U heeft inmiddels uit verschillende bronnen vernomen dat velen van degenen die in de belegerde staalfabriek vastzitten, zich willen overgeven. De Azov-commandanten hebben echter gewaarschuwd dat iedereen die dat probeert, zal worden doodgeschoten. Dit is bevestigd door een video (hieronder gelinkt) van een AFU-strijder die in de rug geschoten is en die pamfletten met overgave-aanwijzingen in zijn hand had.

Nightvision van Thesaker.is brengt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het Oekraïne front:

Laten we beginnen met het voor de hand liggende, dat alle klokken luiden wat betreft het begin van de langverwachte “Fase 2” van de SMO. Ikzelf ben er echter nog niet helemaal van overtuigd dat die volledig begonnen is en kies de kant van de voorzichtigheid, in overeenstemming met wat het Pentagon en analisten als kolonel Cassad verklaard hebben:

“Wij hebben nog geen offensieve acties met grote troepen infanterie en tanks waargenomen, alleen plaatselijke centra van doorbraken langs de Izyum-Kremennaya en Popasnaya linies. Vooruit, ten oosten van Gulyai-Polye, waar Russische troepen duidelijk actiever zijn geworden. Elders worden overal de raket- en veldartillerie, de luchtvaart en de hoge-precisieraketten opgevoerd. Maar tot nu toe zijn de lijnen van contact niet veranderd. Vermeldenswaard is misschien de verslechtering van het weer in de Donbass.”

“Het Pentagon is veel behoudender in het beschrijven van de militaire operaties van Rusland in Donbas dan Zelensky. De V.S. denken dat dit een voorbode is van een groter offensief, waarbij nog steeds troepen worden toegevoegd, wat nu is opgelopen tot 78 BTG’s in Oekraïne, 13 meer dan vorige week.”

Ik ben het er mee eens dat wij nog niet het volle gebruik van de opgebouwde troepen hebben gezien, en dat ook nog niet alle nieuwe troepen volledig ingezet zijn. Dit gezegd zijnde, lijkt er zeker een nieuwe fase van activiteit aangebroken te zijn, MAAR mijn onderscheid is gewoon dat het er nu op lijkt dat Rusland het steeds meer gaat “opvoeren”, en dat het niet meteen een massale blitzkrieg zal zijn, want de actie die we de afgelopen twee dagen gezien hebben is nog betrekkelijk beperkt. Dit kan een testfase zijn met enkele verkenningsacties van de strijdmacht om de vijandelijke verdediging af te tasten, voordat grotere gecombineerde wapenactiviteit wordt waargenomen.

Met dat gezegd hebbende, enkele updates:

Ten eerste was er een grote Kaliber raketaanval op Ljvov en wij zien nu bevestigingen uit verschillende plaatsen van wat er getroffen is:

“Een voorraad Amerikaanse, Duitse en Britse anti-tankraketten werd vernietigd in een militair depot in Lvov. Volgens onze bron bij de SBU was de aanval op de logistieke basis in Lvov een complete verrassing. Enkele tientallen tonnen aan verschillende anti-tankwapens werden in de faciliteit vernietigd, waaronder Duitse PanzerFausts, Britse NLAWs en Amerikaanse Javelins. Men verwachtte dat deze middelen voldoende zouden moeten zijn voor een maand van actieve vijandelijkheden tegen de Russische troepen. Volgens onze bron werd de installatie in het geheim uitgevoerd op commerciële en civiele voertuigen. Daarom wordt nu onderzocht waarom de Russen alle drie de opslagplaatsen konden achterhalen.”

Goede beelden van enkele van de inslagen:

MSNBC analist die in “militair deskundige” is getransformeerd Malcolm Nance, gaf een mooi optreden toen hij in Lvov lummelde tijdens de “luchtaanval”:

Nu we het toch over Westerse wapens hebben, hier is Scott Ritter die iets bevestigt waar wij al vaak over geschreven hebben, namelijk hoe ondoeltreffend de Javelin raket werkelijk is:

Ook in Nikolajev en Charkov werden heel wat plaatsen getroffen, waarbij opslagplaatsen en verzamelpunten van AFU-troepen vernietigd werden.

In Mariupol gaan de opmarsen door in verschillende assen rond de fabriek Azovstal, maar nog steeds alleen aan de rand ervan. Russische vliegtuigen en artillerie bombarderen Azovstal non-stop:

Als u aan de oostelijke rand van de rode omlijning op deze kaart ziet, staan er nog enkele blokken hoogbouw van voorsteden net buiten het eigenlijke industrieterrein van Azovstal. Er vinden nog steeds gevechten en ontruimingen plaats in deze noordoostelijke wijken, maar het zijn nog maar een paar blokken.

