De Verenigde Staten en hun imperiale surrogaten denken dat ze een pistool tegen het hoofd van Rusland zetten. Maar niemand anders dan de NAVO-machten zijn degenen die Russische Roulette spelen, schrijft Strategic Culture.

De NAVO is in oorlog met Rusland. Er kan geen sprake meer zijn van de pretentie of illusie dat de NAVO “geen partij is in het conflict” in Oekraïne, zoals westerse leiders het afgelopen jaar absurd genoeg hebben beweerd. NAVO-raketten, -drones en -logistiek zijn al gebruikt om Rusland te treffen. En met Rusland bedoelen we niet alleen de betwiste gebieden van de Krim en Donbass, maar het vooroorlogse grondgebied van de Russische Federatie.

Deze week bereikte de oorlogszucht van de NAVO tegen Rusland een hoogtepunt. De militaire leiders van de NAVO kwamen bijeen in een reeks goed gepubliceerde bijeenkomsten in Europa die alleen maar kunnen worden omschreven als oorlogsconferenties om de verdere escalatie van het conflict met Rusland te plannen. Het hoogtepunt was de bijeenkomst op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Ramstein, Duitsland, op vrijdag, waar de druk op Berlijn wordt opgevoerd om het licht op groen te zetten voor de levering van Leopard 2 tanks aan Oekraïne. De bijeenkomst werd geopend door Oekraïense leiders naast Amerikaanse militaire bevelhebbers die tanks en meer zware wapens eisten.

Het is lachwekkend dat de Amerikanen aarzelen om hun M1 Abrams tanks te sturen en liever Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen, Finland en anderen hun tanks laten sturen. Het kluchtige geruzie vat de kolonialistische houding van de VS samen tegenover Europese bondgenoten die te onderdanig of te dom zijn om te klagen. “Go ahead punks, make my day,” zoals Clint Eastwoods personage Dirty Harry zou kunnen zeggen.

De VS vinden het prima als Europa in de as wordt gelegd en het continentale wrak opnieuw wordt opgebouwd om het failliete Amerikaanse kapitalisme nieuw leven in te blazen, zoals in de nasleep van eerdere wereldoorlogen.

Eerder in de week had de Amerikaanse militaire topcommandant generaal Mark Milley een ontmoeting met zijn Oekraïense collega Valery Zaluzhny om toe te zien op het opzetten van nieuwe oefenterreinen voor troepen in Polen en Duitsland. Zaluzhny is een volgeling van de Oekraïense collaborateur en massamoordenaar Stepan Bandera uit de Tweede Wereldoorlog. Het samenspel tussen Milley en Zaluzhny kan nauwelijks een betere illustratie zijn van de kwaadaardige  aard van de door de VS geleide as die oorlog voert tegen Rusland. De westerse media melden dit niet, omdat het de bedoeling is het westerse publiek om de tuin te leiden en een oorlog toe te juichen.

  Voedsel te duur: Britten worden gedwongen om hondenvoer te eten

De niet aflatende mobilisatie van het NAVO-blok onder leiding van de VS heeft eindelijk een historische oorlogsvoet bereikt tegen Rusland. We kunnen deze ideologie helemaal terugvoeren tot het begin van de Koude Oorlog na de nederlaag van nazi-Duitsland, maar ze is zeker versneld sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991, gevolgd door 9/11 en de Amerikaanse imperiale notie van full-spectrum dominantie, en vooral na de schandelijke terugtrekking van de NAVO-oorlogsmachine uit Afghanistan in augustus 2021.

Alle leden van het 30 landen tellende blok haasten zich met wapens naar het conflict in Oekraïne. Er zijn zelfs berichten dat de Verenigde Staten militaire voorraden in Israël en Zuid-Korea aanspreken om de vuurkracht tegen Rusland te vergroten. Bovendien overweegt Washington nu steun te verlenen aan aanvallen op de Krim, waarvoor Moskou heeft gewaarschuwd dat dit een uiterst gevaarlijke escalatie naar een totale oorlog zou betekenen. Vrijwel alle taboes zijn van tafel, zo lijkt het, zoals de New York Times deze week opmerkte.

