Westerse nieuwszenders beweren hoogdravend dat zij het summum van journalistiek en verdedigers van het algemeen belang en de democratie zijn. Ze zijn niets anders dan het propagandaministerie voor Washington – het Rijk der Leugens.

De New York Times en andere westerse nieuwsmedia kwamen deze week met klungelige en schaamteloos afleidende beweringen die uiteindelijk alleen maar meer aandacht vestigen op de schuld van de Verenigde Staten bij het opblazen van de Nord Stream-gaspijpleidingen, schrijft Strategic Culture.

Niet alleen is de regering van de Amerikaanse president Joe Biden nog meer in staat van beschuldiging gesteld wegens deze criminele daad; de absurde doofpotpoging van deze week ontmaskert de westerse media als niets anders dan een ministerie van propaganda dat zich voordoet als journalistiek.

Vier weken geleden publiceerde de eminente onafhankelijke Amerikaanse journalist Seymour Hersh een baanbrekend onderzoeksrapport dat onthulde hoe president Biden en hoge medewerkers van het Witte Huis opdracht gaven tot de explosieve detonatie van de aardgaspijpleidingen die Rusland via de Oostzee en Duitsland met de Europese Unie verbinden. De legendarische Hersh heeft een onberispelijke staat van dienst met baanbrekende verhalen, van het bloedbad van My Lai door Amerikaanse troepen in Vietnam in 1968 tot de martelingen in de Abu Ghraib-gevangenis in Irak onder Amerikaanse bezetting en de werking van ratlines om wapens en huurlingen van Libië naar Syrië te sluizen om de proxy-oorlog van Washington voor een regimeverandering in Damascus te voeren.

In zijn cruciale verslag over de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen baseerde Hersh zich op insiderbronnen in Washington. Hij publiceerde verklaringen dat de Verenigde Staten de geheime operatie uitvoerden met een team van duikers van de Amerikaanse marine onder de dekmantel van NAVO-oorlogsmanoeuvres die bekend staan als BALTOPS 22 afgelopen zomer. Tijdens de oefeningen in juni 2022 werden explosieven op de zeebodem geplaatst, die later op 26 september met behulp van Noorse militaire vliegtuigen tot ontploffing werden gebracht.

Het overtuigende aspect van het rapport van Hersh was niet alleen de geloofwaardige details van de operatie, maar dat het bevestigde wat veel onafhankelijke waarnemers al hadden geconcludeerd uit sterk indirect bewijsmateriaal over wie het motief en de middelen had om de sabotage uit te voeren. Lezers worden verwezen naar een recent artikel van Strategic Culture Foundation, waarin de achtergrond wordt samengevat van waarom de Verenigde Staten als schuldige worden beschouwd.

  Hoe lang zullen de leiders van het Westen het nog uithouden met hun herhaalde mislukkingen?

Nu is er iets merkwaardigs aan de hand. Terwijl het rapport van Hersh wereldwijd schokgolven veroorzaakte, kozen westerse regeringen en de mainstream media ervoor zijn verslag te negeren. Op een vreemde, parallelle manier deden ze alsof Hershs klinkende onthullingen niet bestonden.

Je zou denken dat, gezien Hershs reputatie van wereldnieuws, en gezien het feit dat zijn laatste rapport een zeer plausibel verhaal onthulde over hoe een belangrijk civiel infrastructuurproject werd gesaboteerd, en gezien het feit dat de implicatie van dit rapport was dat de Verenigde Staten en haar president en zijn hoge staf werden beschuldigd van het bevelen van een terroristische daad – je zou denken dat, misschien, heel misschien, de westerse media zich verplicht zouden voelen om enige reportage over deze zaak te maken. Nee, verre van dat, ze hebben unaniem hun mond gehouden. Dat is in zekere zin schokkend en een aanfluiting.

De schertsvertoning van stilte werd een maand lang volgehouden tot deze week, toen de New York Times een rapport publiceerde waarin een alternatieve verklaring voor de explosies in Nord Stream werd aangevoerd. Als bij toverslag volgde toen een stortvloed van andere westerse media die hetzelfde verhaal overnamen of er een draai aan gaven.

Lachwekkend genoeg beweerde de New York Times dat haar verslag “het eerste belangrijke bekende spoor was over wie verantwoordelijk was voor de aanval op de Nord Stream pijpleidingen”. Dit na een maand van doelbewust negeren en effectief censureren van het publiek van enige kennis van het verbluffende Hersh-artikel.

