Het door de Verenigde Staten geleide militaire blok is partij in het conflict in Oekraïne tegen Rusland. Kortom, de NAVO is in oorlog met Rusland. Waarom beperkt Rusland zijn militaire doelen dan tot Oekraïens grondgebied? schrijft Finian Cunningham.

Moskou heeft herhaaldelijk gezegd dat de proxy-oorlog in Oekraïne tussen de NAVO en Rusland steeds duidelijker wordt door de Verenigde Staten en haar bondgenoten die tot 100 miljard dollar aan wapens in de voormalige Sovjetrepubliek pompen. Men kan zich geen illusies maken over de situatie.

De deelname van de NAVO is steeds dieper en gecoördineerder geworden. Nog niet zo lang geleden benadrukten de VS dat hun militaire hulp alleen defensief en niet dodelijk was. NAVO-lid Duitsland werd eerder belachelijk gemaakt omdat het zijn uitrusting beperkte tot “helmen”.

Nu leveren de Verenigde Staten en hun bondgenoten langereafstandsraketten, Patriot-luchtafweersystemen die Russische gevechtsvliegtuigen in het Russische luchtruim zouden kunnen neerschieten, en leveren zij hoofdgevechtstanks.

Oleksii Reznikov, de Oekraïense minister van Defensie, pochte in een interview met de BBC dat Oekraïne dankzij de vele wapens en militaire adviseurs die het heeft ontvangen van de 28 landen tellende organisatie in feite lid is geworden van de NAVO.

Reznikov zei onlangs ook dat Oekraïne deelneemt aan een NAVO-missie om Rusland te verslaan.

De BBC berichtte: “Terwijl Polen en Groot-Brittannië plannen onthulden om voor het eerst gevechtstanks te leveren, zei de heer Reznikov dat hij er zeker van was dat Oekraïne tanks, gevechtsvliegtuigen of straaljagers en langeafstandswapens zou ontvangen om ook doelen te raken binnen een straal van 300 km (186 mijl), omdat “dingen aan het veranderen waren” in westerse landen.”

De Britse staatsomroep voegde daaraan toe: “Hij wees de bezorgdheid weg dat de aankondigingen een Russische reactie zouden kunnen uitlokken, ondanks de inmiddels bekende dreigementen van Moskou.”

We hebben helaas het stadium bereikt waarin de waarschuwingen van Rusland tegen het sturen van meer wapens naar Oekraïne door de NAVO worden opgevat als loze of “inmiddels bekende” dreigementen.

  Europeanen zijn voorstander van vredesakkoord in Oekraïne

Dat betekent dat ondanks de duidelijke escalatie van het conflict door het sturen van NAVO-wapens naar Oekraïne en het duidelijke gevaar van een spiraal naar een totale oorlog met Rusland, de westerse mogendheden hun waanzin verdubbelen.

De aankondiging van Groot-Brittannië vorige week dat het als eerste NAVO-lid Challenger-zware gevechtstanks zou sturen, werd beantwoord met een woedende waarschuwing van Rusland tegen escalatie. Westerse mogendheden verlengen de oorlog en het lijden alleen maar, vergroten het risico op een groter conflict tussen nucleaire tegenstanders en onderdrukken diplomatieke alternatieven, en toch blijven diezelfde Westerse mogendheden doorgaan met het opvoeren van meer wapens en betrokkenheid.

Rusland reageerde op de berichten over het sturen van tanks naar Oekraïne met een intensivering van de luchtaanvallen in heel Oekraïne afgelopen weekend. Op 14 januari zou een raket een flatgebouw van negen verdiepingen in Dnipro hebben laten instorten, waarbij tot 40 burgers zouden zijn omgekomen. Rusland ontkende dat het gericht was op woongebouwen. Er waren berichten dat Oekraïense functionarissen erkenden dat de aanval mogelijk was veroorzaakt door hun eigen luchtafweer. Het zou niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt.

Maar de westerse media stonden bol van de veroordelende krantenkoppen en televisie-uitzendingen over wat werd omschreven als Russische barbaarsheid. De toon in de media deed denken aan de taferelen in Syrië, waar de door de NAVO gesteunde propaganda van de zogenaamde reddingsgroep, de Witte Helmen, de luchtaanvallen afschilderde als oorlogsmisdaden begaan door het “kwaadaardige Assad-regime” en zijn Russische bondgenoten.

