Foto ter illustratie

Covid-19 beheerst nu al een jaar de politiek en de media. Nu zijn er ook steeds meer stemmen in de zogenaamde kwaliteitsmedia die het huidige Corona-narratief in twijfel trekken. Derhalve ligt een kwart van de Coronapatiënten waarschijnlijk niet vanwege, maar met Corona in het ziekenhuis.

Al maandenlang zijn het vooral de als Corona-critici gedemoniseerde waarnemers die beweren dat het een significant verschil maakt of iemand met of wegens een positieve Corona-test in het ziekenhuis wordt opgenomen. Dit is de enige manier om erachter te komen hoe groot het gevaar daadwerkelijk is, meldt RT.

Een onderzoek van het establishment dagblad de Zeit heeft nu tot het resultaat geleid dat het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen vanwege een positief SARS-CoV-2-testresultaat aanzienlijk overschat wordt.

Zo zijn: “tussen de 20 en 30 procent van de mensen die in de officiële statistieken als Coronapatiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen, niet in het ziekenhuis opgenomen vanwege Corona, maar werden toevallig positief getest”.

Dit geldt bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen die op het punt staan ​​te bevallen of mensen die een ongeluk hebben gehad. Als resultaat legde een microbioloog in het ziekenhuis van Kiel uit:

In ons ziekenhuis zijn er voor elke 15 Covidpatiënten die worden opgenomen, ongeveer vijf met een secundaire diagnose van Covid-19, wat betekent dat ze eigenlijk om andere redenen naar het ziekenhuis zijn gekomen.

Het is “verbazingwekkend”, zegt het nu in de Zeit, dat het Robert Koch Instituut (RKI) “gewoon geen onderscheid maakt tussen de geïnfecteerden die als gevolg van Corona in het ziekenhuis worden opgenomen, en degenen waarbij Corona toevallig wordt ontdekt”. De laatste zijn uiteindelijk om een andere reden in het ziekenhuis opgenomen.

  Huiszoeking en licentie intrekking bij Coronakritische arts

De resultaten voor patiënten die intensieve zorg krijgen zijn ook interessant. Hier stelt de RKI cijfers vast die te hoog zijn. Zo ligt tien procent van de betrokken personen dus om andere redenen op de intensive care. Dit is gebaseerd op informatie van de Duitse Interdisciplinaire Vereniging voor Intensieve en Spoedeisende Geneeskunde (DIVI). Als gevolg daarvan “daalt het aantal Coronapatiënten dat intensieve verzorging krijgt momenteel met ongeveer 330”. Volgens het DIVI-register krijgen momenteel 3.251 “Covid-19 patiënten” intensieve medische verzorging in Duitsland.

Sowieso dalen de aantallen ook hier. Volgens het DIVI waren er op 3 januari 5.745 ernstige gevallen die intensieve medische behandeling vereisten. Dit was het hoogste cijfer tot nu toe. Maar zelfs op deze piekdagen vertegenwoordigden de Covid-19 patiënten maximaal 2,7 procent van alle ziekenhuispatiënten.

Het feit dat ziekenhuizen soms hun grenzen bereiken, kan te wijten zijn aan het feit dat elke patiënt die positief test op SARS-CoV-2 dezelfde resources in beslag neemt.

De kosten voor een Corona-patiënt, of hij nu met of wegens Corona wordt behandeld, zijn altijd hoog omdat hij naar een isoleerkamer moet worden overgebracht en verpleegkundigen en artsen extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen.

Ondertussen, zo blijkt uit onderzoek van de Zeit, gaan zorgverzekeraars ook uit van “talrijke dubbele diagnoses”. De financieel directeur van de BARMER ziekteverzekeringsmaatschappij, Uwe Repschläger, vertelt de Zeit:

We zien een opmerkelijk aandeel van ziekenhuisgevallen die als gevolg van een andere ziekte dan Corona werden behandeld en die niettemin in de statistieken onder “Coronapatiënt” staan.

Repschläger baseert dit op gegevens van 20.000 “Coronapatiënten” die als intramurale patiënten werden behandeld.

  Valse Covid-19 cijfers worden gebruikt om lockdowns te legitimeren: achtennegentig procent is vals-positief

De RKI houdt zich echter blijkbaar niet graag met dergelijke informatie bezig.

Op basis van de schatting van individuele ziekenhuizen, kan een evidence-based instituut niet aanpassen voor gevallen.

Het “harde criterium blijft de positieve laboratoriumtest”. De vraag rijst waarom het RKI, ook als adviserend instituut van de Duitse regering, niet zelf zorgt draagt voor de systematische verzameling van relevant bewijsmateriaal. Dit zou een aanzienlijk deel van de vaak overdreven angst en het daarop gebaseerde beleid van maatregelen wegnemen.

Het is niet voor niets dat de informatie die nu aan het licht is gekomen, “gevoelig nieuws” wordt genoemd.

Volgens deze berekening zou elke tiende persoon die positief testte niet langer in het ziekenhuis worden opgenomen, zoals het RKI stelt, maar slechts elke twaalfde tot veertiende. Meer dan negen van de tien mensen – alleen al van de geteste – waren in staat om Corona zonder medische hulp te boven komen.

In ieder geval is het tijd om ons te concentreren op preventieve maatregelen wanneer het gaat om de bescherming van de bevolking tegen virusziekten, waarvan de verspreiding ook in de toekomst waarschijnlijk niet zal kunnen worden voorkomen. Zo verwijst “de Duitse Vereniging voor Immunologie (DGFI) bijvoorbeeld naar onderzoeken volgens welke het risico op infectie bij de bevolking kan worden verminderd en ernstige Coronavirus verlopen kunnen worden voorkomen door betere voeding, lichaamsbeweging en voldoende slaap”.

Het zou interessant zijn te vernemen wat, na een jaar van de afgekondigde pandemie, nieuw onderzoek binnenkort te melden zal hebben over het verschil tussen het overlijden van een persoon met of aan een “Corona-infectie”.

Syrische vluchteling: ik hoef niet te werken, de Duitsers doen dat voor mij

Vorig artikelSituatieverslag over Gran Canaria – Illegale Noord-Afrikanen: Spanjaarden, we zullen jullie de keel doorsnijden!
Volgend artikelWeer een pandemie leugen ontrafeld: bezetting Duitse ziekenhuizen in 2020 gedaald
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Ik sprak een tijdje geleden iemand die in de zorg werkt, in een ziekenhuis. Op een bepaald moment voelde deze persoon zich niet lekker: hoofdpijn, keelpijn, slappe spieren, malaise. De persoon werd getest: positief en werd aldus met een doosje paracetamol naar huis gestuurd. De situatie hield tweemaal drie weken aan, zo heb ik begrepen. Ook begreep ik dat deze persoon zou doen wat er aan protocollen werd vereist vanuit het ziekenhuis (…) om deze baan te (kunnen) behouden. ‘Want dood gaan we toch wel een keer en ik heb geen keus’, aldus deze zorgmedewerker. Overigens viel het m.b.t. ditzelfde ziekenhuis zeer mee met de ‘corona’-drukte. Ondertussen heb ik begrepen dat die ‘drukte’ vooral te maken heeft met de logistiek (…) vanwege de bezuinigen welke kabinet Rutte heeft doorgevoerd de laatste jaren en dat terwijl hij tevens de landsgrenzen open gooide voor nieuwkomers. Regeren is vooruitzien en dat doet deze man dan ook …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in