Als een ontaarde gokker die zijn bankrekening heeft leeggehaald en nu van het casino leent om door te gaan met zijn verliesgevende gedrag, keert de regering Biden naar verluidt haar koers om en gaat zij over tot het leveren van F-16’s aan Oekraïne. CNN meldt:

President Joe Biden heeft de G7-leiders vrijdag meegedeeld dat de VS een gezamenlijke inspanning met bondgenoten en partners zal steunen om Oekraïense piloten te trainen op vliegtuigen van de vierde generatie, waaronder F-16’s, vertelt een hoge regeringsfunctionaris aan CNN.

De training zal naar verwachting niet in de VS plaatsvinden, aldus de functionaris, maar waarschijnlijk in zijn geheel in Europa. Maar Amerikaans personeel zal deelnemen aan de training naast bondgenoten en partners in Europa, aldus de ambtenaar. Het zal naar verwachting enkele maanden duren voordat de training is voltooid en de ambtenaar zei dat hij hoopt “in de komende weken” te beginnen.

De beslissing betekent een grote ommekeer voor Biden, die eerder dit jaar zei dat hij niet geloofde dat Oekraïne de F-16’s nodig had. De beslissing om het opleidingsinitiatief te steunen kwam zeer snel tot stand, zeiden ambtenaren, en werd door Biden genomen na ontmoetingen met G7-leiders in Hiroshima, Japan, waar het onderwerp van F-16’s voor Oekraïne een belangrijk discussiepunt was. De Britse premier Rishi Sunak heeft er de afgelopen dagen bijzonder hard op aangedrongen dat landen die de jets in voorraad hebben, ze naar Oekraïne sturen, zodat het land zich beter kan verdedigen tegen de dagelijkse luchtaanvallen van Rusland.

Dit is een paniekactie van het Biden-team. De F-16’s zullen het verloop van deze oorlog tactisch noch strategisch veranderen. De vooruitzichten van Oekraïne om het Russische succes in zijn “speciale militaire operatie” te keren, worden met de dag somberder nu de Russische luchtmacht en het leger de belegerde Oekraïense troepen onophoudelijk bestoken met hypersonische raketten, 500 kilogram glijbommen, drones, artillerie en troepenaanvallen.

Het tempo van de oorlog in Oekraïne is dramatisch verschoven in het voordeel van Rusland en Oekraïne heeft geen antwoord. Het heeft een tekort aan artilleriegranaten, tanks, vliegtuigen en vooral getrainde strijders die manoeuvres met grote eenheden kunnen uitvoeren. De meeste NAVO-bondgenoten heersen in de waan dat deze oorlog zal aanslepen en dat Oekraïne zich koppig zal blijven verzetten en de Russen zal blijven uitputten.

Westerse leiders zouden zich de waarschuwing van Vladimir Poetin moeten herinneren die hij in juli 2022 tijdens een toespraak tot de Russische Doema uitsprak:

“Vandaag horen we dat ze ons willen verslaan op het slagveld. Nou, wat kan ik zeggen? Laat ze het maar proberen.

We hebben al veel gehoord dat het Westen ons wil bestrijden ’tot de laatste Oekraïner’. Dit is een tragedie voor het Oekraïense volk, maar daar lijkt het heen te gaan.

Maar iedereen moet weten dat we in grote lijnen nog niets serieus zijn begonnen.”

Door de VS gedomineerde westerse regimes die gekant zijn tegen besprekingen over conflictoplossing moeten weten dat hoe langer (de Russische SMO) doorgaat, hoe moeilijker het voor hen wordt om met ons te onderhandelen.

Keer op keer heb ik gewezen op de nutteloosheid van diplomatieke toenadering tot de VS/West door Rusland en andere landen die zich aan hun controle onttrekken.

De enige taal die hun regimes verstaan is hardheid.

Geen enkele andere handelwijze is effectief in de omgang met hen – waarom het een verspilling van tijd en moeite is om het te proberen.”

Ik vermoed dat Poetin een nummer van Bachman Turner Overdrive in gedachten had toen hij deze verklaring aflegde:

  Bloedbad in Oekraïense aanval in Zaporizhzhia - 630 doden (Video's) - Zelensky ging op tv om zich te verontschuldigen

Bekijk de volgende video. Het toont een van de onlangs beschikbaar gestelde mobiele artilleriestukken die een paar dagen geleden aan het afvuren waren:

Hier is de foto van datzelfde voertuig, een dag nadat die video werd opgenomen.