De strekking van de “rapporten” van deze week (als ze zo genoemd kunnen worden) is dat de sabotage werd uitgevoerd door “pro-Oekraïense groepen” waarbij Oekraïense of Russische staatsburgers betrokken kunnen zijn geweest. De bron van de beweringen waren anonieme Amerikaanse functionarissen die zich beriepen op vermeende “nieuwe inlichtingen”. Er werd ook beweerd dat een privé-jacht van Oekraïners werd gebruikt en dat de CIA de Duitse inlichtingendienst maanden voor de aanslag had getipt over de op handen zijnde aanval.

De gerapporteerde informatie is zo vaag dat ze onmogelijk te controleren is, of eerlijk gezegd zelfs maar geloofwaardig. Ons wordt wijsgemaakt dat een geavanceerde, zeer technische militaire operatie op de bodem van de Oostzee op de een of andere manier is uitgevoerd door een groep onbekende paramilitairen. De New York Times en andere westerse media hebben verhalen gepubliceerd die op het eerste gezicht bizar zijn. Dit is rotzooi uit de pers.

  Wereldoorlog ESCALATIE wordt agressief gepusht door Biden en de NAVO, omdat tirannen een voedselschaarstecrisis nodig hebben om wereldwijde ontvolkingsmijlpalen te bereiken

Bovendien blijkt uit de formulering van de rapporten duidelijk dat zij bedoeld zijn als weerlegging van het Hersh-rapport, zonder het Hersh-rapport daadwerkelijk te erkennen. Zo ontkennen de Verenigde Staten elke betrokkenheid bij een criminele daad die ze nauwelijks weigeren te erkennen. Dit dubbeldenken is op zichzelf al een teken van schuld in het Rijk der Leugens.

Het probleem voor de westerse propagandamakers – naast pure ongeloofwaardigheid – is de verdere last van het moeten verschaffen van een alibi voor het regime in Kiev. De VS en hun NAVO-bondgenoten moeten de aandacht afleiden van Washington als de overduidelijke dader van de misdaad, maar ze kunnen het zich ook niet veroorloven het Kievs-regime erbij te betrekken omdat dat de antipathie van het Europese en Amerikaanse publiek tegen de door de NAVO gesteunde junta zou kunnen aanwakkeren. Daarom lijken de New York Times & Co betrokken bij een kronkelige evenwichtsoefening door Oekraïense militanten de schuld te geven van de Nord Stream-ontploffingen, maar ook te beweren dat deze onverschrokken militanten erin slaagden dit te doen zonder medeweten van president Vladimir Zelensky en zijn kliek. Dat maakt het narratief dubbel belachelijk.

Er is ook een belangrijk element van timing bij al deze westerse mediagekte. Vorige week werd de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op 3 maart in het Witte Huis ontvangen door Joe Biden in een bizarre privé-ontmoeting. Hun gesprekken achter gesloten deuren werden niet openbaar gemaakt. Beide leiders weigerden verslaggevers over hun gesprekken. Er kan redelijkerwijs worden gespeculeerd dat Scholz bij Biden pleitte voor enige politieke dekking vanwege de toenemende woede onder het Duitse publiek over de economische gevolgen van het Amerikaanse beleid inzake Oekraïne en Rusland. De Duitse industrie en exportgerichte economie zijn verwoest door het wegvallen van de traditionele Russische aardgasvoorziening. Scholz en zijn regering worden gezien als verraderlijk door mee te gaan in wat lijkt op Amerikaans vandalisme voor de Duitse economie. Dat het Hersh-rapport onbeantwoord blijft, zorgt voor enorme publieke druk op de Berlijnse regering. Daarom zagen we deze week pogingen om de publieke aandacht af te leiden met een gezamenlijke westerse mediacampagne over wie Nord Stream zou hebben opgeblazen. Het doel is Washington en zijn lakeien in Berlijn vrij te pleiten.

