In het kielzog van de Corona-crisis maakt Italië momenteel weer een ware stormloop van illegale immigranten mee. Alleen al sinds afgelopen zondag zijn er weer 422 migranten op het eiland Lampedusa aangekomen.

Burgemeester Salvatore Martello waarschuwt voor verdere aankomsten vanwege het mooie weer in het Middellandse Zee-gebied: “We weten niet waar we de mensen moeten plaatsen”. Hij riep op tot de oprichting van een quarantaineschip voor mensen die op eigen houtje aankomen op het Zuid-Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Het schip moet voor anker gaan tussen Lampedusa en de Siciliaanse haven van Porto Empedocle. Op deze manier zou het isolement van de asielzoekers die naar het eiland komen, worden gewaarborgd.

De veerboot ‘Rubattino’, eigendom van de Italiaanse rederij Tirrenia, ligt al voor anker bij Palermo, waar bijna 200 migranten twee weken in quarantaine zullen gaan voordat ze worden herverdeeld naar andere EU-landen. Italië en Malta hadden verklaard dat ze geen migranten aan land zouden toelaten tijdens de Coronapandemie omdat ze geen gezondheidszorg konden krijgen.

Covid-19 verbrijzelt de façade van de Europese ‘Unie’

Hier vieren 'vluchtelingen' de reis naar Europa

1 REACTIE

  1. Marine, bootje retour sturen/slepen. bewaking met sateliet; paar kleine snelle boten van grensbewaking dat is alles wat nodig is. Australische stijl

    Deze groepen zijn binnengekomen in een periode dat GR de grenzen dicht had. Oppakken, op marine schip retour.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here