Als u denkt dat opzettelijk gecreëerde voedseltekorten slechts een “samenzweringstheorie” is, antwoord dan hier op. Waarom zouden de autoriteiten in Californië en het Verenigd Koninkrijk anders feitelijk de boeren betalen om minder te produceren?

Het is geen geheim dat er volgens politici en de bedrijfspers al een tijdje “voedseltekorten” en een “voedselvoorzieningscrisis” op komst zijn. Ze worden al enkele jaren regelmatig voorspeld, schrijft Kit Knightly.

Wat echt vreemd is, is dat het voedseltekort, ondanks het bijna voortdurende begin ervan, nooit echt lijkt aan te komen, en altijd aan iets nieuws de schuld wordt gegeven.

Al in 2012 voorspelden “wetenschappers” dat klimaatverandering en een gebrek aan schoon water zouden zorgen voor “voedseltekorten” die “de wereld tegen 2050 vegetarisch zouden maken“.

In 2019 waarschuwden “deskundigen” van de VN dat “de klimaatverandering de voedselvoorziening van de wereld bedreigt“.

Later datzelfde jaar werd het Verenigd Koninkrijk gewaarschuwd dat zij een voedseltekort konden verwachten als gevolg van de “chaos na de Brexit“.

Begin maart 2020 “waarschuwden” de supermarkten al dat de regering te traag had gereageerd op de uitbraak van het coronavirus, en dat ze zonder voedsel zouden kunnen komen te zitten. (Dat is in werkelijkheid nooit gebeurd).

Een maand later, in april 2020, toen de “pandemie” nog geen drie maanden oud was, waarschuwden “functionarissen” dat Covid een wereldwijde voedselcrisis zou veroorzaken. Drie maanden later was het opgeblazen tot “de ergste voedselcrisis in 50 jaar“.

In de zomer van 2021 voorspelde de Britse pers “de ergste voedseltekorten sinds de 2e wereldoorlog” en “voortschrijdende stroomonderbrekingen“, zogenaamd door een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs, waarvan zowel Covid als Brexit de schuld kregen (noch de tekorten, noch de stroomonderbrekingen zijn ooit werkelijkheid geworden).

In september 2021 kreeg het Verenigd Koninkrijk te horen dat de stijging van de gasprijzen een tekort aan diepvriesvoedsel zou veroorzaken, en slechts een maand later, dat we misschien vlees zouden moeten rantsoeneren voor Kerstmis, als gevolg van de gascrisis. (Er is nooit enige rantsoenering geweest)

In januari 2022 waren er in Australië “lege schappen in de supermarkten”, die te wijten waren aan de Omicronvariant die de bevoorradingsketen lam legde, en in de VS waren diezelfde lege schappen te wijten aan het slechte winterweer.

In het voorjaar van 2022 is de voedselcrisis nog steeds aan de gang… alleen komt het nu door de oorlog in Oekraïne, of het “Zero Covid“-beleid van China, of de uitbraak van vogelgriep.

Het zou u vergeven worden als u dacht dat – aangezien de voedselcrisis altijd verwacht wordt, maar nooit komt, en altijd de schuld krijgt van het huidige ding – dat ze niet echt bestaat. Dat het niets anders is dan een psy-op, bedoeld om paniek te zaaien en de leveranciers een excuus te geven om hun prijzen op te drijven, als reactie op de door de pers gecreëerde valse “schaarste”.

  VN verklaart dat christenen die pedofielen niet accepteren uit de samenleving zullen worden verwijderd (Video's)

Er zijn echter aanwijzingen dat dit op het punt staat te veranderen.

In een Brusselse persconferentie op 25 maart van dit jaar, zei Joe Biden…

“Wat voedseltekorten betreft – ja, we hebben het over tekorten gehad, en die zullen er echt zijn.”

…wat een merkwaardig iets is om te zeggen.

Meestal is de enige reden om sterk te bevestigen dat iets vanaf nu “echt” zal zijn, dat het dat tot dan toe niet was.

Er zijn inderdaad een paar tekenen dat de voedselvoorziening echt onder vuur gaat komen te liggen.

1. Oorlog in Oekraïne en Westerse sancties

Het is goed gedocumenteerd dat de “speciale operatie” van Rusland in Oekraïne de prijzen van olie, gas en tarwe heeft opgedreven. Deels door de ontwrichting op het grondgebied, maar vooral door de Westerse sancties.

Rusland is de grootste exporteur van tarwe en andere granen ter wereld, en deze producten worden niet alleen gebruikt voor het maken van voedsel voor de mens, maar ook als veevoer. Het boycotten van Russische tarwe door de westerse landen zal dus de prijs van een grote verscheidenheid van levensmiddelen kunnen opdrijven.