  Zelensky geboycot in Cyprus na nazi-coup

Een andere kwestie van timing was de plotselinge verschijning van Oekraïense en Russische fascistische commando’s die vorige week op 2 maart de terroristische aanslag in de Russische regio Bryansk uitvoerden. Twee volwassenen burgers werden gedood en een jongetje raakte zwaar gewond bij een zinloze gruweldaad die internationaal het nieuws haalde. Die gedurfde inval bracht echter het bestaan aan het licht van pro-Oekraïense militanten die bij internationale operaties als eenzame wolven lijken op te treden. Dit is precies het soort profiel dat de New York Times en andere westerse media toeschrijven aan de sabotage van Nord Stream. Dat roept de redelijke vraag op: werd de Bryansk terreuraanslag mogelijk gemaakt door Westerse militaire inlichtingendiensten om de daaropvolgende desinformatie-inspanningen van de media betreffende de Nord Stream pijpleidingen te bevorderen?

Laten we ter zake komen. De desinformatiecampagne van de westerse media is een grove grap. Ze kan de aandacht niet afleiden van de flagrante feiten dat de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten een daad van internationaal terrorisme hebben uitgevoerd tegen Europese bedrijven en regeringen, en een oorlogsdaad tegen Rusland als de belangrijkste eigenaar van de 1.200 kilometer lange Nord Stream pijpleidingen, waarvan de aanleg minstens 20 miljard dollar waard is. Die criminele daad werd aannemelijk bevolen door een Amerikaanse president en zijn assistenten in het Witte Huis. De geopolitieke motieven zijn overweldigend, evenals de zelfbeschuldigende bekentenissen van Biden en zijn assistenten voor en na de afschuwelijke gebeurtenis.

De onhandige pogingen die de westerse media deze week hebben ondernomen om de zaak in de doofpot te stoppen, brengen de Verenigde Staten en hun NAVO-misdaadpartners alleen maar verder in diskrediet. Bovendien worden de westerse media meer dan ooit ontmaskerd als medeplichtig aan het propageren van oorlogsmisdaden. De New York Times en andere westerse nieuwsmedia beweren hoogdravend dat zij het summum van journalistiek en verdedigers van het algemeen belang en de democratie zijn. Zij zijn niets anders dan het propagandaministerie voor Washington – het Rijk der Leugens.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe konden de Westerse inlichtingendiensten het weer mis hebben? Dat de deden ze niet. Ze hebben andere doelen
Volgend artikelWat kunnen we leren van de grootste leugens die mensen geloofden over Covid?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Probleem is dat 98% van de bevolking zo stom en debiel is dat het zelfs niet bij ze opkomt om hier kritische vragen bij te stellen. Alle propagandapraatjes worden geslikt als zoete koek.

  • Nou ik denk 70-80% gebaseerd op een eerdere gebeurtenis.
   P.s. er beginnen weer mondkapjes op te duiken.
   Gebeuren gaat er toch niks en als dan zal 20% gewoon onder de loep genomen worden.

  • HOE de MH17 werd neergehaald is niet relevant; kan een BUK zijn geweest–of door een jachtvliegtuig.

   Maar de Oekraine was de ENIGE die de gelegenheid had; zij gaven de opdracht tot koerswijziging (en hoogte wijziging)
   En de Oekraine kreeg erna “vreemde”hulp van Brussel.

   Doel: schuld aan RU of rebellen te geven.
   Maar dat het int hof zo laf en corrupt is nog steeds niet de Oekraine als dader aan te wijzen….
   ———————
   hetzelfde: Srebenica.
   Weleens iemand gehoord die vertelde WAAROM er geen luchtsteun kwam?
   Die de alternatieve mogelijkheden voor Karremans benoemde?
   Die vertelde WAAROM de Serviers de moslims afschoten?

   Oppercopmmando van Nato: een Fransman; twee franse piloten krijgsgevangen bij de Serven….
   Alternatief: F16 direct uit NL; zwaar matereaal direct uit NL via lucht ofweg.
   De moslims legers wilden 2/3 van alleServen afmaken in WO2. Zij beesten geweldig in Servie; tienduizenden vermoord in kampen en ter plekken; beroofd, gemarteld en verkracht.
   Die 8000 was een BESCHEIDEN en terechte wraak.

   • Wraak is nooit terecht, vooroordeel c.q. oordeel c.q. veroordeel, moet aan vakmensen worden over gelaten.
    De NL Dutchbatters hebben hun opdracht niet uitgevoerd, ze hadden de ca. 20.000 Mensen, vrouwen kinderen en mannen, opgesloten in een hek, met de mededeling dat ze daar door de NL Dutchbatters beschermt zou worden.
    Maar de NL Dutchbatters hebben die opgesloten mensen aan de vijand uitgeleverd, VERRADEN.
    Dit allemaal omdat de Dutchbatters dan een vrije aftocht kregen, en zo en dag later in Zagreb het einde van hun missie met de Koning konden vieren, wat eindigde in één grote dronkenschap’s bende.
    Ik schaam me nog steeds.

