Toen Volodymyr Zelensky donderdag in het Griekse parlement zou spreken, verliep dat niet zoals de politici zich hadden voorgesteld. Na zijn inleiding gaf Zelensky snel het woord aan een Griekse militante neonazi van het Azov-regiment die voor een verbijsterd thuispubliek het woord moest houden.

De Azov-strijder noemde zichzelf “Michail” en werd door Zelensky voorgesteld als een Griek die zich bij het nazi-regiment had aangesloten om in Oekraïne tegen Rusland te vechten. Hij mocht ongestoord spreken en geen van de politici probeerde hem te onderbreken, maar er was harde kritiek achteraf.

De linkse partij Syriza, die nu in de oppositie zit, noemt het incident “onaanvaardbaar” en eist een ontmoeting met de leiders van de parlementaire blokken, schrijft Euractiv.com.

“Een neonazi van het Azov-regiment toelaten om in het Griekse parlement te spreken is een provocatie. De volledige verantwoordelijkheid ligt bij premier Kyriakos Mitsotakis. Hij sprak over een historische dag, maar dit is een historische schande. Solidariteit met het volk van Oekraïne is een vanzelfsprekendheid. Maar de nazi’s mogen geen stem hebben in het parlement,” zei Syriza-partijleider Alexis Tsipras in een commentaar.

Evenzo zei oud-premier Antonis Samaras dat het toestaan van de uitzending van deze video in het Griekse Huis een “grote fout” was.

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken Nikos Kotzias merkte op:

“Michail” mocht vrijuit spreken, maar de beslissing wordt achteraf bekritiseerd. © Βουλή των Ελλήνων

De secretaresse van het centraal comité van Syriza, Olga Gerovasili, eist nu te weten te komen of de voorzitter van het parlement wist dat de nazi op de video zou verschijnen, die van tevoren was opgenomen, en zo ja, hoe men dat heeft kunnen laten gebeuren.

De afgelopen tien jaar is Griekenland het EU-land geweest dat het hardst is opgetreden tegen zijn plaatselijke neonazi’s. Toen de rechtse partij Gouden Dageraad bij de verkiezingen van 2012 onverwacht veel steun kreeg, reageerde het Griekse establishment door de partij te verbieden en de hele leiding gevangen te zetten. De meesten van hen zitten hun gevangenisstraf nog uit.

“Deze kerel is absoluut cringe op alle mogelijke manieren. Gaat van deur tot deur op zijn Zoompje bedelen om geld en ieders aandacht omdat hij geen compromis kan vinden met de grote boze Poetin, en dat alles terwijl hij gefinancierd wordt door doodhoofd Biden en de Amerikaanse Democraten, terwijl de Amerikanen lijden. Hij heeft zijn eigen volk vermoord, en ook Russen en minderheidsgroepen binnen de Oekraïne. Ongelooflijk dat iemand van vier voet lang al die macht heeft… tenzij het allemaal een reuzenact is, bedoeld om mensen voor de gek te houden en te vermoorden. En zoals bij elke reusachtige psy op, vinden debielen het prachtig,” schrijft iemand in de commentarensectie.


Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Journaliste ontmaskert leugens en propaganda over Oekraïne: “Elke smeerlap in onze regering is erbij betrokken”Volg Frontnieuws op Telegram

  De verloedering van de Westerse elite is een ernstig gevaar voor de internationale wereld
Vorig artikelLeun achterover en kijk toe hoe Europa zelfmoord pleegt
Volgend artikelProfessor Bhakdi: “Waarom laten jullie jezelf vermoorden?”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Er zijn sedert de plandemie en nu de georkestreerde oorlog al zaken gebeurt die waanzinnig zijn.
  Georges Orwell zijn voorspelling komt meer en meer tot leven.

 2. Geen probleem. Het RF leger en de strijders van Khadirov zullen dit soort schadelijke stront van onze planeet verwijderen.

  • Dat hopen we, maar verwachten dat niet.
   Zoals WO1 en WO2 heeft geleerd, worden de zwaar criminelen van beschermd tot op handen gedragen.
   Orrlogsmisdaden en doden zijn net als dioxine. Een beetje: je wordt ziek en gaat dood. Een emmer vol over je heen–en er gebeurt niets.

