U denkt dat het alleen maar volslagen krankzinnigen zijn die echt werkelijk geloven dat ze greep kunnen krijgen op de zelfgemaakte links-groene energiecrisis door minder te gaan douchen. Nu echter heeft een Saksische woningbouwcoöperatie daadwerkelijk aangekondigd dat zij het warme water zal uitschakelen als gevolg van de “energiecrisis”, schrijft Journalistenwatch.

“De prijzen voor gas en elektriciteit blijven stijgen,” luidt de brief van de woningbouwcoöperatie Dippoldiswalde (district Sächsische Schweiz-Osterzgebirge) aan haar leden. “Zoals reeds aangekondigd op de ledenvergadering, moeten wij nu al sparen voor de winter”.

En daarom krijgen de bewoners van deze krankzinnigen te horen dat er in de toekomst – in een van de rijkste landen ter wereld – niet langer 24 uur per dag warm water beschikbaar zal zijn. Het verantwoordelijke onderhouds- en reparatiebedrijf heeft ook opdracht gekregen om de verwarming tot september helemaal uit te zetten.

“Het gaat er niet om de huurders dwars te zitten, maar om ons voor te bereiden op wat wij anders volgend jaar misschien niet zouden kunnen betalen,” zei bestuurslid Falk Kühn-Meisegeier, volgens de Berliner Kurier. Hij zei dat het er alleen maar om ging een beetje te helpen bezuinigen: “Wij willen dat de huurders deze crisis goed doorkomen. Het leven is al duur genoeg,” zegt het hoofd van de Dipoldiswalder Wohnungsgenossenschaft in kleingeestige dictatorstijl.

Op het internet vraagt men: “Wat is het volgende? Zet u het warm water uit tijdens de zomer? Verwarmt u alleen van december tot februari?” En komt tot de conclusie: ” Het is tijd voor grote energieprotesten: weg met die krankzinnige sancties, een einde aan het eco-extremisme van de regering!”

  De Poolse grensdorpen werden door elkaar geschud: Russische bombardementen op militaire installaties in West-Oekraïne - Yuzhmash-fabriek van de kaart geveegd!

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits “gasnoodplan”: Nu wordt zelfs Brussel nerveusVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDonetsk in brand: Nog meer burgers gedood door bombardementen door Oekraïense nazi’s
Volgend artikelOekraïne: De terugtocht uit Lysichansk is een prestatie voor Oekraïne en tegen de herfst zal Oekraïne met behulp van Westerse wapens het Russische leger verjagen 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Laat dat hier in Nederland ook snel gebeuren, dan worden de schapen snel wakker. Net als met de lege schappen gisteren bij de boerenprotesten. Wat een paniek zeg, en dat na 1 dag van de bevoorrading stil te liggen. Stel je voor een week lang alles plat liggen… 🙂

 2. “Het gaat er niet om de huurders dwars te zitten”
  Het is wel treiteren, je kunt namelijk zo bijna niets besparen, en mogelijk gebruik je nog meer.
  De mensen die willen douchen gaan dat nu op dezelfde tijden doen. (mogelijk hoger piekverbruik met alle gevolgen van dien)
  Uitzetten van de ketel op gezette tijden bespaart niets, in plaats dat hij tijdens die paar uur een paar keer kort bij verwarmd wordt moet hij nu 1 x lang verwarmd worden, hij koelt even goed af.

  • U was me voor.
   Inderdaad.
   Als ik er bewoner was zou de cocnlusie zijn: niet meer ’s ochtends douchen, doch ’s avonds en wel voor 21u.
   Menigeen zal hetzelfde besluiten waardoor er op dat moment een hogere piekbelasting is.
   Kan de capaciteit die piek in de vraag wel aan?
   Zoniet, dan dus minder debiet per kraan/douchekop.
   Ja, zo bezien dus toch wel een besparing.
   Echter een die de huurders wel degelijk zal dwarszitten.

  • Worden we alle super gezond op die manier hebben mijn ouders ook mijn leven gered als kind dankij mijn oud tante. Toen wist men het al. Mijn oud tante gaf deze raad aan mijn ouders om mij iedere dag met koud water te overgieten zodat mijn longen goed open zouden gaan. Hoe meer zuurstuk in je lijf hoe beter voor je lichaam. Plus je lichaam kan dan ook beter alles aan ivm dat je imuumsysteem beter gaat werken.

 3. Limonadeflessen in de zon leggen werkt ook prima. Warm houden met aluminium folie. Als je koelkast het niet meer doet, een gat graven in de tuin en daar je boter, groenten en vlees koel houden. Dat heb ik vroeger jarenlang gedaan toen ik nog met een een tent ging kamperen.

