De olie- en gaszwendel zal, net als de hele oorlogs- en wapenzwendel en de schertsvertoning dat het Westen “de Oekraïense democratie verdedigt”, de ondergang betekenen voor het Kiev-regime.

Een verslag in de Washington Post van deze week belicht (onbedoeld) de onverbeterlijke corruptie en de gewetenloze aard van het Kiev-regime. Het nazi-liefhebbende regime is niet alleen gedoemd door zijn eigen verdorvenheid. Zijn giftige angel zou wel eens zijn westerse geldschieters mee naar de ondergang kunnen nemen, schrijft Strategic Culture.

Het Post-artikel van David L Stern had als kop: “Ondanks oorlog laat Oekraïne Russische olie en gas toe op zijn grondgebied”.

Ja, dat klopt, het regime dat de rest van de wereld heeft gemaand geen Russische energie meer te kopen, gaat door met het melken van de doorvoerhandel.

Niet alleen dat, maar de Oekraïense cabal onder leiding van een zogenaamde president, Vladimir Zelensky, heeft het lef om te eisen dat alle andere doorvoerroutes voor Russische olie en gas naar Europa worden afgesloten. De Nord Stream-pijpleiding onder de Oostzee naar Duitsland werd afgelopen september heimelijk opgeblazen door de Verenigde Staten – tot groot genoegen van Kiev. Terwijl een Zuid-Europese route die bekend staat als Turk Stream via Turkije naar de Balkan het doelwit is van verlammende sancties door het regime in Kiev en zijn Amerikaanse medestanders.

Het overduidelijke doel hiervan is Oekraïne een bevoorrechte rol te geven als enige doorvoerroute voor Russische energie. En dat betekent dat het regime in Kiev een dienstenmarkt in handen krijgt waaraan het miljarden dollars per jaar kan verdienen. Als dat een beetje klinkt als de smerigste pooierhandel, dan is dat ook zo.

Historisch gezien was het Oekraïense grondgebied het belangrijkste knooppunt voor Russische olie en gas dat Europa bereikte, met maar liefst 80 procent van de totale aanvoer. Pijpleidingen doorkruisen de Oekraïense steppen. Om verschillende legitieme redenen wil Moskou al lang zijn aanvoerroutes naar de Europese markt diversifiëren. Vandaar de aanleg van de Nord Stream en South Stream routes. Een van de redenen van Rusland was de instabiliteit en corruptie van het regime in Kiev dat in 2014 de macht greep via een door de CIA gesteunde staatsgreep. Die nieuwe anti-Russische junta verheerlijkte niet alleen de vroegere nazi-genocide op Russen, Polen, Joden en anderen, maar voelde zich ook gerechtigd om de enorme olie- en gasvoorraden van Rusland af te tappen op weg naar Europa.

  VS: Geallieerden moeten "dubbel inzetten" met zware wapens en luchtmacht - "Het is de oorlog van iedereen"

Toch blijven de westerse media/propagandadiensten met de NAVO-vervalsing schermen dat Rusland “energie als wapen” gebruikt. In werkelijkheid wilden de Russen eenvoudigweg en terecht hun handel en middelen beschermen tegen de Banderietische bandieten door zich uit dit gebied te diversifiëren.

De geo-economie van de energiehandel is een cruciale factor in de huidige oorlog in Oekraïne, die wordt aangewakkerd en geëscaleerd door de NAVO. Het Kiev-regime wilde een monopolie op de doorvoerroutes en de Verenigde Staten wilden Rusland uitschakelen als concurrent voor de energie-export naar de lucratieve EU-markt van 500 miljoen consumenten.

De bittere en tragische ironie is dat Europa door deze gigantische imperiale zwendel op de knieën is gedwongen. Deels vanwege elitaire misleiders die trouw zijn aan het transatlantische imperialisme en die vaak doordrenkt zijn van een viscerale russofobie. Fascisme en nazisme liggen op de loer in de donkere gangen van de Europese macht. Zie ons recente interview.

Deze week is de Duitse economie – de motor van de Europese Unie – officieel in recessie gegaan, grotendeels vanwege de stijgende energieprijzen. De Amerikaanse opperheren lachen zich helemaal kapot. Washington is er keurig in geslaagd Europa op te offeren voor zijn eigen egoïstische belangen door dure brandstof en ongekende hoeveelheden wapens te verkopen. (Gewone Amerikanen zijn evenzeer het slachtoffer van de imperiale verdorvenheid als hun Europese tegenhangers).

Ondertussen eisen de Amerikaanse machthebbers en hun marionettenregime in Kiev dat Europa steeds meer zelfvernietigende sancties oplegt aan Rusland – sancties die Rusland eigenlijk niet verzwakken, maar alleen als een sloopkogel terugslaan op de Europese economieën.

Washington’s trans-Atlantische slippendragers als Ursula von der Leyen, Charles Michel, Josep Borrell en Jens Stoltenberg preken over het “afsnijden van de financiering van de Russische oorlogsmachine”. Maar hier hebben we het zogenaamde Oekraïense slachtoffer van de Russische onderdrukking die gewoon business as usual doet. Als Kiev enige principes had (toegegeven, een belachelijke stelling), zou het de olie- en gaspijpleidingen sluiten. Maar nee, het geld is te onweerstaanbaar voor het corrupte regime.