   WO1: de moffen keizer kreeg een paleisje plus personeel en allerlei service in NL–Huize Doorn.
   WO2: de vervolging van nazi’s dooe geallieerde was een belediging voor het woord “recht”. 38000 gearresteerde oorlogsmisdadigers werden vrijgelaten zonder straf en kregen vaak de mooiste banen en aanstellingen. Dit omdat de amerikaan McArty hun dossiers als “staatsgeheim”liet benoemen.

   De paus en Rode Kruis hielpen oorlogsmisdadigers naar Zuid Amerika, en financierden ze.
   In japan mocht de keizer–verantwoordelijk voor 35 millioen beestachtige moorden gewoon keizertje blijven.

   Alleen de Russen pleegden “recht” ; o.a. door alle SS af te maken.

   In NL hadden de moralisten een grote bek; maar de steden en de buurten stalen de boedel en de huizen van de gearresteerden; de overlevenden kregen NIETS terug.
   Typisch dat merendeel van de “zwarte kaousen kerk”met de moffen heulden.

   En ook na grote diefstallen en fraudes mocht Wilhelmientje gewoon doorgaan met oplichten en stelen.

   • @Pierre, de vlucht naar Zuid-Amerika van ruim 1800 nazi-wetenschappers (o.a. Wernher von Braun) en later naar de VS staat bekend onder de naam Operation Paperclip. Het presidentiële echtpaar Perón uit Argentinië zag dit tuig graag komen. Overigens heeft ‘onze’ KLM o.l.v. Albert Plesman en de notoire nazi Bernhard von Lockheed-Biesterfeld gezellig meegedaan met deze mensensmokkel.
    Verzetsprins Bernhard heeft tijdens WOII Argentinië minimaal drie keer met een bezoek vereerd en tevens een bezoek gebracht aan de grootvader van Máxima in Bariloche en hij heeft ook kennis gemaakt met Máxima’s vader Jorge onder de noemer it’s all in the family.

 3. Jammer dat Zelensky dat hier niet heeft gedaan. Dat had schrikken geweest. Zouden ze dan ook deze nazi een staand applaus hebben gegeven?

 4. Elke “regering” dat mee doet met dit Hollywood spelletje verdient het niet om zich Volksvertegenwoordiging te noemen en zou door de bevolking gelyncht en aan de hoogste bomen opgehangen moeten worden.

  Wanneer start de papperige bevolking van landen sowieso niet eens zijn eigen Bataljons om de gehele (politieke) Elite op te ruimen. We staan er echter bij en we kijken ernaar….we zien diep, diep gezonken en dit komt nooit meer goed.. 🙁

  • (Elite op te ruimen. We staan er echter bij en we kijken ernaar….we zien diep, diep gezonken en dit komt nooit meer goed..)

   Je begint zo weinig als volk met hooivorken en mattenkloppers, tegen wapens. En dan heb je ook nog 12.000.000 schapen tegen je. Die wachten tot ze opgeruimd zijn.

 5. Is een foutje; neo-nazi’s zijn niet recht, maar links.
  Nazi=nationaal socialist

  Rechts= conservatieven.

  Vroeger 50 jaar terug–waren de Grieken nog een volk van eer.
  Als je als vreemdeling daar kwam, werd je gastvrij ontvangen, je werd gerespecteerd, en jij en je bezit waren 150% veilig.

  Dat is veranderd–helaas; want dat was hun goudmijn; alleen dat bsefte de nieuwe “verlichte”generatie niet.

  En nu, zelfs na beestachtig gedrag van moffen in WO2 aldaar, laten ze een stuk nazi vuil aan het woord zonder hem te onderbreken???????????

  P.s.: naast de Asov, zijn de enig echte nazi’s in Europa parlement NL, DE, FR en EU.

 6. Bijna alle Mensen onder de 60 zien de waarheid niet. Hun ouders hebben niet of als te jong de 2e wo meegemaakt.
  Wij , 60+, wij zien het met open ogen gebeuren.
  Onze kids vinden alles maar wappisch. ( ach..maak je niet zo druk…dat g ebeurt hier niet… dat gas en brandstog al zo duur izijn en de inflatie torenhoog, zien ze nog steeds niet als waarschuwing.
  We hebben al kippen…nu nog een geit..
  De timing is dus weer perfect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in