Het verbluffende schouwspel van de Europese Unie (EU) die in slow motion hara-kiri pleegt, is iets voor de eeuwigheid. Als een goedkope Kurosawa remake gaat de film eigenlijk over de door de VS tot ontploffing gebrachte afbraak van de EU, compleet met de omleiding van een aantal belangrijke Russische exportgoederen naar de VS ten koste van de Europeanen.

Het helpt om een 5e columniste als actrice strategisch te plaatsen – in dit geval de verbazend incompetente Europese Commissie-chef Ursula von der Lugen – met haar luidruchtige aankondiging van een verpletterend nieuw sanctiepakket: Russische schepen verbannen uit de havens van de EU; wegvervoerbedrijven uit Rusland en Wit-Rusland verboden de EU binnen te komen; geen invoer meer van steenkool (meer dan 4,4 miljard euro per jaar), schrijft Pepe Escobar.

In de praktijk komt dat erop neer dat Washington zijn rijkste westerse cliënten/puppets door elkaar schudt. Rusland is natuurlijk te machtig om het rechtstreeks militair uit te dagen, en de VS hebben een aantal van zijn belangrijkste exportproducten, vooral mineralen, hard nodig. Dus zullen de Amerikanen in plaats daarvan de EU aansporen om steeds zwaardere sancties op te leggen, die hun nationale economieën willens en wetens laten instorten, terwijl de VS alles kunnen opstrijken.

De komende catastrofale economische gevolgen zullen door de Europeanen in hun dagelijks leven gevoeld worden (maar niet door de rijkste vijf procent): inflatie die salarissen en spaargeld opslokt; energierekeningen van de komende winter die een zware klap zullen uitdelen; producten die uit de supermarkten verdwijnen; vakantieboekingen die bijna bevroren zijn. De Franse Le Petit Roi Emmanuel Macron – die misschien voor een onaangename electorale verrassing staat – heeft zelfs aangekondigd: “Voedselbonnen zoals in WO II zijn mogelijk”.

We hebben Duitsland dat geconfronteerd wordt met het terugkerende spook van de hyperinflatie van Weimar. BlackRock President Rob Kapito zei, in Texas, “voor het eerst zal deze generatie een winkel binnengaan en niet kunnen krijgen wat ze willen.” Afrikaanse boeren kunnen zich dit jaar helemaal geen kunstmest veroorloven, waardoor de landbouwproductie daalt met een hoeveelheid waarmee 100 miljoen mensen gevoed kunnen worden.

Zoltan Poszar, voormalig goeroe van de NY Fed en het Amerikaanse ministerie van Financiën, en huidig grootvizier van Credit Suisse, heeft de laatste tijd de nadruk gelegd op het feit dat de grondstoffenreserves – en op dat gebied is Rusland ongeëvenaard – een essentieel kenmerk zullen zijn van wat hij Bretton Woods III noemt (hoewel wat Rusland, China, Iran en de Economische Unie van Eurazië aan het ontwerpen zijn, een post-Bretton Woods is).

Poszar merkt op dat oorlogen, historisch gezien, gewonnen worden door degenen die meer voedsel- en energievoorraden hebben, in het verleden om paarden en soldaten aan te drijven; vandaag om soldaten te voeden en tanks en straaljagers van brandstof te voorzien. China heeft overigens grote voorraden van vrijwel alles aangelegd.

Poszar merkt op hoe ons huidige Bretton Woods II systeem een deflatoire impuls heeft (globalisering, open handel, just-in-time toeleveringsketens) terwijl Bretton Woods III een inflatoire impuls zal geven (de-globalisering, autarkie, hamsteren van grondstoffen) van toeleveringsketens en extra militaire uitgaven om te kunnen beschermen wat er over zal blijven van de handel over zee.

  Dom en dommer - Scholz en Macron hebben een plan om vrede te brengen in Oekraïne

De implicaties zijn natuurlijk overweldigend. Wat onheilspellend impliceert, is dat deze stand van zaken zelfs tot de Derde Wereldoorlog kan leiden.

Roebelgas of Amerikaans LNG?

De Russische rondetafel Valdai Club heeft een essentiële discussie van deskundigen gevoerd over wat wij bij The Cradle hebben omschreven als Roebelgas – de echte geo-economische game-changer in het hart van het post-petrodollartijdperk. Alexander Losev, lid van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid, bood de contouren van het Grote Beeld aan. Maar het was aan Alexey Gromov, hoofddirecteur Energie van het Instituut voor Energie en Financiën, om met de cruciale details te komen.

