© jcomp / Freepik

Amerika creëert, implementeert en handhaaft de sancties tegen Rusland, die de energieprijzen in Europa opdrijven en daardoor Europese bedrijven ertoe aanzetten naar Amerika te migreren, waar de belastingen, veiligheids- en milieuvoorschriften en de rechten van werknemers veel lager zijn en de winsten voor de investeerders dus veel hoger zullen zijn. Bovendien kan Amerika zijn eigen energie leveren. Daarom zijn bevoorradingsketens in de VS minder riskant dan in Europa. Er is steeds minder reden voor een bedrijf om iets in Europa te doen behalve verkopen aan Europeanen, die steeds wanhopiger worden om iets te krijgen wat ze zich kunnen veroorloven, nu Rusland, dat de spotgoedkope energie en andere grondstoffen leverde, door de sancties uit de Europese markten wordt gewurgd. Geld kan bewegen, zelfs als de eigenaar dat niet kan. De Europese burgers zullen nu meer en meer achterblijven, terwijl de rijkdom van Europa wegvlucht – voornamelijk naar Amerika (wiens regering deze kapitaalvlucht van Europa’s rijkdom heeft veroorzaakt), schrijft Eric Zuesse.

De leiders van Europa hebben samengewerkt met de leiders van Amerika, om deze Europese neergang te veroorzaken (door zich aan te sluiten bij de sancties van Amerika tegen Rusland, in plaats van deze af te wijzen), maar de Duitse bedrijven kunnen ook aanzienlijke voordelen genieten van verplaatsing of uitbreiding in Amerika. Het Duitse zakenblad Handlelsblatt berichtte op 25 september: “Steeds meer Duitse bedrijven breiden hun vestigingen in Noord-Amerika uit: Washington trekt Duitse bedrijven aan met goedkope energie en lage belastingen. Dit geldt vooral vooral voor Zuidelijke staten. Berlijn is verontrust – en wil tegenmaatregelen nemen.” Er staat:

“Talrijke Duitse bedrijven zijn van plan hun Amerikaanse vestigingen op te zetten of uit te breiden. … Amerikaanse staten zoals Virginia, Georgia en Oklahoma tonen steeds meer belangstelling om deze bedrijven speciale stimulansen te bieden om hun productie naar de VS te verplaatsen of althans uit te breiden. Pat Wilson, commissaris van het departement voor economische ontwikkeling van Georgia, vertelt Duitse bedrijven bijvoorbeeld dat “onze energiekosten laag zijn en de netwerken stabiel. … Bedrijven die naar Georgia komen [uit Duitsland] verkleinen hun ecologische voetafdruk.”

Gezien het feit dat een van de belangrijkste redenen waarom de Duitse regering de Russische brandstofleveranties afknijpt (anders dan ter “ondersteuning van de democratie in Oekraïne”, enz.) is dat die Russische leveranties fossiele brandstoffen zijn, wat een belangrijk voordeel is waarmee Amerika Europese bedrijven kan aantrekken (zelfs op basis van “Groene” argumenten) dat het reclame maakt voor een grotere “energie-efficiëntie” dan in Europa – niet noodzakelijk in de strikte zin van het milieu, maar zeker in de zin van lagere energiekosten, aangezien de Amerikaanse regelgeving veel minder streng is dan in de EU.

  Mainstream media geven schoorvoetend toe dat Elon Musk's mening over Oekraïne correct blijkt te zijn

De Irish Examiner schreef op de 25e ook:

“Europese industrie buigt onder gewicht van stijgende energieprijzen: Volkswagen, Europa’s grootste autofabrikant, waarschuwde vorige week dat het de productie uit Duitsland en Oost-Europa zou kunnen verplaatsen als de energieprijzen niet dalen.”

Ook op de 25e kopte Oil Price dot com

“Europa wordt geconfronteerd met een uittocht van energie-intensieve industrieën”, en vermeldde met name dat “de Amerikaanse staalgigant ArcelorMittal eerder deze maand zei dat het de productie van een staalfabriek in Duitsland en een eenheid van een andere fabriek, eveneens in Duitsland, met de helft zou verminderen. Het bedrijf zei de beslissing te hebben gebaseerd op de hoge gasprijzen. … ArcelorMittal kondigde eerder dit jaar aan dat het plannen had om een fabriek in Texas uit te breiden.”