  • Ik raad je dan aan deze flessen met Mat zwarte verf te verven want dat werkt het nog beter dat opwarmen. Voor een goede douche beurt heb je tien liter water nodig per persoon. Met 20 liter dan heb je een echte heerlijke douche. Vijf liter voor alleen je haren. 1 a 2 liter voor een schoonmaak beurt met een washandje. Ik spreek uit ervaring ivm we er zwaar hebben voor gestaan met ons gezin en dit moesten toepassen met put water. Als je het water kookt op een vuurtje is 1 pan gekookt water op 1 pan met koud water gemengt het juiste tempratuur.

   • Pas wel op voor legionella/veteranenziekte. Als je warm stilstaand water de druppeltjes inademt kun je zowat doodgaan. Dus doe wel elke dag vers water in die flessen. Ik douche met warm water uit de waterslang die in de zon heeft gelegen maar doe er elke dag even vers water in en het oude in de regenton.

 4. Ik heb de indruk dat de huidige EU-tirannen zich niet herinneren hoe Ceaucescu en zijn teef, die exact hetzelfde flikten, nl geheel naar eigen goeddunken Roemenie in de kou en het donker zetten wanneer zij dat wilden, aan hun eind zijn gekomen. Tot hun eigen starre verbazing en verontwaardiging stonden ze opeens voor de muur en werden doorzeefd met kogels 😁.

  • lig helemaal in een deuk.vertel zonet aan mn vriendin toen ze tegen de muur stonden hoe dat wijf van hem dat handtasje bleef vasthouden AHAHAHAHAHAHAHAHAHA…..man man man wat waren dat 2 smeerlappen.trouwens wat veel mensen niet weten,hun zoon was beste vriendjes met de zoon van saddam…..uday.zegt ook al genoeg.

 5. Ben ook benieuwd hoe dit gaat aflopen. Wat zullen de schapen dan denken? Wat vind dan de media ervan? Hebben ze dan het lef nog om te liegen en te bedriegen? Ik ben benieuwd,,.

 6. Wat erachteraan komt zijn enorme prijsstijgingen in de supermarkten; want ook de prijzen van diesel zullen 2, 3 maal zo hoog worden.
  Al die onzin–plus het massief bijdrukken zorgt voor enorme devaluatie/inflatie, en binnenkort kan je dan weer 10.000 euro postzegels voor een brief kopen….

  Eigen schuld, dikke bult……..eerst een stasi, dan een nazi…..

 7. Ik heb nog een nostalgisch ouderwets petroleum stel van mijn moeder geërfd. Een vier pitter.
  Nu de olie / petroleum nog.
  Koken kan dan in ieder geval doorgaan.
  Ik woon op het platteland dus straks blijven er ook nog wel een paar aardappelen op het land liggen.

  • Petroleum bij de Welkoop gehaald. 20 liter voor 56 euro. Kan ook in de petroleumkachel dat kost per avond 1 liter=2,80 euro. Als ik mijn kacheltje (Foetsie 259) stook dan kook ik er meteen op, dat gaat in één drukte door. Dan kost het koken niks extra’s. Kijk wel uit voor koolmonoxidevergiftiging met open vuur.
   Koken kun je ook altijd op een Dakota fire hole. https://outdoorend.com/dakota-fire-hole-saves-wood-minimal-smoke-efficient-cooking/
   Desnoods met gedroogde koeienstront in het gat, als er straks tenminste nog koeien zijn en als er geen hout is. Al is er altijd nog wel ergens sprokkelhout of sloophout.
   Gezellig, het wordt weer net als vroeger, toen we zo arm als de luizen waren.

 8. LPG tank wil ook prima. Maar het goedkoopste en meest effectieve: hout fornuis; koken en warm gelijktijdig, hout boiler en/of houtkachel.

  Kan ik leveren…..

  • Die door de Staat verplichte rookmelders zijn imo niet zozeer bedoeld omdat er nou zoveel woningbranden zijn. Alhoewel bepaalde import culturen er soms gebruiken op nahouden die mogelijkerwijs uit de hand lopen.

 9. Koud douchen 2 minuutjes is toevallig voor mij iets normaals en heerlijk genieten. gebruik geen zeep of shampoo en warm water, hooguit een keer in de maand als dat echt nodig is. verder staat de kachel het hele jaar uit behalve in November tot Maart. Aan mij zal die energie leverancier bijna niets hebben. ik zie geen probleem voor mezelf. Ik betaal nu een tientje meer aan die onzin. Jammer dan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in