Foto Credit: The Cradle

Op basis van langetermijnobservaties van de situatie ter plaatse, vooral na de beruchte “Prigozhin-muiterij”, kan men concluderen dat er nog steeds geen duidelijke tekenen zijn van een dreigende crisis in Rusland. Integendeel, de huidige staat van het land heeft op veel gebieden de verwachtingen overtroffen – in de economie, sociale dynamiek, demografie en op militair gebied, gezien het vermogen van Rusland om het op te nemen tegen de formidabele militaire machine van de NAVO, schrijft Andrej Sushentsov.

Het voortdurende westerse narratief van de op handen zijnde ineenstorting van Rusland komt voort uit de hardnekkige perceptie in het Westen dat het land kwetsbaar is voor een interne ineenstorting vanwege zijn vermeende kwetsbaarheid, uitgestrektheid van het grondgebied en kritieke onevenwichtigheden. De huidige crisissituatie dient als een serieuze stresstest voor Rusland, waarbij wordt beoordeeld of het in staat is weloverwogen beslissingen te nemen, sociale veerkracht te tonen, hulpbronnen effectief te gebruiken, het economische model aan te passen, het politieke systeem in stand te houden, informatiestrategieën te beheren en uitdagingen op het gebied van buitenlands beleid te overwinnen.

Rusland staat ongetwijfeld onder enorme druk en wordt, net als elke andere natiestaat, onderworpen aan stresstests die zowel sterke als zwakke punten aan het licht brengen.

Ondanks de moeilijkheden die gepaard gaan met een externe beoordeling van de binnenlandse situatie, heeft deze stresstest het opmerkelijke aanpassingsvermogen van Rusland als markteconomie aangetoond, vooral in tijden van zware druk. Zelfs bij een aanzienlijk verlies van exportmogelijkheden naar het Westen heeft Rusland onverwacht flexibiliteit en een indrukwekkende financiële en economische veerkracht getoond. Het idee van de ineenstorting dat in sommige westerse publicaties wordt gepromoot, komt zeker voort uit de wens in het Westen om dit fantasiescenario werkelijkheid te zien worden.

De EU gaat failliet aan het Oekraïense oorlogsproject

Laten we ter vergelijking eens kijken naar de recente gebeurtenissen in Frankrijk met zijn voortdurende stakingen en rellen. Het zou onredelijk zijn om te suggereren dat Frankrijk op het punt staat om te imploderen of de EU te verlaten. Of neem de rellen op Capitol Hill die uitbraken nadat voormalig president Donald Trump weigerde de verkiezingsuitslag te erkennen. Deze episode had een aanzienlijke invloed op de binnenlandse Amerikaanse politiek, maar had weinig effect op de geopolitieke positie van de VS.

De zich ontvouwende gebeurtenissen in een land, waaronder Rusland, kunnen het best worden gezien als een natuurlijk en cyclisch onderdeel van de politieke ontwikkeling in plaats van een dreigende ineenstorting. Dergelijke omstandigheden creëren vaak uitdagingen en complicaties waarmee landen moeten omgaan als onderdeel van hun voortdurende groei en evolutie.

Voorbeelden uit het verleden (de Streltsja-opstand onder Peter de Grote, een aantal mislukte staatsgrepen in de daaropvolgende perioden) bevestigen de historische gevoeligheid van Rusland voor interne problemen en opstanden. De huidige situatie is geen geïsoleerd fenomeen, maar maakt eerder deel uit van de bredere historische context van het leven in het land, en weerspiegelt terugkerende patronen van interne problemen en sociaal-politieke omwentelingen in de loop van de Russische geschiedenis.

Het Russische leiderschap wist de Wagner Muiterij effectief te beheersen door het machtsevenwicht vakkundig te bewaren, mogelijke grote verliezen te vermijden en nadelige gevolgen aan de fronten te beperken. Dit succesvolle beheer leidde tot strategische eenheid in de strijdkrachten en opende de deur voor Wagner om zijn activiteiten in andere regio’s voort te zetten.

