Terwijl het “leiderschap” van de G7 vastzit in een kleverig moeras van intellectuele oppervlakkigheid, was de enige agenda in het gekoloniseerde Japan voorspelbaar meer sancties tegen Rusland.

Laten we beginnen met een grafische voorstelling van waar het Noorden en het Zuiden werkelijk staan, schrijft Pepe Escobar.

1. Xian, voormalige keizerlijke hoofdstad en belangrijk knooppunt van de oude zijderoutes: Xi Jinping is gastheer van de top China-Centraal-Azië, die wordt bijgewoond door alle “stans” uit het Hartland (Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan).

In de slotverklaring wordt de nadruk gelegd op economische samenwerking en “een vastberaden standpunt” tegen door de Hegemon bedachte kleurenrevoluties. Dat is een uitbreiding van wat de Shanghai Cooperation Organization (SCO) en het Belt and Road Initiative (BRI) al uitvoeren. In de praktijk bezegelt de top dat het strategisch partnerschap tussen Rusland en China het Hartland zal beschermen.

2. Kazan: het Russia-Islamic World forum verenigt niet alleen religieuze leiders maar ook topondernemers van niet minder dan 85 landen. Multipolair Rusland verliep parallel aan de top van de Arabische Liga in Jeddah, waar Syrië werd terug verwelkomd in de “Arabische familie”. Arabische naties beloofden unaniem om voorgoed een einde te maken aan “buitenlandse inmenging”.

3. Hiroshima: de steeds kleiner wordende G7, eigenlijk G9 (met toevoeging van twee ongekozen EU-bureaucraten), legt één agenda op van meer sancties tegen Rusland; meer wapens om Oekraïne op te doeken; en meer China de les te lezen.

4. Lissabon: de jaarlijkse Bilderberg bijeenkomst – een NAVO/Atlanticistisch festijn – vindt plaats in een niet zo geheim hotel dat volledig in lockdown is. Toppunt op de agenda; oorlog – hybride en anderszins – tegen de “RIC’s” in BRICS (Rusland, India, China).

Ik had in Xian kunnen zijn, of waarschijnlijk in Kazan. In plaats daarvan was ik, om een eerdere afspraak na te komen, in Ibiza, en schrapte ik het idee om naar Lissabon te vliegen als tijdverspilling. Sta me toe de reden met u te delen: noem het een klein verhaaltje uit de Balearen, waarbij ik de handelsbelofte breek dat wat gebeurt in swingende, zweterige deep house Ibiza in Ibiza blijft.

Ik was te gast op een bijeenkomst van topmensen uit het bedrijfsleven – vooral Spanjaarden, maar ook Portugezen, Duitsers, Britten en Scandinaviërs: topmensen uit de vastgoedsector, vermogensbeheer en investeringsbanken. Ons panel was getiteld “Global Geopolitical Shifts and Their Consequences”. Vóór het panel werden de deelnemers uitgenodigd om te stemmen over wat hen het meeste zorgen baart voor de toekomst van hun bedrijf. Nummer één was inflatie en rente. Nummer twee was geopolitiek. Dat was een voorbode van een zeer levendig debat.

  Von der Leyen stelt 18 miljard euro voor Oekraïne in het vooruitzicht

Wanneer een EU-hagiograaf door het lint gaat

Weinig wist ik – en het publiek – dat het een wilde rit zou worden. De eerste presentatie kwam van de directeur van een “Centrum voor Europese Politiek” in Kopenhagen. Zij profileert zich als hoogleraar politieke wetenschappen, en is adviseur van EU-hoofddirecteur Borrell.

Welnu, ik nam een Cheshire kat houding aan na de tsunami van gespuwde clichés over “Europese waarden” en kwade Russen, en haar “angst” voor de toekomst van Europa. De onberispelijk diplomatieke Lanxin Xiang, een innemend figuur, altijd met een vrolijke glimlach op zijn gezicht, en een van de weinige vooraanstaande deskundigen op het gebied van China die echt weet waar hij het over heeft, in vloeiend Engels, zorgde tenminste voor onmiddellijke verlichting.

Lanxin Xiang is onder meer emeritus hoogleraar aan het Graduate Institute of International and Development Studies in Genève; directeur van het Instituut voor Veiligheidsbeleid van het China National Institute for SCO International Exchange; en uitvoerend directeur van de Washington Foundation for European Studies. Dit is een column die ik over hem en zijn werk schreef, gepubliceerd in oktober 2020.

