SCHEMA VAN RUSSISCHE GELAAGDE VERDEDIGING VAN HET SCHIEREILAND DE KRIM - CSIS

Ik moest erg lachen toen ik deze onzin las: NAVO verhoogt troepen in hoge staat van paraatheid tot meer dan 300.000 -Stoltenberg

BRUSSEL (Reuters) – De NAVO zal het aantal troepen in hoge staat van paraatheid met meer dan het zevenvoudige verhogen tot meer dan 300.000, zei haar secretaris-generaal op maandag, terwijl de bondgenoten zich voorbereidden op een nieuwe strategie die Moskou vier maanden na de oorlog in Oekraïne als een directe bedreiging beschreef.

Stoltenberg zei dat de NAVO in de toekomst “ruim 300.000” manschappen in hoge staat van paraatheid zou hebben, tegen 40.000 manschappen die momenteel de bestaande snelle reactiemacht van het bondgenootschap vormen, de NATO Response Force (NRF).

Het nieuwe troepenmodel moet de NRF vervangen en “zorgen voor een grotere pool van strijdkrachten met hoge paraatheid op alle domeinen, te land, ter zee, in de lucht en in cyber, die vooraf zullen worden toegewezen aan specifieke plannen voor de verdediging van bondgenoten,” zei een NAVO-functionaris.

De NAVO beschikt niet over 300.000 troepen om in hoge staat van paraatheid te brengen. De troepen worden gecontroleerd door de lidstaten en ik zie bij geen van hen de bereidheid om de kosten te dragen die een echte status van hoge waakzaamheid zou meebrengen. Eenheden in hoge staat van paraatheid betekent dat zij volledig bemand zijn, dat er niemand met verlof is en dat er voldoende voorraden klaarstaan om wekenlang strijd te leveren. Dat kost allemaal geld. De lidstaten zullen in plaats daarvan bestaande eenheden aanwijzen als “hoge alarm”-eenheden en verder niets veranderen aan hun gebruikelijke uitrusting en training, schrijft Moonofalabama.org.

De verklaring is pure NAVO public relations poeha. Stoltenberg heeft de lidstaten niet eens gevraagd of ingelicht voordat hij die mededeling deed:

De aankondiging van Stoltenberg overviel de hoogste defensiefunctionarissen van veel NAVO-leden, waardoor zij zich afvroegen welke van hun strijdkrachten, als die er al waren, in het getal van 300.000 waren opgenomen.

“Misschien is het een magisch getal?” zei een hoge Europese defensie-ambtenaar, die net als anderen op voorwaarde van anonimiteit sprak om openhartig over de verwarring te kunnen praten.

Verscheidene hoge Europese beleidsmakers op het gebied van veiligheid zeiden dat zij verrast waren, zonder dat zij van tevoren op de hoogte waren gesteld van het plan om de snelle reactiemacht van de NAVO uit te breiden van de huidige omvang van 40.000, in het licht van de oorlog in Oekraïne en de voortdurende militaire dreigingen van Rusland voor het grondgebied van de NAVO.

  Oekraïne: Nu begint de oorlog pas echt

Dit was een van de ideeën die typerend zijn voor NAVO-bureaucraten die in hun eigen fantasiewereld leven. Zij zijn de reden waarom de Franse president Macron de NAVO “hersendood” heeft genoemd. En nee, het is echt niet meer dan een idee:

Een NAVO-functionaris, die volgens de grondregels van het bondgenootschap op voorwaarde van anonimiteit sprak, zei dat de aantallen per land nog moesten worden gepreciseerd. Zelfs het totaal van 300.000 is voor het ogenblik theoretisch: “Het concept is nog niet volledig uitgewerkt,” zei de ambtenaar. “Wij zullen meer moeten doen om het model op te bouwen voordat wij kunnen uitwerken wat de nationale verbintenissen kunnen zijn.”

Toch heeft de Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht al gezegd dat haar land 15.000 manschappen zal aanbieden – een volledige divisie.

