Italiaanse viroloog: zorgen over “racisme” verlamde Italië’s response op het Coronavirus

Een Italiaanse viroloog verklaart dat de poging van het land om niet “racistisch” te lijken in het begin van de uitbraak van het Coronavirus, de mogelijkheid om goed te reageren op de pandemie verlamde.

Professor Virologie en Microbiologie aan de Universiteit van Padova, Dr. Giorgio Palù, vertelt CNN dat de maatregelen die reisbeperkingen en grenscontroles opleggen te laat zijn genomen uit vrees voor politieke correctheid, schrijft Summit News.

Er was een voorstel om mensen uit het epicentrum, afkomstig uit China, te isoleren. Dat werd toen gezien als racistisch, maar het waren mensen die uit de Corona-uitbraak kwamen”, zegt Palù aan CNN.

De noodzaak om potentieel “racisme” en “stigmatisering” als reactie op het Coronavirus te minimaliseren was een beleid dat door de Wereldgezondheidsorganisatie zelf bij talloze gelegenheden werd onderschreven en door de linkse Italiaanse regering werd aangenomen.

Zoals Frontnieuws al eerder heeft benadrukt, lanceerde de burgemeester van Florence begin februari een landelijke campagne om de Italianen aan te moedigen de Chinezen op straat te omhelzen om “de haat in te dammen”.

Op de beelden van deze stunt zijn zelfs Italianen te zien die het gezichtsmasker van een Chinese man fysiek verwijderen terwijl ze hem nauw omhelzen.

De burgemeester heeft zelfs een Twitter-video van zichzelf gepubliceerd waarin hij een onhandig uitziende Chinees omhelst om de campagne te promoten, die werd gelanceerd om “solidariteit met de Chinese gemeenschap te betuigen”.

Italië is nu een van de zwaarst getroffen landen ter wereld in termen van Coronavirus-doden, met 33.340 doden (31 mei 2020).

Nu 69 vaccins gerelateerde sterfgevallen gemeld in Zweden

Dit onderstreept eens te meer hoe politieke correctheid, die door de linkse partijen vaak wordt gedefinieerd als “gewoon aardig zijn voor de mensen”, vaak dodelijke gevolgen kan hebben.

Politieke correctheid doodt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here