Oekraïne zal pas in 2024 klaar zijn voor Patriot-raketten: Adviesorgaan waarschuwt Amerikaans Congres voor grote risico's bij levering

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Patrick Lawrence: De oorlog die we eindelijk mogen zienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGonzalo Lira, de SBU, en Informatie-Operaties
Volgend artikelWagner-baas uit ‘vreugde’ over Victoria Nuland
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. Ons nieuws….: “Oekraïne heeft grondgebied twee keer zo groot als Wales bevrijd’
  Oekraïne heeft al meer dan 40.000 vierkante meter grondgebied bevrijd sinds het begin van de oorlog begin vorig jaar. Dat beweert het Office for Strategic Communications. Dat is bijna twee keer zo groot als Wales, wat namelijk 20.779 vierkante meter in beslag neemt. ( dus dat x2 = 41.518 vierkante kilometer….nu Nederland : Oppervlakte: 41.543 km² (18,41% water)…okeeee…volgens mij en ik denk iedereen ide lagere school klas 1 en 2 heeft gehad is dit vrijwel hetzelfde.

  volgende stukje misinfo: “Met name langs de oostelijke en zuidelijke fronten meldde Oekraïne de afgelopen twee maanden terrein te hebben gewonnen. President Volodimir Zelenski zei twee weken geleden nog dat het dorp Staromaiorske in Donetsk was bevrijd van de Russische troepen.” echter….150 kilometer oostelijk bij Zaporisja zitten de Russen…..strategie die klinkt als het kweken van je eigen kook en vergaarbak….

  voor de liefhebbers…https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Castle_Itter

  • Zoals het geschreven staat klopt het wel, bevrijd sinds het begin van de oorlog, of het nog steeds “bevrijd” is ???
   Denk aan de terugtrekking bij Kiev voor de onderhandelingen, en de tactische terugtrekking bij Kharkiv en Kherson dan kom je op een aardig oppervlak uit.

 2. Bericht van VoorWaarheid:

  ´Lieve mensen,
  Ik zie een aantal theorieën voorbij komen over waarom er zoveel Kamerleden opstappen. De eerste vraag moet zijn: “Stappen er wel zoveel op nu, of is het nu meer in het nieuws?”.

  https://parlement.com/id/vh8lnhrqszxu/tussentijds_vertrek_uit_de_tweede_kamer#p2

  Dat valt dus wel mee. Wat is er dan aan de hand? Hebben de leden die niet meer verkiesbaar zijn dan een persoonlijk gewin? Wachtgeld werd geopperd, maar als Kamerlid ben je al lid van het onzichtbare kartel netwerk anders was je überhaupt niet in de kamer gekomen. Daarmee wil ik niet zeggen dat veel Kamerleden het onderste uit de kan willen en meedoen aan het zichzelf belonen, toch is dit op het grotere geheel klein bier.

  Ook is er de theorie dat ze zo snel mogelijk uit de Kamer willen omdat ze de parlementaire enquête willen ontlopen en eventueel verantwoording moeten afleggen voor hun wandaden. Ook dit acht ik niet waarschijnlijk. Politici worden juist gescout op afwezigheid van enig moreel besef en op domheid, ze moeten namelijk niet echt kritisch worden. Ik denk niet dat ze wroeging voelen of door hebben dat het net zich sluit.

  Als we kijken naar de internationale ontwikkelingen dan zien we het vertrek van ministers en Kamerleden over de hele linie: het is dus protocol en afstemming. Er is een nieuwe lichting nodig voor een nieuwe fase van het implementeren van agenda2030. Door veel opgebouwde merknamen weg te doen zijn er een paar effecten:

  1. Het wissen van negatief verleden, hoewel met een Timmermans er juist meer negativiteit wordt binnengehaald, dus dit kan slechts gedeeltelijk waar zijn.
  2. Het ontmoedigen van politiek; focus van het democratische proces afhalen. In de VS gaat dit niet lukken omdat er altijd een horse race wordt geforceerd. Ook NL gaat die richting op.
  Het lijkt er dus meer om te gaan om het keuzeveld te verkleinen.

  3. Voor een deel zal er inderdaad dekking worden gegeven aan de politici met betrekking tot de parlementaire enquêtes die nu wereldwijd worden tegen gehouden. Zodat het mosterd na de maaltijd is; de verantwoordelijken zijn al gevlogen.

  4. Ook zullen bepaalde partijen worden weggevaagd, het is een herschudden van de kaarten, de opportunisten slaan een ronde over om dan weer in te stappen bij de winnaars van de komende ronde.

  Al eerder heb ik aangegeven dat de oude machtspartijen de hulpsloepen al klaar hebben liggen. Zoals JA21 voor VVD kan dienen zo kan VOLT voor D66 en BBB voor het CDA, PvdA heeft gekozen voor een klassieke fusie met GL. De nieuwkomers die niet meer nodig zijn kunnen worden opgedoekt, zo zullen we DENK en JA21 waarschijnlijk niet meer terug zien, zij waren vooral voor polarisatie tegen FVD en PVV.

  Door de horse race zal VVD in zetten op een stem op VVD is een stem tegen Timmermans, in realiteit is het beide een stem op agenda2030.

  De komende verkiezingen zijn vooral interessant om te controleren, hoe gaat dit proces? Wie krijgt zendtijd? Welke sturing komt er uit de peilingen? Welke poppetjes doen mee aan de populariteitsverkiezing? Welke partijen worden gedemoniseerd?