Een gerapporteerde 20-30 nieuwe krijgsgevangenen wisten zich ook over te geven in de buurt van Azovstal, in deze video zijn er maar een handvol in beeld:

Washington levert Kiev gepantserde personeelsdragers die niet bestand zijn tegen een voltreffer

Uit rapporten blijkt dat 80% van het overgebleven Azov-regiment zich wil overgeven, maar de 20% die dat niet wil, houdt hen in feite onder schot en weigert hen toe te staan zich over te geven. Er komen steeds meer bewijzen hiervoor aan het licht – bijvoorbeeld deze video van een AFU-soldaat die door zijn kameraden in de rug geschoten werd, en folders met overgave-aanwijzingen in zijn hand had (18+):

Op het tijdpunt 1:13 van deze video:

kunt u zien hoe de pamfletten eruit zien die door de artillerie boven Azovstal worden afgevuurd. Ze bevatten specifieke instructies over hoe de gevangenen zich moeten overgeven (voor de veiligheid, hoe ze er precies uit moeten komen, wat ze moeten doen, waar hun handen moeten zijn, welke gangen ze moeten gebruiken, enz). En u ziet dat hetzelfde pamflet onder het lijk van de vermoorde AFU-marinier ligt.

En dan is er nog dit:

“Volgens de inhoud van de radio-onderscheppingen zijn de commandanten van de gewapende formaties die in Azovstal zijn achtergebleven, zich bewust van de hopeloosheid van hun situatie, en bereid de wapens neer te leggen, maar alleen op het passende bevel (commando) uit Kiev. Zonder een dergelijk bevel te ontvangen, kunnen de commandanten van de Oekraïense gewapende formaties niet op eigen houtje een beslissing nemen, aangezien hun voor deze daden in Oekraïne een militaire rechtbank wacht met een vonnis, tot en met executie toe.”

Er zijn schriftelijke bevelen uit Kiev gepost, die lijken te wijzen op een rechtstreeks bevel tot niet-overgave van hogerhand. Om voor de hand liggende redenen wil het regime in Kiev niet dat deze mannen zich overgeven, en dat zijn dezelfde mannen die zij met meer dan 10 helikopters en boten hebben proberen te redden. Het is duidelijk dat deze mannen te veel waardevolle informatie bezitten, die zij niet kunnen riskeren om aan de Russen op te geven, en dus geeft Kiev er de voorkeur aan dat zij gedood worden en dat hun daden voor de geschiedenis verloren gaan.

Serhiy Volyna, commandant van de hele 36e Mariniersbrigade die nog in Azovstal is (en één van de 2 laatste hooggeplaatsten daar, samen met Prokopenko de leider van het Azov Regiment) heeft deze laatste wanhopige smeekbede gedaan, waarin hij nu zegt dat er misschien nog maar “dagen of uren” voor hen over zijn:

Ik zou zeggen dat er nog een goede week of twee over is, tenzij ze zich toevallig overgeven, want het ontruimen van dit reusachtige fabriekscomplex zal moeilijk worden. Er zijn foto’s opgedoken waarop te zien is hoe het onderaardse systeem onder het complex werkt, en het is geen gemakkelijke klus. De fabriek is klaarblijkelijk ontworpen om een nucleaire aanval te weerstaan, dus men kan zich voorstellen hoe diep en versterkt sommige van de ondergrondse systemen zijn. Er is nog steeds geen aanwijzing over hoe men het werkelijk denkt te gaan ontruimen.

De Azovstal centrale is klaarblijkelijk ontworpen om een nucleaire aanval te weerstaan, dus men kan zich voorstellen hoe diep en versterkt sommige van de ondergrondse systemen zijn.

Hier ziet u enkele eenheden in de buitenwijken in dat blok of twee voor de fabriek, één soldaat met een in elkaar geflanste breekijzer gevuld met explosieven

Op de kaart hierboven ziet u enkele invasiegebieden waar troepen het industrieterrein in de noordoostelijke hoek binnendringen.

In andere streken zijn verreweg de grootste overwinningen van de 2e fase geboekt langs de as van Izyum en LPR. Russische troepen dringen vanuit het noorden naar beneden op in de richting van de rivier de Donets.

