De Antonov An-225, het grootste vliegtuig ter wereld, werd vernietigd toen Russische troepen Gostomel veroverden. © IndoMaja (CC BY-SA 4.0)

The Sun belicht hoe een Britse vrijwillige soldaat eerst betrokken was bij het verliezen van de slag om het vliegveld van Gostomel en daarna gemarteld werd door zijn eigen kant, die dacht dat hij een Russische spion was.

De Britse krant The Sun interviewde de 34-jarige Jason Haigh, die woensdag onlangs terugkeerde uit Oekraïne. Haigh is een voormalige Britse soldaat die twee diensten in Irak heeft gediend. Toen het conflict tussen Rusland en Oekraïne begin vorige maand begon te escaleren, vertrok hij snel als vrijwilliger naar de Oekraïense kant.

Haigh vertelt aan The Sun dat hij deelnam aan de strijd op het vliegveld Gostomel buiten Kiev, waar Russische troepen op de eerste dag van de oorlog per helikopter landden. The Sun noemt de Russische strijdkrachten het “Rode Leger” en Haigh zegt, zoals te verwachten, dat de Oekraïners dapper gevochten hebben.

“De Oekraïners vochten als leeuwen en ik ben er trots op dat ik schouder aan schouder met hen heb gestaan. Wat Poetin doet is terrorisme. Hij bombardeert kinderen en gezinnen voor niets. Hij is een oorlogsmisdadiger,” zegt Haigh tegen The Sun.

Haigh schijnt er niet bij stil te staan dat er tot nu toe naar schatting 3.000 burgers omgekomen zijn in de oorlog in Oekraïne, terwijl er honderdduizenden burgers omgekomen zijn bij de invasie in Irak, die hij zelf gesteund heeft door deel te nemen aan de daaropvolgende bezetting.

“Nog nooit zoiets gezien”

Eén ding merkte Haigh wel op, namelijk dat de strijd tegen de Russische strijdkrachten moeilijker was dan die tegen de Iraakse opstandelingen.

  De drie meest waarschijnlijke scenario's na de gedeeltelijke terugtrekking van Rusland uit de regio Kherson

“Wij waren heel dicht bij de dood. Ik heb nog nooit een vuurkracht van als de Rus meegemaakt, ik denk dat niemand van deze generatie dat heeft,” zegt Haigh, en voegt er toen:

“Irak en Afghanistan waren totaal verschillend. De Russen zijn een conventioneel modern leger.”

Ondank is ’s werelds loon

Na hun leven geriskeerd te hebben om het strategisch belangrijke vliegveld buiten Kiev te verdedigen, werden Haigh en een Amerikaanse strijdmakker later aangehouden door Oekraïense agenten, die vermoedden dat de mannen Russische saboteurs waren, omdat zij uitgerust waren met geweren en portofoons.

De twee buitenlanders werden naar een van de inlichtingenbases gebracht en daar drie uur lang ondervraagd en gemarteld.

“Mijn hoofd werd neergeslagen door een van de bewakers. Een andere man kwam binnen en ik kon aan zijn uitrusting zien dat hij deel uitmaakte van een elitemacht. Hij had stroomkabels en twee kappen en ik dacht ‘Verdomme, dit is echt.'”

Haigh zegt dat hij in elkaar geslagen werd en dat de Oekraïners zijn telefoon en berichten doorzochten, wat onaangenaam was.

“Zij bleven in het Russisch tegen me schreeuwen, maar ik zei natuurlijk dat ik Engels was. Zij sloegen mij acht of negen keer. Ik kreeg een zware hersenschudding en bloedde hevig,” zegt Haigh.

Uiteindelijk werden zij vrijgelaten en transformeerde Haigh van vrijwilligerssoldaat naar een van de honderdduizenden vluchtelingen die de trein naar Lviv namen en vandaar verder over de Poolse grens vluchtten. In Polen nam hij vervolgens de trein naar Warschau voordat hij afgelopen vrijdag uiteindelijk naar huis vloog naar Groot-Brittannië.

  Poetin vernietigt verder het Trump-Rusland samenzweringsbedrog - zegt dat hij Joe Biden liever ziet winnen dan Trump omdat hij meer "voorspelbaar" is

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kunnen wij even stilstaan en onze emotionele reacties en verontwaardiging over wat zich afspeelt van elkaar scheiden?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBlanke Oekraïners mijden Zweden: “Maffialand”
Volgend artikelBelangrijk! Schakel over op Brave als browser en zoekmachine, wil je nog waarheidsgetrouwe informatie consumeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

  • Donder op erik en ga de nazi’s in oekraine steunen en/of je boosterje maar halen.
   Er is een kans dat de Russen “The Great Shit” stoppen vandaar dat veel wakkere mensen voor Rusland zijn.

  • De heren hebben wellicht last van de bijwerkingen van het Corona vaccin.

   Frontnieuws;
   Zodra de site meer bekendheid krijgt, nemen ook het aantal trollen toe.(helaas)

  • Donder op henk en ga de nazi’s in oekraine steunen en/of je boosterje maar halen.
   Er is een kans dat de Russen “The Great Shit” stoppen vandaar dat veel wakkere mensen voor Rusland zijn.

 1. oekraine is de smeltput van satanische stromingen….bio-lab-chemische oorlogsvoering.
  Kinderporno, kindertransport,kindermoord…oekraine speelt een grote rol in de leveringen van….
  Grote banken en ondernemers die corrupte politici betalen…het wef/who criminele wereldje zit ook vast in oekraine.

 2. “In Polen nam hij vervolgens de trein naar Warschau voordat hij afgelopen vrijdag uiteindelijk naar huis vloog naar Groot-Brittannië.”

  Verstandig, blijf er weg.

  • Dan moet die zijn verraders loon toch nog bij zich gehad hebben De propaganda machine van de corrupte MSM media is bezig miljoenen mensen te hersenspoelen , en bij velen lukt dat blijkbaar goed gelukkig s er nog Frontnieuws .

 3. Al 8 jaren sterven er onschuldige mensen in Oost-Oekraine. Beschoten door het Oekrainse leger en Extreme nationalistische groepen. vaak aangevuld met figuren uit andere landen die louter komen om zogezegd legaal te moorden. Het verdrag van Minsk is door Oekraine genegeerd. Amerika en hielenlikker Europa hebben hier de ogen voor gesloten en olie op het vuur gegooid. Een regelrechte misdaad. Eindelijk grijpt Rusland in en genieten de mensen in Donbass enige bescherming, jammer dat Rusland dit niet meteen in 2014 gedaan heeft.
  dan hadden misschien duizenden slachtoffers nog geleefd. wij in het westen moeten ons doodschamen dat we dit lieten en laten gebeuren.

 4. Held op sokken ….. Bij de eerste de beste keer dat ie wordt verhoord , door z’n eigen medestrijders / makkers …smeert ie hem…. Lamlul…. NU weet je dus daadwerkelijk wat OORLOG betekent … !!! Halve zool….soldaatje spelen is voor MANNEN , niet voor mietjes zoals jij.

  • Zo is dat, kerel.
   Inderdaad een zielig principe- en moreelloos ventje.
   Zo een worm heeft aan het front ook niets te zoeken.
   Nee… kan beter helemaal wegblijven en (“for real!”) boodschappen doen voor zijn zieke hulpeloze moedertje.
   Als die gast stalen ballen had gehad en vocht voor zijn principes en moralistische overtuigingen was hij gebleven.
   Hij liet iedereen in de steek.

 5. ‘Oekraïne martelde Britse vrijwilligerssoldaat – dacht dat hij een Russische spion was’ lmao

  msm idioot als henk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in