Links, gratis rijbewijs moslima "Wanneer ik wil, kan in nu overal naar toe reizen en rijden", rechts, illustratiefoto bejaardencentrum, via Samhällsnytt

Zweedse belastingbetalers worden gedwongen de nota te betalen voor de pas gearriveerde moslimvrouwen in de provincie Småland die gratis rijlessen in het Arabisch krijgen. Dit op hetzelfde moment dat de huisvesting voor ouderen wordt gesloten.

Het is in Oskarshamn dat de gemeente onder de projectnaam “Nu rijden we!” het zogenaamde jobcoaching combineert met een rijbewijsopleiding in het Arabisch, zodat “twaalf vrouwen uit het Midden-Oosten een baan vinden”, meldt de Zweedse staatstelevisie SVT.

Wanneer het staatstelevisiekanaal met de vrouwen praat die deelnemen aan de cursus voor het rijbewijs, richten ze zich op het feit dat het rijbewijs de vrijheid betekent om te gaan en staan waar ze willen. Het feit dat het moet leiden tot werk wordt als laatste en kortstondig genoemd.

Gemeente: “Extra dringend om deze groep te helpen”

De gemeente Oskarshamn heeft ervoor gezorgd dat er extra geld werd losgepeuterd voor de verwennerij van de moslima’s. Het provinciebestuur zal 40.000 euro bijdragen om de twaalf moslimvrouwen te leren autorijden door middel van theorie en praktijk in Arabische taal.

Pamela Campusano is de directrice van de arbeidsmarkteenheid in de gemeente en zij wijst op het belang van een investering in deze groep.

“We hebben gezien dat de nieuw aangekomen vrouwen verder weg staan van het rijbewijs en dus ook de arbeidsmarkt. Daarom voelt het extra belangrijk om deze groep te helpen”, zegt Campusano.

Intussen worden verschillende bejaardentehuizen gesloten

Anna-Lena Holm: “Ouderen worden behandeld als oud vuil.”

Uit een onderzoek blijkt dat het gemeentebestuur in Oskarshamn tijdens het vorige ambtstermijn bijna 5 miljoen euro heeft moeten besparen. De komende twee jaar zal het gemeentebestuur in de door socialisten bestuurde gemeente opnieuw moeten besparen en nu zal het cijfer oplopen tot 3 miljoen euro.

Moslims in Zweden willen koranverbranders straffen: "Levend verbranden"

In oktober kondigde het sociaal-democratische gemeentebestuur aan dat drie bejaardentehuizen, twee in Misterhult en één in Oskarshamn, zullen worden gesloten. Anna-Lena Holm is een voormalige verpleegster en zij heeft het besluit van de gemeente kritisch becommentarieerd.

De Zweedse vervoersadministratie brengt filmseries uit in het Arabisch

De Zweedse vervoersadministratie past zich ook aan de behoeften van de islamitische nieuwkomers aan. In mei werd in het Arabisch een campagne gelanceerd om over het proces van het behalen van een rijbewijs in Zweden te informeren. In de serie klagen de deelnemers over het weer in het land en duiden ze de Zweden aan met wat door de Zweden wordt gezien als de geringschattende term ‘Svennar’.

Bejaarden er uitgesmeten – vrijgezellen uit de derde wereld verhuizen erin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here