Lambrecht heeft niets aangeboden. Zij zal het valse etiket “hoog alarm” op een bestaande divisie plakken en er verder niets aan veranderen. Dat zij dit gedaan heeft, is eigenlijk veelzeggend. Als Duitsland als een van de grotere NAVO-landen slechts één divisie aanbiedt, waar moeten dan de andere 19 divisies vandaan komen die nodig zijn om een strijdmacht van 300.000 man te vormen? Bestaan die eigenlijk wel?

De NAVO is nog maar een schim van haar vroegere zelf. De lidstaten hebben nu nog maar een paar troepen die aangewezen kunnen worden om onder de NAVO te werken. Zelfs die hebben een gebrek aan munitie en wapendepots om uiteindelijk de verliezen goed te maken. Sommige hebben nu zelfs niet meer de industrie om meer wapensystemen en granaten te maken. Zij zijn ook niet in staat om nieuwe te maken die geschikt zijn voor hun doeleinden.

Geen van de grote of kleine “moderne” wapens die aan Oekraïne werden gegeven, heeft een verschil gemaakt. De Javelins hadden lege batterijen, de Britse NLAW anti-tankwapens waren te zwak om de Russische pantsers te verslaan. Switchblade zelfmoorddrones zijn niet bestuurbaar onder Russische elektronische oorlogsvoering. Stinger raketten hebben hittesensoren die te traag zijn om een snel bewegend doel te bereiken. De “lichte” houwitsers M-777 zijn te licht voor echte gevechtsomstandigheden en hebben de neiging stuk te gaan.

  "Alle jonge mannen van Oekraïne zijn dood" - NAVO doodde een hele generatie, heeft nu nog jongere nodig, kinderenbloed geofferd door het leger van Kiev

De NAVO-landen hebben te veel geld gestoken in hun luchtmacht, die niet in staat zal zijn de uitstekende Russische luchtverdediging te doorbreken. De luchtverdediging van de NAVO is daarentegen te zwak. Vraag maar aan de Saoedi’s hoe goed hun Patriot-systemen werkten tegen Jemenitische drones. Die systemen kunnen niets uitrichten tegen de middellange-afstandsraketten van Rusland. Systemen als Iskander en Kalibr, waarvan Rusland er veel heeft, zijn moeilijk te vinden in de NAVO-legers.

Wanneer hebben de NAVO-eenheden voor het laatst getraind onder omstandigheden van elektronische oorlogsvoering?

De New York Times interviewde de laatste weken bijna twee dozijn Oekraïense soldaten, die allen op soortgelijke problemen wezen: De Russen stoorden hun radio’s voortdurend; zij hadden niet genoeg communicatiemateriaal; en zij hadden vaak moeite om tot een commandant door te dringen om artilleriesteun te vragen. Praten met eenheden die in de buurt gestationeerd waren was ook een probleem, zeiden zij, wat ertoe geleid heeft dat de Oekraïense strijdkrachten af en toe op elkaar schoten.

De generaal zei dat zijn twee kant-en-klare radio’s voortdurend gestoord werden.
“Zij gebruikten dan het sterkere signaal op dezelfde frequentie,” zei hij.

Troepen in meer gespecialiseerde eenheden hebben door de V.S. geleverde gecodeerde radio’s gekregen en kunnen ongehinderd met elkaar spreken, zei een soldaat, maar de hoge output van de radio’s betekent dat de Russen de plaatsen kunnen vinden vanwaar zij uitzenden.

“Daarom hebben wij de communicatie stopgezet en alleen het noodzakelijke minimum meegedeeld, zoals als er een evacuatie nodig was of dringende hulp,” voegde de soldaat, die de naam Raccoon draagt, eraan toe.

Materieel is de NAVO niet klaar om te vechten. Politiek gezien is zij er ook niet klaar voor.

John Helmer citeert uittreksels uit een interview met de voormalige chef-staf van het Poolse leger, Miecyslaw Gocul:

U klaagt, en NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft aangekondigd: “De NAVO-top in Madrid zal baanbrekend zijn. Met een nieuw strategisch concept zullen wij een fundamentele verandering aanbrengen in de afschrikking en de verdediging van de NAVO.”

