Het Europese agentschap voor grensbeheer Frontex verwacht blijkbaar een nieuwe migratiegolf aan de Griekse grens, meldt Die Welt, waarin wordt verwezen naar een intern en vertrouwelijk situatieverslag. De reden hiervoor is de versoepeling van de Corona-beperkingen.

Foto: Migranten in Hongarije in de buurt van de Servische grens © Gémes Sándor/SzomSzed / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

[…] In het verslag staat onder de kop “Turkije” letterlijk: “De beperkingen als gevolg van Covid-19 zijn in de meeste Egeïsche provincies geleidelijk aan opgeheven, maar nog niet in de provincies Canakkale, Istanbul en Izmir. Zodra het vrije verkeer in deze gebieden is hersteld, kunnen massale bewegingen van migranten in de richting van de Grieks-Turkse grens worden verwacht”. […]

Misschien is de kritieke situatie in Europa nog niet bij de migranten doorgedrongen, dat er massale werkloosheid dreigt, de economie instort, de grote golf van faillissementen nog moet komen en de belastinginkomsten naar verwachting zullen dalen?, schrijft Politikstube. Het land van de overvloed, Germoney, is ook getroffen door de Coronacrisis, maar de migranten zijn in de eerste plaats toch niet op zoek naar een baan, maar naar een beter bestaan, tenminste zolang de gelddrukmachines blijven draaien, tot de welvaartsstaat in elkaar stort en dan de traangezichten verschijnen.

Aan de Griekse grens: Turkse soldaat schiet op Frontex-grenswachters

Griekenland's gezondheidswerkers twijfelen aan het Covid-19 vaccin en zullen het niet nemen

2 REACTIES

  1. Mijnenvelden en automatische machinegweren; net als bij de oostduitse grens vroeger.
    Het werkt, en kost weinig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here