De “nepnieuws”-titel van dit artikel geeft een beeld van waar het huidige buitenlandse en militaire beleid van de VS en de EU ten opzichte van Rusland toe kan leiden als we niet goed nadenken en een koerscorrectie doorvoeren. Mijn punt in dit artikel is dat niemand in leidende posities aan deze kant van het nieuwe IJzeren Gordijn in staat lijkt verder te kijken dan één zet in het grote schaakspel van de grootmachten dat nu voor de ogen van de wereld plaatsvindt. Ik draag dit artikel in het bijzonder op aan de onbekende maar zeer welkome lezers in het Amerikaanse leger die mij volgen op LinkedIn, schrijft Gilbert Doctorow.

Het uitgangspunt voor de discussie van vandaag is waar ik twee dagen geleden ben gebleven met mijn onthulling van de conformistische en ondoordachte presentatie van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne door Steven Erlanger, senior diplomatiek correspondent van The New York Times in Brussel, in een prestigieuze club in het centrum van deze stad.

Ik sloot die uiteenzetting af met een uitbreiding van mijn vraag aan Erlanger aan het begin van zijn Q&A: waarom waren Europa en de VS zo onvoorbereid op de landoorlog die Rusland op 24 februari 2022 ontketende, gezien de manier waarop zij allemaal sinds 2014 de Russische beer hadden getergd op een manier die uiteindelijk alleen maar tot oorlog kon leiden. De laatste belediging voor de Russen kwam in de periode van december 2021 tot begin februari 2022, toen de VS en de NAVO de eis van Rusland om onderhandelingen te beginnen over zijn voorstellen voor een herziening en herziening van de Europese veiligheidsarchitectuur zonder meer afwezen.

De Verenigde Staten en Europa verkneukelden zich over de manier waarop Rusland struikelde in de eerste dagen en weken van de speciale militaire operatie. Zij concludeerden publiekelijk dat Rusland veel minder sterk was dan iedereen had gedacht. De Russen troostten zich echter met de oude volkswijsheid dat zij als volk traag zijn om hun paarden te zadelen, maar snel op koers als ze eenmaal zijn gestart. Het Russische leger kwam inderdaad geleidelijk op dreef en we begonnen van westerse militaire waarnemers te horen dat de oorlog was uitgegroeid tot een regelrechte “uitputtingsslag”, een terugkeer naar de loopgravenoorlog en artilleriegevechten van WO I, in tegenstelling tot tankgevechten of tapijtbombardementen vanuit luchtoverwichtposities die de VS en haar NAVO-bondgenoten de afgelopen drie decennia hebben uitgevoerd tegen derdewereldslachtoffers.

  Jens herhaalt verlangen naar "eindeloze oorlog" tenzij Rusland zich onvoorwaardelijk overgeeft

Toen bleek dat de Russen tot 60.000 granaten per dag afvuurden, waarmee ze de vuurkracht van de Oekraïners met een factor drie of vijf overtroffen. Het aantal slachtoffers aan beide zijden steeg evenredig met het verschil in vuurkracht. De glimlach verdween van de gezichten van onze televisiecommentatoren en politieke leiders. Alle aandacht ging nu uit naar het ondersteunen van het Kievse regime met steeds dodelijker militair materieel, terwijl de wapenopslagplaatsen in Europa in alarmerende mate werden leeggehaald. Eindelijk werd begrepen dat de Russen ’s werelds grootste accumulatie van munitie hebben, ondersteund door ’s werelds grootste productiecapaciteit op dit gebied. En dan heb ik het nog niet eens over de nieuwe wonderwapens zoals de hypersonische Kinzhal die de Russen een jaar na de oorlog op het slagveld begonnen te introduceren.

