© Steve Evans / Flickr (CC BY-NC 2.0)

Cyprus bewijst dat het heel goed mogelijk is om illegale migranten terug te sturen naar hun thuisland, indien men het eenvoudigweg doet. Met groot drama meldde Greenpeace dinsdag dat Cyprus migranten uit Libanon onmiddellijk terugstuurde – omdat het een veilig derde land zou zijn. De twee landen zijn het hierover namelijk eens.

Cyprus vervult daarmee zijn rol als land aan de buitengrens van de EU op voorbeeldige wijze. Iedereen die vanuit Libanon binnenkomt, wordt daar naar teruggestuurd. Cyprus heeft blijkbaar geen om behoefte een tweede Moria door buitenlandse brandstichters te beleven. Er wordt immers op het kleine toeristische eilandje al voor 10.000 hongerige immigranten gezorgd, terwijl het land zelf slechts iets minder dan 1,2 miljoen inwoners telt, meldt Wochenblick.

Talrijke ‘vluchtelingen’ teruggestuurd

Op dinsdag zou de kennisgeving zijn uitgevoerd, 45 bootmigranten werden slechts enkele uren na hun aankomst naar Libanon teruggebracht. In het weekend werden 114 migranten weggestuurd. Momenteel wordt er op regeringsniveau gesproken over hoe men gezamenlijk moet reageren op de nieuwe golf van vluchtelingen om ze tegen te houden. Cyprus benadrukt dat het best bereid is om vluchtelingen op te nemen – maar geen economische migranten. De capaciteiten van het land zouden al uitgeput zijn, de vluchtelingenkampen zouden overvol zijn.

Mensensmokkelaars gearresteerd

Naast repatriëring worden er ook grondwettelijke maatregelen genomen tegen de mensenhandelaars. Zo werden in het weekend drie Syriërs en een Libanees gearresteerd die werden geïdentificeerd als de bemanning van een mensensmokkelboot. Ze blijven in eerste instantie 8 dagen in voorarrest. Naast pogingen om het eiland illegaal over zee binnen te komen, infiltreren ook steeds weer migranten uit het door de Turken illegaal bezette noorden van het eiland. Daarbij kan niet worden uitgesloten dat Turkije dit probleem opzettelijk bevordert of op zijn minst aanmoedigt door niets te doen.

  Vaccinpas vereist om voedsel te kopen

Uitgebreide juridische maatregelen

Om het vluchtelingenprobleem aan te pakken heeft het parlement onlangs een wet aangenomen die de termijn voor het instellen van beroep tegen beslissingen van de asielrechtbanken verkort van 75 tot 15 dagen. Ook is besloten de toegang van studenten uit derde landen te beperken en schijnhuwelijken tegen te gaan. Asielaanvragen die volgens bepaalde criteria op het eerste gezicht niet gerechtvaardigd zijn, zullen ook sneller kunnen worden afgewezen.

De islamitische toekomst van Europa

Vorig artikelMoria: NBMV’s worden naar het Europese vasteland gevlogen: Migrantenbrandstichting heeft haar doel succesvol bereikt
Volgend artikel“Ali” valt passerende blanke vrouw aan met slag op haar hoofd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Kijk, als europese landen nu eens een paar snelleboten en een helicopter ter beschikking van Grieks Cyprus stellen zou dat heel welkom zijn en welbesteed.

    Wat ze met die bvluchtelingen moeten doen: terug slepen naar de grens van de territoriale wateren van Cyprus en dan bye-bye.

    De turken laten natuurlijk moslims door; ze willen met getallen europa overnemen; lekker retour; gewoon of als visvoer.

  2. Kleine correctie, heel Cyprus heeft 1.2 miljoen inwoners de republiek Cyprus heeft er op het moment 880.000, dus het EU gedeelte.
    De rest is het noorden dat een zelfstandig bestuur heeft en alleen door Turkije wordt erkend (moeilijk verhaal)
    Een groot deel komt dus via de “groene grens” binnen, er wordt nog steeds aan een oplossing gewerkt om beide delen weer te verenigen daarom dus geen echte grens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in