  Rusland zal niet toestaan dat Oekraïne een chronische wond blijft

Moskou van zijn kant zou aanvoeren dat het olie en gas blijft leveren door Oekraïne omdat het contractuele verplichtingen heeft aan Europese staten, zoals Hongarije, die dateren van vóór het begin van het conflict in februari 2022.

Het eerder genoemde artikel in de Washington Post loopt vooruit op de anomalie van het westerse en Kievse narratief dat “niet-uitgelokte agressie” door Rusland claimt, terwijl het business as usual is. De krant geeft de “bizarre optiek” toe. Maar de krant vertoont verwrongen mentale gymnastiek om de flagrante en vernietigende tegenstelling te verdoezelen.

“Maar hoe surrealistisch het ook lijkt”, verontschuldigt de Post zich, “Oekraïne houdt vol dat het vrijwel geen andere keuze heeft dan zijn eigen handelsovereenkomsten te handhaven en heeft gelobbyd om ze te behouden, met het argument dat ze enige invloed hebben op het Kremlin en helpen beperken waar het Russische leger luchtaanvallen uitvoert.”

De eenvoudigere verklaring is dat het Kiev-regime een über-oplichter is.

Zelensky en zijn trawanten worden er door de Amerikaanse inlichtingendienst zelfs van beschuldigd minstens 400 miljoen dollar te hebben afgeroomd van de 65 miljard dollar aan militaire hulp die het afgelopen jaar met dank aan de westerse belastingbetaler is verstrekt. Zelensky is de belichaming van een westerse psy-ops cut-out. De voormalige komiek en acteur is het gezicht van een enorme wereldwijde zwendel in de wapenhandel die het westerse kapitalistische militair-industriële complex winst oplevert en tegelijkertijd de wereld op roekeloze wijze naar een totale oorlog tussen kernmachten duwt.

Zelensky, de komiek-bedrieger (gefactureerd als “president”), is erin geslaagd Hollywood beroemdheden, parlementen, premiers, presidenten, royals en zelfs de dominee van Rome om de tuin te leiden, zoals onze columnist Declan Hayes deze week en vorige week in recente artikelen heeft bekritiseerd. Zijn videocommercials waarin hij onophoudelijk pleit voor meer geld en wapens en zijn “GI Joe”-act in militaire uniformen van de centrale casting worden even vervelend als versleten.

  Winterhilfe voor het Oostfront

Zoals onze columnist Declan Hayes ook opmerkt, is Zelensky slechts een van de vele westerse politicus-parasieten die het publiek uitbuiten en zich voeden voor hun bedrijfsmeesters. Bijna elke westerse politieke leider die momenteel in functie is, is een oplichter die de democratische beginselen verraadt.

Het regime in Kiev heeft zijn ware vuile kleuren op allerlei manieren laten zien. De vervolging van de orthodoxe kerk, de nieuwe naamgeving van straten ter ere van nazi-collaborateurs, het sluiten van oppositiemedia en politieke partijen in Oekraïne, de ongegeneerde oproepen van hoge vertegenwoordigers tot het doden van Russische leiders en het uitroeien van gewone Russische burgers… de lijst van schanddaden gaat maar door.

Miljoenen Oekraïners zijn hun land ontvlucht en worden overal in Europa gratis ondergebracht, niet vanwege vermeende “Russische agressie”, maar om te ontsnappen aan de corruptie van het regime in Kiev – een regime dat door de Amerikaanse en Europese media als “democratisch” wordt bestempeld en honderden miljarden dollars en euro’s aan subsidies waard is om in stand te houden.

De Verenigde Staten en hun imperiale “Oekraïense project” hebben Europa enorme schade toegebracht en de veiligheid in de wereld ernstig in gevaar gebracht.

Het olie- en gaszwendel, net als het hele oorlogs- en wapenzwendel, en de schertsvertoning dat het Westen “de Oekraïense democratie verdedigt”, zal de ondergang van het Kevi-regime betekenen. Het zou zelfs de uiteindelijke ondergang kunnen zijn van de westerse regimes die dit Kievse misdaadsyndicaat aan de hele wereld hebben opgelegd.

Aesop’s fabel van de kikker en de schorpioen lijkt een treffende metafoor voor het opgeblazen Westen en zijn onverbeterlijk gemene Kiev-griezel.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky is er geweestVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische tanks bereiken de Atlantische Oceaan bij Lissabon…
Volgend artikelLonden plaatst vacature voor Afrikaanse huurlingen voor Oekraïens tegenoffensief – Garandeert na afloop van het contract versneld staatsburgerschap in de EU
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Ze laten zich niet chanteren en gaan gewoon door,wat ik je brom.
  Benieuwd hoe het falliette weste er nog wat tegenaan kan gooien.
  Turkije werkt ook niet echt mee.
  Strax zit de hele EU zonder wapens.
  Bovendien word productie ook een beetje lastig,
  zonder goekoop gas.

 2. De regio “oekraine” is al decennia een mega-investerings-projekt van :
  BlackRock, Vanguard, IMF-WereldBank, Soros Foundations, conglomeraat Kolomoisky,
  internationale IT-branche, olie-en gas industrie : o.a. Shell, t/m bio-labs Pentagon-Darpa.

  DAT is de reden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in