De westerse staten lijken te worden gedreven door waanzinnigen die de wereld moedwillig naar de rand van een catastrofe duwen. Er wordt nu openlijk opgeroepen tot de nederlaag van Rusland en er worden onlogische eisen gesteld voor meer wapens voor Oekraïne als een manier om vrede te bereiken. “Wapens zijn de weg naar vrede,” verklaarde Jens Stoltenberg, de titulaire leider van de NAVO, deze week tijdens het World Economic Forum voor diverse mondiale elites in Davos. “We moeten een patstelling voorkomen,” intoneerden Washington’s topdiplomaat Antony Blinken en zijn Britse tegenhanger James Cleverly (hoe verkeerd heet die laatste!).

  Nieuwe Russische hypersonische luchtdoelraket in Oekraïne maakt alle Amerikaanse bommenwerpers/AWAC's overbodig

Ondertussen roepen Amerikaanse, Europese en NAVO-leiders op tot vervolging van Rusland wegens oorlogsmisdaden.

Er lijkt geen ruimte te zijn voor enige diplomatie of rationaliteit. De NAVO-machten verdubbelen hun roekeloze eisen dat Rusland wordt verdreven van de Krim en de Donbass. Wat de NAVO-machten werkelijk willen, is Rusland verslaan en veroveren.

Rusland werd afgelopen februari gedwongen om in te grijpen in Oekraïne nadat alle diplomatieke inspanningen van Moskou waren afgewezen. De door de NAVO gesteunde heimelijke oorlog tegen het Russische volk binnen de kunstmatig gecreëerde gebieden van Oekraïne – een oorlog die al acht jaar woedde na de door de NAVO georkestreerde staatsgreep in Kiev in 2014 – moest met geweld worden beëindigd. Vandaar de Russische militaire interventie op 24 februari 2022.

Er is geen sprake van dat Rusland de gebieden die nu deel zijn gaan uitmaken van de Russische Federatie na wettelijk voorgeschreven referenda zal afstaan. Maar de oorlog wordt voortgesleept door NAVO’s demonische bewapening en wrede exploitatie van Oekraïne als bruggenhoofd tegen Rusland. NAVO-leiders praten over “het voorkomen van een patstelling” door meer wapens te sturen om het neonazistische regime in Kiev overeind te houden. Het zijn de Verenigde Staten en de Europese landen en andere bondgenoten die ernaar streven een bloedig moeras in Oekraïne te creëren waarin op wrede wijze levens worden verwoest.

De inzet wordt door de Verenigde Staten en hun imperialistische handlangers ongelooflijk hoog gemaakt. Vergis u niet. Washington en zijn NAVO-knechten zijn bewust een geselecteerde oorlog begonnen. Rusland heeft het volste recht om militair op te treden tegen NAVO-leden. Treinsporen in Polen die Leopard tanks leveren aan Oekraïne om Russische soldaten te doden zijn legitieme doelen. Net als Britse militairen die Challenger-tanks onderhouden of Britse schepen die ze vervoeren. Tot nu toe heeft de NAVO Rusland ongestraft aangevallen. Het is tijd om een einde te maken aan die straffeloosheid en de westerse oorlogszuchtigen aan het denken te zetten over hun misdadig gedrag, zoals een van onze commentatoren deze week opmerkte.

De Russische president Vladimir Poetin zei deze week dat Rusland uiteindelijk de oorlog in Oekraïne zal winnen om het door de NAVO gesteunde neonaziregime te verslaan. Hij sprak, toepasselijk, op de 80e verjaardag van het doorbreken van het nazi- beleg van Leningrad (Sint-Petersburg).