Rusland verkocht tot nu toe 155 miljard kubieke meter gas aan Europa per jaar. De EU belooft retorisch om daar tegen 2027 van af te zijn, en de aanvoer tegen eind 2022 met 100 miljard kubieke meter te verminderen. Gromov vroeg “hoe,” en merkte op, “dat geen enkele deskundige daar een antwoord op heeft. Het grootste deel van het Russische aardgas wordt via pijpleidingen vervoerd. Dat kan niet zomaar vervangen worden door Liquified Natural Gas (LNG).”

Het lachwekkende Europese antwoord is “begin met besparen,” als in “bereid u voor om slechter af te zijn” en “verlaag de temperatuur in de huishoudens.” Gromov merkte op hoe, in Rusland, “22 tot 25 graden in de winter de norm is. Europa promoot 16 graden als ‘gezond’, en ’s nachts truien dragen.”

De EU zal het gas dat zij nodig heeft niet kunnen krijgen van Noorwegen of Algerije (dat de voorkeur geeft aan binnenlands verbruik). Azerbajdzjan zou hooguit 10 miljard kubieke meter per jaar kunnen leveren, maar “dat zal 2 of 3 jaar duren” voordat het zover is.

Gromov benadrukte hoe “er momenteel geen overschot op de markt is voor LNG uit de VS en Qatar,” en hoe de prijzen voor Aziatische afnemers altijd hoger zijn. Het komt erop neer dat “Europa tegen eind 2022 niet in staat zal zijn om aanzienlijk te verminderen” wat het van Rusland koopt: “ze kunnen misschien met 50 miljard kubieke meter verminderen, maximaal.” En de prijzen op de spotmarkt zullen hoger zijn – minstens 1.300 dollar per kubieke meter.

Een belangrijke ontwikkeling is dat “Rusland de logistieke aanvoerketens naar Azië al veranderd heeft.” Dat geldt ook voor gas en olie: “Je kunt sancties opleggen als er een overschot op de markt is. Nu is er een tekort van minstens 1,5 miljoen vaten olie per dag. Wij zullen onze voorraden naar Azië sturen – met een korting.” Zoals het er nu voor staat, betaalt Azië al een premie, van 3 tot 5 dollar meer per vat olie.

  Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks - Russische industrie in volle gang (Video's)

Wat de olietransporten betreft, maakte Gromov ook een opmerking over de belangrijke kwestie van de verzekeringen: “De verzekeringspremies zijn hoger. Vóór Oekraïne was alles gebaseerd op het Free on Board (FOB) systeem. Nu zeggen de kopers: “Wij willen het risico niet nemen om uw lading naar onze havens te brengen. Dus passen zij het Cost, Insurance and Freight (CIF) systeem toe, waarbij de verkoper de lading moet verzekeren en vervoeren. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de inkomsten.”

Een absoluut belangrijke kwestie voor Rusland is hoe het de overgang naar China als zijn belangrijkste gasklant kan maken. Het draait allemaal om de Power of Siberia 2, een nieuwe pijpleiding van 2600 km die vertrekt uit de Russische gasvelden Bovanenkovo en Kharasavey in Yamal, in het noordwesten van Siberië – en die pas in 2024 op volle capaciteit zal draaien. En eerst moet de interconnector door Mongolië aangelegd worden – “wij hebben 3 jaar nodig om deze pijpleiding aan te leggen” – zodat alles pas rond 2025 op zijn plaats zal zijn.

Wat de Yamal pijpleiding betreft, “gaat het meeste gas naar Azië. Als de Europeanen niet meer kopen, kunnen wij het omleiden.” En dan is er nog het Arctic LNG 2 project – dat nog groter is dan Yamal: “de eerste fase moet binnenkort klaar zijn, het is voor 80 procent klaar.” Een probleem kunnen de Russische “onvriendelijken” in Azië vormen: Japan en Zuid-Korea. De in Rusland geproduceerde LNG-infrastructuur is nog steeds afhankelijk van buitenlandse technologieën.

Dat is wat Gromov ertoe brengt op te merken dat, “het model van de op mobilisatie gebaseerde economie niet zo goed is.” Maar dat is waar Rusland mee te maken krijgt, althans op de korte tot middellange termijn.