De propagandaoorlog, ook bekend als de verslaggeving door de westerse media, schildert Rusland af als het vleesgeworden kwaad dat kinderen onder betonblokken begraaft. Dit is waar de Oekraïense minister van Defensie op zinspeelde toen hij zei dat “de dingen in het Westen aan het veranderen zijn”.

Pervers genoeg is deze oorlog in gang gezet door de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten met de staatsgreep in Kiev in 2014 en de daaropvolgende bewapening van neonazistische paramilitairen die etnische Russen vermoorden in de Donbass. Het regime in Kiev blijft burgers in de Donbass doden door opzettelijke beschietingen met door de NAVO geleverde wapens. Maar de westerse media melden dit niet. Zij hebben het te druk met het verdraaien van Rusland als een “barbaren geregeerd door een despotische Poetin”.

De waarschuwingen van Rusland tegen de toenemende betrokkenheid van de NAVO zijn volledig aan dovemansoren gericht of verworden tot sinistere Russische paranoia. Het gevolg is dat de wapenleveringen van de NAVO toeneemt en steeds offensiever wordt. Dat leidt dan weer tot tragisch lijden en doden, zoals bij de verwoestende aanval op een flat in Dnipro dit weekend.

  Hoe Rusland een tegenactie zal ondernemen tegen de oorlogsverklaring van de V.S./EU - De komende Europese ineenstorting

Maar in plaats van een pauze in te lassen en de morele noodzaak in te zien van het stoppen van het conflict en het verkennen van diplomatie, doen de arrogante westerse mogendheden het tegenovergestelde. Ze gooien nog meer olie op het vuur, zonder rekening te houden met de brand die ontstaat.

De ultieme perversiteit is dat de waarschuwingen van Rusland worden opgevat als zwakte. De terughoudendheid en het geduld dat Rusland heeft getoond ten aanzien van jarenlange NAVO-provocaties en -agressie worden afgedaan als tekenen dat de NAVO nog meer moet pushen om Rusland te verslaan.

Het regime in Kiev, zoals zijn minister van Defensie Reznikov opschept, verwacht arrogant meer tanks en zelfs gevechtsvliegtuigen van de NAVO. De oorlog glijdt af naar een frontale confrontatie.

Als Moskou niets doet behalve waarschuwingen geven aan de NAVO die worden genegeerd of bespot, lijkt het onvermijdelijk dat de NAVO-machten zullen blijven escaleren.

Is voor Rusland de tijd gekomen om “militair-technische maatregelen” te nemen tegen NAVO-leden? Per slot van rekening zijn Ruslands oliepijpleidingen en bruggen gesaboteerd door de NAVO, zijn economie tot het uiterste gesanctioneerd door economische oorlogvoering. Rusland heeft zeker recht op zelfverdediging. Een bullebak in het gezicht slaan is de beste manier om met een bullebak af te rekenen.

Het is zeker riskant en moet niet overhaast worden overwogen. Maar wat is het alternatief?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijdVolg Frontnieuws op Telegram

  Kolonel McGregor: "Rusland verplettert het Kievse regime

Lees meer over:

Vorig artikelAlles stil (paniek) aan het westelijk front
Volgend artikelPoetin maakt zich op voor hete oorlog met de NAVO – Russen moeten voorbereid zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Het Westen saboteert de energie infrastructuur. Het Oosten zou als mogelijk antwoord de communicatie infrastructuur kunnen uitschakelen zodat de propaganda een beetje aan banden gelegd kan worden.

 2. Ik woon in een NAVO land maar zal de reactie van Rusland begrijpen, liever niet ook voor mijn kinderen niet maar Amerika is al jaren verachtelijk bezig en sleept Europa in de voorste linies van het conflict om er zelf nog beter van te worden.

  • Helemaal mee eens. Die Pinokkio,s in usa / EU / en de terreurorganisatie die navo heet zijn knettergek.
   Moeten er weer miljoenen onschuldige burgers gedood worden door de beslissingen van een stel machtgeile psychopaten?
   Stop dit gesodemieter, streef naar een vreedzame wereld i.p.v. de aandeelhouders van de militaire rotzooi fabrieken te spekken. Iedere oorlog is een oorlog van de bankiers.

   • Het meeste wat er geleased wordt aan Oekieland-en waarvoor wij betalen-is verouderde of onbruikbare troep.
    Motten ballen vloot….