Professor Xiang gaf een meesterlijke uiteenzetting over de Amerikaanse obsessie om een “Taiwan-probleem” te fabriceren en hoe Europa, dat al onder druk staat door de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland, heel voorzichtig moet zijn als het China de les wil lezen.

Toen het mijn beurt was, ging ik voor de kill, door al die platitudes uit persberichten van de EU af te doen als absolute onzin, en te benadrukken hoe Europa al levend wordt opgegeten door de spreekwoordelijke “Amerikaanse belangen”. Zo kort mogelijk legde ik de hele geopolitieke achtergrond van de oorlog in Oekraïne uit.

Welnu, dit werd allemaal geleverd aan topmensen uit het bedrijfsleven die The Economist, Financial Times en Bloomberg consumeren als hun belangrijkste informatiebronnen. Hun reactie zou boekdelen spreken.

  Rusland woedend over zinken raketkruiser "Moskva" - spreekt over een Derde Wereldoorlog

Voorspelbaar ging de door de EU betaalde bureaucrate volledig door het lint, en krijsend van verontwaardiging ging ze volledig op in het vooraf opgestelde script, van het dreigen het podium te verlaten tot het beschuldigen dat ik “door het Kremlin wordt betaald”. Ik vroeg haar botweg om mij “met feiten tegen te spreken”. Er werden geen feiten gegeven. Alleen maar angst en verbijstering, vermengd met een zweem van cancelcultuur.

Tot zijn grote verdienste hield de zeer ervaren moderator, Struan Robertson van Bank of America Merrill Lynch, de zaken beschaafd, gaf Lanxin Xiang meer tijd om de Chinese mentaliteit uit te leggen en opende het woord voor een reeks zeer goede vragen.

Uiteindelijk vond het publiek het geweldig. Velen kwamen mij persoonlijk bedanken voor informatie die zij nooit in El Pais, Le Monde of The Economist zullen kunnen lezen. Een minderheid in de zaal was gewoon stomverbaasd – maar ons debat moet bij hen in ieder geval veel vooroordelen hebben losgemaakt.

Het is de grote verdienste van de hoofdorganisatoren, Jose Maria Pons en hoofd van het programma Cristina Garcia-Peri, dat een dergelijk debat plaatsvindt op het fabelachtige Ibiza, in Spanje, het gebied bij uitstek van de NAVO. In de huidige situatie zou dit absoluut onmogelijk zijn in Frankrijk of Duitsland, om nog maar te zwijgen van Scandinavië of die demente Baltische staten.

Er is geen andere manier om de verzonnen narratieven van de door de EU betaalde hacks en bureaucraten te weerleggen dan ze belachelijk te maken – in hun gezicht. Ze worden woedend en kunnen nauwelijks voorkomen te stotteren als hun leugens worden ontmaskerd. Een van de vragen uit de zaal, van een Duitse zakenman van de bovenste plank, somde bijvoorbeeld een litanie op van duistere feiten over de Oekraïense “democratie” die door de EUrocratie absoluut verboten zijn.

De G-Less Than Zero gaat door het lint

Wat er in Ibiza gebeurde, sluit aan bij wat er gebeurde in het door de VS gebombardeerde Hiroshima – Hegemons maken geen excuses – en in dat lockdown hotel in Lissabon.

  Russische raket doorkruist Polen; NAVO's veelgeprezen luchtverdediging heeft er nooit op gereageerd

Met het “leiderschap” van de G7 vastgelopen in een kleverig moeras van intellectuele oppervlakkigheid, was de enige agenda in het gekoloniseerde Japan voorspelbaar meer sancties tegen Rusland – opgelegd aan derde landen en aan bedrijven in de energiesector en de militair-industriële sector; meer wapens voor het zwarte gat in Oekraïne; en een belachelijke contraproductieve nieuwe obsessie om China “in te dammen” voor vermeende “economische dwang”.

Op de foto’s verschijnt overigens niet een krimpende G7, maar een oorlogszuchtige G9, kunstmatig vergroot door dat zielige stel ongekozen EU-rocraten, Charles Michel en Pustula von der Lugen.

