user:Duffman / Wikimedia (Public Domain)

Fox News presentator Jesse Watters heeft onlangs zijn licht laten schijnen over Operatie Mockingbird, een undercover initiatief van de Central Intelligence Agency (CIA) gericht op het manipuleren van de publieke perceptie via de media.

Bij deze operatie werden journalisten en informanten geïnfiltreerd in prominente Amerikaanse mediakanalen om de standpunten en politieke agenda’s van de federale overheid te bevorderen, schrijft Richard Brown.

“Langley was narratieven aan het witwassen naar de pers en in de aderen van het publiek,” merkte Watters op, die de uitgebreide invloed van de CIA op het medialandschap benadrukte. Volgens Watters hadden ten minste 22 Amerikaanse nieuwsorganisaties, waaronder de New York Times, Life magazine en CBS, personen op de loonlijst van de CIA staan die dienden als kanalen voor het verspreiden van desinformatie, bewust of onbewust.

De discussie over Operatie Mockingbird werd aangezwengeld door een recente erkenning van de New York Times, die het bestaan erkende van een “Deep State” netwerk – een term die vaak wordt gebruikt om een clandestiene groep van overheids- en mediapersoneel te beschrijven die werken om gekozen functionarissen te ondermijnen of specifieke agenda’s te promoten.

De krant stelde dit netwerk positief voor en suggereerde dat het een heilzame rol speelde binnen de federale overheid.

Watters verwees ook naar de hoorzittingen van de Church Committee in 1975, een belangrijk moment waarop het publiek zich bewust werd van het bestaan van Operation Mockingbird.

Tijdens deze hoorzittingen getuigde William Colby, de toenmalige aftredende CIA-directeur, over de inspanningen van het agentschap om middelen in te zetten bij grote mediakanalen, waarbij hij details onthulde die het Amerikaanse publiek schokten.

  De mensen worden wakker! 2023 was het jaar dat samenzweringstheorieën feiten werden

Deze herziening van Operation Mockingbird door Fox News onderstreept de aanhoudende bezorgdheid over de relatie tussen de media en overheidsinstanties.

Het roept twijfels op over de integriteit van nieuwsorganisaties en benadrukt het potentieel van geheime operaties om het publieke debat en de publieke opinie te beïnvloeden. Deze discussies echoën historische voorbeelden waarin de grens tussen journalistiek en staatsinvloed steeds vager werd.

De clandestiene Amerikaanse onderneming ontvouwde zich tijdens de eerste jaren van de Koude Oorlog.

Dit geheime project was erop gericht om de invloed van grote mediakanalen te beïnvloeden door nieuwsorganisaties en journalisten te werven en te compenseren. Deze individuen traden in wezen op als undercoveragenten voor hun land, gebruikmakend van propaganda en ondermijningstactieken.

De gevolgen van Operatie Mockingbird kunnen nog steeds doorwerken in het medialandschap

Mickie Kennedy, oprichter van eReleases, schreef dat Operatie Mockingbird inderdaad een echt initiatief was van de CIA aan het eind van de jaren 1940. Zonder zich op het terrein van samenzweringen te begeven, zei Kennedy dat de gevolgen van Operatie Mockingbird nog steeds doorwerken in de media.

Je kunt je alleen maar voorstellen hoe groot het wantrouwen was dat ontstond toen dit geheime plan in de openbaarheid kwam. Plotseling werd onthuld dat vrienden en collega’s tegen de principes van de journalistiek opereerden die ze beweerden hoog te houden.

Het is vergelijkbaar met de gevolgen van de ontmaskering van journalisten als Stephen Glass. Het toch al kwetsbare vertrouwen van het publiek in journalisten wordt nog verder aangetast wanneer bedriegers en overtreders onder de ijverige rangen worden ontmaskerd.

  Ontworpen vernietiging van Amerika en Europa. "Naties van schapen geregeerd door wolven"

Waar de regering toen misschien geen rekening mee hield, waren de blijvende effecten van het inzetten van misleidende journalisten om hun agenda te bevorderen.

Wie kan het debacle van begin 2000 vergeten rond de door de overheid gecontroleerde informatie over massavernietigingswapens in Irak? Het leek alsof er geen alternatieve bronnen waren die de zaak onderzochten. Ondanks de toenemende verdenkingen duurde het jaren voordat er een uitgebreid onderzoek werd uitgevoerd dat de waarheid onthulde – er waren geen massavernietigingswapens.

Wanneer de enige bron van informatie de gecontroleerde entiteit is, wordt het verifiëren van feiten een lastige taak. Je zou hopen dat in de nasleep van een groot schandaal als Operatie Mockingbird, er maatregelen zouden worden genomen om de bewaking te omzeilen en de transparantie van de overheid te garanderen.