Wij hebben reeds gezien dat zonnebloemolie (een belangrijk Oekraïens exportproduct) gerantsoeneerd wordt, met berichten dat dit zou kunnen uitbreiden tot allerlei andere producten, waaronder worst, kip, pasta en bier.

Deze oorlog had niet hoeven te gebeuren, hij had voorkomen kunnen worden (en zou nog gestopt kunnen worden) door een eenvoudige overeenkomst over de Oekraïense neutraliteit. Combineer dat met het ingrijpende karakter van de anti-Russische sancties – ongeëvenaard in de recente geschiedenis – en u kunt redeneren dat de chaos ter plaatse en de daarmee gepaard gaande stijging van de voedselprijzen deel uitmaken van een weloverwogen beleid dat de agenda van de Grote Reset dient.

2. Het verhogen van de prijs van olie

De verhoging van de olieprijs heeft natuurlijke en voor de hand liggende domino-effecten voor elke industriële sector – vooral voor vervoer, logistiek en landbouw. Ondanks de vrees voor een crisis in de kosten van levensonderhoud, de waarschuwingen voor voedseltekorten en de status van Rusland als de grootste exporteur van olie en gas ter wereld, hebben de westerse naties en hun bondgenoten vrijwel geen enkele inspanning gedaan om de olieprijs te verlagen.

Door de hoge olieprijs is de Russische roebel al teruggekaatst naar de sterkte van voor de oorlog, en toch heeft Saoedi-Arabië hun prijzen verhoogd, en niet de markt overspoeld om de prijs te doen kelderen, zoals zij in 2014/15 deden.

Het hoog houden van de petroleumprijzen is een weloverwogen beleidsbeslissing, en een die aantoont dat de crisis van de kosten van levensonderhoud – en alle voedseltekorten die daaruit voortvloeien – opzettelijk worden gemanipuleerd.

3. Vogelgriep

  Strategische denkers die waarschuwden voor uitbreiding van de NAVO

De pers beweert dat er een grote uitbraak van vogelgriep aan de gang is. Zoals wij vorige week publiceerden, schijnt de dynamiek van de “vogelgriep” identiek te zijn aan die van Covid. Vogels worden op het virus getest met PCR-tests, geruimd als ze “positief” zijn, en deze ruimingen worden dan bestempeld als “vogelgriepdoden”.

Alleen al in de VS, ’s werelds grootste exporteur van zowel kippen als eieren, zijn in dit proces al minstens 27 miljoen pluimvee-eenheden vernietigd. Frankrijk, Canada en het VK hebben ook miljoenen vogels geruimd.

De vogelgriep heeft (naar verluidt) de prijs van kip en eieren al de hoogte in doen schieten.

(Als mogelijk belangrijk terzijde: een nieuw rapport heeft ook gewaarschuwd dat varkens “supervirussen” aan mensen kunnen doorgeven, dus varkens kunnen binnenkort ook geruimd worden).

4. VK en VS betalen boeren om te stoppen met landbouw

Vanaf afgelopen mei is de Biden-regering begonnen met boeren te pushen om landbouwgrond toe te voegen aan het “conservation reserve program“, een federaal gefinancierd programma dat zogenaamd bedoeld is om het milieu te beschermen. Het programma komt er in feite op neer dat boeren betaald worden om niet te boeren. Een zeer vreemde beleidsbeslissing, gezien de alom voorspelde voedseltekorten.

Een plan op staatsniveau in Californië gaat boeren betalen om minder te verbouwen, ditmaal in naam van waterbesparing.

Interessant is dat in het VK een soortgelijk programma loopt om (alweer, naar men beweert) totaal andere redenen. Vanaf afgelopen februari betaalt de Britse regering forfaitaire bedragen van maximaal 100.000 pond aan alle boeren die met pensioen willen gaan. Nogmaals, een vreemd beleid in een periode van geopolitieke onrust die de voedselvoorziening beïnvloedt.

5. Tekorten aan kunstmest

Rusland en Wit-Rusland zijn twee van de grootste exporteurs van kunstmest en aanverwante producten in de wereld, goed voor ongeveer 10 miljard dollar aan handmatige handel. De oorlog in Oekraïne (en de sancties) treffen de kunstmestmarkt dus al hard, met prijzen die in maart nieuwe recordhoogten bereikten.

China, de op twee na grootste exporteur van kunstmest in de wereld, heeft sinds afgelopen zomer een zelf opgelegd uitvoerverbod op het product, naar men zegt in een poging om de binnenlandse voedselprijzen laag te houden.

