Een nieuwe migratiegolf uit Noord-Afrika bedreigt Europa te midden van de Coronapandemie, zei minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó tijdens een videoconferentie met 14 EU-ministers van Buitenlandse Zaken.

De videoconferentie, die op initiatief van Spanje werd gehouden, was bedoeld om de toename van de migratie in het Middellandse Zeegebied te bespreken in een tijd waarin de illegale grensoverschrijding volgens Frontex met 28 procent per jaar is toegenomen.

Szijjártó zei dat massale migratie naar Europa zowel buitengewone gezondheids- als veiligheidsrisico’s met zich meebrengt in het tijdperk van de pandemie.

De minister schrijft op zijn Facebook-pagina dat de regio in het Middellandse Zeegebied al vóór de pandemie met ernstige problemen te kampen had en dat migratie daar één van was. Volgend op de Coronacrisis zijn deze problemen alleen maar verergerd.

Ons standpunt is duidelijk: de Europese Unie moet alles in het werk stellen om nieuwe migratiegolven vanuit Noord-Afrika te voorkomen, zei hij.

Szijjártó is van mening dat er twee stappen nodig zijn om dit doel te bereiken.

Onze grenzen moeten strikt worden beschermd, en de ontwikkelingen moeten worden uitgevoerd op plaatsen waar ze het meest nodig zijn, aldus Szijjártó.

Szijjártó wees op de steun van Hongarije in de poging om de grenzen van Europa veilig te stellen en de landen die als bron voor migratie dienen te helpen door “verschillende Noord-Afrikaanse landen hulp te bieden bij het in stand houden van de drinkwatervoorziening en de gezondheidszorg”.

Bovendien bieden we studiebeurzen aan 1200 jonge Noord-Afrikanen aan Hongaarse universiteiten en hebben we vervolgde christenen tot nu toe met 22 miljoen euro gesteund, schrijft hij, waarbij hij verwees naar het hulpprogramma van Hongarije.

Hij benadrukte ook hoe de Visegrád Groep, bestaande uit Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije, 35 miljoen euro hebben gestuurd om hulp te bieden bij de epidemie en om de veiligheid aan de grenzen in Libië te vergroten.

  Hongaarse premier Orban: "Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld"

Onlangs schetste het Hongaarse lid van het Europees Parlement György Hölvényi hoe Hongarije een alomvattende strategie heeft geïntroduceerd om de migratie uit Afrika een halt toe te roepen en tegelijkertijd mensen in nood te helpen in hun thuisland te blijven, onderwijs te ontvangen en te helpen bij de opbouw van instellingen die betere samenlevingen in Afrika bieden.

Orbán: Soro’s financiële Corona-plan is net zo gevaarlijk als immigratie

Vorig artikelIllegale immigranten gebruiken nu de kerk op Lesbos als toilet
Volgend artikel‘De islamisering van Frankrijk is in volle opmars’ – Franse regering lanceert plannen om Arabisch te onderwijzen op scholen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in