© Forsvaret

Dit black swan gebeuren lijkt met het uur erger te worden. De Deense strijdkrachten hebben videobeelden vrijgegeven van de lekken met gas dat in een kilometers brede ketel het zeeoppervlak raakt.

Hoewel de leidingen niet operationeel waren, zaten ze vol gas, voor ongeveer twee dagen voor Duitsland met een marktwaarde van meer dan 800 miljoen euro. De meeste financiële lasten van de gebeurtenissen van vandaag komen voor rekening van Rusland, dat eigenaar was van het gas, schrijft Nakedemperor.

Het Zweedse nationale Seismische Netwerk heeft bevestigd dat maar liefst 30 van hun meetstations de explosies hebben geregistreerd, waarvan één met een kracht van 2,3 op de schaal van Richter. Dit is het equivalent van meer dan 100 kilo dynamiet. Met 4 cm stalen pijp bedekt met 10 cm gewapend beton zou een grote explosie nodig zijn. Elk buisdeel weegt 11 ton, wat na het storten van het beton oploopt tot 25 ton.

Nord Stream 2 buis © Vuo / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

De eerste explosie werd maandag om 02:03 uur geregistreerd en de tweede om 19:04 uur maandagavond. De Zweedse universiteit van Uppsala zei dat ze heel zeker waren dat dit explosies waren en geen aardbeving of aardverschuiving.

De hoeveelheid gas die de oppervlakte raakt, betekent dat de schade aan de pijpen enorm is en een combinatie van zeewater en druk maakt die schade waarschijnlijk nog groter. Schade die lang zal duren om te herstellen, als dat al mogelijk is. Er zal meer gas moeten worden gekocht van de VS tegen een tienvoudige prijs. De Britse gasprijzen zijn in één dag met 35% gestegen.

  Rusland is ontgrendeld: Uitgebreide bombardementen op energiefaciliteiten in Oekraïne (Video's)

De Duitse minister van Economische Zaken kondigde aan dat speculatie over de oorzaak van de lekken verboden was, waardoor speculatie ontstond over de vraag waarom speculatie was verboden.

Gelukkig schoot de Deense premier, Mette Frederiksen, te hulp en kondigde aan dat na een eerste beoordeling de Nord Stream gaslekken waren veroorzaakt door een “opzettelijke handeling” en niet per ongeluk konden zijn ontstaan. Het Kremlin had eerder al hetzelfde gezegd.

Radek Sikorski, voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Polen, voorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met de VS en de echtgenoot van Anne Applebaum (Amerikaanse journaliste) bedankte de VS voor de explosies.

De inzet van de VS op het nabijgelegen eiland Bornholm en de verdachte Amerikaanse marineactiviteit in het gebied zijn online besproken. Aangezien het Amerikaanse leger overal ter wereld actief is, is het echter onwaarschijnlijk dat dit het “smoking gun” is dat sommigen denken.

Aangezien de twee afzonderlijke incidenten ongeveer 75 kilometer uit elkaar lagen, was dit geen toeval. Er wordt volop gespeculeerd over wie de pijpen heeft opgeblazen, met Rusland, de VS en Groot-Brittannië op kop, en Oekraïne op de voet gevolgd. Als dit werd gesteund door de VS, is dit dan hoe een stervend imperium eruitziet, dat naar iedereen uithaalt in een poging te overleven?

De timing is ook interessant … waarom nu? Gisteren nog doken overal in Duitsland demonstraties op die eisten dat de sancties tegen Rusland zouden worden opgeheven en dat de pijpleidingen zouden worden heropend.

In aansluiting van het eerdere bericht waarin Biden zei dat de VS een einde zou maken aan Nord Stream 2, is er nog een video opgedoken waarop Victoria Nuland iets soortgelijks zegt.

Wie de pijpleidingen ook heeft opgeblazen, op 70-80 meter onder de oppervlakte, heeft hij een drone-onderzeeër gebruikt zoals deze die door Boeing is ontwikkeld? In juli van dit jaar integreerden de VS een ladingleveringssysteem voor hun onbemande onderzeese vaartuig.

  Wat is de waarheid over Russische 'vleesaanvallen' op Oekraïense troepen?

En wie de pijpleidingen heeft opgeblazen, heeft een nieuw precedent geschapen – internationale wateren zijn niet langer veilig. Amerikaanse of Britse gas-, olie- of telecommunicatielijnen kunnen allemaal worden aangevallen, als vergelding of als onderdeel van het oorspronkelijke complot.