Men heeft aangekondigd dat Rubizhnoe volledig veroverd is, waarbij omgeleide Tsjetsjeense SOBR- en LPR-troepen de vlaggen hijsen bij de ingang: https://www.bitchute.com/video/R6d7IWV2mn5P/

Wij wachten echter nog op de volledige bevestiging, want volgens sommige bronnen kan er in het zuiden nog een stuk van de stad niet bevrijd zijn.

Intussen gaan de zware gevechten door in Popasna, een belangrijke strategische stad, en de LPR/Tsjetsjeense troepen zouden tot voorbij halverwege de stad gevorderd zijn, en het is waarschijnlijk dat de stad in de nabije toekomst zal vallen. Er zijn berichten dat hier wel 70-80 gevangenen zijn genomen, hoewel een video tot nu toe slechts een tiental laat zien:

Oekraïne wint de strijd tegen gewone Europeanen

Artillerie beukt op Popasna:

Naast Rubizhnoe werd ook het stadje Kreminna volledig ingenomen. Dit schept een gevaarlijk risico voor een ketel-in-een ketel voor de AFU-troepen, want zodra Popasna valt, kunnen de troepen zich verbinden met die in het noorden bij Roezjne/Kreminna, en zo de AFU-troepen in Severodonetsk en Lysychansk op de volgende manier in de val lokken:

Vanwege deze dreiging komen er nu dus steeds meer berichten dat de AFU een “massale terugtocht” plant langs de “driehoek” Roebizjne-Lysjtsjansk-Severodonetsk, zoals het genoemd wordt, om te voorkomen dat deze ketel ontstaat. Men moet niet vergeten dat er een zeer grote AFU-groepering in deze “driehoek” is, want het is de op één na grootste na de groepering Slavjansk-Kramatorsk-Druzjkivka. Andere berichten waarschuwden echter al snel dat er geen massale terugtochten zullen komen, althans nog niet, en dat de AFU blijft volhouden. Met dat gezegd hebbende, verklaarden enkele gevangenen in het gebied dat officieren van het hogere commando zich al hebben teruggetrokken en gevlucht zijn, maar daar is geen 100% bevestiging van.

Van de frontlinie:

Kaart van de controle over de stad Popasna. Popasna in het midden. Rood is LPR strijdmacht, blauw is AFU. Dit is een sleutelstad die de toegangspoort zowel ten westen als ten noorden van de regio controleert.

Ten noordwesten daarvan hebben de Russische troepen sinds het begin van fase 2 grote opmars gemaakt in de regio Izyum.

De stad Torske werd veroverd, op deze kaart in het rood omcirkeld:

Evenals verschillende dorpen rond Lozove, zoals Yatskivka en Rubtsi, die naar verluidt door RF-troepen veroverd waren – langzaam werkend in de richting van Lyman. De troepen ten zuiden van Izyum bleven ook richting Slavyansk werken, met onzekere resultaten, want er is daar een zwaar bebost gebied waar naar verluidt moeilijk doorheen te werken is, met overal diep ingesloten Oekraïense eenheden.

Kortom, er wordt nu vanuit het noorden zware druk uitgeoefend op de ketelgroepering, en we zouden uiteindelijk kunnen zien dat de Severodonetsk “driehoek” een ketel wordt die van de rest is afgesneden en vervolgens belegerd wordt.

In het zuiden hebben de Russische troepen enkele stappen gezet in de richting van Velyka Novosilka, en een paar dorpen veroverd, zoals Makarivka, Storozhevoe, Rovnopol, en Novoselka, maar het is nog niets groots om over te spreken, dus wij zullen wachten tot de volgende keer om een update te geven over dit front. Hoe dan ook, dit front wacht waarschijnlijk nog steeds op de val van Mariupol om alle versterkingen vrij te maken, voordat het in volle gang kan komen.

In ander nieuws: “De V.S. zijn begonnen met het opleiden van ongeveer 50 Oekraïense militaire adviseurs in het gebruik van door de Amerikanen geleverde houwitser artilleriesystemen op een niet nader genoemde plaats in Europa: hoge Amerikaanse defensieambtenaar De Oekraïners zouden binnen enkele dagen in staat moeten zijn om de systemen te leren gebruiken, menen ambtenaren.”