Dit is het lot dat de F-16’s te wachten staat als ze worden ingezet in het strijdtoneel van Oekraïne.

Een organisatie, het Eisenhower Media Network, heeft een belangrijke brief geplaatst waarin wordt gepleit voor enig gezond verstand in Washington met betrekking tot Oekraïne en Rusland. Ik juich degenen toe die de brief hebben ondertekend:

Dennis Fritz, Directeur, Eisenhower Media Network; Command Chief Master Sergeant, US Air Force (gepensioneerd).
Matthew Hoh, Associate Director, Eisenhower Media Network; voormalig officier van het Korps Mariniers en ambtenaar bij de staat en defensie.
William J. Astore, luitenant-kolonel, Amerikaanse luchtmacht (gepensioneerd)
Karen Kwiatkowski, luitenant-kolonel, Amerikaanse luchtmacht (gepensioneerd)
Dennis Laich, generaal-majoor, Amerikaanse leger (gepensioneerd)
Jack Matlock, Amerikaans ambassadeur in de U.S.S.R., 1987-91; auteur van Reagan en Gorbatsjov: Hoe de Koude Oorlog eindigde.
Todd E. Pierce, Major, Judge Advocate, U.S. Army (gepensioneerd)
Coleen Rowley, speciaal agent, FBI (gepensioneerd)
Jeffrey Sachs, universiteitsprofessor aan Columbia University
Christian Sorensen, voormalig Arabisch linguïst, Amerikaanse luchtmacht
Chuck Spinney, gepensioneerd ingenieur/analist, bureau van de minister van Defensie
Winslow Wheeler, nationaal veiligheidsadviseur van vier Republikeinse en Democratische VS
Lawrence B. Wilkerson, kolonel, Amerikaans leger (gepensioneerd)
Ann Wright, kolonel, Amerikaans leger (gepensioneerd) en voormalig Amerikaans diplomaat.

Ik vrees dat hun waarschuwing zal worden genegeerd. Zij betaalden om het in de New York Times te krijgen, maar de rest van de gevestigde media verkoos het te negeren. Dat doen ze op eigen risico. Hier volgen enkele belangrijke passages uit de brief (u kunt hem hier in zijn geheel lezen).

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is een regelrechte ramp. Honderdduizenden mensen zijn gedood of gewond geraakt. Miljoenen mensen zijn ontheemd. De milieu- en economische schade is niet te overzien. De toekomstige verwoesting zou exponentieel groter kunnen zijn nu de kernmachten steeds dichter bij een open oorlog komen.

Wij betreuren het geweld, de oorlogsmisdaden, de willekeurige raketaanvallen, het terrorisme en andere wreedheden die deel uitmaken van deze oorlog. De oplossing voor dit schokkende geweld is niet meer wapens of meer oorlog, met de garantie op nog meer dood en vernietiging.

Als Amerikanen en nationale veiligheidsdeskundigen dringen wij er bij president Biden en het Congres op aan hun volledige macht te gebruiken om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne snel te beëindigen door middel van diplomatie, vooral gezien de ernstige gevaren van een militaire escalatie die uit de hand zou kunnen lopen.

Zestig jaar geleden deed president John F. Kennedy een uitspraak die vandaag cruciaal is voor onze overleving. “Bovenal moeten kernmachten, terwijl ze hun eigen vitale belangen verdedigen, confrontaties vermijden die een tegenstander voor de keuze stellen om zich vernederend terug te trekken of een kernoorlog te beginnen. Een dergelijke koers varen in het nucleaire tijdperk zou slechts een bewijs zijn van het failliet van ons beleid of van een collectieve doodswens voor de wereld.

De directe oorzaak van deze rampzalige oorlog in Oekraïne is de invasie van Rusland. Maar de plannen en acties om de NAVO uit te breiden tot aan de grenzen van Rusland hebben de Russische angst aangewakkerd. En Russische leiders hebben dit 30 jaar lang duidelijk gemaakt. Een falende diplomatie leidde tot oorlog. Nu is diplomatie dringend nodig om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne te beëindigen voordat deze Oekraïne vernietigt en de mensheid in gevaar brengt. . . .