  Niet vaak hebben we zo’n level playing field en zo’n duidelijke keuze voor vrijheid of voor agenda2030.

  Daarom https://controle-verkiezingen.nl ´

  • @ Antichrist Zit in´t Vaticaan augustus 9, 2023 at 10:59,
   Wil je echt de waarheid weten? Lees dan deze link
   https://herstelderepubliek.wordpress.com/2023/08/08/met-de-vaccinatie-campagne-moet-worden-voorkomen-dat-wij-nederlanders-vrij-worden/

   Want er zijn al vele die zich als enige erfgenaam hebben gemeld en zelfs RTL/NOS spraken over dat zoveel mensen zich al autonoom hebben verklaard en met geen enkele overheidsinstantie in discussie gaat.

   Als je de link hebt door gelezen begrijp ook direct waarom en ook dat nu zoveel weglopende kamer leden zijn.

  • @Antichrist Zit in´t Vaticaan augustus 9, 2023 at 10:59

   Het gaat vooral om het op alle punten finaal vastgelopen beleid, zoals het artikel terecht zegt. Juist veel leidende politici (kabinet, partij, fractie) laten het afweten, omdat zij niet langer verantwoordelijkheid kunnen of willen dragen voor de afwikkeling van de ontelbare ‘hoofdpijndossiers’. Zij hebben er een potje van gemaakt en zijn er als de kippen bij om te bewerend dat ze worden ‘bedreigd’, als burgers rechtstreeks rekenschap en verantwoording eisen.

   Natuurlijk zit de nieuwe lichting te springen om een kans op een hogere nominatie voor hun partij. Dat belooft nieuwe gezichten op strategische posities, maar geen nieuw beleid. Omdat het script van de politieke schijnvertoning al heel lang niet meer in Den Haag wordt geschreven.

 3. Ik kies deze: 4. Ook zullen bepaalde partijen worden weggevaagd, het is een herschudden van de kaarten, de opportunisten slaan een ronde over om dan weer in te stappen bij de winnaars van de komende ronde.

  Zo krijgen de nieuwkomers de volle wind en schuld op hun nek en kan daarna bij de daaropvolgende stembus en verkiezings ronde worden “gered”….

  De ratten verlaten even het zinkende schip….

  Gone but not forgotten….get even when they are leavin”

 4. “Het Westen gelooft echt dat Rusland op instorten staat – Dit verklaart veel slecht beleid”

  Wahahahaha allemaal voor de dociele achterbannen van de het Westen, ze zitten tot hun lippen in de Deep State stront, geen golfjes maken a.u.b.

 5. Europa staat op instorten zou de titel van dit artikel moeten luiden

  ‘Schandalige onthulling’: belastingbetaler financiert projecten van Gates rond Agenda 2030

  De Bill & Melinda Gates Foundation heeft een slordige 3,8 miljard euro gekregen van de Duitse overheid, blijkt uit antwoorden op vragen die zijn gesteld door parlementsleden van de partij Die Linke. >>>

  https://www.ninefornews.nl/schandalige-onthulling-belastingbetaler-financiert-projecten-van-gates-rond-agenda-2030/

 6. Nog meer aankomende ellende u zult niets bezitten maar gehoorzaam zijn, netzoals de corona hoax dat een intelligentie en gehoorzaam test was, in het najaar smeden de illuminatie, cabal ect het ijzer als het heet is.

  Duitse StaatsTelevisie maakt reclame voor microchip-implantaten

  Onderdeel van deze tactiek is om zogenaamde toekomstige technologieën geleidelijk vooruitstrevend, normaal en zeer aantrekkelijk te laten lijken. Dat is precies wat het ZDF-programma WISO am Sonntag deed op Facebook met een infografisch bericht over microchip-implantaten, waar in de advertentie stond

  https://www.facebook.com/100064687001478/posts/670413318458229/

 7. In Europa is de WENS de VADER van de GEDACHTE geworden.❗️
  Ze wensen instorting van Rusland en verliezen alle realiteit uit het oog.
  Ik vraag me af… hoe zullen ze reageren als ze in gaan zien dat dit niet zo is….. en dat Rusland echt wint!

  Persoonlijk denk ik dat ze dit zullen blijven ontkennen, of een guerilla oorlog zullen ontketenen zodat het niet nodig is om te erkennen dat Rusland wint……
  Want dit is een kenmerk van het westen op dit moment……. De WAARHEID TOT LEUGEN MAKEN……

  Met z’ on stelletje ongeregeld zullen we het voorlopig moeten doen.😩❗️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in