Yevgeny Prigozhin, hoofd van de Wagner PMC:

“Vandaag, 20 mei 2023, om 12:00 uur plaatselijke tijd, is Bakhmut volledig veroverd. Het laatste deel van de ontwikkeling van de stad, het zogeheten hoogbouwcomplex “Airplane”, werd ingenomen.”

“De operatie om Bakhmut te veroveren duurde 224 dagen.

De vleesmolen van Bakhmut begon op 8 oktober 2022, om het in moeilijkheden verkerende Russische leger een kans te geven tot zichzelf te komen. 224 dagen lang bestormden de mannen die stad. De enige mensen hier waren de Wagner PMC’s. Er waren geen, zoals Konoshenkov zei, luchtlandingstroepen of iemand anders die ons kon helpen. We hielpen onszelf.

De operatie om Bakhmut in te nemen duurde 224 dagen.

De Wagner PMC kwam vrijwillig naar deze oorlog en begon gebieden te bevrijden en de belangen van ons vaderland te beschermen.

In de Wagner PMC handelden iedereen, generaals, voormalige politie- en FSB-officieren, gevangenen hier eensgezind, als één team, als één leger.

Ik wil het Russische volk bedanken, dat ons gesteund heeft!

Dank aan de jongens die in deze oorlog zijn gestorven! Zowel soldaten van het Russische Ministerie van Defensie als leden van de Wagner PMC! Dank aan hen die nu bij ons zijn! Dank aan hen die het contract niet konden voortzetten en aan hen die in de toekomst weer bij ons zullen zijn en schouder aan schouder met ons zullen vechten! Dank aan generaal Surovikin en generaal Mezentsev, die ons de mogelijkheid gaven om deze moeilijke operatie uit te voeren! Dank u, Vladimir Poetin, dat u ons de kans en de grote eer hebt gegeven om ons vaderland te verdedigen!

  Rusland en de NAVO zijn het eens - de oorlog in Oekraïne gaat door

We vochten niet alleen tegen de AFU in Bakhmut, maar ook tegen de Russische bureaucratie, die ons stokken in de wielen stak.

Dit geldt vooral voor de bijna-oorlog bureaucraten. Hun namen zijn gedeeltelijk bekend. Het zijn Shoigu en Gerasimov, die van de oorlog hun eigen vermaak maakten, die besloten dat hun grillen in de oorlog zouden worden vervuld. Door hun grillen zijn vijf keer zoveel soldaten gestorven als mogelijk was. En ooit in de geschiedenis zullen zij zich verantwoorden voor hun daden, in het Russisch goddeloosheid.

Wij hebben lijsten opgesteld van degenen die ons hielpen en degenen die ons tegenwerkten, in dit geval eigenlijk de vijand helpend.

Vandaag hebben we Bakhmut veroverd genomen. Op 25 mei beginnen we onze eenheden terug te trekken voor rust en omscholing.

We zijn al 427 dagen in oorlog, sinds 19 maart 2022, toen ons vaderland onze hulp nodig had.

We hebben de hele stad van huis tot huis volledig veroverd, zodat niemand ons pedant kan verwijten dat we niet op zijn minst een stukje ervan hebben ingenomen.

Tegen 25 mei zullen wij de stad volledig hebben geïnspecteerd, verdedigingslinies hebben gecreëerd en haar overdragen aan het ministerie van Defensie. Wijzelf zullen naar de veldkampen gaan. Als ons land, ons volk, onze gezinnen ons dan weer nodig hebben, komen we terug om ons volk te verdedigen, als dat nodig is.

Deze jongens zullen nu de vlaggen die ze in hun handen hebben, de vlag van de Wagner PMC en de vlag van Rusland, meenemen en opstellen.”

  Gesprekken Xi Jinping / marionet Zelensky

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Evgeny Prigozhin – Waarheidsverteller, gek of Maskirovka?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKiev weigert het “praktisch intacte” Amerikaanse luchtafweercomplex Patriot te tonen
Volgend artikelVreemd: Sinds munitie-explosie is een radioactiviteitskaart van de EU buiten werking
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Mooie prestatie, gefeliciteerd!
  Rust in vrede alle gestorven militairen, ook de Oekraïense soldaten die gedwongen werden en de burgers. Hopelijk wordt dit het kantelpunt en gaat er over vrede gesproken worden

  • gezichtsverlies is onaanvaardbaar bij die elkaar ophitsende NAVO smeerlappen….dus dit gaat volledig uit de hand lopen !

   • ja Patrick je hebt gelijk, nu zien wat komen gaat, maar het is een enorme boost voor honderdduizenden Oekraïners die het huidige regime haten, en ook veel soldaten zullen eens nadenken, maar inderdaad het het moeilijkste moet misschien nog komen…maar Rusland staat klaar..❤️🇷🇺

  • @ Marcus mei 20, 2023 at 19:31,
   Over vrede zal nooit gesproken worden, want elke regering behoudt zijn recht om te mogen regeren door ergens de oorlog aan te verklaren. Het maakt niet uit waaraan. Dus zodra er vrede gesloten zou worden zijn ze direct werkeloos. Want dan hebben beide regeringen geen bestaansrecht meer. Kijk het zelf maar na. In Delaware Chapter 11 Dit geldt voor alle landen ter wereld. Het zijn alle lege B.V.s al het geld komt van de inwoners vandaar door ze af te persen, wat we belastingen noemen.