  BREAKING: Massale luchtaanval op Oekraïne nu (video's, foto's)

Andere onafhankelijke internationale militaire analisten, waaronder kolonel Douglas Macgregor en Scott Ritter, zijn het erover eens dat Rusland zal zegevieren in zijn doelstellingen om Oekraïne te demilitariseren en het NAVO-neonazi-surrogaat, dat een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid van Rusland, te verwijderen. De westerse media, die nauw samenwerken met de imperialistische ideologen, hebben een propagandistische illusie gecreëerd dat het regime in Kiev kan winnen als het maar meer tanks en raketten krijgt. Dit is een ramp voor Oekraïne en mogelijk voor de wereldvrede. Rusland zal niet worden verslagen, maar de waanzinnige oorlogsstokers verhogen de inzet tot het niveau van een existentiële crisis door te eisen dat Oekraïne tot een “verdedigingslinie voor de vrijheid” wordt gemaakt.

Moskou waarschuwde deze week opnieuw dat als de westerse mogendheden aandringen op een algemene oorlog met Rusland, de wereld naar de rand van de nucleaire vernietiging wordt geduwd. Dit is geen dreigement. Het is gewoon een constatering van een feit. De westerse leiders zijn zo gestoord geworden in hun imperiale arrogantie, zelfingenomenheid en russofobie, dat ze geen acht meer slaan op zinnige waarschuwingen. Wanneer zij verklaren dat er oorlog wordt gevoerd omwille van vrede en vrijheid en wanneer diplomatie wordt verguisd als een zwakte, is er weinig hoop op een spoedige politieke oplossing.

De Verenigde Staten en hun imperiale surrogaten hebben door hun onverzettelijkheid een oorlog zo goed als onvermijdelijk gemaakt. Ze denken dat ze een pistool tegen het hoofd van Rusland zetten.

Moskou moet deze oorlog in Oekraïne resoluut beëindigen door het NAVO-Kiev regime uit te schakelen. De NAVO-machten zijn degenen die Russische roulette spelen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De neoconservatieven bereiden de wereld voor op een kernoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet World Economic Forum geeft nu openlijk toe dat hun doel is om binnen enkele jaren een “Nieuwe Wereldorde” te creëren
Volgend artikelRussisch-Oekraïense oorlog: De Wereldbloedpomp – Geleidelijk, en dan plotseling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Het zgn democratische Westen (lach, lach) wordt geregeerd door compleet krankzinnige lijers, die in plaats van te streven naar vrede, samenwerking, totaal opgaan in het waanidee dat Rusland te overwinnen is. De usa streven naar een compleet failliet en platgebombardeerd Europa. Dan is die concurrent uitgeschakeld. Marshall hulp II kan dan opgestart worden om de failliete usa economie met 31 biljoen dollar schuld, er weer bovenop te helpen.
  Volgens mij is er in Europa geen enkele burger die er op hoopt om gedood te worden door een bommetje op West-Europa. Allen de machtgeile psychopaten willen deze oorlog, die gerund wordt door usa en haar marionetten.
  Usa ziet haar wereldmacht ten gronde gaan en dat zal met hand en tand bestreden worden. Kijk maar naar de toekomstige neergang van de petrodollar. Dag EU, dag pleuro, dag usa, dag dollar!

 2. Amerika heeft zo veel te verbergen in Oekraïne dat ze daar zelfs een kernbom willen laten ontploffen zodat niemand de bewijzen lijf kunnen zien om het gebied te besmetten. Europa heeft daar ook wat te verbergen maar niet op zo een grote schaal als Amerika maar blijkbaar genoeg om straks heeel veel jongeren op te offeren uit alle NAVO landen om hun corruptie te beschermen, zou zeggen leve de revolutie en “dood” aan de corrupte elite die niets om ons leven geven.

 3. Ik slaap me volledig aan bij de inhoud van dit stuk. Helemaal goed zo. Wie niet luisteren wil moet maar voelen.

  Mede grote schuldenaar aan deze oorlog en de voorzetting ervan zijn natuurlijk de mainstream media die de bevolkingen van alle betrokken landen voor de gek houden met hun fake news/ propaganda.