Gezien dat feit is het zeer vreemd dat de Amerikaanse Union Pacific Railway plotseling een limiet heeft gesteld aan het aantal leveringen van kunstmest die zij zal doen, en kunstmestgigant CF Industries heeft meegedeeld dat zij hun gebruik van treinwagons met maar liefst 20% zullen moeten verminderen.

In hun openbare reactie verklaarde CF Industries het volgende:

“De timing van deze actie van Union Pacific kon niet op een slechter moment komen voor de landbouwers… Niet alleen zal kunstmest vertraging oplopen door deze vervoersbeperkingen, maar extra kunstmest die nodig is om de voorjaarstoepassingen te voltooien, zal de landbouwers misschien helemaal niet kunnen bereiken. Door deze arbitraire beperking op te leggen aan slechts een handvol verladers brengt Union Pacific de oogsten van de boeren in gevaar en verhoogt zij de kosten van levensmiddelen voor de consumenten.”

  Ruslands evoluerende houding ten opzichte van de oorlog

BONUS: Branden in voedselverwerkende bedrijven

Dit is een bonus, geen officiële plek, vanwege de vele onbekenden in deze zaak.

In het vreemdste en meest vluchtige verhaal van de lijst schijnt er de laatste zes maanden in de hele Verenigde Staten een golf van branden te zijn geweest in voedselverwerkende bedrijven. Sinds augustus 2021 zijn er minstens 16 grote branden uitgebroken in voedselverwerkende bedrijven over het hele land.

In september vorig jaar brandde een vleesverwerkingsbedrijf in Nebraska af, waardoor 5% van de rundvleesvoorraad van het land getroffen werd. In maart van dit jaar heeft brand een diepvriesfabriek van Nestle in Arkansas stilgelegd en een grote aardappelverwerkingsfabriek in Belfast, Maine werd bijna met de grond gelijk gemaakt door een enorme brand.

De voorbeelden blijven maar komen.

In de afgelopen week nog zijn twee verschillende eenmotorige vliegtuigen neergestort op twee verschillende levensmiddelenfabrieken, waardoor grote branden zijn ontstaan. Het ene in een aardappelverwerkingsbedrijf in Idaho, het andere in een fabriek van General Mills in Georgia.

Op dit ogenblik kunnen wij niet bewijzen dat dit een opzettelijke actie is, of zelfs statistisch ongewoon, maar het rechtvaardigt zeker verder onderzoek.

Er staat een goed artikel over dit verhaal op de website van Tim Pool, en een diepgaande twitterdraad over alle recente gebeurtenissen van Dr. Ben Braddock hier.

Samengevat…

 1. Een oorlog die niet hoefde te gebeuren drijft de voedsel- en olieprijzen op.
  Sancties die niet nodig waren, drijven ook de voedsel- en olieprijzen op.
 2. Westerse bondgenoten verhogen opzettelijk hun olieprijzen.
  Ondanks waarschuwingen voor een voedselcrisis, betalen de VS en het VK boeren om niet te boeren.
 3. Een “vogelgriepepidemie” die erg lijkt op de valse Covid-“pandemie” drijft de prijs van gevogelte en eieren op.
 4. Westerse bedrijven maken de tekorten aan meststoffen actief erger.
 5. Bizarre branden leggen grote delen van de Amerikaanse levensmiddelenindustrie lam.

Afzonderlijk beschouwd zouden deze punten misschien allemaal als vergissingen of toevalligheden kunnen worden beschouwd, maar wanneer u ze allemaal samenvoegt is het niet moeilijk om het patroon te ontdekken. De pers kan wel beweren dat wij “slaapwandelend” een voedselcrisis tegemoet gaan, maar het lijkt er meer op dat wij er halsoverkop in rennen.

Na jarenlang gezegd te hebben dat er een voedselschaarste op komst is, lijkt het erop dat ze er nu eindelijk een gaan creëren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De beheersers van geld, energie en voedsel, zullen de wereld beheersen – Er zullen ziekte, honger, armoede, hongersnood en dood komen

Vorig artikelDe Oekraïne oorlog is een zwendel
Volgend artikelShock: Rusland’s oliepijpleiding naar de EU staat in brand – De enige pijpleiding die Russische olie naar Europa vervoert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Heel vreemd dat ook deze onderzoeker één aspect over het hoofd ziet dat de vijf tekenen verklaart : het Rockefeller Reset The Table document. You will eat almost nothing and you’ll be happy.

 2. De oplettenden onder ons hebben in ieder geval tijd genoeg gehad om te ‘preppen’ en voorzorgsmaatregelen te nemen.

 3. Laat ik er een 6e punt aan toevoegen: de overheid is van plan boeren op te kopen ( Voor een habbekrats) zgn voor het niet bestaande stikstof probleem. Onteigening van boeren wordt ook niet uitgesloten. Kortom er moet en zal voedseltekort ontstaan.