We zullen er waarschijnlijk over een paar generaties pas achter komen wie Nord Stream heeft gesaboteerd, maar nu, in het heden, zou dit de black swan gebeurtenis kunnen zijn die iets groots ontketent.

Bonus:

Dinsdagavond opende Tucker Carlson zijn uitzending met de suggestie dat de VS en Joe Biden achter de terroristische aanvallen op de Nord Stream pijpleidingen zaten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video van uitzicht van de groep Oekrainse soldaten op de Russische tank die hen van dichtbij beschiet (21+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe Amerika Europa vermorzelt
Volgend artikelAmerikaanse Rode Kruis betrapt op mengen van gevaccineerd met ongevaccineerd bloed
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

47 REACTIES

 1. Oekraïne heeft er alle belang bij om deze ‘concurrerende’ Nord Stream pijplijn buiten dienst te (laten) stellen om de pijplijn die van Rusland door Oekraïne naar West-Europa loopt zo noodzakelijk en zo rendabel mogelijk te houden. En dan spreken we nog niet over de talrijke ‘aftapkraantjes’ die op het traject door Oekraïne op de pijplijn geïnstalleerd werden.

  • Maar Ukraine heeft er zelf noch de technologie, noch de gespecialiseerde troepen voor.
   Polen lijkt mij persoonlijk de faciliterende partij, maar de daadwerkelijke actie stinkt een uur in de wind naar een SEAL team van de VS, of mogelijk de Britse tegenhanger.
   Rusland heeft er niets mee te winnen, zelfs niet als false flag operatie. Het geeft hen namelijk minder kans om druk op Europa uit te oefenen of wat te bieden in het herstel van relaties. Plus dat een waarde van $10.000.000.0000,- minimaal voor de aanleg voor een groot deel voor hun rekening kwam, wat toch ook voor hen een substantieel deel van hun jaarlijkse budget is dat je niet zomaar even weggooit.
   Trouwens, die wateren worden strak in de gaten gehouden door Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Polen, Groot Brittannie en ongetwijfeld de VS.
   Iedereen die nou gaat beweren dat een Russische onderzeeer daar zomaar even doorheen slipte heeft een gaatje in de kop. Dan waren die beelden en sonar gegevens nu al kang op ieder journaal te zien.

 2. Niets aan de hand…….toch……onze “bevrijders” van weleer zijn gewoon verder gegaan met hun al eeuwige taak om politieagentje van de wereld te spelen…….

  Niets klopt er, helemaal niets, alles is enorme fake!!!

  “Amerikaanse of Britse gas-, olie- of telecommunicatielijnen kunnen allemaal worden aangevallen, als vergelding of als onderdeel van het oorspronkelijke complot”………….

  Telecommunicatielijnen…….och…..maakt toch niets uit……..gaan we toch gewoon over op de toch al aanwezige tienduizenden satellieten. Komen er nog een kleine 40.000 bij van Elon FAKE Musk en dau is er niets aan de hand…..

  Mensen,

  Geloof nu maar niet dat men zo ongelooflijk achterlijk zal zijn om ook maar 1 communicatielijn te saboteren en wel om de simpele reden dat er dan met 100% zekerheid GEEN ENKELE COMMUNICATIE meer mogelijk zal zijn en zodoende de enorme satellietenleugen wat een absolute HOAX is in duigen zal, vallen.

  Bijna 97% van ALLE COMMUNICATIE gaat door KABELS…..jullie weten wel, die ouderwetse KABELS…..en dit zijn de FEITEN!!!

  Satellieten die er zijn, (ja er zijn er wel een paar, een heel klein paar) hangen aan BALLONNEN en dat zijn de FEITEN.

  Interesse in de waarheid…..ROEPT U MAAR…..echter zelf eens op onderzoek gaan zal met zekerheid ook een snelle oplossing brengen en is misschien wel leuker ook.