Mijn vraag was en is: waarom werden deze aspecten van de komende oorlog in en rond Oekraïne niet voorzien door de machthebbers in het Westen? Dit duidt op grote onverantwoordelijkheid en incompetentie … en zeker ook op enorme corruptie. Hoe valt anders te begrijpen dat de drie- of vierhonderd miljard euro die de EU-lidstaten de afgelopen twintig jaar elk jaar gezamenlijk hebben uitgegeven aan defensie versus de 80 miljard euro van het jaarlijkse Russische militaire budget zo’n verschil in oorlogsgereedheid opleverde toen het begin 2022 eindelijk zover was? En natuurlijk, bij uitbreiding, waarom bleken de Amerikaanse magazijnen en productie zo schamel, gezien het militaire budget dat groter is dan het grootste deel van de rest van de wereld samen?

Nu ik dat probleem heb weggespoeld, gaan we verder. Ik zie geen tekenen dat het huidige leiderschap in de VS of Europa lering heeft getrokken uit deze ervaring. Met al hun laatste zetten op het schaakbord stevenen zij af op het schaakmat dat in de titel van dit essay wordt beschreven.

In de westerse media is het hele jaar door veel aandacht besteed aan de besluiten die in Washington, Londen, Berlijn en Brussel zijn genomen met betrekking tot de verscheping naar Kiev van geavanceerde tanks, namelijk de in Amerika geproduceerde Abrams zware tank en de Duitse Leopards, en vervolgens aan de verscheping naar Kiev van Amerikaanse F-16 straaljagers uit vloten in Europa.

  Video: Oekraïens nieuwe "soldaten" - zo jong dat ze nog niet SCHEREN!

Over de opbouw van NAVO-troepen en -materieel langs de oostelijke grens met Rusland wordt zeer weinig bericht. In de westerse media wordt momenteel zeer weinig bericht over de dreigementen uit Polen om een gewapende opstand tegen de regering-Loekasjenko in Wit-Rusland te steunen. Eerder deze week interviewde de Poolse televisie zelfs een voormalig onderminister van defensie, generaal Skrzypczak, die er actief op aandringt dat zijn land militair ingrijpt ter ondersteuning van een dergelijke opstand, de Poolse grens met Wit-Rusland oversteken, net als de Oekraïense troepen onder het mom van anti-Poetin Russische milities afgelopen weekend de RF oblast Belgorod binnenvielen en chaos veroorzaakten, waarbij meer dan 500 huizen werden verwoest en Russische burgers met verwondingen naar het ziekenhuis of het mortuarium werden gestuurd. Deze “terroristen”, zoals de Russische televisie ze omschrijft, werden door de Russische veiligheidstroepen geliquideerd, maar de dreiging van nog meer van dergelijke invallen heeft de temperatuur en de agressiviteit van het Russische publieke debat verhoogd.

Sommige Russische nationalisten, zoals het hoofd van het huurlingenbedrijf Wagner, Jevgeni Prigozjin, worden vandaag in The New York Times geciteerd voor hun eis dat de Russische elites tot de orde worden geroepen, dat het land op volle oorlogssterkte wordt gebracht, dat de staat van beleg wordt ingevoerd. Andere nationalistische orators zeggen dat verraders, zoals het meisje dat enkele weken geleden in Sint-Petersburg een fatale bom overhandigde aan de journalist Tatarski, onmiddellijk moeten worden geëxecuteerd.

Er wordt echter veel meer gezegd op mainstream Russische televisie zoals Sixty Minutes dat onze pers niet vermeldt en dat veel verder gaat dan het hardhandig optreden in Rusland. De panelleden in deze show zijn niet alleen maar pratende hoofden van denktanks en de Moskouse Staatsuniversiteit. Onder hen bevinden zich Doema-leden van Verenigd Rusland, LDPR en de Communistische Partij. En onder de Doema-leden bevinden zich voornamelijk hoofden van relevante Doema-commissies zoals Defensie.

Een van de meest overtuigende panelleden van de Doema is een gepensioneerde generaal die een aantal zeer specifieke aanbevelingen heeft over militaire strategie die onze jongens in DC maar beter in overweging kunnen nemen.