 3. “We hebben helaas het stadium bereikt waarin de waarschuwingen van Rusland tegen het sturen van meer wapens naar Oekraïne door de NAVO worden opgevat als loze of “inmiddels bekende” dreigementen”

  Naar mijn mening blijft Rusland met de Rug naar de muur staan doordat de ene na de andere provoctie van het Angelo Amerikaans, EU en NAVO blok welke normaal gesproken de zionistische orders uitvoeren voor Israël, Rusland zou naar mijn mening over moeten gaan tot een nucleaire oorlog en een gevoelige slag toe moeten brengen op een of alle hoofdsteden van de zionistische groothandelaars in menselijk leed.

  • Waterstofbommen zijn veel slimmer. Zelfde effect, maar geen straling. Laat Rusland maar beginnen om Davos in stof te veranderen. Maar eerst is er een narratief, een aanleiding, nodig. Eentje waardoor de hele mensheid begrijpt dat Rusland niet de bad guy is, maar dat het westen een groep satanistische nazi’s is.

  • Heb jij kinderen? Nucleaire oorlog is met de domheid van US/Europa geen noodzaak voor Rusland. Even nadenken: 1- de zwakste partij grijpt naar een nucleaire optie! Dat zie je nu al, doordat de Ukraine vuile wapens tracht in te zetten of inzet en eigen bevolking beschiet voor PR doelen.
   2- De EU heeft geen haalbaar plan om te winnen. We lopen technologisch achter op het oorlogsveld.
   Dus als er iemand foute bommen gaat gooien denk ik dat het het westen zal zijn.
   Rusland wint langzaam, duurt echter veel te lang. Vraag is of ze hun heftige uitgaven kunnen blijven dekken met de verkoop van o.a. grondstoffen. Vandaar aankondiging van Leger reorganisaties? We gaan een periode in van een systeem wissel en bedenk dat de underdog nu het westen is. De rest van de wereld heeft geen belang bij atoom acties. Het westen ook niet maar ons bestuur in de politiek is zo verrekte slecht dat daar het zwakke punt zit! Wie atoom bommen inzet is een gewetenloze looser. En daar wemelt het van, ook in het westen! Laten we daar vooral NIET toe aanzetten!

 4. Dit gelezen hebbende plaatst het wéér in een ander perpectief

  Oekraïne heeft minstens 100 tanks uit het Westen nodig voor tegenoffensief – Guardian

  Het aantal tanks dat het VK aan Oekraïne gaat leveren, is niet significant voor de superioriteit van de strijdkrachten, schrijft de Guardian.

  Bedenk dat het kantoor van de Britse premier Rishi Sunak de overdracht van 14 Challenger 2-tanks naar Oekraïne in de komende weken heeft aangekondigd.

  “De levering van 14 Challenger 2-tanks door het VK is op zichzelf niet genoeg, en zelfs als het VK meer wil toewijzen uit zijn arsenaal van 227 eenheden, zal het niet in staat zijn om het benodigde volume te leveren”, aldus columnist Dan Sabbeg.

  Hij voegde er ook aan toe dat, ondanks de toegenomen levering van zware wapens door het Westen aan Oekraïne, het aantal tanks niet voldoende zal zijn voor de strijdkrachten van Oekraïne om een ​​tegenoffensief te kunnen lanceren.

  “De vraag is hoeveel (tanks. – Ca. red.) Kiev de kans zullen geven om een ​​eigen offensief te lanceren. Experts van het International Institute for Strategic Studies geloven dat het antwoord ongeveer honderd eenheden is, een cijfer dat werd gepromoot door Phil Osborne, het voormalige hoofd van de Britse defensie-inlichtingendienst, ‘merkte de journalist op.

  De auteur citeerde ook de woorden van militair expert Nick Reynolds, die stelde dat op het slagveld alleen een tank na contact met de vijand de bescherming, mobiliteit en vuurkracht heeft die nodig is om de aanvalssnelheid te behouden.

  De publicatie meldde dat de NAVO meer dan tweeduizend tanks van Leopard 2 tot haar beschikking heeft.Deskundigen van het British Institute merkten op dat het trainen van Oekraïense tankers om Leopards en Challenger te bedienen drie weken tot anderhalve maand kan duren, maar de effectiviteit van het gebruik ervan hangt nog steeds af van de ontwikkeling door Kiev “slimme plan”.

