© Santeri Viinamäki / Wikimedia (CC BY-SA)

“De natiestaat is de fundamentele en natuurlijke manier om samenlevingen te organiseren, en zodra er een crisis is, zien we dat iedereen teruggaat naar deze situatie, de laatste keer met de tsunami van de immigranten in 2015. Het is zeer waarschijnlijk dat de controles en beperkingen die vandaag zijn ingevoerd, ook grotendeels zullen blijven bestaan.” – Vavra Suk, Zweedse journalist.

“Alleen een soevereine staat kan snel handelen en adequaat reageren op een crises, wat betekent dat bepaalde bevoegdheden in handen van de natiestaten moeten blijven en niet aan de EU mogen worden overgedragen”, de Duitse politicus Joachim Paul, AfD, voorziet bepaalde veranderingen in de regering in de nasleep van de pandemie, met name in staten met sterke eurosceptische partijen, bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk.

“Het is duidelijk dat de EU en de eurocraten in een luchtbel leven. Op een moment dat ze echt iets voor de Europese burgers konden betekenen, aarzelden ze en deden ze niets. Als zodanig moeten de natiestaten zelf ingrijpen. Allemaal op een ander niveau met andere middelen en andere oplossingen. Het simpele feit dat verschillende landen volstrekt tegengestelde maatregelen nemen bij de bestrijding van de ziekte zegt ook genoeg over een ‘verenigde’ EU.” – Frank Creyelman, Belgisch parlementslid.

“De Europese Unie laat zien dat ze alleen op papier verenigd is. De enige voordelen voor de Europese burgers waren Erasmusprojecten, vrije roaming (voor telefoons), de mogelijkheid om vrij de grenzen te overschrijden en het vrije verkeer van goederen. Deze voordelen zijn betaald door het totale verlies van nationale soevereiniteit, door een meedogenloze bezuiniging en door het dreigen met inbreukprocedures in geval van schending van parameters”. – Francesca Totolo, onafhankelijke Italiaanse media.

Totolo herinnert eraan dat de EU in het kader van de vluchtelingencrisis eerder haar toevlucht heeft genomen tot grensbeperkingen. Het blok heeft dit probleem echter opgelost ten koste van Italië, dat het land heeft omgevormd tot “het EU-vluchtelingenkamp”, benadrukt Totolo. Deze keer is het “Italiaanse volk opnieuw verraden door Europa”, dat niet bereid was om Italië de hoognodige hulp te bieden, schrijft Europe Reloaded.

  Politiek correcte VN secretaris-generaal wordt 'complottheoreticus': "Onder het voorwendsel van een pandemie worden de meeste fundamentele vrijheden afgeschaft"

Het nieuwe Coronavirus en de bijbehorende ziekte Covid-19 heeft de aardbol in zijn spoor gestopt. Overheden, markten en nieuwscycli zijn gedomineerd door de pandemie. Europa is nu het epicentrum van de ziekte, met naar verluidt meer dodelijke gevallen van besmetting dan China, waar het virus in december voor het eerst uitbrak, schrijft Strategic Culture.

Verschillende landen van de Europese Unie hebben zichzelf tot noodtoestand verklaard, waaronder België, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië. Het 27 leden tellende blok heeft de buitengrenzen afgesloten. Sommige landen, zoals Polen, zijn begonnen met het sluiten van de grenzen met andere EU-lidstaten. Brussel, het administratieve centrum van de EU, is verontrust omdat de veelgeprezen interne markt en zijn kernbeginselen van vrij verkeer van goederen en personen dreigen in te storten.

De Europese entiteit, die solidariteit en een supranationale status proclameert, keert terug naar een verzameling van natiestaten, die elk wanhopig strijden voor hun eigen overleven te midden van de Covid-19 pandemie. De leiders van de EU zijn bekritiseerd omdat zij een gebrek aan centraal leiderschap en solidariteit aan de dag leggen. Toen Italië enkele weken geleden voor het eerst melding maakte van een toename van het aantal infecties, reageerde de rest van Europa traag met de nodige urgente hulp. Nu is Italië in zo’n greep van de ziekte – met duizenden doden – dat in sommige delen van het land de normale begrafenisdiensten naar verluidt niet eens het aantal overledenen kunnen verwerken.