 4. De Amerikanen aarzelen om hun Abrams tanks te leveren. Waarom? Daarom:
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/great-just-great-look-at-what-our-tens-of-millions-for-each-tank-gets-us

  En vergeet niet deze zeer recente waarschuwing in de Duitse Bundestag:
  https://twitter.com/Levi_godman/status/1616127612132245529?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1616127612132245529|twgr^c3eb0d1c90bf44fa1b12309992e59942e51d2d02|twcon^s1_&ref_url=https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/wow-just-wow-the-truth-comes-out-in-germany-over-ukraine

  • Zeker geen alfa’s , nietsnutten zou ik eer zeggen watjes die niet weten en niets kunnen . De enige bedoeling van dit schandelijk schouwspel is de ondergang van de euro die ze zelf hebben veroorzaakt , die zeepbel mag niet uiteenspatten voordat de EU in oorlog is met Rusland , dan kunnen ze de russen de schuld geven. Zoiets zal een alfa nooit doen , ze zijn zelf nog geen eens een beta , ze zijn zielige idioten die zo snel mogelijk de plaat poetsen als de pleuris uitbreekt.

 5. Ik weet zeker dat de USA ook aan de beurt komt de rakette weten al waar ze aankomen in de USA reken daar maar op maar hier in de EU is alles verloren mocht ik het over leven dan weet ik wie ik moet hebben en wat ik met haar of hem ga doen heel langzaam

 6. Wat hier eigenlijk plaats vind is de grootste geldroof aller tijden en de grootste aanval op alle EU autochtonen bevolkingen. Maar het achterlijke naïeve autochtonen westerse bevolkingen hebben zich in slaap laten sussen, al die zogenaamde gevaccineerde hebben zich zelf vrijwillig laten vergiftigen, hebben zich vrijwillig hun landen laten overspoelen met indringers die hen dood willen hebben, geven constant hun eigen autonomie weg aan de grootste hebzuchtige globalisten wat we regeringen/overheid noemen. Alle NAVO oorlogsmaterieel die de lidstaten moesten aanschaffen om überhaupt lid te kunnen worden. Deze zijn door de belastingbetalers opgebracht van de lidstaten. Want ze zouden dienen voor de verdediging van hun landen. De NAVO lidstaten staan onder controle van Amerika (zo is onder het mom van de NAVO ieder lidstaat van zijn eigen soevereiniteit beroofd en zo een gehoorzame vazal van Amerika geworden gekolonialiseerd alsware). Want de NAVO controleert zo wel alle in en exporten van het land en bepaald met wie ze wel of geen handel mee mogen drijven en dat de lidstaten open moeten staan voor Amerikaanse internationale beursgenoteerde coöperaties. En dat die lidstaten 2% van hun bnp per jaar aan defensie moeten uitgeven en liefst aan Amerikaans makelij. Na de implosie van de Sovjet Unie en het Warschau Pact had de NAVO geen bestaansrecht meer.

  Toen is de NAVO stiekem omgebouwd van verdediging naar een aanvalsorganisatie. Die zoveel mogelijk leden van het Warschau Pact los weekte van de Sovjet Unie om die bij de EU en de NAVO te voegen. Zodat die ex Warschau Pact landen geplunderd konden worden van hun delfstoffen en landbouw gronden door Amerikaanse internationale beursgenoteerde coöperaties. Want Amerika moet elk jaar minimaal 3% groeien om hun economie te kunnen laten draaien. Zodat de aandeelhouders van de coöperaties genoeg kunnen afromen voor zich zelf ten koste van de burgers.

  Alle veiligheidsafspraken met de Sovjet Unie die later de Russische Federatie werd, zijn door de NAVO en Amerika constant genegeerd, omdat het te lucratief was voor de globalistische aandeelhouders. Die de NAVO en Amerika gebruiken als hun private militaire aanvalsmachine en beveiliging voor hun lucratieve projecten op kosten van de belastingbetaler. Wat niets anders was/is om de plaatselijke bevolkingen tot slaaf te dwingen en hun bestaansrecht te ontnemen door plundering van hun leefomgeving. Maar toen was Rusland te zwak om er iets tegen te doen op militair gebied.