Voor de echte mondiale meerderheid – of het mondiale zuiden – lijkt dit meer op een G-Less Than Zero. Hoe meer de zinloze, illegale sanctieoorlogen worden “uitgebreid”, hoe meer de absolute meerderheid van het Mondiale Zuiden zich verwijdert van het collectieve Westen, diplomatiek, geopolitiek en geo-economisch.

En daarom was de topagenda van Bilderberg in het gekaapte hotel in Lissabon het vernieuwen van de NAVO/Atlantische coördinatie in een – al dan niet hybride – oorlog tegen de drijvende kracht in BRICS; de RIC’s (Rusland, India, China).

Er stonden nog meer punten op het menu – van AI tot de acute bankencrisis, van “energietransitie” tot “fiscale uitdagingen”, om nog maar te zwijgen van het spreekwoordelijke “Amerikaanse leiderschap”.

Maar als je in dezelfde kamer mensen ziet als NAVO’s Stoltenberg; directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst Avril Haines; senior directeur strategische planning bij de Nationale Veiligheidsraad Thomas Wright; Goldman Sachs president John Waldron; chef Gardener Borrell (wiens slaafje op Ibiza was); vicevoorzitter van Brookfield Asset Management, Mark Carney (een van hun leidinggevenden die ook op Ibiza was); Supreme Allied Commander Europe, Christopher Cavoli; en de Canadese vicepremier Chrystia Freeland, naast andere Atlantische schandknaapjes, is het complot vanzelfsprekend:

Het is oorlog tegen de multipolaire wereld. We kunnen het tenminste wegdansen op Ibiza.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Het einde van de Gouden Eeuw van het Westen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOok dat nog: Nu moeten we miljarden aan “annuleringskosten” betalen aan Pfizer
Volgend artikelScott Ritter: De bevrijding van Artemovsk is een “militaire overwinning die aantoont dat Rusland wint”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Bilderberg

  https://www.theguardian.com/news/blog/2011/jun/12/bilderberg-2011-mandelson-nature-walk

  Volg mijn Leider!
  Leden van de elitaire Bilderberg-groep werden ongewild geconfronteerd met demonstranten toen zij door een ‘mysterieuze vrouw in het wit’ naar hen toe werden geleid.
  De exclusieve en gesloten Bilderberg-conferentie nodigt rond 140 gasten uit de industrie, politiek, financiële sector, het onderwijs en de communicatiewereld uit. De vergaderingen worden in het geheim en zwaar bewaakt gehouden, waarbij hotels gedurende de conferentie ontoegankelijk zijn.

  http://info.sharenl.org/?s=Bilderberg&op.x=39&op.y=13

 2. Prachtig verhaal zeg! Ik lach me een deuk! “Jij wordt betaald door het Kremlin!” hahahahah brullen!
  Maar wel vreemd dat die business snuiters totaal geen idee hebben waar ze informatie vandaan moeten halen, behalve dan uit de krochten van de standaard hogepriesters. Ik had gedacht dat ze toch wel verder zouden klimmen op de piramide van Maslow, maar mss houdt het op als je heel veel poen hebt. Dus ook gewoon stomkoppen die goed in geldgraaien zijn. Er is nogal een verschil in analytisch denken onder de mensen, kennelijk!

  Goede keuze van Pepe, en goed dat hij daardoor de kans kreeg om die stomkoppen het eea aan hun verstand te peuteren. Nu begrijpen ze mss dat Ziomerica de oorlog laat betalen door de EU ratten die over lijken gaan, terwijl de Ziomerica stakeholders schuimend om de bek op hun uitbetalingen zitten te wachten. (Waar steeds minder kans van lijkt te komen, dus steeds gevaarlijker wordt deze slang Ziomerica mbv Trutsula van de Lijken en de andere botjes-graaiende smeerlappen die over lijken gaan.)

 3. Zó de G9 en de langzaam steeds bekender wordende Bilderberg conferenties van het publiek willen veel meer van hetzelfde, koketteren met hun academische titels en economische scholing menende dat deze genoeg zijn om de wereld te veranderen, ben van mening dat dit alleen nog maar veel meer ellende gaat opleveren n.m.m. volgen ze de Protocollen van de wijzen van Sion.