  We worden MET ALLES VOORGELOGEN………maar satellieten zouden bestaan……….hahahaha…..en zweven in een geostationaire baan ROND DE AARDE…….hahahahahahaha……en wel 35000 en binnenkort nog maar eens 40.000 (die van Elon TrustMusk!!!)……

  Doe mij een lol en teken eens een aardknolletje. Trek een cirkeltje op ingeveer 235 km en eentje pak ‘m beet enkele tientallen kilometers hoger…..en pak een pen en zet een stipje in de cirkel wat staat voor 1 satelliet…..en doe dat 35.000 + 40.000 keer…….en zorg ervoor dat ze elkaar NOOIT kunnen raken……en dat er NOOIT eentje uit elkaar spat…..de snelheden welke Nassi (NASA) geeft voor deze boeiende dingen zijn net als het FAKE ISS ongeveer 27.500 Kmh.

  VEEL SUCCES met het ontdekken van vele NASA onnozelheden. NASA….een MILITAIR COMPLEX wat een staatsbijdrage ontvangt van ongeveer 157 miljoen dollar……………………………………..PER DAG!~

  Fijne dag verder.

  Gladiator

  • “Trek een cirkeltje op ingeveer 235 km en eentje pak ‘m beet enkele tientallen kilometers hoger…”

   Geostationaire communicatie satellieten bevinden zich in de zogenaamde “Clark belt”, das boven de evenaar, op een hoogte van ongeveer vijfendertigduizendzevenhonderdenzesentachtig kilometer boven zeeniveau…
   Musk zijn Starlink satellieten zijn geen geostationaire satellieten en bevinden zich in een omloopbaan op 550 kilometer hoogte boven zeeniveau.
   Je schijnt begrepen te hebben dat de aarde niet plat is, maar veel verder dan dat reikt de kennis zo te zien niet…

  • Erg moeilijk is het niet.
   Er bestaat een heel kort lijstje met landen die technisch in staat zijn een klus als deze ongezien uit te voeren, en Oekraïne komt op dat lijstje niet voor.
   Er bestaat ook een heel kort lijstje met landen die hier baat bij hebben.
   En er is slechts één land dat op beide lijstjes voorkomt, zelfs helemaal bovenaan op die beide lijstjes staat, en zelfs al gedreigd had Nordstream 1&2 te vernietigen, en dat is de good old US of A.
   Verder denk ik dat dit de links groene Duitse regering prima uitkomt, en dat die enkel voor de vorm kabaal maken, om de opstandige bevolking terug het hok in te krijgen.
   Maar om het even het hoe, wie, wat, waar, en waarom, de al zieltogende EU economie heeft nu haar nekschot gekregen…
   Zit u veiligheidsgordel goed vast?

  • Dank je Gladiator zoals meestal de enige waarheidsvinder hier..

   NASA VECTOR SATAN miljarden belastinggeld pompen elk jaar met fabels…

   Jij kent ook ongetwijfeld de beelden uit India en Pakistan waar er inderdaad een ¨satteliet¨ naar beneden was gekomen aan hun ballonnetje…
   Blijft ook leuk mensen die serieus echt geloven dat je een object dat buiten de dampkring ter grootte van een auto met het blote oog kunnen zien vanaf de aarde wow…

   Pas nog een leuke een reparatie aan de ISS live op youtube waar je de blote pols van de ¨astronaut¨ kon zien terwijl hij buiten aan het werk is , geweldig ze doen niet eens moeite om de mensen te bedonderen…

   Ze kunnen de aarde niet af en de ruimte is totaal wat anders dan ze ons willen doen geloven..
   Raketten vliegen altijd in een boog en worden buiten het gezichtsveld in de zee gedumpt.

   Mensen kijk maar eens wat er in het water bij de Bermuda driehoek ligt !!! O nee daar mag je niet duiken vraag me af waarom ????

  • Aanvullend: alle criminele lijnen lopen naar het Vaticaan, het vermomde Luciferiaanse Romeinse rijk, en de vermomming is de Rooms (Romeins) Katholieke (katholiek = universeel) kerk, de ware kerk van Satan = tegenstander van God

 3. Oh……en nog eventjes een vraagje……sinds wanneer wordt er op FN gemodereerd!!!???

  Vind ik persoonlijk geen goede zaak helaas….

  Heel erg jammer.

  Gladiator

  • Ik heb verschillende sites er al uitgegooid vanwege het modereren. Dat er gemodereerd wordt vind ik niet zo erg, maar als ik een onderbouwde mening plaats met een linkje dan wordt er gecensureerd. Belachelijke scheldkanonnades zonder directe onderbouwing staan ze wel toe. Dan ben ik er klaar mee en heb ik hun info niet nodig. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden.