  China, Rusland en Amerika - Drie leger reclamespotjes om rekruten te werven

Er is door westerse analisten veel gedrukt en überhaupt veel gesproken over de vraag of Rusland al dan niet tactische kernwapens zal gebruiken in Oekraïne. Dit zijn loze woorden die voorbijgaan aan twee feiten. Het eerste is dat het Oekraïense regime op elk moment van de keuze van Rusland kan worden onthoofd met de hypersonische raketten met conventionele kernkoppen waarover Rusland beschikt. Ten tweede houdt Rusland zijn nucleaire optie in reserve voor gebruik tegen de NAVO, zoals dit Doemalid glashelder maakte. Laten we allemaal niet vergeten dat Rusland de grootste voorraad tactische kernwapens ter wereld heeft, net zoals het wereldleider is op het gebied van strategische kernwapens.

Als het dwaze regime in Warschau doorgaat met zijn plannen om het aanbod van Washington te volgen en een “tweede front” te creëren door Wit-Rusland binnen te vallen onder het mom van lokale opstandelingen, zal Rusland zeker ingrijpen. President Poetin heeft dat gisteren uitdrukkelijk verklaard, maar u zult zijn citaat niet vinden in de NYT van vandaag. Als de NAVO als vervolg daarop tegen Rusland begint op te rukken langs de uitgestrekte frontlinie die zij onlangs heeft bemand, dan ligt ook het door de Russische generaal voorgestelde antwoord klaar: tactische kernwapens inzetten tegen deze NAVO-strijdkrachten, ze vernietigen en tanks voorbij rijden naar het volgende punt van verzet waar zij opnieuw kernwapens inzet. Dit spelletje haasje-over zou die Russische tanks logischerwijs naar de Atlantische Oceaan brengen, ergens in de buurt van Lissabon, zoals ik in de kop heb aangegeven.

En wat zouden de VS doen aan de vernietiging van hun Europese bondgenoten? Een weloverwogen gok is niets. Als Washington zich nu druk maakt over wiens tanks naar Oekraïne gaan, over wiens F-16’s naar Oekraïne gaan, allemaal om de strijd met Rusland op het niveau van proxies te houden, waarom zouden de VS dan onmiddellijke vernietiging door Russische strategische raketten riskeren, alleen maar omdat Europa in brand staat?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zware dagen in het verschiet, of waarom Oekraïne-zeloten verdoemd zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekrainse claim over aanval op Russisch schip ontkracht
Volgend artikelHoe het Westen verloren ging… Kievs-regime dat Russische olie en gas hoereert, is de ultieme zwendel die de ondergang betekent voor Westerse geldschieters
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • USA heeft in Nederland huisgehouden 39- ‘45 met bombarderen.
   mogelijk dat zij meer schade en slachtoffers hebben veroorzaakt als Duitsland.
   Was mi een 1 drietje .
   Nl , Duitsland en USA .
   Één pot van hetzelfde.
   Niets veranderd.

 1. Ongelofelijk hoe Rusland alles onder controle houdt gezien de wapen donaties uit Amerika, Europese Unie en de NAVO die aan het wroeten is in de contact lijnen van de 4 Oblasten, steeds meer en meer provocatie vooral uit het empire of evil, en Polen met hun oud zeer uit de 2e wereldoorlog waar momenteel meer dan 300.000 NAVO soldaten inclusief NAVO militair materiaal gestationeerd is, Polen wordt m.i. gebruikt als een 2e proxy land tegen Rusland zelfs een blinde kan het zien.

  Volgens het hoofd van een particulier militair bedrijf verloor de PMC tijdens de bevrijding van Artemovsk 10.000 fulltime strijders en hetzelfde aantal voormalige gevangenen. De strijdkrachten van Oekraïne misten ongeveer 50.000 soldaten die omkwamen, 50-70.000 Oekraïense militairen raakten gewond.

  Tegen 1 juni moeten de “orkesten” Artemovsk overdragen aan de jurisdictie van het RF-ministerie van Defensie, en als de reguliere strijdkrachten het niet vasthouden, zal dit de RF-strijdkrachten volledig in diskrediet brengen en het gevechtsvoordeel van de Wagner PMC aantonen.