   • Ante Pavelić Kroatisch parlementslid van Jugoslavië (1921-1929), oprichter en leider van de fascistische ustašabeweging.
    En gesteund door paus PiusXII.
    Zijn oorlogskreet er zijn 200 duizend Serven en wij hebben 200000 kogels.
    Uiteindelijk heeft het regime 500000 mensen vermoord.

 2. Ik las ook dat de EU vaart maakt met hun strijd tegen “des-informatie” en inmiddels ook in NL een anti-desinformatiehub (Benedmo) heeft opgetuigd om des-info tegen te gaan op faecesbook, Twatter, YouTube en Linkedin. Deze club wordt aangestuurd door de NPO en het Ministerie van OCW.
  Dus nu de leugens van NPO en OCW als waarheid en eventuele kritiek erop als desinformatie.
  George Orwell’s “1984” in de praktijk gebracht. Nu is het alleen wachten op een Ministerie van Waarheid.

 3. Is er sprake van een massa psychose? Toegegeven, MSM levert uitstekend werk af vanuit het perspectief van de westerse politieke kliek. Ik ben zwaar teleurgesteld in de westerse wereld omdat deze zich vrijwel zonder uitzondering als schapen laten leiden.

  • Grrrrr maart 11, 2023 at 20:04
   Ik denk dat er helemaal geen ‘massa psychose’ is. Het is pure gemakzucht. Het beestje is gewoon hartstikke lui en zelfzuchtig – okay, het denken is gedaan voor me, de TV zegt het, en ik kan lekker verder grazen. En die luiheid, daar speelt de MSM handig op in.

   • De massa is MURW gemaakt.
    De massa is enorm Bang.
    De TV c.q. de MSM heeft de massa in een diepe ANGST gebracht.
    De massa voelt zich machteloos, steken hun hoofd daardoor in het zand, op de HOOP dat het zal overwaaien.
    Het is niet de schuld van de mensen, zij zoeken uit ANGST een schuilplaats,
    dit is een normaal gedrag bij ANGST.
    De oorzakers zijn de Overheid met hun MSM TV en zij willen dat zo,
    de mensen in hun macht hebben, te kunnen MANIPULEREN.

 4. Het toestel waarmee de pijpleiding is gebombardeerd .

  Was een U.S. Navy P 8 POSEIDON SUBHUNTER.
  Het toestel had geen HEX code en kwam uit de richting van Noorwegen.
  Het toestel werd in een paar rondjes al vliegend getankt, door een ander toestel, is losgekoppeld en vloog terug naar de plaats delict waar het snel en sterk tot 10.000 voet daalde en zijn criminele werk deed waarna het weer terug vloog richting Noorwegen.
  De explosieve lading aan de leidingen zijn aangebracht door diepzee duikers van de Amerikaanse marine die enkele maanden daarvoor op dezelfde plaats een oefening had in de Baltische zee.
  Deze informatie komt van een cyber vliegtuig spotter die het programma skyglass gebruikte.
  Graag wil ik deze informatie delen met Eva Vlaardingerbroek .omdat zij ook contacten heeft met Tucker Carlson. Wie kan mij aan haar adres helpen.
  Filmpje in mijn bezit ❗️

   • Ik heb nu naar ongehoorde Nederland gemaild en naar Eva gevraagd….. nog geen reaktie

    Ik ben al wat ouder….(76) . en kan niet goed met computers omgaan…dus een link sturen …… is abracadabra voor mij….. sorry….. . Bovendien was het een uitzending van BLCKBX tv waar David Boerstra dit presenteerde.
    Ik zal ook nog eens met hen contact opnemen.
    De deelnemers aan de Desk die avond stonden ook versteld dat dit zomaar open en bloot te zien was….. Toen dacht ik : dat is zo, dit vernietingd de economie van geheel Europa……. Ook van ons want wij zijn sterk verbonden met de Duitse economie…… ( toelevering enz. ) dit moet ik dus filmen.
    Toen heb ik hen met mijn I Phone van mijn I Pad gefilmd. ( je hoort zelfs mijn klok slaan ). Het is een idioot verhaal en de kwaliteit is maar matig , maar ik denk dat het nu zeer actueel en waardevol kan zijn…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in