  • @Frontnieuws,

   ????????
   Beste,

   Ik kan me werkelijk niet herinneren wanneer ik van deze site gekickt zou zijn……dit is pertinent niet waar!

   Ik heb wel te horen gekregen dat een commentaar was verwijderd met de opmerking die er altijd bijstaat indien dit door iemand wordt gedaan.

   Het was FOUT van mij dat te doen, en de redactie had er alle recht toe dat te doen daar het duidelijk is gemaakt in de siteregels……..

   Dit is echter iets geheel anders dan van de site gekickt te worden….of vergis ik me nu.

   Dan de opmerking dat er altijd al gemodereerd werd klopt ook niet daar de tweede reactie van mij waar ik dit aanhaal er gelijk stond.

   Maar waar zijn we nu eigenlijk mee bezig……..het elkaar telkens aanvallen en onderuit halen, en dan heb ik het niet over Frontnieuws zelf…..waar slaat dat op.

   Zie de reacties onder het commentaar van Frontnieuws aan mij……..

   Ik doe mijn best om een reactie te geven en daarin eventueel wat waarheid te brengen eventueel aangevuld met een link…….en…….nee laat ook maar, jullie begrijpen heus wel wat ik hiermee wil zeggen.

   Veel succes met het bestrijden onder elkaar en dit is niet bedoeld voor frontnieuws ondanks dat ik het niet eens was met hun reactie naar mij toe daar deze simpelweg niet waar was!

   Ter afsluiting zou ik nog een link willen meegeven voor degene die er interesse in heeft daar ikzelf nogal denk dat deze info nogal zeer belangrijk is en niet velen op de hoogte zijn van deze man zijn onderzoeken.

   https://odysee.com/@BlackLabMedia:8/Anthony-Patch-on-CERN:4

   Kijk er maar eens naar zou ik zeggen en nogmaals veel succes gewenst!

   Groet,

   Gladiator

 4. Dit escaleert opzettelijk, maar als ik praat met de mensen om me heen denk ik dat ze pas 3 jaar na WOIII wakker worden.
  Laat dat systeem maar klappen dan. Even doorbijten.

 5. “Dit is het equivalent van meer dan 100 kilo dynamiet. Met 4 cm stalen pijp bedekt met 10 cm gewapend beton zou een grote explosie nodig zijn”…..

  Een holle lading voor een buis zoals deze is met een kilo of 15 al prima, thermiet is ook prima geschikt, het gas zelf is de echte explosieve kracht, dus gat en vuur doet al veel.

  Mogelijke daders: Rusland, kunnen via een schoonmaak module ( genaamd varkentje) explosieven door de pijp jagen en ongeveer schatten wanneer ze moeten ontploffen…..daarmee is een duidelijk signaal gegeven dat eventueel gas via Oekraïne moet gaan en dus is verder bewapenen funest voor Europa. Dit werkt alleen als er en gasflow is of men moet iets speciaals maken dat zelfverplaatsend is….
  Duitsland kan hetzelfde doen vanuit hun ontvangst stations, maar dan moet er een gasflow zijn de andere kant op….;
  Andere dader is Engeland, dit is het soort operatie dat de SBS zou uitvoeren, mogelijk een actie om als grote speler te worden erkend en om de dreiging van het vernietigen van Engeland te counteren, een soort zelf motivatie…
  Oekraïne…..enkel met hulp van de USA…de USA, meest waarschijnlijke dader. Maar…actie en reactie….het is dus het uit de tent lokken van Rusland om een oorlog te beginnen, nu Rusland druk is met Oekraïne. Gezien de chaos in andere Russische staten waar de CIA ook druk doend is zit de VS er in mijn optiek voor 99,99% achter …

  Het is goedkoper opstanden te financieren dan oorlogen….

  • kan best een inzet zijn geweest van ‘reguliere’ eenheden
   zogenaamde zwarte projecten en budgetten van minder reguliere aard zijn ook alom erkend
   er is veel mogelijk met geld

   in de ‘vrije’ sector is het onderwater gewoon zaken doen, van je priveduikboot, toerisme tot onderwaterdrones

   hoogwaardig explosief ‘lijkt’ alleen wat ingewikkelder

   wel leuk dat veel mensen denken dat er een spel gespeeld wordt, en dan blijven uitgaan van regels
   immer moeilijk mores leren

