Twee brigades van het Oekraïense leger zijn vorige maand verdampt tijdens gevechten met Russische troepen, zo onthullen Russische en Amerikaanse bronnen.

Het gaat om de 128e Brigade die onder meer werd geraakt door een Iskander-M ballistische raket en de 47e elitebrigade van de Oekraïense Strijdkrachten die vocht op de as Rabotino-Verbovo, schrijft WarNews24/7.

Video: 24 Oekraïense tanks vernietigd en achtergelaten in de afgelopen dagen in Verbovo

Video: Algemene situatie in Verbovo

De 47e elitebrigade van de Oekraïense strijdkrachten werd vernietigd in Rabotino

De afgelopen dagen hebben de Oekraïense social media een golf van klaagzangen over zich uitgestort over de vernietiging van alweer een brigade van de Oekraïense strijdkrachten.

Het gaat om de 47e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade “Magura” (47e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade, militaire eenheid A4699), gevormd in 2022.

Deze formatie van de grondtroepen van het Oekraïense leger werd bewapend en getraind door de NAVO en werd beschouwd als de elite in het Oekraïense leger. Het voerde offensieve operaties uit in de Zaporizhzhia regio in de buurt van het dorp Rabotino en Verbovo.

Volgens Oekraïense informatie leed de brigade kolossale verliezen en hield ze vrijwel op te bestaan als militaire structuur.

De 47e Gemechaniseerde Brigade was uitgerust met M-55, Leopard 2A6 en T-72M1 tanks, M2A2 ODS Bradley en YPR-765 infanteriegevechtsvoertuigen, BMR-2 gepantserde mijnopruimingsvoertuigen, VAB gepantserde personeelsdragers en veel andere uitrusting.

Dit was een van de meest parate formaties van de Oekraïense strijdkrachten, die begin juni 2023 actief deelnam aan de Oekraïense tegenaanval op de posities van de Russische troepen in de regio Zaporizhzhya.

  "Dagelijks driecijferige slachtoffers": Massale Oekraïense verliezen tegen Rusland in Bakhmut slaan alarm in Duitsland

De brigade had eerder zware verliezen geleden aan mankracht en verschillende soorten uitrusting. Elke keer dat het meer dan een derde van zijn personeel verloor, werd het voor herstel gestuurd, waarbij de gelederen werden aangevuld met personeel en pantservoertuigen. Dit gebeurde verschillende keren.

De hoofdsergeant van de brigade, Valery Marcus, klaagde zelfs bij de president van Oekraïne Zelensky over de incompetente “militaire leiders”, de 28-jarige brigadecommandant Lt. Kol. Alexander Sak en zijn plaatsvervangend commandant, majoor Ivan Shalamakha, en beschuldigde hen van incompetentie en absurde verliezen.

Minder dan 10% van de troepen van de brigade heeft het overleefd. De restanten zijn nu teruggetrokken naar de achterhoede om de gevechtscapaciteit te herstellen.

Rouw in de Oekraïense strijdkrachten

Video: Golven van Russische drone-granaataanvallen op Verbovo – 9 doden, 24 gewonde Oekraïners

Washington Post: De 128e Brigade bestaat niet meer

“Het Russische leger heeft in één aanval de commandanten en beste soldaten van de 128e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd. Kiev verbergt de echte verliezen,” meldt de Washington Post in een artikel.

De Washington Post sprak met soldaten van de 128e Brigade van de Oekraïense Strijdkrachten wier collega’s werden gedood tijdens een Russische raketaanval tijdens een prijsuitreiking.

De aanval doodde hoge officieren en de beste soldaten van de brigade.

► “Toen de aanval plaatsvond, was het moeilijk te zeggen hoeveel mensen gewond of gedood waren. Op het moment na het bombardement werden 21 lichamen geteld. Het is onbekend hoeveel er in het ziekenhuis overleefden (volgens de officiële versie stierven er 19 soldaten),” vertelde een soldaat van het 128e OGShBr aan WP.

  EU-functionaris: "Wij kunnen de Russische centrale bankreserves niet blokkeren", zij hebben ze "in het afgelopen jaar verplaatst"

► “Ze verzamelden mensen van overal – de besten. Er stonden 43 mensen op de lijst (voor de onderscheidingen). Eigenlijk waren er veel meer mensen,” zei een andere soldaat.

► “Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is – of lokale bewoners meldden dat er mensen verzameld waren, of er was een lek van informatie vanuit het brigadehoofdkwartier,” zei een andere militair. De aanval moest van tevoren gepland worden: “Je kunt geen raket lanceren in 2 of 15 minuten – toen de Russen onze raket daar naartoe vuurden, wisten ze heel goed dat daar veel leiderschap was en dat het een grote klap zou zijn.”

► “Iedereen is boos over het bevel. Ze hadden het bevel kunnen geven om alles te verplaatsen naar een andere plek of naar een bunker. Waarom is dat niet gebeurd… Dit is gewoon militaire domheid,” voegde een tweede soldaat eraan toe. Als de familieleden van de soldaten niet hadden “gehuild” op het internet na de aanval, “zou niemand het hebben geweten,” concludeerde hij.

Opgemerkt wordt dat het stadsbestuur van Mukachevo het werkelijke aantal omgekomen soldaten van de 128e brigade van de Oekraïense strijdkrachten onthulde.