  • Vroeger waren films gebaseerd op romans. Nu zijn ze gebaseerd op stripboeken. Niets illustreert beter het doel van de Illuminati om de mensheid te infantiliseren.
   De mensen van de wereld en zelfs hun regeringen zullen “als minderjarige kinderen” zijn, zeiden The Protocols of Zion in 1905. (Protocol 15)

   Gearresteerde ontwikkeling is slechts de eerste stap. De Illuminati gebruiken TV & de films om ons van onze aanlegplaats in werkelijkheid naar een occulte fantasiewereld te tillen. Politieke en historische waarheid wordt onderdrukt. In plaats daarvan wordt het publiek gevoed met geweld, pornografie en het occulte, onder het mom van horror. De mensheid is ingewijd in het kabbalisme, een vorm van satanisme.

   – Henry Makow

   • Protocol 12: Wij hebben dit op het ogenblik in zoverre bereikt, dat al het nieuws wordt ontvangen via verschillende agentschappen, waarin het uit alle delen van de wereld wordt gecentraliseerd. Deze agentschappen zijn dan in alle opzichten onze eigen instellingen en zullen alleen datgene publiceren wat wij toestaan.

 4. De geweldige grote leiders die als ze samenhokken nog verhevener zijn. Besef hoe het aan de basis er aan toe gaat; bijvb in het kleine Vlaanderen. Het niveau van het onderwijs daalt dramatisch door de multicul waardoor kinderen de leerkracht niet verstaan en de woke die iedereen recht geeft op een diploma ook al wordt er geen bal moeite voor gedaan. Op de universiteiten hebben ze een decennia steen en been geklaagd maar ondertussen hebben ze “zich aangepast”. Meer dan de helft van de kinderen komen uit migrantenfamilies. Iedereen ziet waar dit naar toe gaat. Zet de TV aan en het gaat over transgenders…

 5. Het is blijkbaar een artistieke, abstrakte kunstvorm geworden voor beleidsmakers, journalisten en opiniemakers om doelen van deze organisaties, met doorspekte advocatentaal het waarheidsgehalte zo beknopt mogelijk en geheim te houden, stapje voor stapje wordt de burger in het pak genaaid.

 6. Zo doen ze dat; zie NPO, etc
  Afleiding zoeken door te krijsen van verontwaardiging, dreigen met ervan door te gaan, dissen.
  De slachtoffer rol spelen in alle grootsheid van acteren.
  Willen of Kunnen … hoe dan , echter geen vraag beantwoorden.

  machtsbeluste graaiers.

  • Een korte vraag stellen , kort antwoord terug vragen zonder uitweiden.
   Dit gaat al boven hun pet.
   Hun acteurs opleiding lijkt hier niet op te zijn afgestemd.

    • Beste is , om je ogen dicht te houden. Wat overblijft is doorgaans een hysterische snerp stem, met inhoudelijke nonsens is mijn ervaring.

     • Mag duidelijk zijn ; wat de planning is dmv G7 top in hiroschima.
      De sekte laat het je, schijnt, weten.
      De kernbommen stad uitkiezen zegt , lijkt genoeg.

      voor in geschiedenis boeken wel op een ‘ correcte ‘ wijze geïmplementeerd worden, afwachten 💥 kan falsch flag.

      • Of echte 💥… wet verplaatsen bevolking en pandemie wet op komst is dubbel op.
       Ze gaan er voor 100% tegenaan.
       Past bij de satanische cultuur.
       Zijn ook in de Gloria , voor ons waanzin voor hen lijkt op 🍀

       • laat je niet in de luren leggen door AM , kaartleggers, een betere wereld, De trollen vermengen om de 🐑 mak te houden.
        die zijn weg,
        Als de route anders loopt.

 7. Elke dag wat nieuws, ofschoon de gepensioeneerden het hebben zien aankomen

  Nieuwe pensioenwet gekraakt: ‘Wanneer zoiets in een derdewereldland zou gebeuren, zouden de rapen gaar zijn’

  Binnenkort stemt de Eerste Kamer over de nieuwe pensioenwet. Het wetenschappelijk bureau van het CDA luidt de noodklok over deze wet. De overstap naar een nieuw pensioenstelsel is volgens de denktank veel te riskant.

  https://www.ninefornews.nl/nieuwe-pensioenwet-gekraakt-wanneer-zoiets-in-een-derdewereldland-zou-gebeuren-zouden-de-rapen-gaar-zijn/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in