Vóór de NAVO-top in Warschau [in 2016]), op het militair comité van het Pact, vroeg ik Stoltenberg: wat zullen de garanties zijn voor de oostflank? Hij antwoordde met een vraag: wat verwacht Polen nog meer? Ik zei ronduit: veiligheid en welvaart, en dat is wat de rest van ons wil die aan de tafel zit.”

  Beelden van de slachting van een konvooi Oekraïense infanteriegevechtsvoertuigen in de regio Zaporozhye

“Net als toen hoor ik vandaag dezelfde slogans, zoals “meer doen met minder”. Er zijn ook andere mooi klinkende oproepen, maar dat zijn alleen maar politieke slogans, berekend op een positieve reactie van het publiek en het minimaliseren van de kosten. Zij brengen niet echt politieke en militaire oplossingen tot stand.

Nu neemt de spanning tussen Rusland en Litouwen toe, omdat de sancties de Oblast Kaliningrad meer en meer blokkeren. Zou dit een hotspot kunnen worden?

Als Poetin de oorlog verder zou willen beginnen en zou besluiten een corridor door de Baltische staten te snijden naar het district Kaliningrad bij de Suwałki-kloof, welke krachten zouden hem dan kunnen tegenhouden? Zouden de strijdkrachten van Litouwen, Letland, Estland en Polen Poetin kunnen tegenhouden? In het geheel niet. Poetin zal niet tegengehouden worden door de Amerikanen, die slechts in kleine getale op de oostflank aanwezig zijn. Ik herhaal, Rusland praat en rekent alleen met sterke landen en organisaties. En de NAVO in onze regio is zwak.

Dat is zij inderdaad. En behalve enkele Oost-Europese heethoofden hoopt iedereen dat het zo blijft. Geen van de grotere NAVO-lidstaten wil een groot gevecht met Rusland. Dat geldt ook voor de Verenigde Staten. Waarom zich er dan op voorbereiden? Waarom wapens kopen die nooit gebruikt zullen worden?

Aan de andere kant wil Rusland niets van Europa. Het heeft geen ideologie die naar expansie streeft. Het wil met rust gelaten worden.

De NAVO is een overblijfsel uit de koude oorlog, die in leven werd gehouden om de VS enkele politieke voordelen te geven. Haar werkelijke doel is nooit veranderd: Duitsland onder de voet lopen, Rusland buiten de deur houden en de VS in Europa houden. Dat zal alleen veranderen als West-Europa ertegen in opstand komt.

Helaas is de kans daarop klein.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Professor John Mearsheimer legt uit wie verantwoordelijk is voor de Oekraïne-Rusland crisis (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe na-vaccin uitroeiing van het immuunsysteem van kinderen is begonnen
Volgend artikelOekraïne – De Beer overmeesterde de Kraken met deze krijgslist
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Voor Amerika is de EU van cruciaal belang, want zonder de EU is Amerika een geïsoleerd land. Waar niemand spontaan echt mee wil handelen. Want Amerika is enkel een afzet markt en bijna geen grondstoffen markt meer. Daar de grondstoffen elders goedkoper zijn dan in Amerika, is Amerika niet echt interessant om daar grondstoffen te kopen die tot wel 3x zo duur zijn.

  Maar door de Amerikaanse gijzeling van de EU en andere landen, kan Amerika die landen dwingen om hun grondstoffen te kopen. Het Angelo Zionisten Rijk kun je vergelijken met sprinkhanen, ze komen met hun grote arrogantie je land in puin te schieten zonder enig mandaat van de internationale Veiligheidsraad. Onder het mom van veiligheid en democratie te brengen.

  Om vervolgens je land te strippen van al zijn grondstoffen in en op je land. Of dat zij hun banksysteem bijna direct invoeren, zodat het land letterlijk leeggezogen kan worden van al haar rijkdommen en de plaatselijke bevolking kunnen degraderen tot hun eeuwige slaven. Zodat alles gratis voor het de Angelo Zionisten Rijk wordt, het land met alles erop en erin. Om vervolgens weer naar een ander land op zoek te gaan, waar ze weer opnieuw beginnen met het zelfde doel en resultaat.

