Blijkbaar geloven zelfs Amerikaanse functionarissen niet in het plan van Kiev om de Russische Krim over te nemen. Volgens een recent rapport van een groot westers mediakanaal zijn hoge Amerikaanse functionarissen sceptisch dat het regime in Kiev succesvol zal zijn in zijn doelstelling om de Oekraïense grenzen van voor 2014 te herstellen. In feite laat de zaak zien hoe het steeds moeilijker wordt om de onbetwistbare realiteit dat Rusland het conflict aan het winnen is te verhullen, schrijft Lucas Leiroz.

De informatie werd aan Politico verstrekt door bronnen binnen het Amerikaanse politieke scenario. Volgens de berichten zouden wetgevers van het Amerikaanse House Armed Services Committee tijdens een recente gezamenlijke vergadering de mening van enkele functionarissen van het Amerikaanse ministerie van Defensie hebben vernomen. Er is geen openbare lijst met de namen van de leden van het Pentagon die aan deze vergadering zouden hebben deelgenomen. Wel werd meegedeeld dat onder hen Laura Cooper, plaatsvervangend assistent-secretaris van Defensie voor Rusland, Oekraïne en Eurazië, en luitenant-generaal Douglas Sims, directeur operaties van de Joint Chiefs of Staff, waren. Hieruit blijkt de relevantie van het evenement, gezien de hoge posities van de deelnemers.

Vier mensen die bij de bijeenkomst aanwezig waren, vertelden Politico over de details van de bijeenkomst. Zoals verwacht bleven de bronnen anoniem. Volgens hen zeiden de functionarissen van het Pentagon dat Oekraïne niet in staat is om de Russische troepen te verdrijven uit alle regio’s die al deel uitmaken van de Federatie. De adviseurs zeiden nadrukkelijk dat een eventuele Russische terugtrekking uit de Krim onwaarschijnlijk is, gezien het huidige militaire scenario van het conflict dat, althans op de korte/middellange termijn, wellicht niet zal veranderen in het voordeel van de Oekraïners. Functionarissen zeiden ook dat zij geloven dat als Oekraïense troepen een missie zouden starten om de Krim te heroveren, het risico op een nederlaag groot is en succes niet gegarandeerd is.

  Duitsland bereidt zich voor op contant geldnood leveringen, bankruns en "agressieve ontevredenheid" in afwachting van winterse stroomstoringen

Politico ondervroeg ook woordvoerster Sabrina Singh van het Pentagon over de zaak. Zij weigerde commentaar te geven op de zaken die zouden zijn besproken tijdens de bijeenkomst met de leden van het Huis, en benadrukte de vertrouwelijkheid van de kwestie. Ze maakte enkele dubbelzinnige opmerkingen en verklaarde dat de militaire capaciteit van Oekraïne “voor zichzelf spreekt”. Haar woorden klonken inderdaad als een poging om de werkelijke mening van het Pentagon over het Oekraïense conflict te verhullen.

“We gaan geen commentaar geven op geheime briefings achter gesloten deuren en we zullen het ook niet hebben over hypotheses of speculeren over mogelijke toekomstige operaties (…) Maar als het gaat om het vermogen van Oekraïne om te vechten en soeverein grondgebied terug te veroveren, spreken hun opmerkelijke prestaties bij het afslaan van Russische agressie en hun voortdurende aanpassingsvermogen op het slagveld voor zich,” verklaarde ze.

Andere recente uitspraken van Amerikaanse functionarissen bevestigen het verhaal dat het Pentagon niet echt gelooft in een Oekraïense overwinning. Bijvoorbeeld. Gen. Mark Milley, de voorzitter van de Joint Chiefs, had in januari al verklaard:

“Ik blijf erbij dat het voor dit jaar zeer, zeer moeilijk zou zijn om de Russische troepen militair te verjagen uit alle – elke centimeter van Oekraïne en bezet – of door Rusland bezet Oekraïne (…) Dat betekent niet dat het niet kan gebeuren. Het betekent niet dat het niet zal gebeuren, maar het zou zeer, zeer moeilijk zijn.”

Oekraïense functionarissen uitten destijds zware kritiek op de Amerikaanse generaal. Volgens bronnen die bekend zijn met het neonazistische regime in Kiev, was de Oekraïense president Volodymyr Zelensky naar verluidt “woedend” over de woorden van Milley. De adviseur van Zelensky, Andriy Yermak, gaf zelfs commentaar op dit onderwerp tijdens de top van het World Economic Forum in Davos, en verzekerde dat Kiev alle gebieden die het beschouwt als deel van zijn soevereine ruimte, “inclusief Donbass en de Krim”, zou terugwinnen.

  Weer een verzekeringsmaatschappij voegt "oorlogsuitsluiting" toe aan polissen nu WOIII dichterbij komt

In die zin lijken er in de VS twee discoursen naast elkaar te bestaan: enerzijds weet het Pentagon dat de Oekraïense overwinning onwaarschijnlijk, zo niet onmogelijk is, en dat de vermeende “herovering” van de Krim onwaarschijnlijk is. Anderzijds probeert men het publieke narratief in stand te houden dat Kiev aan de winnende hand is en zijn grenzen van voor 2014 kan bereiken, omdat dit de oorlogsmachine van de NAVO voedt en het onverantwoordelijke beleid om wapens te sturen naar het Oekraïense neonaziregime rechtvaardigt.