  • ja. het is overduidelijk. de dwang is enorm buitensporig. hoe het kan dat nog niet iedereen dat doorheeft? dom volk? dom geboren en nooit wat bijgeleerd? dom gehouden door achterlijke scholing?

   • Zo lang het mensen niks doet en ze nog volop te eten en te drinken hebben, interesseert het de MEEST mensen niet, pas als je die dingen missen die ze gebruiken beginnen ze een beetje waker te woorden, maar dan is het al veel te laat.

  • Wordt tijd dat de klinkers uit de straat gaan.
   Maar allez: wat kan je verwachten van een bevolking van linkse schapen?

 4. De Elite blijft in herhaling vervallen. Het gaat nog steeds volgens een vast stramien van, Probleem-Reactie-Oplossing! Het draaiboek dat de EU en daar op volgend de overheid.

 5. Op deze aardkloot is zoveel ‘overvloed’ wat voedsel betreft dat tekorten alleen maar gecreëerd KUNNEN zijn…
  Laten we het maar niet over de verdeling en logistiek hebben want daar klopt sinds mensenheugenis al weinig van.

 6. De oude energie was en deze mensen zitten in een lage energie Anderen de schuld geven, toe-eigening zonder maar enig recht, wet en regelgeving, dader/slachtofferrol eigen wil opleggen en controle houden zijn/waren de ingrediënten van de vorige cyclus die langzaam aan het veranderen is. En waar willen we heen is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde en verplaatsen we van begeerte naar intelligentie.
  “We geloven niet langer blind in de overheid, onze ouders of beroemdheden, maar meer in onszelf.”

  And where do we want to go is: back to origin, authenticity, respect for the individual and mother earth and we move from desire to intelligence.
  “We no longer believe blindly in the government, our parents or celebrities, but more in ourselves.”
  https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/het-watermantijdperk-gaat-in-en-zal-ruim-2000-jaar-duren-wat-kan-je-volgens-astrologen-verwachten?referrer=https%3A%2F

  en wat helpt is Lukt het jou nog om écht te ontspannen? 😟

  Ik weet niet of het aan mij ligt, maar het lijkt alsof er steeds meer stress en onrust is in de wereld.

  Mensen zijn prikkelbaarder, reageren sneller vanuit hun emoties en gunnen elkaar minder.

  Het lukt veel mensen niet meer om echt tot ontspanning te komen, en daardoor blijven ze in de stress-modus hangen.

  En dat stapelt zich op als het voor een langere periode aanhoudt.

  Het zou kunnen dat het aan mij ligt en misschien zie ik het helemaal verkeerd…

  …Maar misschien hebben de afgelopen 2 jaar ervoor gezorgd dat veel meer mensen uit balans zijn geraakt.

  Er lijkt veel meer spanning in de samenleving te zijn.
  Op zich logisch als je kijkt wat er allemaal is gebeurt en als je ziet wat er nog steeds gaande is.

  Het is niet jouw schuld dat er dingen in de wereld gebeuren die niet fijn zijn en waardoor je je meer gestresst en gespannen voelt.

  Als je dit net als heel veel andere mensen voelt, is het wel belangrijk dat je er iets aan probeert te doen.

  Want de wetenschap heeft aangetoond dat chronische stress het immuunsysteem onderdrukt en we daardoor vatbaarder zijn voor ziektes en aandoeningen.

  Ook voelen we ons minder gelukkig.

  Een groot gedeelte van de energie die je lichaam nodig heeft om gezond, sterk en in balans te blijven, die ‘lekt’ in feite naar buiten. Hierdoor wordt onze homeostase continue verstoord en worden onze eigen interne systemen uit balans gebracht en verzwakt.

  Dit is wanneer er klachten ontstaan en we minder weerbaar worden.
  Aan de gebeurtenissen zelf kunnen we vaak niet zoveel veranderen.
  Maar wel aan hoe we daarop reageren en hoe we ons daardoor voelen.

  Daar hebben we een hele grote invloed op.

  Wanneer we de tijd nemen om op een liefdevolle manier voor onszelf te zorgen, naar binnen keren en rust en ontspanning kunnen verwelkomen in ons lichaam, dan krijgen onze lichaam en geest de mogelijkheid om terug te keren naar een gezonde en natuurlijke balans.
  We zijn dan gezonder, krachtiger en onze weerbaarheid wordt verhoogd.

  My book Breathing and emotions is now available on Apple Books.

  https://books.apple.com/us/book/breathing-and-emotions/id1560465605?ls=1

 7. Heb boerenkool en spruiten en kool gezet. Winterhard, en kan ingemaakt worden. Je kan trouwens bijna alles inmaken (wekken)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in