In zinderende opmerkingen deze week klaagde de Servische president Alexander Vucic dat er “geen Europese solidariteit” was. Servië is samen met een aantal andere Balkanlanden aspirant-lid van de EU, maar Vucic zei dat zijn land weinig hulp van de EU heeft ontvangen in verband met de dreiging van het Coronavirus. De Servische leider prees daarentegen de vrijgevigheid van China, dat grote ladingen materiaal heeft gestuurd om de ziekte te bestrijden. Peking heeft ook hulpgoederen en medische teams naar Italië en andere EU-leden gestuurd om hen te helpen het hoofd te bieden aan hun uitbraken.

  "Uw kind kan anderen doden": Corona-hetze nu ook tegen kinderen

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de snelle en massale interventie van de Chinese autoriteiten geprezen om de verspreiding van de ziekte binnen hun grenzen te beteugelen. De laatste signalen lijken erop te wijzen dat China de verspreiding van de infectie een halt heeft toegeroepen.

De aarzelende reactie van de EU en haar late nationale reacties zouden wel eens een fatale politieke incompetentie kunnen blijken te zijn, met de gevolgen van een enorm dodental en een ruïneuze economische impact. De burgers van Europa zullen een dergelijke onnozelheid niet vergeven. Lachwekkend genoeg beweerde een EU-controlegroep deze week dat Rusland zich bezighoudt met het verspreiden van desinformatie over de gevolgen van het nieuwe Coronavirus, waardoor de Europese regeringen worden ondermijnd en er verdeeldheid onder de Europese burgers wordt “gezaaid”. Deze beschuldiging en Rusland tot zondebok maken voor zijn eigen incompetentie is riskant.

Weken geleden, toen de wereld kon zien dat de uitbraak van het virus in China een ernstige ontwikkeling was, zaten de EU-bestuurders en nationale leiders op hun handen. Nu de ziekte in de hele EU een pandemie is geworden, heeft de Europese Centrale Bank plotseling aangekondigd dat zij 750 miljard euro oppompt om de financiële markten en instellingen te ondersteunen, terwijl landen moeite hebben om testkits te vinden om de ziekte op te sporen en beademingsapparatuur om de slachtoffers te behandelen. De gezondheidszorgstelsels zijn onderuit gehaald door jarenlange economische bezuinigingen onder het neoliberale kapitalisme, waarbij Brussel en de Europese regeringen zich aan het dictaat van het financiële kapitaal hebben overgeleverd.

Wat overduidelijk is, is dat de EU een financieel gedreven kartel is geworden, niet een federatie van naties waarin de mens centraal staat. Een organisatie die de gezondheid van haar burgers niet voldoende kan beschermen is geen organisatie die het waard is om te verdedigen.

  De EU heeft zich gesovjetiseerd

De verklaringen van de EU over democratie en solidariteit worden gezien voor de façade die ze zijn. Die façade was altijd al wankel. Een microbe is genoeg om haar af te breken.

Vorig artikelTommy Robinson confronteert tuig dat op oude mensen hoest en spuugt tijdens de Covid-19 uitbraak
Volgend artikelDeugman werd anaal verkracht door asielzoeker – voelt zich schuldig over de deportatie van de verkrachter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. https://www.bing.com/videos/search?q=sara+cunial+italian+parliament&docid=608042020366584501&mid=990C7D6D1A8A605C5797990C7D6D1A8A605C5797&view=detail&FORM=VIRE

    kijk naar deze Italiaanse parlementariër. zij laat zien wat er werkelijk gebeurd.
    en kijk naar professor rapport van prof. Raoult die 1061 COVID-19 HCO-AZ patienten met succes behandelt heeft.
    a.u.b REDACTIE VAN FRONTNIEUWS, EIS DAT DAT MEDICIJN TEGEN het coronavirus wereldwijd ontwikkeld wordt, stop de waanzin van vaccinaties met hun onbetrouwbare en ziekmakende bijwerkingen. dit probleem lijkt mij nu urgenter dan de groep die schuilgaat en de wereld bestookt met het terechte probleem wat jullie aankaarten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in