En het Verenigd Koninkrijk overweegt een “handvol” geavanceerde Stormer pantservoertuigen met Starstreak raketlanceerders erop te sturen.

https://www.independent.co.uk/news/uk/ukraine-boris-johnson-volodymyr-zelensky-lviv-donbas-b2060450.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Alvis_Stormer

Persoonlijk denk ik dat dit goed nieuws is, omdat het de Russische strijdkrachten een zeldzame gelegenheid zal geven om in real time te “oefenen” en te “schermen” tegen het topmateriaal van de NAVO, om de geheimen en kwetsbaarheden ervan te leren kennen. Dus ook al is het een bedreiging, ik denk dat het er alleen maar toe zal bijdragen dat de Russische troepen tot bekwamere strijdkrachten worden gebeiteld, als voorbereiding op een toekomstig conflict tegen de NAVO.

En gezien alle reparatiewerkplaatsen voor voertuigen, werkplaatsen, fabrieken, enz, die Rusland heeft getroffen, lijkt het erop dat Oekraïne geen mogelijkheden meer heeft om zijn eigen voertuigen te repareren.

“De acties van de Russische rakettroepen, die de afgelopen maanden regelmatig de installaties van de militaire industrie van het regime in Kiev hebben aangevallen, hebben vruchten afgeworpen. Nu zal de reparatie van beschadigd materieel van het Kievse regime worden verzorgd door Tsjechische defensiebedrijven. Aangezien Kiev niet langer in staat is pantservoertuigen zelf te repareren.

Merk op dat het vervoer van beschadigde uitrusting naar Tsjechië, de reparatie ervan en het vervoer terug veel meer tijd zal vergen en de vijand vele malen meer zal kosten. In feite is het gemakkelijker om gewoon een nieuwe te kopen.”

En wat dat betreft zijn er berichten als deze:

"Dit gaat de verbeelding te boven": Poolse huiseigenaren dagenlang in de rij om kolen voor de winter te kopen

“❗️Polen bereidt in het geheim een “bevrijdingscampagne” tegen Oekraïne voor. Daartoe wordt een reeks maatregelen uitgevoerd – de levering van wapens, uitrusting en huurlingen over de Pools-Oekraïense grens. Verschillende formaties van het Poolse leger – de 18e gemotoriseerde geweerdivisie en de 6e luchtmobiele brigade – bereiden zich voor op een “vredesmissie”

Het Poolse leger heeft de maatregelen tot het uiterste opgevoerd om de eenheden tot staat van oorlog te brengen. De werving van “vrijwilligers” gebeurt via de websites van het Ministerie van Defensie van Polen.”

Onbevestigd natuurlijk, en dubieus, maar het is iets om over na te denken, en iets wat velen van ons al lang verwacht hebben.

Wat de financiering betreft, er is aangekondigd dat de totale hulp alleen al van de VS de $3 miljard nadert.

https://www.zerohedge.com/geopolitical/biden-prepping-yet-another-huge-weapons-package-ukraine-total-military-aid-nears-3bn

“De VS hebben 2,6 miljard dollar aan militaire hulp naar Oekraïne gestuurd sinds de invasie van Rusland op 24 februari, waarbij de wapens van het DoD het slagveld binnen 48 tot 72 uur bereiken: hoge Amerikaanse defensieambtenaar”

Wat daar interessant aan is, is dat de V.S. in de jaren ’80 3 miljard besteedden aan de financiering van de Taliban, in de loop van een heel decennium.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone

Van wiki: “De strekking van het beleid van de VS voor de duur van de oorlog werd begin 1980 door Carter bepaald: Carter startte een programma om de mujahideen te bewapenen via de ISI van Pakistan en verzekerde zich van een toezegging van Saoedi-Arabië om de Amerikaanse financiering voor dit doel te evenaren. De Amerikaanse steun aan de mujahideen kwam in een stroomversnelling onder Carter’s opvolger, Ronald Reagan, en kostte de Amerikaanse belastingbetaler uiteindelijk zo’n 3 miljard dollar.”

“Operatie Cyclone was een van de langste en duurste geheime CIA-operaties die ooit ondernomen zijn.[2] De financiering begon officieel met 695.000 dollar medio 1979,[3] werd drastisch verhoogd tot 20 à 30 miljoen dollar per jaar in 1980, en steeg tot 630 miljoen dollar per jaar in 1987,[1][4][5] beschreven als het “grootste legaat aan een opstand in de Derde Wereld”.[6]”

Dit was dus de “langste en duurste” CIA-operatie in de geschiedenis, en kwam uit op $3 miljard in 10 jaar. Maar Oekraïne heeft al 3 miljard dollar gekregen in één enkele maand. Stel je voor hoeveel ze er tegen het einde van dit jaar in zullen pompen? Dit bewijst wat ik al eerder gezegd heb, namelijk dat dit nu waarschijnlijk het duurste programma van dit soort in de geschiedenis is. En dan hebben we het alleen nog maar over de hulp van de VS, de NAVO/EU storten er nog miljarden extra in.