Op 26 september schreef de New York Times:

“Fabrieksbanen nemen een hoge vlucht alsof het de jaren zeventig zijn: de Amerikaanse productie maakt een opleving door, met bedrijven die werknemers toevoegen vanwege de grote vraag van de consument naar producten”. In totaal “hadden fabrikanten in augustus van dit jaar ongeveer 1,43 miljoen banen toegevoegd, een netto toename van 67.000 werknemers boven het pre-pandemie niveau”.

En dit is nog maar het begin van Amerika’s herindustrialisatie en economisch herstel, want het verlies van banen uit Europa is nog maar net begonnen. Deze Duitse bedrijven stappen in Amerika op de bodem en laten de Europese werknemers achter, om zelf te zinken of te zwemmen (degenen die dat kunnen).

Ook op 26 september kopte Thomas Fazi op unherd dot com:

  De unipolaire wereld in een terugblik en de opkomst van de multipolariteit

“De EU slaapwandelt in anarchie: De sancties verlammen de arbeidersklasse van het blok”, en documenteerde dat deze uitholling van de Europese economieën het meest wordt ervaren door de lagere economische klassen van Europa, die het minst in staat zijn om ermee om te gaan, maar in de steek worden gelaten door de groep met het hogere vermogen, de investeerders, die hun geld naar het buitenland sturen, zoals de oligarchen van de bananenrepubliek doen, en die zich daar misschien ook gemakkelijk zullen vestigen.

Op 19 september kopte de New York Times:

“Verlammende energierekeningen dwingen Europa’s fabrieken om te stoppen: fabrikanten ontslaan werknemers en sluiten lijnen omdat ze de gas- en elektriciteitskosten niet kunnen betalen”. Een grote werkgever in Noord-Frankrijk, de glasfabriek Arc International, weet bijvoorbeeld niet of hij zal overleven: “Nicholas Hodler, de directeur, overzag de lopende band, blauw glinsterend van de aardgasvlammen [gas dat uit Rusland kwam en nu tien keer zoveel kost als een jaar geleden]. Jarenlang werd Arc aangedreven door goedkope energie, die het bedrijf hielp uit te groeien tot ’s werelds grootste producent van glazen serviesgoed. … Maar de impact van Rusland’s abrupte afsluiting van gas naar Europa [gedwongen door de sancties] heeft het bedrijf met nieuwe risico’s overspoeld. De energieprijzen zijn zo snel gestegen dat de heer Hodler in twee maanden tijd zes keer zijn prognoses heeft moeten herschrijven. Onlangs heeft hij een derde van de 4.500 werknemers van Arc gedeeltelijk met verlof gestuurd om geld te besparen. Vier van de negen ovens van de fabriek zullen worden stilgelegd; de andere zullen worden omgeschakeld van aardgas naar diesel, een goedkopere maar meer vervuilende brandstof.”

De “Groene” partijen in heel Europa, zoals in de personen van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, en de Duitse minister van Economische Zaken en Klimaatactie Robert Habeck, hadden de Europese beweging tegen de invoer van Russische brandstoffen geleid, en het zou kunnen blijken dat ze Europa er juist toe hebben gebracht zijn koolstofvoetafdruk te vergroten, als het eindresultaat blijkt te zijn dat er wordt overgeschakeld op meer kolen en dieselbrandstoffen, zoals ze nu doen.