  Rusland is hun heilige graal, die ze al eeuwen proberen te onderwerpen. Eerst met Napoleon, de tweede keer met Hitler en nu langzaam opbouwend om Rusland te omsingelen en met Oekraïne door te kunnen marcheren richting Moskou. Maar wat er nu steeds sterker op lijkt, dat zij weer zullen falen in hun aanpak. Want het westen kan niet leren van zijn fouten. Je kan dan wel moderne wapens ter beschikking hebben, maar als de structuur er achter op min of meer de zelfde blijft als hun eerste keer. Zullen zij altijd het onderspit delven, hoe vaak zij het ook proberen.

 2. De NAVO is van de deep state.
  De deep state heeft alleen die 4 letters. !
  De deep state-nato heeft geen legers geen wapen. Geen vliegtuigen. Geen schepen .
  Niets. Zij raakt nu in paniek!
  Want geen eu-land levert kanonnenvlees.
  Hoe bijna verslagen is deze deep state al?
  Mooi he. Deep state weg dus VS weg..
  Bijna bevrijd zijn wij al, Europese burgers! Uitgehold zin zij die ons willen vermoorden..
  Ergens las ik 2 jaren geleden : als een Hoge golf zal hun agressie op hen terug slaan. Of als een boemerang terugkomt.

  • Dit schrijven had k net even hard nodig , zit er zo doorheen , t geeft me weer wat kracht , dankjewel Frans voor je opbouwende woorden voor mij teminste
   Hartegroet van mij …

 3. “De NAVO-landen hebben te veel geld gestoken in hun luchtmacht”

  Bingo…
  En het beestje heeft een naam: “F-35”, oftewel “Joint Strike Fighter”, oftewel “Miskoop van het millennium”.
  Dat onding heeft alle westerse defensie budgetten leeg gezogen.
  Maar Lockheed Martin, en haar aandeelhouders, hebben de koffers goed gevuld, dat dan wel weer.

 4. Een van de redenen waarom Pim Fortuyn door de Deep State/ cabal/ illuminati is omgelegd is zijn tegenstand van de aanschaf van de JSF. Hij is meer dan eens door de toenmalige Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel op het matje geroepen om zijn mening te herzien.
  Fortuyn is op 06.05.2002 vermoord, als je dag + maand optelt krijg je 6 + 5 = 11 en dat is het laagste meestergetal van de vrijmetselaars. Robert F. Kennedy sr. (1925) is vermoord op 05.06.1968 > 5 + 6 = 11.

 5. De Amerikanen zullen Europa nooit verlaten zonder het eerst te vernietigen, om te voorkomen dat er een handelsblok ontstaat tussen Europa en Rusland waar de Engelsen en Amerikanen geen invloed op zouden kunnen uitoefenen. Dat zullen ze doen door de veldslagen op Poolse en Duitse bodem te laten plaatsvinden en door bombardementen op Europese steden. Eventueel bombardementen door de Amerikanen zelf, op gebieden die zich willen aansluiten bij de Russische invloedssfeer.
  Ik vermoed dat er de komende jaren een golf van politieke moorden zal plaatsvinden. Doel is een controle structuur te handhaven om de Europeanen in het gareel te houden en de natuurlijke handelspartner Rusland buiten de deur te houden. Bij een uiterst koude winter, zonder verwarming, na verlies van je baan, ziek van de covid vaccinatie, land verlies door stikstof politiek, inkrimping van de vissersvloot,hyper inflatie, zouden de boeren en burgers op scherp kunnen staan. Ongeziene repressie zal het antwoord zijn. Kijk naar hoe Lenin met de Cheka (revolutionaire geheime dienst) de bevolking bloedig onderdrukte voor de invoering van het toen “nieuwe” systeem, (communisme, nu in groen-rode nieuwe verpakking en nu “Great Reset” geheten) en de burger oorlogen die erop volgden, met toen in Rusland al 20 miljoen (tot 1925) slachtoffers en de decimering van de industriële en landbouw productie. Nu komt die transformatie weer uit handen van Amerikaanse of globalistische bankiers (toen Schiff, Warburg), zoals het geval was met de financiering van de Russische Revolutie van 1917. Het zijn nu Soros en WEF topman schwab die de legitimatie voor transformatie aanzwengelen.