 2. Inderdaad, en de hypocriete oorlogshitsende lafaards planten een boompje in Hiroshima.
  En gaan daarbij over honderduizenden lijken. Van vriend en zelf gecreëerde “vijand”.
  Zouden ze daar wakker van liggen ?

 3. Mijn hart doet pijn alleen over de gesneuvelde jongens die het ultieme hebben gegeven hun leven.

  Ongelofelijke teleurstelling over Shoigu en Gerasimov hun beleid heeft 5 maal de hoeveelheid gesneuvelde jongens op hun conto, hoop dat ze berecht worden ook door de hoogste rechter.

 4. nu zie je wat eensgezindheid kan doen , geweldig hoe zij met hart en ziel zich ingezet hebben voor hun vaderland.
  daar kunnen wij nog een punt aanzuigen.

 5. en een lijst voor de meelopers en landverraders hebben wij in nerderland ook en zullen die ook gebruiken voor de ECHTE RECHTERS EN GEEN NSB ers

  • @ NIKNOK mei 20, 2023 at 20:31,
   Wat we Nederland noemen bestaat in werkelijkheid niet eens. Enkel in de fictie. Het zogenaamde rechtstatelijkheid bestaat op dit grondgebied niet. Het is een private commerciële coöperatie met de bedrijfsnaam Staat der Nederlanden waar de CEO zich zelf koning noemt. De regering is het managersteam, zo is Rutte een directie lid i.p.v. een president. De rechtelijke macht zijn niets anders dan rijksambtenaren. Alle wetten en regels zijn bedrijfsvoorschriften. Al je zogenaamde rechten zijn betaalde privileges, die ze direct kunnen intrekken als zij het uitkomt. Wat met de corona crisis is gebeurt.

   Iedere inwoner wordt op basis van een frauduleus systeem al van zijn geboorte aangifte omgedoopt tot een personeelslid en op zijn gestolen naam is er een fictief bedrijf opgericht door deze coöperatie en dat fictieve bedrijf valt onder de coöperatie. Ieder personeelslid is een zogenaamde natuurlijk persoon. Zodat het private commerciële coöperatie Staat der Nederlanden iedere inwoner heeft toegeëigend als eigendom.

   Zodat iedere inwoner een slaaf is, zonder dat hij/zij het beseft. Alles wat jij nu hebt, een huis, een auto, inboedel enz., enz….. is eigendom van de coöperatie op een valselijk manier. Die jij dan als ware huurt van de coöperatie en dat noemen we belastingen. Deze opbouw is in elk land het zelfde.

   Je kunt het corrigeren door een bewijs dat jij nog leeft bij je gemeente te halen. En deze naar de desbetreffende instanties sturen, dat jij niet de zelfde bent dan die natuurlijke persoon die dat fictieve bedrijf voor zou stellen. Zodat met de grote reset, niet alles onder je kont verkocht wordt. Zonder dat jij daar iets tegen komt doen.

  • Heel juist @Timbre, maar het begin is gemaakt.

   Ook ik sluit ik me aan bij Marcus en Adriaan.

   Verder is het wel een grote overwinning maar van de andere kant ook een heel verdrietige.

   Rust zacht, dappere jongens..

 6. Bravo Bravo Wagner Helden,van harte gefeliciteerd met jullie overwinning in bakhmut daar neem ik een vodka op, Chapeau

 7. Denken jullie echt dat Amerika over die slachtoffers in Oekraïne zit na te denken, kom nou mensen.
  Sinds de tweede wereld oorlog, heeft Amerika 20 oorlogen gestart, waarbij 20.000.000 oftewel TWINTIGMILJOEN slachtoffers zijn, weet je waar ze wel over hebben nagedacht, heeft onze oorlogsindustrie er voldoende aan over gehouden.
  Amerika heeft de leiding gegeven aan de NAVO, om in Joegoslavië oorlog te voeren, dit betekent dat Amerika Europeanen tegen over elkaar gezet hebben, om oorlog te voeren, de meeste mensen weten dit niet.
  Edward Snowden heeft uit het pentagon, een landen lijst mee naar Rusland genomen, waar nog oorlogen gevoerd moet worden, voor de Wapen industrie en de grondstoffen.
  Nu moet eerst Rusland veroverd en de grondstoffen verdeeld worden, daarna China om dat het de Hegemonie van Amerika in gevaar brengt, en zijn economie en techniek moet worden afgebroken worden, (bijv. geen leveringen Chips machines), gelijktijdig Venezuela (Olie), in tussen zal onderleiding van Amerika, de NAVO in Turkije een oorlog starten, ondanks dat ze lid zijn van de NAVO, maakt helemaal niet uit, ( u herinnert waarschijnlijk nog wel de Coupe, geregisseerd door de CIA, met NAVO commando’s, deze hebben nu onderdak in Zweden).
  Nee boompje planten voor slachtoffers, ze hebben een boompje geplant om de CO2 te compenseren wat ze uitgestoten hebben met hun regeringsvliegtuigen, leuk voor Rob Jetten, ik heb het niet goed kunnen zien, maar is het een elektrisch boompje?

  • Oprecht laat me niet lachen om dat zielige HOMO Rob Jetten ,Een grote misbaksel als dat bestaat er volgens mij niet waar ik woon .
   Zijn moeder was bevallen ze hebben de baby weggegooit en het nageboorte hebben ze Rob genoemd .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in