Tenslotte geloof ik, zoals ik in het begin al zei, dat we nog niet het volle begin van Fase 2 zien. Het lijkt nog steeds de verkennende openingsfase te zijn, want de volledige beschikbare strijdkrachten moeten nog worden ingezet. Maar we zullen zien of deze week dit standpunt bevestigt of niet.

Ik laat hier een paar video’s van de afgelopen dag of zo:

Eerbetoon aan de legendarische Rode Rugzak Man die u misschien allemaal wel eens een paar eenheden in Mariupol hebt zien leiden:

Hij is commandant van een eenheid van de Russische Zwarte Zee Vloot Marine Infanterie (Mariniers) die in Mariupol opereert.

Illych Plant ontruimd (18+)

Tsjetsjenen dringen binnen en ontruimen eerste delen van Azovstal complex (18+):

RF luchtverdediging schiet AFU Su-25 neer boven Izyum:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOngelooflijke bloedklonters: Video van balsemer Richard Hirschman – “Dit is niet normaal”
Volgend artikelHoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. De Russische strijdkrachten namen met duizenden tonnen munitie de controle over het arsenaal van het Oekraïense leger in de regio Charkov. Dit werd op 22 april gemeld door het ministerie van Defensie van de Russische Federatie.

  “Specialisten van de technische troepen van de strijdkrachten van de Russische Federatie namen tijdens een speciale militaire operatie de controle over het arsenaal van de strijdkrachten van Oekraïne met een oppervlakte van enkele honderden hectaren met magazijnen met duizenden tonnen munitie in de regio Charkov,” aldus het rapport.

 2. Even een kleine opmerking.
  Gonzalo Lila is gezond en wel en wordt gevangen gehouden door Oekraine.
  Ik weet niet of dit hier al bekend is maar nu zeker dus.

  Ze hebben hem in leven gehouden, nu moeten ze hem vrijlaten. Bedankt aan Alex C. van The Duran om me vanmorgen wakker te maken met het goede nieuws dat Coach Red Pill vastzit in Oekraïne, maar nog leeft.

  https://rumble.com/v11xba7-april-22-2022-gonzalo-lira-captured-by-the-ukraine-special-police-force-and.html

 3. Toch zal het nu snel moeten gaan. Het is eind april en de lente begint ook daar. Gedurende de lente verandert een groot deel van de Ukraine in een soort modderbad waar grondtroepen niks mee kunnen.
  Dat betekent dat voor het zover is bepaalde doelen bereikt moeten zijn, want tot de zomer de grond weer verhardt komt de oorlog op zn gat te liggen en kunnen beide partijen niet veel meer doen dan zich ingraven en raketten/vliegtuigen inzetten.
  Hoewel Rusland op die 2 gebieden een voorsprong heeft beperkt dat de mogelijkheden enorm en zal het zich dan in de zomer geconfronteerd zien met een ingegraven vijand die overvloedig is bewapend door het westen.
  Plus dat dan in hrt westen zowel de propaganda- als oorlogsmachines een paar extra maanden hebben gedraaid en het zomaar zou kunnen dat Ukraine opeens een EU- en mogelijk zelfs NAVO-lid zal zijn, of om andere redenen opeens een NAVO troepenmacht daar heeft gekregen.
  Dus Rusland zal voordat het terrein onbegaanbaar wordt alle territoriumwinst die het wil bereiken ook moeten bereiken, want een tweede kans zal er niet zijn zonder dat dat uitloopt op een oorlog met de NAVO.
  Zodra het modderseizoen begint en er een gedwongen stop in de strijd komt zal de NAVO, onder welk voorwendsel dan ook, daar troepen gaan plaatsen zodat een hervatting in de zomer garandeert dat het een ‘aanval op NAVO troepen’ is, waarna een escalatie onvermijdelijk is.

 4. Als nu 20% van de Azov op degenen schiet, die zich willen overgeven: over 2 weken misschien nog 5%.
  Dan eerst die 5% afschieten en dan overgeven.
  Als eten, water en drugs en ammo op zijn……

 5. Weten wie je verraders zijn is essentieel binnen een groep
  En verdraaid lastig uit te zoeken, gezien de rol die men heeft toebedeeld gekregen van hun “ leider”
  rol van verkenner, zg deserteurs etc
  Triest voor de mensen die uit hun huis zijn geplukt , dit niet willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in