Italiaanse viroloog: zorgen over “racisme” verlamde Italië’s response op het Coronavirus

0

Een Italiaanse viroloog verklaart dat de poging van het land om niet “racistisch” te lijken in het begin van de uitbraak van het Coronavirus, de mogelijkheid om goed te reageren op de pandemie verlamde.

Professor Virologie en Microbiologie aan de Universiteit van Padova, Dr. Giorgio Palù, vertelt CNN dat de maatregelen die reisbeperkingen en grenscontroles opleggen te laat zijn genomen uit vrees voor politieke correctheid, schrijft Summit News.

Er was een voorstel om mensen uit het epicentrum, afkomstig uit China, te isoleren. Dat werd toen gezien als racistisch, maar het waren mensen die uit de Corona-uitbraak kwamen”, zegt Palù aan CNN.

De noodzaak om potentieel “racisme” en “stigmatisering” als reactie op het Coronavirus te minimaliseren was een beleid dat door de Wereldgezondheidsorganisatie zelf bij talloze gelegenheden werd onderschreven en door de linkse Italiaanse regering werd aangenomen.

Zoals Frontnieuws al eerder heeft benadrukt, lanceerde de burgemeester van Florence begin februari een landelijke campagne om de Italianen aan te moedigen de Chinezen op straat te omhelzen om “de haat in te dammen”.

Op de beelden van deze stunt zijn zelfs Italianen te zien die het gezichtsmasker van een Chinese man fysiek verwijderen terwijl ze hem nauw omhelzen.

De burgemeester heeft zelfs een Twitter-video van zichzelf gepubliceerd waarin hij een onhandig uitziende Chinees omhelst om de campagne te promoten, die werd gelanceerd om “solidariteit met de Chinese gemeenschap te betuigen”.

Italië is nu een van de zwaarst getroffen landen ter wereld in termen van Coronavirus-doden, met 33.340 doden (31 mei 2020).

  Vrouw met stuiptrekkingen gescreend voor permanente hersenbeschadiging door metalen in Pfizer Covid-19 vaccin

Dit onderstreept eens te meer hoe politieke correctheid, die door de linkse partijen vaak wordt gedefinieerd als “gewoon aardig zijn voor de mensen”, vaak dodelijke gevolgen kan hebben.

Politieke correctheid doodt

Vorig artikelMoslim valt Deense politicus aan – moslim krijgt pak
Volgend artikelHet internet meldt iets herkenbaars over deze medische kaart: Gretal-alcoholsyndroom
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in