Bakhmut is veranderd in een waar slachthuis voor de Oekraïense strijdkrachten, want het lijkt erop dat de Russische “maskirovka” die werd toegepast het Oekraïense leger in de val heeft gelokt, waardoor al hun krachtige eenheden die in het kader van een tegenaanval hadden kunnen worden ingezet, zijn uitgehold, schrijft Pronews.

De Russen beschieten naar verluidt het laatste deel van de stad waar nog Oekraïners aanwezig zijn, en een video van een Oekraïense soldaat die verklaart dat “Bakhkhmut is gevallen” heeft voor ophef gezorgd zonder dat dit nog door officiële bronnen is bevestigd.

De Russen wisten met voortdurende misleiding de Oekraïners te verleiden tot tegenaanvallen, die geloofden dat er een breuk was tussen Wagner en het Kremlin.

Maar Russische raketwerpers met speciale munitie en een combinatie van drone-surveillance treffen elke Oekraïense beweging.

De aanvallen, hoewel velen dachten dat ze werden uitgevoerd met witte fosformunitie, blijken te zijn uitgevoerd met raketgranaten van het type 9M22S, afgevuurd door raketwerpers die qua uiterlijk effect op elkaar lijken, maar speciaal zijn ontworpen om de vlammen te verhogen zonder de fosforchemicaliën.

Zodra de oorlog voorbij is, zal Oekraïne ophouden te bestaan binnen zijn huidige grenzen

Hoe dan ook, de Russische “terugtocht” op de flank van Bakhmut bracht het Oekraïense opperbevel ertoe te hopen op een omsingeling van Wagner binnen de stad in een herhaling van WOII Operatie Uranus bij Stalingrad, maar het enige wat ze wisten te bereiken was dat elke actieve brigade van hen in vlammen opging door Russische artillerie.

Nu hebben de Russische troepen heroverd wat de Oekraïners hadden gewonnen, terwijl ze de plannen van Kiev voor een succesvolle tegenaanval hebben ingekapseld.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

20 feiten over het opkomende wereldvoedseltekort die u tot in uw diepste binnenste zouden moeten doen verkillenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Arabieren zijn herenigd en Israël ligt eruit
Volgend artikelMeer schroot voor Oekraïne terwijl voormalige Amerikaanse militairen officieren pleiten voor gezond verstand
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. slikken of stikken.. voor de westerse wereld, alweer een magistrale zet van de Russische grootmeesters..de nieuwe europese sancties kunnen weer de prullenbak in..de arrogante idioten lopen nu op blote voeten, terwijl de Russische troepen met nieuwe laarzen weer vooruit stappen en de Navo siddert en beeft…❤️🇷🇺🌹🐻❗❗

  • Sidderen en beven ? Ni zo zeker van…..die NAVO klootzakken worden met de dag wanhopiger maar ook agressiever, ze hitsen elkaar op naar de volgende escalatie , nu komen de F16s eraan, als deze tot schroot herleid worden, krijgen we zonder twijfel de totale en officiele WO3… Eén voordeel is alvast dat het de LAATSTE zal zijn ! De mensheid is goe bezig !

  • Raphaël Vangestel mei 20, 2023 at 11:42

   Juist Raphaël, neem dit artikel in overweging doordat het Oekrëne narratief onder onze ogen instort.

   Update – Rusland beveelt arrestatie van aanklager van het Internationaal Strafhof die een vriend van Zelensky is

   De Britse advocaat die president Vladimir Poetin beschuldigde van ‘oorlogsmisdaden’ wordt nu zelf aangeklaagd

   Verhaal van de partijdige actie van de Khan tegen Poetin
   Het arrestatiebevel tegen Poetin werd uitgevaardigd een paar dagen na een ontmoeting tussen magistraat Khan en de president van Oekraïne Volodymyr Zelensky in de regio Lviv, bevestigd door de nieuwe foto (omslag) getraceerd door Gospa News International op de officiële website van het Oekraïense staatshoofd.

   https://www.vtforeignpolicy.com/2023/05/russia-orders-arrest-of-international-criminal-court-prosecutor/

 2. 20 jaar na het begin van de oorlog in Irak verklaart het ICC Poetin tot oorlogsmisdadiger voor het evacueren van Donbass-kinderen uit Oekraïens artillerievuur, terwijl Bush en zijn kabinet nooit zoiets hebben meegemaakt voor de invasie van Irak, zegt eigenlijk alles wat u moet weten over het ICC.

  https://t.me/intelslava/45997

 3. het plaatje rechtsboven van de zeskant met rode stip….precies een korte versie van de Thermiet brandbommen van de Engelsen in wo2….eenmaal ontbrand is het niet te blussen en steekt alles in de brand, incluis metaal…

  thermiet is een mix van twee metalen in poedervorm, maar schuursponsjes zijn feitelijk fijn genoeg…..meestal alu of magnesium met roest / ijzeroxide. In WO2 werd de roest door vrijwilligers in Engeland verzameld bij spoorrails……magnesium of aluminium poeder word veel gebruikt in autolakken…..metallic effect….

  zo simpel, brand door dik metaal heen….

 4. De vorm is zodat je ze in pakketten kunt samenhouden tot ze uit de lucht vallen, en tegelijkertijd werd in wo2 zo de veiligheid geregeld….pin en gat tot het pakket uit elkaar viel, dan detonatie door schok. Het Ruhrgebied ligt vol met dit spul dat niet is ontbrand…..feitelijk is het gewoon twee metalen samen in poedervorm….onze Euro munten zijn hetzelfde….

 5. De smerige opzet van USA + Nato is mislukt.
  In geval van directe confrontatie worden alle grote steden in USA en Europa vernietigd— en dat weet het tuig.

  Ze dachten dat RU net zo zou reageren als Irak of Servie; suprise….!

  En nu pissen ze in hun broek, en draaien ze alle kanten om hun publiek te overtuigen van het tegendeel…..werkt niet.

  Voor ons beter: uit Nato, uit EU, uit WHO uit VN…..dat zou goed begin zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in