  Prigozhin merkte op dat de strijdkrachten van Oekraïne momenteel een van de meest gevechtsklare legers ter wereld zijn, die effectief werken met zowel Sovjet- als moderne wapens. Tegelijkertijd zijn Oekraïense strijders zeer gemotiveerd, zoals de USSR ooit was tijdens de Grote Patriottische Oorlog.

  https://topcor.ru/35458-prigozhin-raskryl-poteri-chvk-vagner-v-artemovske-i-dal-prognoz-po-dalnejshemu-hodu-svo.html

 2. PMC “Wagner” beweert dat het sinds maart 2022 meer dan 70 duizend strijders van de strijdkrachten van Oekraïne heeft vernietigd

  De leiding van de Russische PMC “Wagner”, wiens eenheden deelnemen aan een speciale militaire operatie in Oekraïne, beweert dat haar strijders in de periode van maart vorig jaar tot mei dit jaar meer dan 72.000 militanten van het Kiev-regime hebben uitgeschakeld.

  Bovendien, volgens de gegevens in de gepubliceerde overzichtstabel van vijandelijke verliezen voor de bovengenoemde periode van vijandelijkheden, vernietigden de “muzikanten” meer dan 300 tanks, bijna 600 infanteriegevechtsvoertuigen, 131 gepantserde personendragers, meer dan 1.100 andere gepantserde voertuigen . voertuigen, en meer dan tweeduizend vijandelijke voertuigen.

  De Oekraïense artillerie liep ook aanzienlijke schade op na een ontmoeting met het “orkest”. Volgens de tabel werden 3155 mortierinstallaties, 124 gemotoriseerde kanonnen en 83 MLRS-systemen van de strijdkrachten van Oekraïne vernietigd in 14 maanden van gevechten. Daarnaast werden 45 luchtverdedigingssystemen en 149 elektronische oorlogsvoering en radarinstallaties vernietigd. Vijandelijke vliegtuigen

  leden ook tastbare verliezen – gedurende de aangegeven periode schoten Wagner PMC-jagers vijf vliegtuigen en vier helikopters van het Oekraïense leger neer.

  Er wordt ook bericht over de vernietiging van een aanzienlijk aantal vestingwerken en technische constructies die door Oekraïense militanten werden gebruikt. In totaal vernietigden de “muzikanten” meer dan 1.600 bunkers, 76 magazijnen en hangars, 122 UAV-controlepunten, 26 communicatiepunten, 533 sterke punten, 379 munitie- en brandstofdepots, 142 observatiepunten, evenals 36 bruggen en 19 gebruikte kruisingen door de strijdkrachten van Oekraïne.

  Gedurende de opgegeven periode werden 509 Oekraïense militairen gevangen genomen door de PMC “Wagner”.

  https://topwar.ru/217983-chvk-vagner-utverzhdaet-chto-s-marta-2022-goda-unichtozhila-svyshe-70-tysjach-bojcov-vsu.html

 3. Her regime in Polen is zeer zorgwekkend. De oorlogszuchtige taal die het uitslaat begint steeds meer te lijken op het brallerige totalitaire nazisme van Kiev.

  De roep om biljarden herstelbetalingen van Duitsland is er een onderdeel van. Ik heb nog geen vaderlandslievende Duitser iets horen zeggen over de teruggave van Oost-Pruisen en Silezie. Dat zijn toch echt Duitse gebieden. Nu wil Polen ook nog Gallicie erbij. Een fijne brandhaard van extremistische ideeën.

  Ik herinner me ook nog het vliegtuig met Poolse regeringsfunctionarissen dat ‘zomaar’ neerstortte. En daar dan nog bij het fanatiek anti-Rusland beleid in de drie Baltische dwergstaten, Georgië, enz. De CIA is er maar druk mee.