ACTIES VAN DE VS EN DE INVASIE VAN OEKRAÏNE DOOR RUSLAND

  Tucker Carlson durft te vragen: "Waarom zijn we eigenlijk in oorlog met Rusland?"

Toen de Sovjet-Unie instortte en de Koude Oorlog eindigde, verzekerden Amerikaanse en West-Europese leiders de Sovjet- en vervolgens de Russische leiders dat de NAVO zich niet zou uitbreiden naar de grenzen van Rusland. “Er komt geen uitbreiding van de NAVO naar het oosten“, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken James Baker op 9 februari 1990 tegen Sovjetleider Michail Gorbatsjov. Soortgelijke verzekeringen van andere Amerikaanse leiders en van Britse, Duitse en Franse leiders in de jaren negentig bevestigen dit.

Sinds 2007 heeft Rusland herhaaldelijk gewaarschuwd dat de strijdkrachten van de NAVO aan de Russische grenzen onaanvaardbaar zijn – net zoals de Russische strijdkrachten in Mexico of Canada nu onaanvaardbaar zouden zijn voor de VS, of zoals de Sovjetraketten op Cuba dat waren in 1962. Rusland noemde verder de uitbreiding van de NAVO in Oekraïne bijzonder provocerend.

DE OORLOG ZIEN DOOR DE OGEN VAN RUSLAND

Onze poging om het Russische perspectief op hun oorlog te begrijpen, betekent niet dat wij de invasie en bezetting goedkeuren, noch dat de Russen geen andere optie hadden dan deze oorlog.

Maar net zoals Rusland andere opties had, hadden de VS en de NAVO in de aanloop naar dit moment ook andere opties.

De Russen hebben hun rode lijnen duidelijk gemaakt. In Georgië en Syrië bewezen ze dat ze geweld zouden gebruiken om die lijnen te verdedigen. In 2014 toonden hun onmiddellijke inname van de Krim en hun steun aan de separatisten in de Donbas aan dat het hun ernst was met de verdediging van hun belangen. Waarom dit niet werd begrepen door de Amerikaanse en NAVO-leiders is onduidelijk; incompetentie, arrogantie, cynisme, of een verraderlijke mix van alle drie zijn waarschijnlijk factoren die bijdragen.

Nogmaals, zelfs toen de Koude Oorlog ten einde liep, waarschuwden Amerikaanse diplomaten, generaals en politici voor de gevaren van uitbreiding van de NAVO tot aan de Russische grenzen en van kwaadwillige inmenging in de Russische invloedssfeer. Voormalige kabinetsfunctionarissen Robert Gates en William Perry gaven deze waarschuwingen, evenals de vereerde diplomaten George Kennan, Jack Matlock en Henry Kissinger. In 1997 schreven vijftig vooraanstaande Amerikaanse deskundigen op het gebied van het buitenlands beleid een open brief aan president Bill Clinton, waarin zij hem adviseerden de NAVO niet uit te breiden, en noemden het “een beleidsfout van historische proporties.” President Clinton koos ervoor om deze waarschuwingen te negeren.

Het belangrijkst voor ons begrip van de overmoed en machiavellistische berekening in de Amerikaanse besluitvorming rond de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is de verwerping van de waarschuwingen van Williams Burns, de huidige directeur van de Central Intelligence Agency. In een telegram aan minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice in 2008, toen hij ambassadeur in Rusland was, schreef Burns over de uitbreiding van de NAVO en het lidmaatschap van Oekraïne:

“De NAVO-aspiraties van Oekraïne en Georgië raken niet alleen een gevoelige snaar in Rusland, maar wekken ook ernstige bezorgdheid over de gevolgen voor de stabiliteit in de regio. Rusland ziet niet alleen een omsingeling en pogingen om de Russische invloed in de regio te ondermijnen, maar vreest ook onvoorspelbare en ongecontroleerde gevolgen die de Russische veiligheidsbelangen ernstig zouden schaden. Volgens deskundigen is Rusland vooral bezorgd dat de sterke verdeeldheid in Oekraïne over het NAVO-lidmaatschap, waarbij een groot deel van de etnisch-Russische gemeenschap tegen het lidmaatschap is, zou kunnen leiden tot een grote scheuring, met geweld of in het ergste geval een burgeroorlog. In dat geval zou Rusland moeten beslissen of het moet ingrijpen; een beslissing die Rusland niet wil nemen.