  Toen de Sovjet Unie zelf viel waren de globalisten er direct bij om Rusland te plunderen onder Boris Yeltsin.
  Deze globalisten hebben Poetin zelf aan de macht laten komen, deze zelfde Poetin heeft deze globalisten uiteindelijk stuk voor stuk onteigend en weer tot staatseigendom verandert. Zodat de olie en gas opbrengsten en andere delfstoffen in het land zelf bleven en zo hun eigen land weer konden opbouwen voor de eigen Russische bevolking. Hun schulden afbetaalde aan de IMF en hen het land uitgooide. Wat nog steeds een onvergeeflijke beslissing was voor de globalisten. Tot op heden.

  Na 2014 met de staatsgreep in Oekraïne wat een rode lijn was voor Rusland. Was het startschot voor Rusland om zijn militaire apparaat te vernieuwen en op te bouwen, wetend dat zij het volgde grondgebied zijn, wat de NAVO en Amerika nog steeds leeg willen plunderen. Toen is wel direct door Rusland hun Zwarte zee vloot met het schiereiland de Krim veilig gesteld van de hebzuchtige globalisten. Er is nog met de Minsk akkoorden geprobeerd om de Donbass volksrepublieken die zich toen afscheiden van Oekraïne een autonome status te geven. Die volledig genegeerd zijn door de NAVO en Amerika. Daar Oekraïne 1 grote rovershol is van corruptie en alles wat het daglicht niet kan verdragen. Is het land compleet verkankert door de hebzuchtige globalistische roversbende, die gewoon door zijn gegaan om het land te plunderen. Daar in Donbass is het meeste te halen, want daar kwam 95% van het bnp van Oekraïne vandaan. Die kunnen absoluut geen autonome status verkrijgen, want dan kunnen de hebzuchtige globalisten deze grondgebieden niet plunderen en/of toe eigenen.

  Toen Rusland de Donbass volksrepublieken erkende als soevereine landen, kon Rusland deze Russisch sprekende landen militair ondersteunen volgens het VN handvest, zonder dat het ten koste gaat met hun eigen soevereiniteit. Dat was een enorme misrekening van de NAVO en Amerika, want die verwachte dit niet. Daar zij ook hun oorlogsmaterieel productie nog steeds op vredestijd hebben staan. Want het westen is eigenlijk allang failliet, al hun geld wordt uit het niets gecreëerd en met niets gedekt. Met dit monopolie geld willen ze iedereen omkopen. Door dit monopolie geld in zo’n grote hoeveelheden uit te blijven geven, wordt alle bestaande monopolie geld van zelf steeds minder waard. Dit verklaard dat we een steeds een grotere inflatie krijgen. Zodat de bevolkingen indirect onteigend worden en steeds meer moeten werken als slaaf om rond te kunnen komen. Hongerige en arme mensen werker harder, dan rijke en verzadigde mensen.

  Nu is er met Oekraïne afgesproken door de Amerikanen en de NAVO, dat alle wapenleveringen op basis van lead lease basis gaat, waar de EU burgers borg voorstaan. Dus hier komt de aap uit de mouw van de grootste geldroof door de globalisten van de EU burgers. Alle wapens uit de NAVO lidstaten die eerste instantie al door de burgers indirect betaald zijn. Moeten deze nog een keer betalen, zodra deze wapens over worden gedragen aan Oekraïne. Voor Oekraïne is dit een lucratieve handel ongeveer 30 tot 50% verdwijnt dan ook via de zwarte markt en de rest komt aan de frontlinie aan. De NAVO, Amerika en Oekraïne weten donders goed dat zij niet kunnen winnen van Rusland. Maar dat mag het domme westerse bevolkingen niet weten, die worden zoet gehouden door de globalistische media dat Oekraïne aan de winnende hand is. Zodat de westerse bevolkingen zo gemanipuleerd worden om zoveel mogelijk geld van hun kunnen aftroggelen en om Oekraïne zoveel mogelijk te blijven steunen met miljarden, wat hun eigen landen steeds zwakker maakt.

