Nieuwe wet op Cyprus geeft hoop op racisme

1
The Green Line in Nicosia (Cyprus) © Marco Fieber (CC BY-NC-ND 2.0)

Een nieuw wetsvoorstel tegen asielimmigratie wordt op Cyprus als “racistisch” bestempeld. Maar het voorstel wordt geprezen door velen die geloven dat meer racisme precies is wat het door illegale immigratie geteisterde land nodig heeft.

De kleine eilandnatie Cyprus is de laatste jaren hard getroffen door immigratie uit de derde wereld, niet in het minst doordat Turkije, dat de helft van het land bezet, zijn grenzen in het zuiden heeft opengesteld voor illegale immigratie naar het Grieks-sprekende deel van het eiland, dat lid is van de EU.

Cyprus scherpt nu zijn wetgeving inzake asielimmigratie zodanig aan dat iedereen die illegaal naar Cyprus is geëmigreerd of een ouder heeft die illegaal naar Cyprus is geëmigreerd, tijdens zijn of haar leven nooit het burgerschap van het land zal kunnen verkrijgen. Hieronder vallen ook Turks-Cyprioten die naar de Grieks-Cypriotische kant zijn verhuisd, schrijft Cyprus Mail.

Een NGO die zich bezighoudt met immigratie bekritiseerde het voorstel op dinsdag en zei dat het in strijd was met de Conventie van Genève en racisme betekende omdat asielzoekers uit de derde wereld nu gedwongen zullen worden hun plannen om Cyprioot te “worden” kunnen “vergeten”, ongeacht hoeveel generaties ze in het land blijven.

Op social media benadrukten de Cyprische burgers echter de bevinding dat racisme op Cyprus geen problemen veroorzaakt, wat daarentegen immigratie uit de derde wereld wel doet.

“Nu is er eerlijk gezegd meer racisme en minder immigratie nodig”, verklaart een reageerder.

De Conventie van Genève geeft vluchtelingen geen recht op burgerschap.

Het onmogelijke mogelijk maken: Cyprus stuurt Arabische migranten terug

  COVID-19 vaccin tegenstanders breken tv-gebouw af
Vorig artikelArts met biowapenexpertise noemt Covid-19 injecties “bewapende medicijnen”
Volgend artikelTsjechische moleculaire biologe: Coronapandemie kunstmatig in leven gehouden door in laboratorium gecreëerde virussen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. De Turken willen zoveel mogelijk moslims in Cyprus pompen; en dan net als elders:het land met aantallen overnemen.
    js zonder nationaliteit geen stemrecht–erdogan de pest in; plannetje mislukt.\

    Maar wel een voorbeeld voor west Europa; staatsburgerschap is geen basisrecht voor “vluchtelingen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in