Wanneer de Amerikaanse militairen om de een of andere reden publiekelijk onthullen hoe zij werkelijk over het conflict denken, reageren de mainstream media daar verbitterd op en ontkennen de Oekraïense autoriteiten dat ten stelligste, terwijl ze een absolute overwinning beloven. Voor de westerse elites en het Oekraïense regime gaat het erom de oorlog tot de uiterste consequenties vol te houden. Het erkennen van de Russische overwinning en het onderhandelen over vredesvoorwaarden lijkt niet eens een mogelijkheid.

Maar als het Westen een ongekende escalatie wil voorkomen, zal het op een bepaald moment in de toekomst de ongunstige omstandigheden moeten toegeven en Kiev niet langer moeten aanmoedigen om gebieden terug te winnen die ervoor kozen zich bij Rusland aan te sluiten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

We doen allemaal alsof we onnozel zijn en zwijgen – Servische president over de huidige staat van de Europese kolonieVolg Frontnieuws op Telegram

  We staan op het punt de grootste escalatie van de oorlog in Oekraïne tot nu toe te zien

Lees meer over:

Vorig artikelEet meer insecten: Sterk vergrote foto’s krekelsnacks, krekelmeel en microscopische foto’s van hele krekels uit het lab
Volgend artikelAmerikaanse kolonel: “Oekraïne heeft 400.000 slachtoffers – De Russen hebben op vele fronten “grote vleesmolens” opgezet”!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Hoe is het mogelijk dat absurde leugens zo lang in stand gehouden kunnen worden?
  Het is mogelijk omdat de massa jarenlang gehersenspoeld is en in de waan is dat ‘onze’ overheden altijd de waarheid vertellen.
  Natuurlijk wisten de ‘hoge’ Amerikaanse functionarissen dat de Oekraïners vanaf het begin van de SMO al kansloos waren tegen Rusland. Maar zij wisten ook dat de EU zou moeten betalen voor de oorlog op Europees grondgebied.
  Hoe langer zij de domme Europese mainstream-believers in de waan kunnen houden dat het kreupele Oekraïne met westerse hulp de militair oppermachtige Russen kunnen uitschakelen, hoe beter; vinden zij.
  Helaas, zolang de slapende sukkels in Europa in de meerderheid blijven, zullen de hufterige overheden aan de macht aan de macht blijven.
  Misschien worden de slapers pas wakker als Zelensky en zijn nazi’s uit Kyev gevlucht zijn, misschien ook zijn we voor die tijd verzeild geraakt in een kernoorlog.

  • Wat ik zoal opvang van mijn mede bewoners van dit bezet Amerikaansgrondgebied, wat we in de facto Nederland noemen. Dat bijna iedereen nog steeds Oekraïne als de winnende partij beschouwen. Als ik dan zeg dat Rusland aan de winnende kant is, dan wordt je net als het pro vaccin kamp buiten gesloten. Maar ja, wat kun je anders verwachten van een stel gehoorzame slaven, die nog in de illusie geloven dat zij in een democratie leven. Het is alsof zij de echo’s zijn, van wat erop de reguliere omgekochte propaganda staatsmedia gesproken wordt en ieder die deze wijsheden niet aannemen als de enige waarheid is een complotdenker en die moet ten aller tijden vermeden geworden. Dus dan wordt elke mogelijke discussie door hen in de kiem gesmoord. Dit gehoorzame slapende ras, wat graag geleid wil worden zal pas uit zijn utopia bubbel komen als de oorlog aan de lijve ondervinden en dan gaan klagen van waarom zij niet eerder gewaarschuwd zijn.

   • Hersenspoeling naar het “ gangbare “ narratief.
    In Europa en Nederland is Zelf denken ten strengste verboden.

    Google eens de Belgische hoogleraar. Tom Sauer. Hij wijst op andere feiten.

 2. Deze morgen op de radio in een interview over microsoftspionage.

  Rekenen kunnen ze daar ook niet.

  “Er is al lang geen oorlog meer geweest op Europese bodem”

  WO2 1940-1945. 78jaar geleden.
  Joeguslavië 1991- 2001. 22 jaar geleden.
  Kosovo 1998-2008. 15jaar geleden.

  • Inderdaad; ze hebben een geheugenstoring. En zijn zo gek als een ui.

   Maar oorlogschade op USA grondgebied: dat dreigt nu voor het eerst in eeuwen.

 3. Ik denk dat de snuivende poot zeker van plan is de nieuwe raketjes op de Kim te richten.
  Dat kan.
  En daarna wordt heel kiev en andere steden in de fik gezet.
  Maar ze zijn er stom genoeg voor.

  Zij vermoordden eigen mensen–en nog steeds…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in