hybride of onconventionele oorlog in hun psychotische poging om Rusland te veroveren en de Westerse hegemonie te doen gelden. Dat betekent dat het soort terreuraanslagen dat we vorige week in Moskou zagen en de weken daarvoor in Belgorod, Bryansk en Koersk waarschijnlijk zal toenemen.

Moskou moet nu op zijn minst het NAVO-front dat bekend staat als het regime in Kiev vernietigen om de terroristische aanval af te snijden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De slogans van het Westen veranderen, maar het doel om de wereld naar zijn hand te zetten blijft onveranderd – LavrovVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMedia begint publiek te waarschuwen voor stijgend aantal kankergevallen onder mensen die zijn gevaccineerd
Volgend artikelHoe Operatie Mockingbird, een undercover initiatief van de CIA, de publieke perceptie manipuleerde via de media
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Goddank gaat die beerput open…….en ik zou er hier een miljoen dingen aan toe kunnen voegen, maar dat is niet meer nodig. Het staat volop in het licht nu.
  Zat net te lezen dat Pierik en de Jonge handje in handje gaan tegen des-informatie.
  Oud genoeg om beter te weten, dus een hopeloos geval.
  De wederkerigheid van het universum werkt gewoon door.
  ” Ik beid mijn tijd “

 2. De beerput gaat steeds verder open.
  Ik las net dat de Jonge en Pierik handje in handje lopen om des-informatie te bestrijden.

  Ik beid mijn tijd.

  De wederkerigheid van het universum gaat gewoon door.

  • @Raphaël

   Gelijk heb je en wat jij voelt dat zal bij velen en ook bij mij het geval zijn.
   Maar loop niet de hele dag met wrok maar leef het leven en van de leuke momenten ondanks alle ellende en onzekerheid om ons heen want het leven is maar kort de jaren schieten voorbij uiteindelijk zal het goede zegevieren dat is altijd geweest en gaat ook nu gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in