  Wat speelt er nog meer in de achtergrond.
  Maar wat vele compleet zijn vergeten is dat Turkije door Erdogan al in 2014 verkondigde dat het de EU zou gaan veroveren en het zou gaan islamiseren in 2023. Is niemand opgevallen, dat Turkije geen wapens schenkt aan Oekraïne, terwijl het een officieel NAVO lidstaat is. Daar Turkije zich aangesloten heeft bij de Bric+ landen en Russische S-400 hebben besteld. Want die wapens hebben zij straks zelf nodig, om de EU te veroveren. Want zodra al het wapentuig uit de EU/NAVO landen bewust verschroot worden in Oekraïne en de bevolking van de EU zich heeft laten verzwakken en/of doden door het zogenaamde experimentele vaccin en dat de asiel immigraties steeds grotere vormen aan nemen in de EU. Die vrijgesteld zijn van belastingen, die niet onder de vaccinmandaten vallen. Deze omvolking van de EU is al ver gevorderd tot bijna 55% in de grote EU steden. Daar Nederland een wet aangenomen heeft om zelfs iedereen te verplichten om een asielzoeker of meerdere in huis te nemen en deze moet onderhouden. Zogenaamd omdat er geen plaats meer is in de opvanglocaties en dat elke indringer zogenaamd een vluchteling zou zijn.

  Niet voor niets is de EU/NAVO razend op Hongarije, want dat land weigert de massale moslim immigratie en heeft de eigen bevolking aan gespoord om meer kinderen te krijgen en zo die gezinnen gratis woonruimte te geven, Heeft meerdere vaccins aan geboden ook het Russische Spoetnik 5 die geen nRMA vaccin was. weigert om de Russische sancties van de EU te ondersteunen, weigert om EU obligaties uit te kunnen geven, weigert de NAVO om hun wapens in Oekraïne te laten verschroten, weigert de NAVO om hun land te mogen gebruiken voor doorvoer van wapens te kunnen leveren aan Oekraïne. Maar ook weigert om over te schakelen op de windmolens waanzin van de groene deal van de EU. Weigert om de Russische bouw van hun uitbreiding van de kerncentrale te stoppen, weigert om hun land door NGO’s van o.a. Sorros die het regeringsbeleid willen bepalen. Weigert om de euro in te voeren, als nationale munt. Zodat het land niet leeg gezogen kan worden door de globalisten. Daar in Hongarije voor niemand mogelijk is om meer grondgebied buiten de bebouwde kom in bezit te krijgen dan 10.000 m2. (Alleen voor Hongaarse boeren is er een uitzondering) Zodat grote Amerikaanse internationale beursgenoteerde coöperaties niet alle landbouwgronden kunnen op kopen en zo hun eigen voedsel voorziening te beschermen. Zo ook dat niemand hele woonwijken kunnen bouwen door buitenlandse ondernemingen, die binnen 5 jaar met grove winst verkocht kunnen worden. Want binnen die 5 jaar wordt moet alle winst in procentuele afbouw per jaar terug betaald worden aan de staat. Zodat speculeren op de woningmarkt niet lucratief wordt door grote buitenlandse bedrijven. Daar Urban voor het welzijn van zijn volk is i.p.v. voor de globalisten is dat een enorme doorn in het oog voor die globalisten.

  Deze globalisten hebben de mensheid al eeuwen lang bedondert en alles van hun afgepakt, wat vele nu beginnen te realiseren dat alle geschiedenis gelogen is, dat op scholen we geïndoctrineerd worden en zo goede gehoorzame slaven worden voor de globalisten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in