 6. Stoltenberg is een gek. Zo simpel is dat.

  Wat hij wil: meer geld, meer macht en Poetin intimideren. Maar Poetin weet waarschijnelijk beter wat er aan de hand is in de Nato dan Stoltenberg.

 7. De Nato is overbodig; als Zweden/Finland een verdedigings verdrag hadden gesloten met de Nato, zonder lid te worden, zouden ze Poetin niet provoceren

  • Waarom moeten Zweden en Finland en Oekraïne rekening houden met de wensen van Poetin ?
   Dat zijn bij mijn weten onafhankelijke landen.
   Poetin wil toch ook niet dat wij ons bemoeien met zijn politiek.
   Waar haalt hij het recht om op basis van een door hem bepaalde wet te bepalen hoe een onafhankelijk land inwoners van Russische afkomst of met Russische nationaliteit te behandelen.
   Waar haalt hij het recht om een oorlog te beginnen tegen een onafhankelijk land op basis van de binnenlandse politiek van dat land.
   Waar er twee vechten hebben er twee schuld.
   De Donbas is een industriële regio waar volgens volgens sommige bronnen een groot deel van het bbp van Oekraïne wordt geproduceerd en veel waardevolle grondstoffen zitten.
   Zou dat de reden kunnen zijn waarom Poetin de Donbas wil inlijven.

   • Oekraine is geen staat vlgs internationaal recht; alleen maar een rebellerend district van….de Sovjet unie?
    Hij beschermt de rechten van etnische Russen zoals het hoort; er waren er al 14.000 vermoord sinds 2014–ook dankzij Obama.
    Trouwens:2015 schoot de Oekraine de MH17 neer….

    ook volgens art 51 van de UN hebben de bewoners van Donbass en Luhansk het recht op onafhankelijkheid, of te kiezen waar ze bij willen horen; Rusland dus.

    Enne…de snuiver steelt de Oekraine arm….

 8. De NAVO is een mislukking geweest en de uitspraak van China hadden zij gelijk, zij hebben erg veel onnodige burgers gedood en geen oplossing in deze landen, de Amerikanen zijn een mislukking die alles van de armere landen hebben leeg geplukt net als de Europeanen colonisten. De enige die profiteer is de elite van de oorlog industrie. Ik hoop dat de prijs van mineralen uit pan rijzen en China verkoop niets.

 9. ja, de Nato, 10 weken en wij worden bevrijdt van het WEF, WHO, NATO,USA, en we hebben eten en olie genoeg.

 10. Ja onze weg loop troepen zij zich klaar om eg te lopen zij gaan vermoedelijk samen met de leden en koning naar veiliger landen wat wilt een legertje dat nog geen kogels hebben die hebben ze eerder op demonstranten op geschoten stelletje boeven hun eigen volk laten vermoorden door Rutte en wat was hun eed ook alweer die zijn ze vergeten net als politie en justitie het is allemaal een wassen neus gebleken en behoren tot de vijanden van ons volk.

 11. De linksen brengen alles zo leuk; Freud zou zich rot lachen.

  Westen zet sancties tegen RU; daardoor problemen met olie, gas, kunstmest, bijzondere metalen en meer.
  Daardoor stijgen de prijzen, inflatie, meer prijsstijgingen.

  En dus CNN Euro nieuws, BBC: de crisis veroorzaakt door de agressie van Rusland…..

  Uhhh….werden er ook sancties gezet op USA, toen die 100% onterecht Irak binnenviel? Of Libie?
  Vreemd niet?

  • Zeg, zeg, zeg, de USA zijn wel de ‘good guys’ hoor. Irak had nl massa vernietigings wa…..

   (Oh nee wacht….die hadden ze verzonnen om een marionetten regering te kunnen installeren en Irak leeg te roven).

 12. Ik zal niet vechten voor een schurken staat geheten de Nederlanden en zeker niet mijn leven willen geven nog voor VVD en de linkse moordenaars ik ben niet gekke Henkie en het NL volk kan voor mij de rambam krijgen zij die zich lieten met gift in spuiten voor hun grote lijder Rutte de leugenaar van de 21 eeuw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in