Positief is dat het nieuwe paradigma “meer samenwerking binnen de BRICS (de opkomende economieën van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika die sinds 2009 jaarlijks bijeenkomen) mogelijk maakt;” de uitbreiding van de Internationale Noord-Zuid Transportcorridor (INSTC); en meer interactie en integratie met “Pakistan, India, Afghanistan en Iran.”

Wat Iran en Rusland betreft, zijn er al ruiltransacties in de Kaspische Zee aan de gang, aangezien Iran meer produceert dan het nodig heeft, en de samenwerking met Rusland in het kader van hun versterkte strategische partnerschap zal opvoeren.

Hypersonische geo-economie

Het was aan de Chinese energiedeskundige Fu Chengyu om beknopt uit te leggen waarom het streven van de EU om Russisch gas te vervangen door Amerikaans LNG, nou ja, een utopie is. In wezen is het Amerikaanse aanbod “te beperkt en te duur”.

Fu Chengyu liet zien hoe een langdurig, lastig proces afhangt van vier contracten: tussen de gasontwikkelaar en het LNG-bedrijf; tussen het LNG-bedrijf en het kopersbedrijf; tussen de LNG-koper en het vrachtbedrijf (dat de schepen bouwt); en tussen de koper en de eindgebruiker.

“Elk contract,” wees hij erop, “neemt veel tijd in beslag om af te ronden. Zonder al die ondertekende contracten zal geen enkele partij investeren – of het nu gaat om investeringen in infrastructuur of in de ontwikkeling van gasvelden.” De daadwerkelijke levering van Amerikaans LNG aan Europa veronderstelt dus dat al deze onderling verbonden bronnen beschikbaar zijn – en als een uurwerk lopen.

  Sancties stuwen Rusland naar de grootste economie van Europa

Het oordeel van Fu Chengyu is scherp: deze obsessie van de EU om Russisch gas te dumpen zal “een weerslag hebben op de groei van de wereldeconomie, en een recessie teweegbrengen. Zij duwen hun eigen volk – en de wereld – voor het blok. In de energiesector zullen we allemaal schade ondervinden.”

Het was heel verhelderend om de komende geo-economische turbulentie – de obsessie van de EU om Russisch gas en het begin van Roebelgas te omzeilen – naast de werkelijke redenen achter Operatie Z in Oekraïne te leggen, die door de westerse media en analisten volkomen verdoezeld worden.

Een oude prof van de VS Deep State, nu met pensioen, en behoorlijk vertrouwd met de innerlijke werking van de oude OSS, de voorloper van de CIA, helemaal tot aan de neocon-dementie van vandaag, gaf enkele ontnuchterende inzichten:

“De hele kwestie-Oekraïne gaat over hypersonische raketten die Moskou in minder dan vier minuten kunnen bereiken. De VS wil ze daar hebben, in Polen, Roemenië, de Baltische staten, Zweden, Finland. Dit is een directe schending van de afspraken in 1991 dat de NAVO zich niet zal uitbreiden in Oost-Europa. De VS hebben nu geen hypersonische raketten, maar zouden dat wel moeten hebben – over een jaar of twee. Dit is een existentiële bedreiging voor Rusland. Daarom moesten zij de Oekraïne binnengaan om dit tegen te houden. De volgende zullen Polen en Roemenië zijn, waar lanceerinrichtingen zijn gebouwd in Roemenië en worden gebouwd in Polen.”

Vanuit een heel ander geopolitiek perspectief is het werkelijk veelzeggend dat zijn analyse toevallig aansluit bij de geo-economie van Zoltan Poszar: “De VS en de NAVO zijn totaal oorlogszuchtig. Dit vormt een reëel gevaar voor Rusland. Het idee dat een kernoorlog ondenkbaar is, is een mythe. Als u kijkt naar de brandbombardementen op Tokio tegenover Hiroshima en Nagasaki, dan zijn er in Tokio meer mensen omgekomen dan in Hiroshima en Nagasaki. Deze steden werden herbouwd. De straling gaat weg en het leven kan weer beginnen. Het verschil tussen een brandbombardement en een atoombombardement is alleen maar efficiëntie. De provocaties van de NAVO zijn zo extreem, dat Rusland zijn kernraketten in paraatheid heeft moeten brengen. Dit is een zeer ernstige zaak. Maar de VS negeerden het.”