De Iraakse oorlog/WMD-saga suggereerde echter iets anders – het bleek dat er geen lessen uit Operatie Mockingbird waren geïnternaliseerd of toegepast. De media worden niet voor niets vaak de onofficiële vierde tak van de regering genoemd. Maar wanneer er pogingen worden ondernomen om de persvrijheid te belemmeren, wordt het vertrouwen over de hele linie geschaad.

Bekijk deze video over de bewering van de media dat Trump een “bloedbad” wil.

Deze video komt van het kanaal High Hopes op Brighteon.com.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

MK-Ultra: Gedragsverandering door drugs en martelingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO’s proxyoorlog tegen Rusland was in wezen altijd terrorisme
Volgend artikelEen Oekraïense soldaat zei dat de Oekraïense verliezen zo zwaar zijn waar hij vecht dat ze moeite hebben om de lichamen te bergen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. MKultra… ONDERwijs, media, social media, politiek, wetenschap, gezondheidszorg, justitie, inlichtingen- en veiligheidsdiensten… ze werken in één grote blob samen tegen de mensheid. Ze hebben ons gehackt en onze liefde vervangen door angst.
  We zijn geconditioneerd om te DENKEN; consumeren = liefde. Maar consumeren draait in basis om overleven. Consumeren wekt dus een permanente overleef reflex op. En zodra er even niet kan worden geconsumeerd, ontstaat er angst. Consumenten leven in basis dus uit angst. Waardoor de liefde die wij in basis zijn is verandert in genieten, want genieten kan je consumeren. Maar genieten is tijdelijk en tijdelijkheid roept ook angst op. Ze hebben ons in consumenten verandert en consumenten leven als junks. Voor een consument/junkie draait alles om de volgende consumptie, daar worden junks blij van en dat is in hun leven liefde. Terwijl ze in een neerwaartse spiraal zichzelf dood consumeren om liefde te voelen… terwijl ze zelf de liefde zijn die ze missen.

  We are a long way from home… zo ver dat we binnenkort ‘full circle’ bereiken als de MKultra consument in ons door trauma overlijdt… en dan komt de realisatie dat WIJ zelf de liefde ZIJN die we in de wereld missen. Dat de wereld liefdeloos is geworden omdat iedereen elkaars liefde eist, maar geen liefde wil geven/zijn. En dan gaan we weer delen en geven en bruggen bouwen en verbinden en uitwisselen en samenwerken om de liefde in de wereld terug te brengen. Liefde begint niet buiten jou, maar in jou. Liefde in jou is je schild tegen de angst in de wereld.

  Zolang we in een MKultra hypnose leven en DENKEN dat het leven draait om consumeren, zal de angst ons regeren.

  • @Theme
   dit heeft niets met consumeren te maken in mijn beleving. Ooit op Amsterdam centraal geweest? waar de frequentie zo ingesteld s dat het merendeel van de gevoelige passagiers in een angst ‘wolk’ zitten.
   Dat er op vele locaties door heel Nederland een bepaalde frequentie wordt uitgezonden dat de ‘mens’ in een angst en apathisch individu doet veranderen. Liefde is ….maar wordt door de rioolratten bewust ernstig misbruikt.

   • In basis consumeer je om te overleven. Overleven doe je uit angst. Leven doe je uit liefde, maar consumeren doe je uit noodzaak om in leven te blijven. Onze levens zijn inmiddels gecentreerd rond consumeren en daarmee verkeren we in een staat van overleven… dat is een angst gedreven staat van zijn.

    Het leven draait van nature om overvloed en ZIJN in/met de creatie. En toen ging men schaarste creëren om ons mee te besturen. Uit schaarste ontstaat angst en dat is gevormd tot consumentisme. Consumeren ipv creëren is waarom wij allemaal ‘iets’ missen… wij zijn hier op aarde om angst los te laten en lief te hebben en de creatie te verzorgen. In plaats daarvan consumeren we als sprinkhanen.

    Daarnaast wordt er ook zwaar gerotzooid met frequenties en vibraties. Elke dag HAARP en elke dag muziek op 440hz ipv 432hz en media die programmering rondpompen en ledlampen en talloze andere stoorzenders. Het is oorlog en ze proberen ons van alle kanten te vernietigen.

    Als consument hebben ze onze ego’s zo groot gemaakt dat we van God (liefde) los zijn geraakt. Consumenten zijn geen mensen, maar slaven… en slaven leven altijd in angst.

 2. Een ieder die nog vertrouwen heeft in de NOS, Telegraaf, NRC, Volkskrant en noem maar op beschouw ik als een idioot. Op zijn best……

  Groeten,
  Hugo

 3. Door de geschiedenis heen,
  hebben de machts-elites met hun waan-ideeen,
  altijd de mensheid opgeofferd…..

  ————————————————————————————————————————–

  [ p.s. De V.S. hadden zelf eerder chemische wapens aan Saddam geleverd : oorlog Iran; Kurden.
  Die moesten achterhaald worden. Later werden ze opgeruimd door V.N. [ AlQaq-Kaag ] in Syrie. ].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in