Een beeld van totale verplettering en ineenstorting van de Oekraïense verdedigingslinies komt van de as Kupiansk-Svatovo waarbij de Britten de Russische opmars toegeven.

De Russische strijdkrachten van het 6e Leger rukten 11 km langs het front op en 3 km diep in de Oekraïense verdediging en veroverden vijf nederzettingen, zeven vestingwerken en negen observatieposten, bericht Warnews24/7.

Nooit eerder hebben de Russen in korte tijd zo’n grote opmars gemaakt. De verliezen van het Oekraïense leger zijn ernstig.

De Oekraïners trekken zich terug en verlaten de noordoostelijke regio Kharkiv, meldt ook de Guardian.

Geleidelijk aan worden de Oekraïense strijdkrachten omsingeld in het zuidwesten en de grote nederzettingen Kupiansk en Limansk.

In korte tijd slaagden de Russische troepen erin om het controlegebied uit te breiden tot 30 vierkante kilometer, in een strook die zich uitstrekt van de westelijke oever van de rivier Zerebets tot ten westen van de weg Svatovo-Kupiansk.

Dit was de reden waarom het Oekraïense leger reserves van het zuidelijke en oostelijke front naar het noorden moest sturen.

Video: Oekraïners geven zich massaal over met witte vlag in het bos van Kremina.

Russische troepen rukten 11 km op in de richting van Kupiansk

Russische eenheden zijn 11 km ver opgerukt langs het front in de richting van Kupiansk en 3 km diep in de verdediging van het Oekraïense leger, meldde het Russische Ministerie van Defensie.

Volgens de briefing van het Russische ministerie van Defensie:

“De strijdkrachten van de Russische Federatie zijn 11 km opgeschoven in de richting van Koepiansk. De Russische strijdkrachten duwen geleidelijk Oekraïense formaties naar het zuidwesten in de richting van Kupiansk.”

In de richting van Svatovo wordt het Oekraïense leger geleidelijk gedwongen zich terug te trekken uit de verdedigingslinies.

Harde beelden van dubbel bloedbad: Iskander vaagt 128e Oekraïense Brigade weg in Zaporizhzhya - Trainingscentrum in Lviv verwoest

De Oekraïense strijdkrachten staan onder constante druk van Russische zijde, waardoor ze steeds meer nieuwe brigades (inclusief elitetroepen) in de strijd moeten gooien.

Volgens de Russische journalist en analist Yuri Podolyaka zijn er grootschalige gevechten op komst in de regio Kremennaya.

Video: Oekraïners trekken zich terug uit hun posities nadat Russische troepen aanvallen . UAV registreert hun bewegingen en corrigeert hun vuur.

Offensieve operaties van het Russische 6e leger diep in de Oekraïense verdediging in Olshany

Tijdens offensieve operaties in de richting van Koepiansk zijn de troepen van het 6e Gecombineerde Wapenleger van de Russische Strijdkrachten diep doorgedrongen in de Oekraïense verdediging in Olshany.

De Russische aanvalseenheden werden ondersteund door vuur van artillerie, tanks en gevechtsvliegtuigen.

Dit werd bekendgemaakt door kolonel Sergei Zibinsky, hoofd van het perscentrum van de West Group van de Russische strijdkrachten.

Volgens hem slaagden Russische eenheden erin om zeven vestingwerken en negen observatieposten van het Oekraïense leger te veroveren.

Tegelijkertijd verloren de Oekraïense strijdkrachten ongeveer één compagnie personeel van de 14e Gemechaniseerde Brigade.

Volgens het rapport:

“De aanvalsgroepen van het 6e Gecombineerde Wapenleger, ondersteund door vuur van tanks, artillerie en militaire vliegtuigen, rukten op naar de diepten van de verdediging van het Oekraïense leger in het gebied van de nederzetting Olshany en veroverden zeven vestingwerken, negen observatieposten en vernietigden een infanteriecompagnie.

Het Oekraïense leger probeerde vier keer een tegenaanval uit te voeren op de Russische stellingen, maar stuitte op sterke weerstand.

Bovendien doodde het vuur van de Russische troepen een peloton van de Oekraïense Strijdkrachten en een “Spartan” pantserwagen die uit het Verenigd Koninkrijk was aangekomen.

Twee Oekraïense soldaten die betrokken waren bij de tegenaanval werden gevangen genomen.

Er werden nog drie aanvalspogingen gedaan in het gebied van de nederzetting Novoselovskoye door troepen van de 25ste Afzonderlijke Luchtlandingbrigade.

In de loop van de dag schakelden Russische strijdkrachten twee bemanningen van vijandelijke artillerie uit, gemotoriseerde houwitsers werden geraakt met behulp van Lancet UAV’s,” zei de Russische kolonel.

Video: Vernietiging van Oekraïens artilleriesysteem in Kupiansk.

Het Russische leger heeft de controle overgenomen over vijf nederzettingen in de regio Kharkiv!

Het Russische leger heeft de afgelopen dagen 5 nederzettingen in de regio Kharkiv onder controle gekregen.

Eindelijk kunnen we misschien iets zinnigs zeggen over de beslissingen van Poetin

Dit verklaarde het hoofd van het militair-politieke commando van de regio Vitaly Ganchev in de uitzending van Channel 1.

Hij meldde ook:

“De beschietingen zijn geïntensiveerd en stoppen geen minuut. Granaten, meestal van buitenlandse makelij, bestoken onze dorpen. Er wordt voortdurend clustermunitie gebruikt. We begrijpen wat de oorzaak is van het voortdurende bombardement. Het Oekraïense leger is bang. Onze troepen verdringen hun posities en drijven ze diep het gebied van Kharkiv in.

Volgens het ministerie van Defensie van de Russische Federatie heeft het Russische leger meer voordelige posities ingenomen in het gebied van de nederzetting Olshana. Over het algemeen is de frontlinie enkele kilometers in ons voordeel opgeschoven.

Tot nu toe zijn zelfs de nederzettingen die wij als een grijze zone beschouwden, volledig onder controle van ons leger gekomen. Er is vooruitgang, maar de situatie is nog steeds moeilijk.

Het militair-politieke bestuur gaat door met zijn werk, ondanks alle pogingen van de Oekraïense nazi’s om het te verhinderen. Wij geloven in onze kinderen en in onze overwinning.”

Video: Vuurregen van MLRS Grad in de regio Kremina-Lyman-Svatovo.

Bekijk de kaarten van de Russische opmars.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bijbelse verwijzingen door Medvedev: “Wij zullen onze vijanden naar het eeuwige vuur van Gehenna sturen – Wij horen de woorden van de Schepper en gehoorzamen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWagner-baas uit ‘vreugde’ over Victoria Nuland
Volgend artikelEngeland: Overheidsstatistieken bewijzen: 92% van de covid-sterfgevallen in 2022 drievoudig “gevaccineerd”
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

  1. Zag net dat er een ontploffing was in sergiev posad nabij moscouw in een fabriek. Ben benieuwd of de nazi’s er iets mee te maken hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in