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten woedend: Poetin verstoort hun plannen voor een “Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVS Klimaattsaar: Wacht maar tot u 100 miljoen vluchtelingen naar Europa ziet komen
Volgend artikelZelensky laat Azov-nazi aan het woord in Grieks parlement
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. De domme massa moest zich maar eens niet als meelopers slaaf laten gebruiken
  Maar wie ooo wie kan dat hun bijbrengen

  Als die massa zich nu zou kunnen verenigen en tegen de corrupte Wereldse Regeringen gingen keren

  Hun allen dus die Machthebbers gevangen nemen en berechten
  Dan zal er geen oorlog komen

  Maar daarvoor zijn die corrupte Machthebbers te slim geweest

  Die hebben eerst verdeeldheid gezaaid onder de burger bevolking

  Door die listige Cloyo-Na Co-Jojo-Na Corona Prik gedwongen op te leggen

  Onder het mom van Prik vrijwillig genomen
  Eigen schuld bij sterven ziek worden gehandicapt voor het leven raken
  Geen medische vergoeding

  Nu heeft die AdolfBill HitlerGates een grote massa aan aanhang achter zich staan die alleen maar ja baas & amen kunnen zeggen
  Bij hun is het denk vermogen in de hersenen beschadigd
  Door Spike eiwit bloed stollingen

  Dus oorlog met veel doden is haast onvermijdelijk

  Militairen zijn meestal mensen met goede denk vermogen
  Maar als die nu zijn ingespoten en een wapen bij zich dragen
  Dan is Hilly Billy’s Loch de baas Leider en hun de soldaten de opdracht volgers

  De burgers zijn ongewapend en een makkelijke doelwit voor Hilly Billy’s Loch

  Alle Biljardairs Miljardairs
  Dat zijn er zo een 40 stuks zoals Voorgenoemde tot op het bot uitkleden
  Alles Onder de bevolking verdelen

  Alleen Samen staan we sterk
  Want Hun zijn de bron van al het onheil wat op Moeder Aarde plaats vind

  China heeft Jack Ma toch ook voor een heel groot deel uit gekleed ?
  Maar dat zit een Chinese Staats strategie achter

  Let op nogmaals
  Tot op het bot uitkleden
  Dus alles ontnemen
  In de naakie achter laten
  Dan ook nog in het gevangenis op uiteraard een volwaardige maaltijd per dag
  Waarvoor in ruil met de eigen handen arbeid moet worden verricht
  Na 5 jaren mochten die nog leven
  Dan van kleding voorzien
  Kijken hoe dat voel voor hun
  Na alles wat ze hebben aangericht

  De Menselijke Wet zegt
  U zult alles delen wat U in overvloed hebt
  Dat hebben deze personen verzuimt te doen

  Dank U

  • Helemaal mee eens op dat nakie na. Ik wil die zielepoten niet in hun blootje hoeven zien, dus 2 werkoveralls, elk weekeinde een douche en dan de overall wisselen. Dan de bal weer aan hun poot en hup, weer aan het werk.

   • Beste Cas
    Eigenlijk mag men niet zo humaan zijn tegen zulke wezens
    Maar voor deze keer
    Flexibel tot een bepaalde hoogte is getolereerd

    Dank U

  • OORLOG GEBRUIKT ALS AFLEIDING.

   We worden constant afgeleid ( deze oorlog ) om de hoofdzaken die nu plaatsvinden te maskeren. Natuurlijk is die oorlog vreselijk maar als je dat eens even naar de achtergrond schuift en de maatregelen gaat bekijken dan zie je waarom deze oorlog gepland is.

   Corona hoax had tot taak een eerste klap uit te delen aan de MKB om zoveel mogelijk bedrijven failliet te laten gaan.
   De gif-prikken zijn om mensen ziek te maken en te doden.

   De oorlog heeft tot doel via sancties om de wereld economie totaal ten gronde te richten. Dat Rusland als enige de roebel aan goud koppelt heeft als doel de euro en dollar bewust te vernietigen zodat alle valuta’s in de wereld sneuvelen.

   De sancties en het stoppen van import van gas, olie, kunstmest en andere grondstoffen uit Rusland heeft als doel bewust de wereldwijde economische ineenstortingen te veroorzaken met als gevolg ; angst, chaos, armoede, geweld naar elkaar …. precies wat het WEF voor ogen heeft.

   Dan als de domme schapen er rijp voor zijn zullen ze met ” de oplossing ” aan komen dragen.

   Mensen ga het grotere plaatje zoeken dan zie je waartoe dit alles gaat leiden. Pas als mensen dat gaan doorzien kun je er iets tegen ondernemen.