  Deze week zei de Poolse president Andrzej Duda dat Warschau Kiev Leopard-tanks zou leveren , terwijl zijn Litouwse tegenhanger Gitanas Nausėda Oekraïne luchtafweerwapens en munitie beloofde. Volodymyr Zelenskiy van zijn kant suggereerde dat de verhuizing andere landen zou kunnen aanmoedigen om in de voetsporen van Polen en Litouwen te treden.

  https://rusvesna.su/news/1673941143

 5. Deze hele oorlog is van meet af aan met de Maidancoup van de VS in 2014 en de militaire opbouw daarna van Oekraïne die kon plaatsvinden door Rusland met de Minskakkoorden te misleiden bedoeld om de unipolaire wereld die Washington voorstaat te kunnen blijven bestendigen. Alle andere inzetbare tegenstanders van Rusland zijn slechts vazallen, kruipers, kanonnenvoer en rekwisieten die door Washington gebruikt worden in deze proxy-oorlog tussen Amerika en Rusland.

  De unipolaire wereld van Amerika is onhoudbaar geworden. De VS voert een achterhoedegevecht want de multipolaire wereld is al een gegeven alleen het kwartje is nog niet gevallen bij die oorlogstrommelende haviken overzee.

 6. Het meest geruststellende is dat Rusland na bijna een jaar heeft laten zien aan de wereld – vooral aan de vroeger gekoloniseerde en uitgebuite landen – dat het zich aan niks van alle acties van de machtige V.S. en zijn vazallen gelegen moet laten. Rusland functioneert volkomen verder, drijft handel met de rest van de wereld, heeft geen Swift-betalingssysteem nodig, geen dollar enz. Rug tegen rug met China en India is er dus een echt alternatief in de wereld. Het begin van een nieuw tijdperk!

 7. Goed bezig Viktor.

  Hongarije stemt: 97 procent verwerpt sancties tegen Rusland’

  In een “nationaal overleg” vroeg de Hongaarse regering de Hongaren naar de sancties tegen Rusland. Zo’n 97 procent van de deelnemers stemde tegen de sancties. Het kabinet beschouwt de uitslag als ‘indicatief’.

  De Hongaarse premier Viktor Orbán is een van de hardste critici van de sancties tegen Rusland. Hij zag dit bevestigd door het meest recente onderzoek naar deze kwestie in Hongarije.

  De resultaten van het onderzoek wijzen de weg, zei regeringswoordvoerster Alexandra Szentkirályi op Facebook. Ook in Brussel mag het gehoord worden. De ambassade is duidelijk voorstander van een herbeoordeling van de sancties.’
  https://cafeweltschmerz.nl/hongarije-stemt-97-procent-verwerpt-sancties-tegen-rusland/

 8. HEERLIJK…DROP THE BIGGEST ON THEM…US/UK/EU en doe er eentje bij voor DAVOS…de lucht zal weer wat proper worden..🤗👍👍♥️🇷🇺♥️

 9. De vriend van mijn vijand is mijn vijand.
  Poetin zou Polen moeten waarschuwen; een week om zijn soldaten terug te trekken, of neutronen bommetje op middelgrote stad.
  Voor USA: nato leverancies moeten stoppen; anders aanval op amerikaanse doelen in europa noord Afrika. En ook doen.

  Maar nu: al het spul wat bij NL binnenkwam: zo gauw het in Polen is, waarschijnelijk per trein,de trein aanvallen met kamikaze drones.
  Dit laatste zou ik absoluut doen.

  Ondertussen militairen bij Bakmut terugtrekken en een neutonen bommetje op gooien.
  De regio cleanen.
  Daarna doorstoten naar Kiev.
  Bij belangrijke weerstand: hetzelfde; eigen mensen veilig stellen, bommetje.

 10. Vandaag of morgen gaat het mis. Dan wordt er een ‘rode lijn’ overschreden en zal er vergelding zijn. Onze nutteloze wef-puppets en oorlogshitsers zullen dan in koor blaten dat ze geschokt, ontdaan en verdrietig zijn dat dít nu moet gebeuren. Maar dat we schouder aan schouder tegen deze brute vijand zullen optreden en verregaande offers moeten brengen. Dat offers brengen zal overigens alleen voor het klootjesvolk gelden. Onze ‘elite’ wil en zal daar geen last van krijgen. Denken ze.

 11. Men zit in hun diep onder het zand gegraven paleizen bunkers.
  Champagne te drinken.
  “wat staat er voor vandaag in het toneelscript.
  zelensky heeft 100 tanks nodig,
  Aber naturlich Herr Klaus. 😊

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in