Italië: Generaal Marco Bertolini over de “invasie” uit Afrika

1

Lampedusa: achthonderd nieuwe illegale migranten zijn in minder dan 48 uur aangeland. Het totale aantal aanlandingen van 2019 is al in minder dan 7 maanden overschreden.

Volgens een recent rapport van het Italiaanse nieuwsportaal VoxNews verklaren Italiaanse militaire deskundigen dat de enige manier om illegale migranten tegen te houden het blokkeren van de zee is. Men moet zich ervan bewust zijn dat het hier gaat om een echte “invasie” en niet om “vluchtelingen”. De Italianen weten dit en de Italiaanse regering weet het ook, maar velen denken dat de regering de binnenvallende illegale migranten blijkbaar wil gebruiken om een “tweede golf van Covid” uit te lokken en zo, ondanks het ontbreken van een parlementaire meerderheid, haar noodbeleid te handhaven zonder nieuwe verkiezingen, schrijft Unser Mitteleuropa.

Een van de Italiaanse militaire deskundigen die kritiek hebben geuit is voormalig luitenant-generaal Marco Bertolini, de voormalige stafchef van de ISAF-strijdkrachten in Afghanistan en recentelijk commandant van het operationeel commandopost van de Italiaanse strijdkrachten tot eind juni 2016. Hij legt in een interview uit wat er tegen deze “invasie” moet worden gedaan.

Hoe beoordeelt u de huidige situatie in Italië?

– Italië is het centrum van de Middellandse Zee en in de Middellandse Zee moet je sterk zijn, politiek, economisch, cultureel en natuurlijk ook militair. Maar Italië wil geen geweld aanwenden. Op dit gebied botsen onze belangen met die van andere zeer sterke landen, die de klassieke ijzeren potten zijn, en als we dan als een fragiele pot van klei met argumenten komen dat we poreuze grenzen hebben, dat we iedereen die aankomt accepteren en dat we passief zijn ten opzichte van politieke en militaire initiatieven van anderen, betekent dit dat we er heel duur voor zullen boeten.

  Migranten bestormen Lampedusa: Meer dan 150 in een paar uur - Burgemeester: "Zeer ernstige situatie"

Waar zal het naartoe leiden als we doorgaan op de huidige weg?

– Als we op deze weg doorgaan, zullen we verdwijnen. De term soevereiniteit wordt gebruikt alsof het een godslastering is. Men vergeet dat soevereiniteit precies is wat het leger, maar ook de ministers van de regering, hebben gezworen.

Denkt u dat de door de V4-staten [Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië, red.] voorgestelde lijn iets zou veranderen?

– We zouden zeker minder passief kunnen zijn voor migratie. Het probleem moet worden opgelost in Afrika, maar we kunnen er niet jaren op wachten. Hoe verminderen we de instroom? We kunnen geen muur bouwen in het midden van de Middellandse Zee, maar we kunnen bijvoorbeeld wel NGO’s tegenhouden.

Over NGO’s gesproken, wat vindt u van hun werkwijze?

– Ze moeten stoppen met het binnenhalen van illegale migranten en ze naar ons toe brengen, wat ons dwingt om passieve tollenaars te zijn, omdat deze migranten hier zullen blijven. Op dit moment is er eigenlijk bijna een veerdienst. Daar hebben we zeker geen interesse in.

Wat moet er nog meer gebeuren?

– Het debat in Italië over de manier waarop met dit fenomeen moet worden omgegaan, is momenteel gericht op de vraag hoe migranten kunnen worden opgevangen en over het land kunnen worden verspreid. In plaats daarvan moet de focus liggen op hoe ze te stoppen.

Denkt u dat er een plan is achter deze invasie?

– Ik weet het niet, maar er zijn politici in Italië die zeggen dat we migranten nodig hebben omdat we geen kinderen meer hebben. Maar ze vergeten te zeggen dat de redenen waarom we geen kinderen meer hebben, te wijten zijn aan beslissingen die diezelfde politici hebben genomen die het gezin hebben vernietigd. Er was beleid tegen het geboortecijfer, vernederende maatregelen tegen de kernfamilie ten gunste van een “steriel” gezin. Daar kwam niets goeds uit voort. We hebben nakomelingen nodig, maar we kunnen ze niet importeren en we kunnen de Italianen niet zomaar vervangen door nieuwe burgers die een Italiaans paspoort krijgen.

Italiaanse imam: “Christelijke vrouwen zijn onze prooi!”

Vorig artikelTien asielzoekers hebben twee uur lang een Duitse vrouw in groepsverband verkracht
Volgend artikelMoslims: We moeten van Duitsland een kalifaat maken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Italië was mijn land, het land van mijn opa, nu is het kapot gemaakt door zionistisch optreden, de baas is een bankier, niet gekozen maar gezet, alla Oekraïne, het is jammer voor ons Salvinisten dat Italië totaal kapot gemaakt gaat worden, de inwoners verdienen zoveel beter!!! Ik denk met weemoed aan Mussolini in 1922 en de grote redder van toen instabiel ItaliëA NOI

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in