 2. Om de vraag te beantwoorden:Roebelgas of Amerikaans LNG?
  Roebelgas en waarom? Het is uit het Europese land Rusland dichtbij met pijplijn, waren niet onredelijk met de prijzen, houden woord.
  Verder zijn de Amerikanen midden in Europa oorlog gaan maken(Joegoslavië) en bombardementen incluis.
  Elk jaar een regime change met bijbehorend geweld revolutie oorlog sanctie’s enz op hun conto.
  Van de Amerikanen wil ik niets meer.

 3. Om te overleven moeten er besluiten genomen worden, die duidelij en absoluut zijn. Daarna zonder ommezien de uitvoering ervan.

  –uitEU
  –uit de euro, en gulden terug, gedekt met goud. Ons goud terughalen uit Zwitserland met samengestelde rente. beslagname zwitsers eigendom en banken; verbod op handel op de beurs door zwitsers.
  –grenzen dicht en bewaakt, ook met electronica.
  –werkloze “vluchtelingen binnen 3 dagen eruit, retour DE.
  –geen nieuwe toelaten.
  –Marechaussee uitbreiden
  –geen NL soldaat meer over de grens. Als Afrikaanse stammen elkaar willen afmaken, lever rustig wapens aan beide partijen.
  –verbod op D^^, pvda, vvd en christelijke partijen
  –islam verbieden, en moskeetjes slopen.

  Dus:terug naar “af”.

 4. USA wil WO3.

  Waarom? Omdat USA failliet is.
  meer dan 20% is arm; meer dan 20% is analfabeet; 4 grote steden zijn volledig buiten iedere vorm van controle en worden geregeerd door criminelen.

  Waarom den je dat ze een volledig arsenaal hebben achtergelaten in Afghanistan????

  En de linkse zijn zo stom om eraan mee te werken.
  ———————-
  Zal het uitleggen voor de linkse imbecielen.
  Oekraine heeft 800.000 man; de Russen 200.000.

  Door wapens te sturen, zal Rusland geprovoceerd worden om atoom wapens te gebruiken of om een paar centrales op te blazen….

  • Beste Pierre
   De heer Putin is Barmhartig Bedaart Rustig & Kalm
   Hij weet samen met zijn Denk Tank wat ze Doen
   En ze doen het Goed
   Mensen over de heele Wereld mogen Hem dankbaar zijn
   Ook als Hij als eerste de Atoombom zal gebruiken ter verdediging van Rusland
   Hij staat in zijn Recht
   Het is zijn plicht
   Advies aan Hem
   Als er word gegooid met AtoomBommen
   Ga niet wachten en
   Èèn voor èèn gooien
   Nee
   Gooi dan alles tegelijkertijd
   Hoeven de onschuldige gematerialiseerde belichaamde levende wezens niet veel te creperen , leiden
   Op dit moment is Hij heer Putin de Godheid Zelve
   Wij mogen hem in dank afnemen dat Amerikanen nog steeds niet in de gelegenheid zijn gesteld om hun Verroeste AtoomBommen te gooien
   Laat die bommen waar die zijn gemaakt exploderen
   Ingeval van Amerika geld
   Alleen lafaards gooien met AtoomBommen
   Zie Japan na het Gooien tot nu toe ook bezet gehouden door de Ooo Zo geliefde Amerikanen

   Dank U

  • Beste Pierre
   Trouwens Afrika vraagt niet om Wapens
   Ze hebben genoeg aan hun Pijlen & Bogen en de Hak & Kap Messen
   Daar zijn die al zoet mee
   Laat hun lekker op hun eigen manier hun problemen oplossen
   Dat lijk verstandiger

   Nou iedereen eruit en de luie donders Nederlanders aan het werk zetten
   Die de heele tijd op èèn oor lagen te slapen
   Is geen goed plan hè
   Dan verhongerd men zo wie zo
   En mocht alles toch goed komen ?
   Dat resteert alleen maar spruitjes met Aardappels en af en toe een bloemkool
   Lekker
   Dat ook voor het leven lang
   Veel keuze is er niet hè ?
   Oo sorry
   Een Appel en een Peer zijn er ook nog
   Geen Gas betekend ook geen Tomaten , Komkommer

   Dank U

  • Ik heb destijds Animal Cops gekeken – de dierenpolitie in de USA-

   Verschrikkelijk er zijn daar nog kettinghonden waarbij de halsband operatief verwijderd moet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in