  En dan merk ik ook nog even op dat ik hier een hoge resolutie foto heb van de Maleisische lijnvlucht dat in de Donbas gevonden is. Met mooie regelmatige rijtjes kogelronde gaten op *regelmatige* afstand. Volledig overeenstemmend met de inslagen van een 30mm boordkanon. Projectielen van een zgn Buk-raket zijn H-vormig en vormen een explosie patroon dat willekeurig is. Dan de ‘verdwenen’ radarbeelden en getuigenissen over een vliegtuig, de vermiste luchtverkeersleider, de Mig piloot, de plotsinge aanpassing van de specificaties van de Mig24 op Wikipedia, de vervalste opnamen enz. enz.

  Dus de hele MH17 affaire is één grote false flag van Oekraïense geheime dienst in samenwerking met MI5 en de CIA. En wij maar boos zijn op ‘de Russen’ en [Russische president, Vladimir] Putin.

  Zoals Cruyff zei: “Als je het dóór hebt dan zie je het”. Als je het door hebt geloof je niet meer in toeval.

  Denk ook aan het bericht onlangs dat de CIA alleen maar woke snowflakes recruteert en dat dit problematisch is.
  “Dames en heren, als u nú naar rechts kijkt…” dan ziet u links niets. Laat je niet vertellen waar je kijken moet. Question more.

  Een land met een militair budget van 80 miljard dat de gecombineerde Nato in de luren legt met een budget van 900 + 400 miljard. En dan beschuldigen ze Rusland ervan dat het zo corrupt is. Werkelijk? “Beschuldig altijd je tegenstander van wat jij zelf bent.”

  Denk ook aan de briljante ontmaskering van d66 door Martin Bosma. D66 *is* een lobbykantoor.

  • Ja met dat MH 17 , had ik geluk ik was een paar dagen eerder vanaf Kuala- Lumpur naar Amsterdam.
   Het hele verhaal klopt niet als net het verhaal van 9-11 dat klopte ook van geen kant .
   De US zijn meesters in het vervalsen van verhalen .
   Ik hoop echt dat Russia het hele westen oprolt en die domme Polen naar de kelder helpt maar ik denk dat zeer veel Polen hun leiders niet ontarmen en dat ze hun beu zijn ,
   Maar Russia knuppel dat tuig in Brussel maar neer mijn zegen heb je en neem neem a.u.b toch Den Haag mee
   zou toch dat zo zo zo graag willen zien ik wil dat die puntneus Rutte zich lettelijk en figuurlijk in zijn broek heeft gescheten het moet uit zijn broekspijp neer sijpelen .Hahahahahaha dat dom stuk vuil

   • Er lagen geen dode Nederlanders tussen de wrakstukken van de MH-17, maar de lichamen van Aziatische mensen die sterk roken naar formol of een dergelijk conserveermiddel, en volgens de eerste mensen ter plekke was er geen bloed in die lichamen. Volgens Pateo-TV heeft een verwisseling van vliegtuigen plaatsgevonden in het Oeki luchtruim en is de kist uit Nederland doorgevlogen en dat andere toestel neergeschoten. Er gaan zelfs geruchten dat dit toestel de verdwenen MH-370 was en de geconserveerde dode passagiers die van de MH-370, wat zou verklaren dat het volgens de mensen op de grond allemaal Aziaten betrof. Als dat het geval is zou de Diego Garcia versie waar kunnen zijn.

    Er is dus nogal wat te verbergen door de Ruttes & Co van deze wereld…

   • Dank je! Ik wist dat ik het niet goed had maar was even te lui om het op te zoeken. Ik dacht nog, het is geen Mig 25…🤔

    Iig een prototype van een vliegtuig dat normaal geen drukcabine heeft. Een zgn tank killer dus. Deze kon daardoor wél deze kruishoogte bereiken.

 4. DE russen en de rest van de wereld voeren oorlog tegen elkaar omdat ze bang zijn vorzichzelf dat ze zich beiden vernietigen door het wapenwedloopgeweld en de wereldmacht USA is dan lachende derde die alles binnenpikken zonder slag of stoot van hun eigen militaire macht te gebruiken waarom bemoeit de USA zich er niet direct mee denk u Antwoord ze hebben er geen mensne voor om in Rusland de kou te doorstaan niet zoals hittler dacht dat zijn blizkrieg snel in Moskou zou kunnen zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in