  • Dat zogenaamde varkentje is een LUL verhaal dat kan namelijk niet.
   Een zogenaamde pigg wordt van uit een launcher geperst door gas of lucht of stikstof of water , de leiding die daar ligt stond de volle druk op .
   Als je een pigg wilt versturen moet je aan de receiver kant gas , lucht stikstof of water aflaten als dat niet gebeurd komt ie voor geen cm vooruit .
   En een holle pigg bestaat niet , je hebt piggs en bidi’s en meettools die allen op een manier verstuurd worden zoals ik het juist noemde .
   Hoe ik dat weet ? heb er jaren mee gewerkt en in heeeeeel veel landen .
   Dus succes met je holle pigg verhaal , beter even een boek pakken Natuurkunde

   • En dat schatten hoeft ook niet je kunt het precies uitrekenen hoe een run duurt .
    Een run betekent de tijd van de ene kant naar de andere kant bij een bepaalde druk vanuit de laucher

 6. Mijn theewater zegt de de verenigde satan hier achter zit. Ze hebben er alle belang bij om de economie van Europa te frustreren en hun eigen dure schaliegas te verkopen. Bovendien denk ik dat het in een stroomversnelling is geraakt vanwege dat Russische oekraïne referendum, waarvan die schoften in de msm durven te beweren dat het een ‘nepreferendum is met vervalste uitslagen’. Ook heb ik al gelezen dat Rusland de boosdoener zou zijn. Dus Rusland gaat zijn eigen inkomstenbron opblazen waaraan ze miljoen/miljarden hebben meebetaald. Niet geloofwaardig.

  Ook bij blckbx.tv zijn ze wakker:

  https://www.blckbx.tv/buitenland/nord-stream-1-en-2-waarschijnlijk-gesaboteerd-vs-hoofdverdachte

 7. Zo kun je ook de protesten om de gaslijn weer te openen de kop in te drukken.
  En wij zullen wel heel gauw weten wie de lijn vernitigd heeft.

 8. Het antwoord van de Russen zou kunnen zijn de communicatiekabels tussen Europa en USA vernietigen.
  Rusland geen toegang tot bankensysteem dan ook maar de USA uitsluiten via dit middel.
  Maar ik denk dat Putin zich in het vuistje lacht, de USA heeft Rusland er lang zo veel niet mee als Europa.
  Rusland is echt niet van plan reparatie of vernieuwing van de pijpleiding te betalen of een bijdrage te leveren.
  Wellicht is de proxy oorlog in Oekraine een rookgordijn om Europa economisch te vernietigen.
  Die sukkels van onze politici hebben dit nog niet eens door.
  OF…. wel? en hebben die lui een andere agenda dan ons welzijn?

 9. “We zullen er waarschijnlijk over een paar generaties pas achter komen wie Nord Stream heeft gesaboteerd”

  we weten het al: america

  911? amerika en israel

  7/7 bombing? mifive/six en mossad

  covid? : amerika en mossad

  uss liberty? israel

  beirut explosie israel

 10. Ik wist dat de gasprijzen explodeerden, maar dat het zó erg was…
  Fijn hè, die demente Biden kliek. Gore smeerlap Blinken, ophitsteef Nuland, alles trekken ze mee de totale godverdommenis in. We waren gewaarschuwd, maar Trump, die was pas echt een probleem…
  Geniet dus nog even van de komende paar maanden en doe vooral de dingen die je nog echt een keer zou willen doen. Helaas zijn de meesten te stom om te poepen, maar wandelen lachend WOIII binnen. Succes ermee.

 11. Het maakt mij helemaal niet uit wie hierachter zit (dualiteit!).
  Je kunt je zelfs afvragen of dit waar is of alleen bedoeld om verdere stijging van de prijzen te “rechtvaardigen”.
  Uiteindelijk werken ze achter de schermen toch allemaal samen om Agenda2030 gerealiseerd te krijgen…

  Maar het is allemaal afleiding…

 12. Rusland heeft enorm geïnvesteerd in die gaslijnen en heeft er geen baadt bij om ze op te blazen. Zeker niet op langere termijn, bij genormalizeerde relaties. Die leidingen lagen daar voor de eeuwigheid, bij wijze van spreken.
  De VS heeft er alle belang bij om de wig tussen Azië en Europa in stand te houden. Doen ze al sinds 1945.
  Ze willen Europa afhankelijk van hun houden. Met de VS bedoel ik niet de yankee modaal, maar degenen die daar de dienst uitmaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in