Op de website en sociale netwerken van het stadsbestuur van Mukachevo verscheen informatie dat ten minste 50 soldaten van de 128e brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne postuum werden onderscheiden. Familieleden van de slachtoffers ontvingen medailles.

Het gaat om staf- en hogere officieren van de Oekraïense strijdkrachten, commandanten, enz.

Video. Artillerievuur en Russische FPV-drones

Video: De laatste Bradley die in Verbovo naast de anti-tank omheining opereerde


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Tijd voor nog een vernederende mislukking voor het verdwijnende Amerikaanse ImperiumVolg Frontnieuws op Telegram

  Oekraine kiest voor 'meer van hetzelfde' nu de wanhoop toeslaat

Lees meer over:

Vorig artikelDe globalisten visie: “15-minuten” gevangenissteden en het einde van privébezit
Volgend artikelDuitse regering overweegt legalisering kinderporno en verlaging toestemmingsleeftijd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • hoe minder aandacht, hoe minder drang vanuit het westen om geld en wapens te sturen.
   voor rusland prima, die kunnen dan het land overlopen. en voor het westen prima, want die hebben het conflict toch al verloren.
   “geen nieuws is goed nieuws”

  • Hoi,

   Wen er maar aan. Het eerste wat sneuvelt in elke oorlog sinds mensheugenis is de waarheid. De Ukies liegen, de Russen liegen (al is dat wat minder in mijn optiek). Men noemt dat ”de mist van oorlog” of in het Engels, fog of war.

   Op dit moment vinden beide partijen in deze oorlog het meer dan prima om de aandacht te verschuuiven naar Israel. Waarom? Ik kan alleen maar gokken. Geinformeerd gokken.

   Wat weten we?
   – De Ukies hebben een serieus soldaten tekort
   – De Ukies hebben een probleem met hun omsingeling van Donesk stad en worden zelf omsingeld.
   – De Russen hebben een probleem in het zuiden waar de Ukies de Dnjepr zijn overgestoken met beperkte manschappen.
   – Een Amerikaanse think thank heeft toegegeven dat de Russen nu het machtigste leger op aarde hebben
   – Er wordt toegegeven dat de Russen de Ukies 5-1 tot 10-1 verslaan.

   Om maar wat te noemen. De Russen willen liever niet dat de NAVO nog meer materieel, laat staan manschappen stuurt naar Ukieland. Dus, niets zeggen over succes. Zoals in Adiivka (als ik het goed spel). Laat al die zooi maar lekker naar Israel gaan.

   De Ukies willen ook liever niet laten zien hoe ze verliezen aan het front. Dan krijgen ze nog minder (ok, niet krijgen, het is voornamelijk een lening).

   Ironisch genoeg hebben de Russen en Ukies er beide belang bij om het nieuws van het slag(cht)veld te censureren.

   Deze analyse is uiteraard ook speculatie want niemand zegt wat.

   Groeten,
   Hugo

    • @Hugo : Je hebt gelijk. Het ligt niet zo eenduidig. En de foto erboven is fout.
     De hele situatie is onduidelijk. Ik begrijp niet, waarom Rusland niet gewoon minstens de hele oost-en zuid-regio’s van gebied “oekraine” ingenomen heeft. Hoe langer het duurt, des te ingewikkelder alles wordt.

     • Hoi,

      Ik zal proberen het uit te leggen, in ieder geval dat is zoals ik het begrijp. Ik heb me hetzelfde nl ook lang afgevraagd en ben er in gedoken.

      De Russen wilde de Ukies eigenlijk helemaal niet aanvallen wat dat land had toen verreweg het grootste leger van Europa, 1 miljoen, in +- 10 jaar getraind en bewapend door de NAVO. Daarnaast hadden ze zich heel goed ingegraven met bunkers, mijnenvelden, enorme loopgravenstelsel (zowel onder- als bovengronds) etc.

      De gok die de Russen hadden genomen is dat de Ukies dat ze met een verrassingsaanval met +- 300-350k soldaten ze hen wel tot overgave konden dwingen. Dat was bijna gelukt maar mocht niet zo zijn. Normaal heb je als aanvaller 3:1 numeriek voordeel nodig dus toen het verrassingseffect weg was hadden ze een probleem.

      Ze konden niet meer van hun troepen naar het front sturen want anders gaten in de verdediging van de rest vh land dus mobiliseren, trainen etc. Vervolgens was de logica (de aanvaller verliest veel meer troepen dan de verdediger) laat ze zich maar op onze linies stuklopen en dat kost het westen als bonus hun voorraden en een godsvermogen.

      Daar staan we nu. De Ukies hebben 3 legers verloren (eerst het eigen leger, toen het leger dat bewapend was met oude Sovjet wapens uit voornamelijk Oost Europa, nu westerse wapens en nu hebben ze geen troepen meer en het westen heeft nog amper voorraden en de Russen hebben hun manschappen gespaard.

      Nu is het westen aan het kijken of ze de Ukies tot overgave kunnen dwingen. Ahem, een vredesverdrag uiteraard want klinkt vriendelijker. Geen slecht resultaat voor de Russen als je het mij vraagt.

      Groeten,
      Hugo

 1. Waar in die video’s moet ik nou 24 vernietigde tanks zien ??? want in alle video’s kom ik er op misschien 1, de rest is wiel en rups voertuigen (sommige 4x voorbij komend) … Dus leg uit of ?!?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in