Waarom bleven de VS ondanks dergelijke waarschuwingen de NAVO uitbreiden? Winst uit de verkoop van wapens was een belangrijke factor. Vanwege het verzet tegen de uitbreiding van de NAVO vormde een groep neo-conservatieven en topmanagers van Amerikaanse wapenfabrikanten het Amerikaanse Committee to Expand NATO. Tussen 1996 en 1998 gaven de grootste wapenfabrikanten 51 miljoen dollar (vandaag 94 miljoen) uit aan lobbywerk en nog eens miljoenen aan campagnebijdragen. Met deze vrijgevigheid werd de uitbreiding van de NAVO snel een uitgemaakte zaak, waarna Amerikaanse wapenfabrikanten voor miljarden dollars aan wapens verkochten aan de nieuwe NAVO-leden.

Tot nu toe hebben de VS voor 30 miljard dollar aan militair materieel en wapens naar Oekraïne gestuurd, terwijl de totale hulp aan Oekraïne meer dan 100 miljard dollar bedraagt. Oorlog, zo wordt gezegd, is een zwendel die voor een selecte groep zeer winstgevend is.

De uitbreiding van de NAVO is kortom een belangrijk kenmerk van een gemilitariseerd buitenlands beleid van de VS, dat wordt gekenmerkt door unilateralisme, regimeverandering en preëmptieve oorlogen. Mislukte oorlogen, het meest recent in Irak en Afghanistan, hebben geleid tot slachtingen en verdere confrontaties, een harde realiteit die Amerika zelf heeft gecreëerd. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een nieuwe arena van confrontatie en slachting geopend. Deze realiteit hebben we niet helemaal zelf veroorzaakt, maar zou wel eens onze ondergang kunnen zijn, tenzij we ons inzetten voor een diplomatieke regeling die het doden stopt en de spanningen vermindert.

Laten we van Amerika een kracht voor vrede in de wereld maken.

Terwijl u die brief leest, stel ik voor dat u luistert naar Simon en Garfunkle. Diepzinnig en profetisch:

  De EU wil straffen opleggen aan verspreiders van verkeerde informatie - Wat zou er in hemelsnaam mis kunnen gaan?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Polen’s hoogste militaire functionaris deelde enkele impopulaire waarheden over de NAVO-Russische proxy-oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische “maskirovka” in Bakhmut leidde tot vernietiging van de Oekraïense brigades – “De stad is gevallen”
Volgend artikelDe EU kan haar verhaal over Russische energiesancties niet kloppend houden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. al hun vergaderingen met duivelse bedoelingen zijn en blijven Nutteloos, zijn dat nu allemaal Masochisten ??of gewoon nutteloze smeerlappen… Rusland zal Nooit verslagen worden, lees Russia Beyond op Telegram, en kijk naar de Ziel van Rusland en zijn bevolking, en je zal begrijpen ❤️🇷🇺❤️

  2. Probleem is dat het gezonde verstand niet aan de macht is, niet in de usa, niet in europa. Van (groen)linkse lutsers die tegen alle oorlog en geweld waren, getransformeerd tot ophitsende oorlogszuchtige imbecielen die je het liefst ook nog eens zouden willen vergassen als je hun gifprik niet wil nemen. Wat een wereld.

  3. Even over ’the sound of silence’.
    Heb nooit zoveel gehad met die Simon and Garfunkel maar nu ik dit weer een keer goed luister……… Godverdomme wat een waanzinnig goed liedje/tekst, ik bedoel ook helemaal in deze tijd.
    Het tweestemmig zingen is zó mooi, ik ga het nog een keer beluisteren maar dan hard over the speakers.

  4. Men vergeet blijkbaar nog al snel: Rusland hoefde de Krim helemaal niet te bezetten: Ze waren daar al op hun basis in Sebastopol, hun enige ‘warm water’ marine haven, die Rusland huurde van Oekraïne voor minstens 50 jaar. Vandaar ook de overwegend Russisch sprekende bevolking op de Krim.
    De NAVO wil graag die basis in handen krijgen en dat de hoofdreden om de regime wisseling 2014 in gang te zetten met bloederige door hun gecreëerde opstanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in