  Rutte zegt dat de NAVO Oekraïne gebruikt als proxy tegen Rusland

Dit had niet kunnen gebeuren zonder de leiders in zowel Amerika als Europa, die de weg bereiden voor de achteruitgang van de Europese economieën, en voor de opbloei van die van Amerika – waardoor steeds meer investeerders, en hun investeringen, in Amerika worden aangetrokken, vanuit de vazalstaten van het Amerikaanse regime (zoals Duitsland en Frankrijk), vooral in de EU en de NAVO (deze nieuwe bananenrepublieken). De begunstigden van dit alles zijn niet alleen de Amerikaanse wapenproducenten, zoals Lockheed Martin, en winningsbedrijven zoals ExxonMobil, die groeien door de ineenstorting van Europa, omdat Europa zich heeft afgesneden van de goedkope energie die het vroeger genoot. De toekomst ligt weer open, voor investeerders in de Verenigde Staten. Het is come-one, come-all, voor beleggers uit Europa, en laat alle anderen in Europa gewoon ten onder gaan, als ze er niet weg kunnen komen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee, de NAVO zal niet gereed zijn voor oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOorlogstrommels slaan luider, Wereldoorlog III komt steeds dichterbij
Volgend artikelUpdate over de ontploffingen van de Nord Stream-pijpleiding
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Amerika is puur evil !

  En maar blijven steunen he achterlijk landverraders van zogenaamde volksvertegenwoordigers.

  Wij kunnen helaas pas iets veranderen als politie en leger de kant van het volk kiezen.

  • Het is niet “Amerika” die puur evil is, het zijn de superrijke sekteleden. Zij zijn de afgelopen decennia geïnfiltreerd in overheden en hebben niet-zelf-nadenkende mensen geplaatst. Vervolgens is hun taak deze mensen te bewegen om hun spel uit te voeren. Hier en daar wat saboteren, hen te bewegen slechte beslissingen te nemen en hen zo te sturen dat burgers de ellende in gestort worden zodat ze geknecht kunnen worden. Creëer verwarring en laat zowel burger als overheden de vinger naar andere landen of continenten wijzen als de veroorzaker van de problemen. Dat is het spel dat deze superrijken spelen. De enige “slechterikken” zijn zij dus en de domme overheids/regeringsmedewerkers die het niet (willen) zien en hieraan meewerken. De grote winnaars zijn dan wederom de superrijken (bankiers enzo). Ik denk niet meer in landen, ik denk in zelfbenoemde “elites” versus “het volk”. Dat zijn de enige partijen in deze oorlog.

  • Peter, het leger en politie zijn niet voor de burgers ze verraden liever de boel het zijn lafaards eerste klas die durven alleen bejaarde te meppen en pakken de echte criminelen niet aan

 2. Gewoon heel europa uit de navo uit de eu huidige regeringsleiders van europa naar de goelag en aansluiten bij Rusland met behoud van eigen cultuur. Één grote economie opbouwen. Europa was toch al geen eigen continent

 3. En dan sterft braaf 90% van de Amerikanen aan de prikken, dus dan zijn ook die bedrijven kapot, want er komt niemand meer werken. Net als hier, want hier gebeurt precies hetzelfde. Waar maak je je nog druk om?

 4. Alle contacten en contracten met USA breken.

  Excuses maken aan RU, linkse kabinet van landverraders eruit.
  Dan even tijdelijk parlement buiten werking stellen.
  Rechts zakenkabinet even het volgende regelen:
  –de WEF wetjes wissen.
  –binnen 2 week alle toeslag slachtoffers compenseren.
  –guldens, knaken, kwartjes, duppies en stuivers in productie nemen, zo ook bankbiljetten.
  –uit de euro (het accepteren ervan was onwettig) uit EU uit NATO, uit UN uit WHO.
  –WEF en de pharma industrietjes registreren als terroristen;
  –grenzen dicht; “vluchtelingen eruit; kan simpel: uitkeringen stoppen.De rest handje helpen.
  –grenzen bewaken; daarvoor is electronica goed bruikbaar.
  –islam verbieden in NL; of net zo veel moskeetjes toestaan als dat er kerken in Mekka zijn.
  –bijzonder onderwijs stoppen. Scheiding kerk en staat invoeren.
  –nep koninkje eruit met familie; lekker de bijstand in. paleizen: musea of zo.
  president(e) kiezen; per 10 jaar; niet te verlengen.
  –wet op onteigening en andere “millieu wetten”afschaffen ook stikstof wet, en wet op mest uitrijden.
  –wel grote fabriek voor verwerking van mest opzetten.
  –laagstbetaalden belastingvrij stellen
  –zorg nationaliseren.

  Met goede wil kan dat in een week geregeld worden. gewoon doen.
  Dan krijgen we het Nederland weer terug wat we hadden, voordat het doorlinks verpest werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in